- 28 Ocak 2016
- 4.066
- 2.779
- 83
- Konu Sahibi pembebogurtlen91
-
olsun canim alişirsin. Ben bir kere normal tencerede barbunya pisireyim dedim sabahtan oglene kadar pismedi. Mecbur kullaniyoruzMesela eti koyuyorum sonra bi daha kapatmaya gidiyorum o süre zarfında mutfakta duramıyorum
Bende haftasonu ütülüyorumBen butun gömlekleri hafta sonu utuluyorum . Pantalonuda 3-4 gun gıyıyo Allahtan öyle . Hergune 1 tane .
Bakalım şu ütücü işini araştırıcam .
Tozun kremle alınmasını ne şekilde yapıcaz yazabilir misiniz denemek isterimHalıları yıkamaya verdin mi hic ..
Tozlarını vazelin yada krem ile al gec tozlanir ...
Ve günlük 15 20 dk kendine temizkuk icin zaman ayir ... o zaman da ne yapabilirsen haftasonu da isin hafifler ...
Yemek olayi da kucuk tencere tava kullan
Haftalik yemej listesini belirle her zaman uyulmuyor ama aklinda biseyler belirlenir
Tabu yemeğini günlük yapıyorsan .
Gerekirse hafta icide çamaşır yika
Ne güzel rahat olmakHalletmiyorum canımı darlamıyorum halim yoksa bırakıyorum ev kopup gidiyor oğlumla boyama yapıyorum enerjimi yemek yapmak için kullanıyorum genelde
Halletmiyorum canımı darlamıyorum halim yoksa bırakıyorum ev kopup gidiyor oğlumla boyama yapıyorum enerjimi yemek yapmak için kullanıyorum genelde
Maşallah Başak Burcu musunuz.Benim calisma saatlerimde uzun bebeğim de var ama belli bir duzenim de vardir
Ne temizliğim ne yemeğim sorun olmaz hicte yorulmam misafir ile agirlarim ve oğlumun engeli var sadece is icin disarda olmuyoruz okulu doktordu vs zamanim hep dışarda çoğu ama bu na rağmen bitmeyen bir enerjim var benim ev hanimi komsularim bile bana şaşıriyor biz evdeyiz senin evin daha temiz düzenli oyle temizlik manyağı da değilim rutin islerimi aksatmam yemeğim günlük yapılır vsvs
Konserve evet ama şimdiye kadar aklıma yatan en iyi fikir bu oldu teşekkürler bunu hepYemek konısunda bı fıkır veretım benım annem yemek yaptıgında bıraz fazla yapıp sıcakken kavanoza koyup kapatıp ters cevırıyor ıhtıyacı oldugunda acıyor bi hafta hatta aylarca kalsa bozulmuyor corba yada sulu yemek yaptığında bı dene
ne yemek yapıyorsunuz aynı dertten bende müzdaribim
turkiyede herkes kadin mi aliyo . oyleyse hani issizlik vardi millet zor geciniuodu vs vs demekki turkiye iyi durumda. yurtdisi temizlikci almak ooo luks
Öncelikle hayırlı olsun
Ben de vakti zamanında senin gibiydim ama buradan çok şey öğrendim.
Yemek konusunda en önemli kural, dondurucuyu planlı ve tamamen kullanman :)
Şöyle ki,
Bir liste yap kendine ve eşine,
Örneğin;
Uygun bir gününde 5-5 bardak pilav yap, pişir, soğusun. Hemen küçük kaselerda porsiyonluk ayırıp dooru deepfrize.
Yine akşamdan ıslanmış 5-6 bardak nohutu haşla. Sadece su ile. 1-3 bardaklık olanını küçük buzdolabı poşetlerinde havasını alarak paketle. Bunlar o attığın pilavlara bazen hep pilav hep pilav :) olmasın diye nohutlu pilava dönüşecekler :)
Kalan diğer nohutları da; hemen salçayı - sarımsağı zeytinyağında kavur, üzerine nohutları ekle, üstüne de nohutların üstünü biraz geçecek su ekle. Su bir kaynasın, sonra altını kıs. 15 dkda öyle demlensinler. Soğuyunca doooğruca uygun saklama kaplarına (migrosta 400 cclik kaplar oluyor tam bir porsionluk) konulup deepfrizeeee...
Hazır çok güzel el yapımı mantılar oluyor. 3-5 poşet deepfrize. Yoğurdu da ya kendin yaparsın ya da hazır alırsın :) orası artık senin bileceğin işyeni geline o kadar yüklenilmez :)
Dur daha bitmedi.
Bunlar zaten max 1,5 saatini alır. Ama bak şimdiden kaç öğünlük yemek oldu.
O sırada bunlar pişerken bir de tavuk poşedinde bütün tavuk at. O da sana sormadan tıngır mıngır pişsin :)
Şimdi bakliyat var, tavuk (protein) var, karbonhidrat var. Dengeli beslenin ki dengeli evlilik olsun
Kaldı geriye et ve balık... Et için köfte yoğur şöyle 5 paket ya da hazır kasap köfte al. Dooru nereye? Deepfrize
Balığı da somon ya da hamsi al. Fırından tavuk çıkınca zaten ön ısındı ya fırın.. At fırına somonları fırın poşetinde. 30 dkda oldu mu sana lokum gibi balık. Ya da hamsiyi diz borcama... limon, biberiye diz üstüne. ver fırına 40 dkda o da pişsin. Hadi bu da sizi 2-3 porsiyonluk doyursun.
Bir de 7 ltli tencere al, korkmazın falan oluyor. O haşladığın nohut suyunu da katarak mercimek çorbası yap, 7 ltlik. Sonra da kilitli buzdolabı poşetlerine koy birer porsiyonluk. Kaç gün gidecek çorban hazır:)
Ee ne oldu :) bir gün gir mutfağa, 10-15 günlük yemek hazır :) hem de döndüre döndüre :)
Sonra da aklına esen programa göre çıkar dondurucudan, çözdür, ye. Bitti gitti
İnşallah yardımcı olmuşumdur... ay yazarken bile içim açıldı :)
Tebrikler ediyorum Başak Burcu musunuzdi mi :)
ya aslında o kadar basit ki, cidden planını yapıp hazırlandınız mı 1 güne taaaam 10 gün 15 gün kafa rahatlığı...
bir de şahane bir israftan kaçış ve tasarruf...
a bir de acayip zayıflatıyor evde yemek yemek... her şey sağlıklı ve dengeli çünkü
benim deepfreeze bir görseniz 3 gün yatılı kalırsınız "Allaaahn nereye geldim ben" diye...
Suflem bile var 15 kişilik hazır. Tek yapılması gereken fırına koyup 7 dk ısıtmak.
Düşünkü kendi işyerim var ve deli gibi de çalışıyorum, yoga kursuna gidiyorum.
Hafta sonları da özel dil dersim var ispanyolca.
Evliyim.
Her şey plan program aslında :)
Tebrikler ediyorum Başak Burcu musunuz
Pişmiş balığı tavuğu buzluga koyuyorsunuz demi doğru anladım
Düşünüyorum ve bunları yapıcak enerjiyi kendimde bulamıyorumüşenmek ne kelime... bir kere yapmaya başladın mı.. saat gibi tıkır tıkır hallediyorsun... hem de sonra 10-15 gün kafa izni sana
Düdklü tencere besin değerlerini çok öldürüyor ama.benim tek kurtarıcım düdüklü tencere 20 dk yemek hazır . pazar günleri çorba , sulu yemek , pilav yap birde evde yoğurt bulunuyorsa yarım pancar 1 siyah havuç sarımsak yoğurtla salata yerine geçer . perşembe cuma günleri de 1 güne kahvltı diğer güne makarna salata oldu bitti işte . çamaşırları da cumartesiye biriktirme hafta içi akşamları makineye at ser makinenin dolmasını da beklemene gerek hızlı programa atarsın . temizliğe de eşin yardım ediyor ne güzel benimki elini sürmez daha çok dağıtır üstelik
bunu ilk kez duydumDüdklü tencere besin değerlerini çok öldürüyor ama.
Düşünüyorum ve bunları yapıcak enerjiyi kendimde bulamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?