- 24 Nisan 2007
- 1.620
- 1.694
- 333
- Konu Sahibi pembebogurtlen91
Çalışan ve sürekli huzursuz bir bebeği olan,Kayınvalideye (temizlik hastası ve her aklına estiğinde çıkar gelir)yakın oturan biri olarak diyeceklerim ;
>En önemli kural AYEK kuralı. Peki AYEK nedir ? Aldığını Yerine Koyma Kuralı. Bu kural özellikle dağınık evlere en önemli çözüm önerisi.İster bir çatal al ister bir havlu kullan onunla işin bittiği an aynen yerine koymalısın.Ben bu kuralı şimdilerde evde oturtmaya çalışıyorum hatta bu konuda eşimden ders almaya çalışıyorum çünkü kendisi düzenli olmayı buna bağlıyor. Aldığını sonra koyarım yeaaa deyip olduğu yerde bırakırsan maalesef her yer her yerde oluyor işin içinden çıkılmıyor
>Bir diğer önemli kısım yemek. Eve geldiğinde en az bir çeşit bir gün önceden yapılmış yemeğin olursa hiç zorlanmazsın yanına hemen çorba ya da pilav ya da makarna vb birşey yapabilirsin.Bunun en iyi formülünü bir örnekle açıklayayım. Mesela bu akşam yemek yediniz sofra toplama ve bulaşık yıkama kısmına geçerken hemen bir yemek yap. Sen yediğiniz bulaşığı sofrayı toplarken ertesi günün yemeği hemen hazır oluverir ve sen o an işle uğraşırken hemen aradan çıkıverir.
>Bir diğer altın kural Buzluğu mümkün mertebe dolu tutma yöntemi. Bu bizim elimiz ayağımızdır resmen.Pişmiş nohut,pişmiş fasulye,poğaça börek (sadece misafire değil bir akşam işten gelirsin kahvaltılığın yanına hemen poğaçacı ısıtırsın),fasulye,patlıcan........diye uzayan bilimum ne varsa hep olsun dolapta
>Ve bence en önemli kurallardan biri hafta içi mümkün mertebe evi toplu tutmak
>Her gün istisnasız (bakın bu kural çok yorulmayı efendime söylim halim yoktu bilmem ne dinlemez )lavabo ve tuvalet muhakkak deterjan yada kullanıyorsanız çamaşır suyu ile yıkanmalı. Kısaca her gün tuvaleti yıkayacaksın bacım
>Buzdolabı temizliği için kesinlikle büyük temizliği falan bekleme her alışveriş yerleştirme işinde hemencik bir bezle dolabı siliver öyle yerleştir göreceksin dolap dağılmayacak ya da lekelenmeyecek
>Ütü işine bir çare bulursanız bana da diyiverin.Tek bildiğim çok birikmeden yapmak ama benim en kıl olduğum iş olduğu için işlence gibi geliyor
Son olarak bu temizlik düzen işine çok kafa yormamak lazım yahu. Düzenli kitap okuyalım,Çocuklarımıza eşimize bol bol vakit ayıralım,kendimize bakım yapalım ,Sevelim Sevilelim zira işler bitmiyor anacım...
Harikasın... Tam kendime benzettim nacizane...
Yalnız dikkatli ol aman diyeyim... Birebir benzer bir yazıyı ben yazdım başka bir konuya...
Gelinen nokta - çok afedersiniz - "süpürgeni al da münasip...." kıvamı oldu.
Nedense üstüme çok gelindi, ne OKBliğim kaldı ne kocamı memnun etmeye çalışma hastalığım

halbuki her şey denge...
sizde de onu gördüm.
Ne güzel