ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

şimdi diretiyor bu gerçek yüzü. daha sonraki günlerde tamam yardım ederim derse kesinlikle yalan! madem ayrılığa geldi ayrıl bacım. inan nasıl geldiyse öyle gidecek.

başlıktaki soruna da cevabım; hayır hayal ürünü değil. benim dayım biz sofra kurarken yardım eder. hanımı bulaşıklarla uğraşıyorsa çay demler, sofrayı siler. biri evi süpürüyorsa diğeri de siler vs vs. onların oğulları yani kuzenim de öyle gördüğü ve yetiştiği için de aynı şekilde davranır. kimsenin de şunu yap demesine gerek kalmaz.

ve bunun sonucu ney biliyor musunuz? daha düşünceli bir erkek. kadına yardım eden erkek düşünceli oluyor.

yani hayal değil.

Aman kardeş böyle tipleri görünce hiç durma uzaklaş. Evlendim 8 ay kadar çalışmadım. Sonra ise başladım. Evlendiğimiz günden beri eşim her işe yardım eder. Vede erkekliğinden de bir şey kaybetmiyor. Üstelik çokta yorucu bir işi var. Benim işim hiç yorucu değil . Buna rağmen asla beni ev işleri ile ilgili yalnız bırakmaz hiç bir zaman. Hem çalısan hemde evli bir bayan olmak istiyorsan. Kesinlikle ev işlerine yardımcı olacak eş bul. Hiç bir şey yapmasa bile dağınık olmuyor

Dırdır yapmasın var bi de onu unutmuşsun. Güler yüzlü olsun tatlı dilli olsun, kapıda karşılasın, hergün anamı arasın.

Ay benim minnoş oğluşummm, paşam benim küççük şehzademm, ormanlar kralımm

Ne demek senin görevin?? Ne demek ha sorarım?? Sabah sabah sinirimi hoplatmayın böyle adamlara prim vermeyin. Velev ki sen bütün gün yan gelip yatıyorsun -ki çalışacakmışsın- gene senin görevin değil! Cahil paşam benim ya, vizyonu dar delikanlım. Açın bir iki film izletin şuna, virginia woolf falan okutun. Kadın toplumun temelidir incisidir. Kadın olmadan bi b.k olmaz. Kadın temiz olmak güzel olmak seksi olmak zorunda değildir. Kadın da bir insandır çalışır çabalar ter döker elektrik faturasını öder. Veya kadın doğurur yedirir içirir yetiştirir toplumu inşa eder. Mutfak tezgahı sildirmek değil olay, kadını sevmek, ailenin tacı yapmak.

Bu zihniyetteki adamlara prim vermeyin ya arkadaşlık kurmayın. Bu "gadının görevi" laneti nesilden nesile aktarılmasın lütfen ya. Azalarak bitsin. Evlenip çoğaltmayın şunları.

Tamam biraz abartmış olabilirim ama

erkek arkadaşınız tam bir odun kusura bakmayın.. hayat sadece kadınların üzerine yıkılmaya çalışılıyor.. öyle bir dünya yok, evlenince tabi ki yardım etmeli, kadının görevi, erkeğin görevi diye bi kavram yok. benim eşim her işimde bana yardımcı olur , olmalı da.. normal olan bu.

Çekilmez bu adam.
Eşim çalışıyor ve yardım ediyor.Sofrayı toplamak ne ki iki tabak ,ona bile üşeniyor ve bir de laf ediyorsa işin çok zor.

Ben calismadigim halde esim yeri gelir oglumla da ilgilenir yeri gelir yemek de yapar zaten yemek yapmayi cok seviyor.bence sonradan duzelmez daha beter olur

Böyle kişilerle asla evlenmeyin
Belki değişir diye evlenenlerin sonu olmadığını da gördük

Benim eşim benden güzel ev işi yapar ama kişisel hijyenine dikkat etmezdi bizde bu konuda sorun yaşamıştık ... Tırnağını ne zaman kesiceksin dışını fircaladin mi diye hatırlatmak zorunda kaliyordum 3 sene tedavisi süren ayak mantarı sorunu vardı eve girmeden çorabını cikarttirirdim düşünün ... Bizimde bu sorunumuz vardı aştık düzeldi geçti ama o süreç içinde keşke hiç yardım etmese de 24 saat dış fircalasa derdim :)))

Evlenmeden sorun olabilecek herşeyi iyice konuşun derim

Toplumumuzda erkekler böyle yetistiriliyor.içecekleri suyu bile ayaklarına götürecek kadinlar.alışan adam böyle de devam eder.ben bu konuda yetiştirenlerde suç buluyorum.

Ayy lütfen iyi düşünün zira cok cahiller.Benim esim kayanana gorumce bizdeykem cay servisi yaptı oooo aman Allah'ım kaynana kas göz yapiyo arkadan sanirsin adam öldürdü kotu bisey yapmış gibi.Benim oglum 7 yaşında yapanilecegi her isi ona bırakıyorum öğrensin.

Ev isini kadinin gorevi goren erkek o zaman para getirmeyi de kendi bilsin.
Hem lokmam dursun hem karnim doysun ohhh
Kadin biyonik bi canli mi hem calissin hem evde calissin
Hayat bu hayat
Omurden gidiyor, asla yontacam dusuncesiyle girme bu ise.

Simdi mesela evime misafir geliyor yemege, 10 yasindaki el kadar bebeye ben hizmet ediyorum. Ederim etmesine sorun yaptigim sey bu degil ama 12 yasindaki ablasi mutfaga gelip yardim edebileceğim bir sey var mi diye soruyor. Ama o 10 yasindaki sehzade babasinin yaninda tum aksam oturup 7den 70e tum kadinlarin kendine hizmet etmesini bekliyor. Sonra bu adamlar büyüyor ve iste sizin sevgiliniz/kocaniz oluyor.
Ben bilmiyorum boyle bir adamla ömür nasil gecirilebilir? Resmen hizmetçi alıyorlar. Tek suc analarinda. Baska kimsede degil. Ben tum gun calisacagim, sonra eve gelip temizlik, yemek, cocuk dongusunde omrumu tuketecegim. Valla boyle bir adamla asla ayni eve girmezdim ben. Benim eşim ben demeden her seyi yapar. Ki o calisiyor, ben su anda issizim. Aksam sofra toplarken zorla elinde aliyorum, git dinlen sen ben zaten tum gun yatıyorum diye. Boyle adamlarla ciftlesin allah askina hanimlar. Kocasina kole olmayi marifet sayan kadinlar da bu medeniyet yoksunlariyla birlikte olsun.

Benim eşim de öyleydi.Ama tatlı dille tabi ki daha da yumuşatabilirsin.Mesela eşim biryer dağınıksa kızardı niye burası böyle diye,ben de derdim ona "Aşkım burası senin de evin sadece benim sandın sanırım,hiç çekinme gördüğün şeyi sende toparlayabilirsin".
Ya da ben senin kıyafetlerini ütülerken sen de süpürebilir misin odaları,çünkü daha sonra sevdiği tatlıyı yapacağımı veya sevdiği başka birşeyi yapacagımı söylerim.Hemen bütün işleri yapar,vakit kazanmamız adına.Kibar kibar söyleyince olur.En başta sert dururlar ki ipin ucunu kaçırmamak adına sanırım.

Senin kardeşin nasıl alıştıysa o da alışmamış. Tamamen ailede edinilen alışkanlıklarla ilgili. Illa bana yardım etmeli mantığını da anlayamıyorum. Bir insanı nasıl değiştirebilirim diye değil, ben bu adamı böyle kabullenebilir miyim diye düşünmeliyiz

Vallahi sevgiliniz değişir mi bilmiyorum. Benim kocam değişti. Evlenmeden önce ben yapmam diyordu. Şimdi her işi yapar. Haftaiçi tabi ki bir şey yaptırmıyrum. Ben evdeyim çünkü o çalışıyor. Ama haftasonu temizliği birlikte yapıyoruz. Başka da bir şeye gerek kalmıyor zatem. Kıyafetlerini katlar, kirlisini ayırır. Bazen benden erken kalkıp evi toplar. Öğrenci evinde de kaldığı için yabancı değil bu işlerin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…