ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

oha yani afedersin, anasına söylemiş kaydetmiş sana dinlettiriyo,
bence dahası var bu ailede, sorunlular belli.
sende annene söylede bi dinlettir bakalım ne diycek.
o adamdan öte anası çekilmez,

Ayrılmayıp bu laflara rağmen evleneceksen düzenli bir kadın bulursun yardimci alırsın eve. Her hafta ya da senin istediğin sıklıkta gelir temizler düzenler sen sadece yemekle ugrasirsin. eve birlikte çalışıp para geliyorsa harcanacak para da ikinizin menfaatine olmalı sadece erkeğin değil.

hayat musterek evlılıkte hersey kadında erkekte yapmalı benım esım 16 saat calısıyor hamıleyım sureklı yatıyorum evın her ısını kendı yapıyor temızlık yemek alısverıs camasır bulasık vs vs yapıyor rısklı durumum olmadıgında bıle ben calısmadıgım halde yıne yardım ederdı cogu seye
su senın görevın bu benım gorevım olmadı hıc bıde calısmanız gerekıyo sevgılınızde calıscak aynı sartllar esınızın de yardım etmesı gerek

Hayal değil tabi ki kusura bakmayın ama erkek arkadaşınız biraz eski kafalıyımış hayat ortak beden sadece kadının görevi olsun ki

Yol yakinken don arkadasim.

5 yıllık evliyim, eşim bulaşıkta yıkadı çamasırda astı cam da sildi balkon banyo wc de yıkadı yemekte yaptı evde süpürüp sildi... bunlar ütopik şeyler değil. Yeri geldi mi mecbur yapacak. Ha bunları eşim her zaman yapmadı tabi ki, ben hamileyken, hastyken, bebeğim küçükken yaptı. Birbirimize uşaklık etmek yerine birbirimize yardımcı olduk her zaman. Çok şükür huzurumuz yerinde, şimdi ikinci bebeğime hamileyim yine birlikte çalışıyoruz ev de ki üstelik ekstradan dışarda çalışmıyorum.

Ayrıca sevgilin çok akıllıymış hem evde hem dışarda çalışacak kadın arıyor kendine, o keyif sürecek, sen neyi nasıl yetiştireceğim diye çırpınıp duracaksın. Çok sinir bozucu.

Hiç gocunmuyorlar da damızlık olmaya.

Niye gocunsun? Hem kendi işi görülecek, hem cinsel olarak tatmin olacak, hem cüzdanı şişecek, hem de evliyim diyecek ama hiç sorumluluğu olmayacak davarın..

Erkek evlat sahibiyim şimdiden babası süpürüp silerken peşinde dolanıyor. Armut dibine düşer ancak çok uzağa gidemez.

100 küsür yorum olmuş Z Zaynna hala hayal olarak mı düşünüyorsun acaba merak ettim?

Esimle herşeyi ortak yaparız, her konuda yardımcimdir. Allah razı olsun.. Sizinkine birsey diyemeyeceğim..

yuhhh gercekten yuhh
sizin annenizin sizi hizmetci olasiniz diye mi dogurdu ???
hep diyorum is kadinlarda bitiyor diye
oglum 9 yasinda sofrayi kurar , toplar , camasirlarini kirliye atar , odasindan o sorumludur , oyuncaklarini toplar
bu ne ya? bizimki evlat diil sanki
evlenmeyin boyle bir kadinin yetistirdigi okuzle

Yardım edeni o kadar eder tabi de kadının işi olarak görmeyip yapanı harikalar yaratıyor vallahi. Ben şahidim yıllardır. Hem de bir değil bir çok erkek gördüm öyle.

ya benim tanıdığım en ev işini kadın işi olarak görmeyen adam buydu, yapmıyor mu yapıyor ama komutla. yahu be adam eve geldik aynı anda içeri girdik, ben yemeğe mutfağa giriyorsam gel sen de bişeyin ucundan tut. yani 3 yaşında mısın? düşünemiyor musun???? hele bir de şimdi "yapacaksan sen yap yapmayacaksan ben yaparım" zırvalığını çıkardı ki çok sinirliyim bu konuda. yaptığı yemekler sadece ızgara et-tavuk-balık vs. her gün bunlar yenmeyeceğine göre bu evde sebze pişmek zorunda. geçen gün kabartma tozunun yerini sordum , kalkıp salondan geldi gösterdi diye dırdır yaptı ya!!! yemeğin altını kapattım, yemek falan yok git ne istiyorsan onu ye diye oturdum. bir sürü kavga gürültü

4. senemiz evleneli bu da yeni çıktı. onu kocam olarak değil ev arkadaşım olarak görüyormuşum, ben çalışırken onun oturmasından rahatsız oluyormuşum, o yüzden işi olmasa da iş çıkarıyormuşum ki sırf o oturmasın. oturmasın zaten aynı anda giriyorsak eve kalksın bir işin ucundan da o tutsun, yarım saatte bitirip birlikte oturalım...

ha bu arada benim eş bütün arkadaş eş dost konu komşu içinde en ev işini sahipleneni. sen nasıl bir yerde yaşıyorsun o erkekler nereye gizlenmiş yaaa çevremde azıcık olsa çabamın arkası dolacak

Ben anaerkil bir sülaleden geliyorum. Annemin akrabası var erkek, gelin size şunu pişireyim diye evine çağırıyor gidiyoruz, karısı da bi köşede oturup izliyor.

Senin görevin ZEVKLE ev işlerini yapmaksa eğer onun görevi de çalışıp eve bakmak olsun sen çalışma. hem çalışan bayan istiyor hem de ev işine yardım etmek istemiyor!!
Küçük bir pürüz gibi dursa da aslında ciddi bir mesele insan kendini enayi gibi hisseder yaaa !!
Eşim ev işine de çocuk bakımına da yardım eder etmese çok zor olurdu..
Böyleleri için evlilik büyük nimet hem çalışsın para kazansın hem yemeğim ütüm bakımım ehh gecede işimi görürüm daha ne olsun mantığı, köklerii kurusun böylelerinin...

Hayat ortak. Nasıl ki ikiniz de çalışıp eve ekmek getiriyorsanız, evin işlerini de birlikte yapmalısınız. Ki erkeğin yaptığı işler ozaman bile çokk kısıtlı oluyor. Mesela çekmeceleri düzenleme, buzdolabın temizleme, çamaşır asma, tuvalet yıkama işi genelde herzman kadına ait oluyor. Erkekler beceremiyor ki. Onların en fazla yaptığı evi süpürmek, cam silmek, kahvaltı hazırlamak, kadının uzanamadığı yerlere uzanarak silmek. Yani yine iş bölüşümü hiçbir zaman ortak olmuyor. Şukadarcık şeyi de ben yapmam diyip diretiyorsa o adamı at çöpe gitsin. Bunun hamileliği var hastalığı var, böyle zamanlarda bile inek gibi yatacaksa o adam fazlalık.

İnşallah hep böyle devam ederler. Kayınvalidem çok iyi yetiştirmiş ama ben evde iş yaptırdığımı söyleyince pek hoşuna gitmiyor :) bi kere pazarda kurutmalık biber aldık bi torba. Eşim taşıdı torbayı arabaya kadar haliyle. Eve gidene kadar kayınvalidem söylendi oğlum taşıdı o ağır torbayı filan . Sinirlendim. Ben mi bu halimle taşıyayım dedim erkektir yapacak tabi dedim. (hamileyim) sustu. Bazen de böyle oluyo işte. Eşim her işi yapar sağolsun ama anacığı ona kıyamıyo:)

İleride yasayabileceğin problemler karsında o acık ki evlenirsen bile bile lades olacaksın

Arkadaşın sabit fikirli gelenekçi anneci böyle erkekler ile evli kadınlar ve konularıyla dolu burası

Ve evet tercih senin

Bacım kaç

Gorev derken? Nefret ediyorum bu dusuncedeki okuzlerden...calismasan zaten herseyi yaparsin..evde ne yapcan yani tum gun illa yaparsin kendine gore..bu durumda haftada 2-3 gun yardimci alabilirsin sartlarin uygunsa.. inan bu erkeklericekmek cok zor ...bunlara bunu bu sekilde empoze eden anne babalarda kabahat

Ben anaerkil bir sülaleden geliyorum. Annemin akrabası var erkek, gelin size şunu pişireyim diye evine çağırıyor gidiyoruz, karısı da bi köşede oturup izliyor.

ya işte bütün mesele zihniyette. bak ızgara işi olsa benimki de sahiplenir , erkek işi geliyor ona ızgara mangal. şahane de yapar. ama tencere yemeği , ne bileyim süpürge şu bu kadın işi olarak oturmuş kafasında. yap deyince yapıyor tamam ama yarım yamalak. sofrayı topla diyorum topluyor güya ne silmiş ne sürahiyi götürmüş ne tuzluğu ekmeği. tabakları çatal kaşıkları almış tezgaha bırakmış dönmüş oturmuş. yahu kalk silsene bunu da ayrı mı söyleyeyim? tuzluğu da götür mü diyeyim, ekmeği de al mı diyeyim.. her geçen gün değişik yıldırma politikalarıyla karşıma geliyor yani. 4 yıldır pes eden olmadı ikimizde de

size komşu olmak lazım bir adım ilerleyebilmek için sanırım. ücretsiz izne ayrılınca zaten onun dırdırını dinleyeceğime , bir iş yaptırmak için 50 tane cümle kuracağıma herşeyi ben yaparım 2 sene için bu konu kapanır, işe dönüşte sararız tekrar başa...

Sevgiliniz ilerde değişir mi bilemem,fakat çok duyduk anasının evinde ayağına hizmet hanımının evinde pervane.
Şİmdi şöyleki sofrayı kurdum sıra sende sen kaldır mantığı bir kere yanlış örnekleme veriyorum üzerinize alınmayın.
Yani canım hadi sen söğüş hazırla ben yemekleri hazırlayayim. Veya aşkım sofrayı hemen kaldıralım da güzel bir kahve içelim gibi daha doğru olur.Gene savunuyorum hayat müşterek yapmalı yapmıyorsa güzel bir dil ile yaptırmalı söylensede yaptırmalı.
Yapacak bir şey yok alışacak.Çalışan bayan için çünkü aşırı yorucu ve bazen katlanılmaz bir hal alabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…