ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Yok yaaa.
Bu tür cinsiyet rollerinin varlığına inanıyosa çalışan kadın da istemeyecek o zaman.Ben çalışıp para getiriyosam o da benim getirdiğim parayı kullanıyosa eşek gibi o ev işlerine de ortak olacak.Ha bu ev işleri senin işin ben erkeğim para getiririm diyosa tabii karşılıklı olarak anlaşılıyosa da erkek eve para getirir kadın da evde oturur işlerini yapar.Bu tür bi iş bölümü olmadan kabul ederseniz kendinizi sömürtmüş olursunuz.

Hem işine gelince kadın ev işlerini yapsın ama hem de çalışsın parasını yiyim yok öyle yağma.

Siz zaten baştan bu görevleri üstlenmişsiniz ve beyefendiden ''yardım'' rica etmişsiniz.
İkimiz de çalışıyoruz ev ikimizin işleri de beraber yapmalıyız demelisiniz.
Tek sorununuz buysa ayrılmayı gerektirecek bir şey yok.
Erkeklerin doğaları böyle diye bir şey yok, evindeki sistem alıştırılma vs.
Ev işi yapan birçok erkek var bildiğim ütopik değil yani.
Öyle yatkın olmasalardı dünyanın en iyi aşçıları erkekler olmazdı.
isteseler her işi yaparlar merak etmeyin. baskı yapmadan yavaş yavaş tatlı dille alışır gider.

Offf, tiplere bak!

Annesinin ses kaydini size dinletecek kadar kisiliksiz ve muhakemeden yoksul bu adam. Ogluscuguna su bile getirtmeyerek iyi halt yedigini dusunen anneye de hicbir sey diyemiyorum.

Ailede vizyon sifir. Cehalet de almis basini gidiyor.

Biraz akliniz varsa, bu aileye karismazsiniz.

"Attan inip esege binmek" diye bir tabir var. Bilmiyorum anlatabildim mi?

Değil var ama azınlıkta kızkardeşimin 2 eşi her işi yapar biz oturur kahvemizi içeriz o viledayla ortalığı siler üstüne yemeğini yapar malzemeyi dahi gider kendisi alır kardeşimi çok sever gözlerimle görmese yok öyle erkek derdim kötü özelliği bu lar zengin çiftçi parasıyla övünür abartır herşeyi

Bnm esimde bastan boyle düşünüyordu ama evlendikten sonra ikimizde calisiyorduk o ev temizler bnde mutfak çamaşırlari hallederdim suan hamile oldugum icin tek bulasikla yemk benm boynumda butun ev temizlikler esimin boynunda yani hic şikayet etmeden yapiyo hatta bnden daha titizdir cok guzel temizlik yapar yani evlendigime 4 sene oldu 4 senedr temizlik yapiyo ev isleri tek kadina ait deglki bi evde iki kişi yasiyorsa birbirine yardmci olmalari lazim

Bu arada herkes eşinin yaptığı işleri yazmış ben de yazıyım bari :)
Eşim evde yemekleri yapar, bulaşığı toplamaya yardım eder, kendi ütüsünü yapar, temizliğe yardım eder.Çamaşır asmama kadar yardım eder hatta.Sağolsun beni hiçbir işte yalnız bırakmaz.Hatta şu an yazarken fark ettim, ağırlık onun üzerinde ev işleri konusunda :)

Ben calismiyorum daha dogrusu isimi evden yapiyorum. Esim isten gelir sofrayi kurmama , toplamama yardim eder. Gecen gun perdeleri yikayacaktim o indirdi asti ben makineye attim. Hafta sonu kahvalti hazirlar özene bezene.. Rabbim daim eder insallah. Boyle olmasi ondan birseyler eksiltmez ama beni cok mutlu ediyor.

Zevkle yapman gerekir ne demek? Dünya üzerinde zevkle hazla mest olarak bulaşık yıkayan bir insan evladı var mıdır? İkiniz de çalışacaksanız niye ev işini de sen yapasın enayi misin? Çok aradın mı bu adamı?

Her iki taraf da çalışıyorsa ev işi ortak yapılmalıdır çok net. Aksini isteyen erkeklerle evlenmeyin kendi öküzlüklerinde yalnızlıktan ölsünler.

Ay canım su senin için demiyorum sadece NEDEN BİR ERKEK BAYANININ ÇALIŞMASINI İSTER YA NASİL BİR MANTIKLA HİC AKLIM ALMIYOR HEEE bizler istiyorsak ve calisiyorsak sıkıntı yok ama beyim hem calismani isteyecek hem de evin işlerini yıkacak kusura bakmasın ben ev hanimiyim yeri gelir her işi yaptırırım sabah misafirim vardı onlar kalkmadan beni uyandırdı hemen birlikte yapalım diye mutfaktan çıkmadı benim eşimin canı yok mu ay ben bu adama çok.sinirlendim

Ay yok çok faydalı oldu bu yorumlar ikna oldum. Kendisi çok çenebaz dün nerden baksanız iki saat bu konu hakkında konuştu,öyle bi savunuyor ki kendini. En son ben işte acaba bende mi bi yanlış var diye düşünmeye başladım.
Konuşmayı sonlandırdım biraz düşünüp kararımı söylicem dedim koştum buraya konu açtım kk kadınlarına güvenim tam

Ana yüreği her daim devrede Ama saçmalamış tabi. Hamile olsun olmasın erkek mi taşımalı kadın mı? Neyseki eşin bilinçli adam..

Benim eşim cumartesi oldu mu alır supurgeyi bütün evi süpürür ve siler, Haftada 2 3 defa akşam yemeğini yapar (et ve balık olunca bana yaptirmiyor :).

Söylemeden yaptığı bunlar ama söyleyince hiç ikiletmeden toz alır, çamaşır atar, asar, alır önüne getiririm oturur katlar, balkon banyo yıkar, birlikte birkaç kez evin bütün camlarını sildik.

Ev işi yapan erkek var.
Sen o öküzle evlenme.

Eşim mühendis ben öğretmenim. Eşim benden daha yoğun çalıştığı halde işleri beraber yaparız.

Babam da annemle beraber iş yapardı. Camları annemin bir defa bile sildiğini hatırlamam.

Eğer sevgiliniz bu kadar ataerkil ise ona çalışmayacağınızı ve onun sizin ve evin bütün ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olduğunu söyleyin bakalım ne cevap verecek?

Asil sorun bence o zihniyetde olmasi... cok zor benim esim sagolsun cok yardimcidir... suan ben calisiyorum o okudugu icin görev ayrimi bile yaptik bazi islere o bakar ben hic karismam bazilarida benim görevimdir... Misafir gelecegi zaman yada büyük temizlik yapacagim zaman herseye kosar...yapmasa napardim bilmiyorum. Bence cok iyi düsün heleki annesinin dediklerini duydukdan sonra dehsete düstüm.

Ya şöyle erkekelere pirim vermeyin kurban olayım. İstiyor ki evleneyim hem seks yapayım hem b.klu donlarım yıkansın önüme yemek gelsin yiyim önümden bulaşıklar gitsin, bi de çalışsın para da getirsin. Allahım ne güzel hayat. Çok param olursa ben de böyle bi köle tutacağım. Tabi bi de bu kölenin bütün işlerimi yapıp üstüne bi de bana para vermesi lazım ütopyaya bak

madem cinsiyetçilik yapıyor,
erkek adam karı gibi (!) yoruldum diye mızmızlanmaz, taşı sıksa suyunu çıkarır,
erkek adam ağlamaz, söylenmez, yakınmaz, dırdır etmez, dedikodu yapmaz,
erkek adam ana kuzusu gibi, muhallebi çocuğu gibi anasının eteğinin altına girmez, kendi kararını kendi verir anasına danasına sormaz.
erkek adam güçlü olur, sırtında çuvalla tuz taşısa gıkı çıkmaz.
bunları yapamıyorsa erkek değildir o, olsa olsa ağzı süt kokan bebedir, evlenmesin.

O sığırlar isterlerse çok güzel ifade ederler kendilerini. Normalde iki lafı yanyana getiremezler ama iş kendi erkeklik! egoları olunca çeneleri çalışır ellerinden çok..

Biz eşimle aynı işyerinde tanışıp evlendik. Karakterini de az çok bildikleri için zaman içinde kılıbık yakıştırması bile yaptılar şakayla karışık. Şahit olduğum her an müdahale ettim "kendi eksikliklerinizi başkalarının kusuru gibi göstermekten vazgeçin" diyerek. Kaldı ki toplumun basit yapısını bildiğim için detay vermezdim neler yaptığına dair. Bu tipler de dışarı aslan görünüp evde kedi tipler aslında
Şu konuyu da okutsan güzel olurdu mağara adamına ama ifşa olma şimdi

bütün gün yorulucam kafam dolu diye bir tabak kaldırmayacak adam şeyini kaldırabilir mi sence?
bence kaldırmamaz
sonra konu açılır, 1 yıllık evliyiz ayda bir benim zorumla oluyor çünkü işte çok yoruluyormuş diye
erkek adam yorulur mu beaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…