ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Valla size bir şey anlatayım da sonra bu evlilik işinin bazi bilinmezliklerde şans olduğunu anlayin. Benim abim bekarken asla bir seye elini surmezdi oyle daginik oyle düzensiz öyle çekilmez biriydi ki biz hep derdik allah evleneceği eşine sabir versin. Bir çorap orda bir çorap başka odada bir seyler yer öylece koltuk yatak fark etmez birakirdi. Ne yaptıysak bir ilerleme kaydedemedik. Evde kimse yokken Ev işi yemek vs bunlara girmiyorum bile ki bunları her durumda kızlar kadınlar yapar eş yapar kafasindaydi. Tabi evlendi neticede ay biz nelere şahit olduk salatayı hazırlamalar sofra kurmak kaldırmak düzen tertip o biçim. Eşi de çalışmıyor çalışsa kim bilir neler yapacak:)) gelin bunu adam etmiş biz yıllarca uğraştık ettik bir arpa boyu yol alamadık:))
Ha ama size hak verdim, açık açık senin görevin onları yapmak diye yüzünüze söyleyen biri icin de tedirgin olmakta haklisiniz. Hem de çalışacaksınız Çok bencilce konuşmuş.

Yukarda o dünyalarda yaşayan kadınların bir sürü yorumları var, bir göz atın isterseniz. Yok öyle bir dünya demek bile peşin peşin erkek egemenliğini kabul etmektir.
Ben peşin olarak hiç bir şey kabul etmedim. Yazımdan bunu anlamış olmanızı kendi ifadelerimi yanlış kurmuş olmama bağlıyorum. Gerçekçi olmakla, kabullenmek farklı şeylerdir. Hadi bana deyin ki, bu coğrafyada kadın kadınla omuz omuzadır. Öyle olsaydı burada çoğu kişi kaynana, görümce, elti başlıkları açmazdı. Yetiştirdiğimiz erkekleri yine kadına karşı silah olarak kullanan bir coğrafyanın yazgısından söz ettim. Bu kabullenmek değil, yaraya tanı koymaktır ki, tedavi yapabilelim.

Buna katılıyorum evet, erkekleri değiştirmek de bizim elimizde. Maalesef bazı kadınlar da erkeklerden yana. İşte en azından burda böyle bir konu açmış bir kadına hayır hayal kurmuyorsun öyle erkekler de var diyerek bir kişi kurtarsak kardır. Böyle erkeklere prim verilmesin ki azalarak bitsinler.

Bende bulaşığa yardım etti sandım Çay koymak ,sehpa kaldırmak bir iş değil,iş yaptı diye sevinmeyin,daha çok sorumluluk verin ikinizde calisiyormussunuz.
çok yazıpta uzun olsun istemedim aslında geçen hafta sonu ben temizlik yaparken oda ütüleri yaptı, yemek yapıyordum patatesleri soyup bi güzel kızarttı. perdeleri söker yıkarım takar daha yazmıyım marifetlidir kız benim nişanlım deme öyle

Annesinin soylediklerine de sasmamali. Turkiyedeki annelerin cogunlugu erkek evlatlarini boyle yetistiriyor. Eger ogullari evliyken is yaparsa bundan rahatsiz oluyor. Hatta kizlari damatlarina yaptiriyorsa bundan bile rahatsiz olan cok anne var. Anneler evlenene kadar ogullarinin kolesi oluyor, evlendikten sonra da gelinden o koleligi bekliyolar. Nefret ediyorum bu zihniyetten. Ancak bizlerin cocuklarini yetistirme tarziyla zamanla duzelebilir. 3 yasindaki oglumla ev islerini beraber yapiyoruz, hem o cok seviyor ben is yaparken cani sikilmiyor, hem de agac yasken egilir, simdi yaparsa ilerde bunun olmasi gereken oldugunu daha iyi benimser, bir de babasina ozellikle onun yaninda is veriyorum gorsun is yapiliyorsa evde erkek yatmaz diye. Ilerideki hedefim aksam yemegi misafirlerinde once kadinlara servis yapmak! Ondan da nefret ediyorum. Nereye gitsem once erkeklere 2.sinif muamelesi goruyoruz resmen.

Boyle dusunce yapisi olan biriyle evlenirseniz cok yipranirsiniz. Yarin obur gun ayakkabisini giyip disari cikip sizi ayagina cagirip ayakkabisini bile sildirir, ki boyle bi olaya sahit oldum.

Ben calismadigim halde esimin masadan kalkiverip gitmesine sinir oluyorum mesela en basiti. Siz hem calisacaksiniz hem ev icin kosturacaksiniz, ustune de bi eline saglik denmeyecek, bu senin gorevin ne var ki, yapmak zorundasin muamelesi goreceksiniz.

Hayat bu ne olacagi belli olmaz. Yarin bi gun hasta olursunuz hizmet bekler, yorgunluktan bayilacak dereceye gelirsiniz cay kahve bekler. Sabah su saatte kahvaltim hazir olsun der. Hamile olursunuz mideniz kaldirmaz mesela o zaman öğüre öğüre yemek yapip sofra kurmanizi mi bekleyecek? Cocuk olur cocukla da ilgilenmez boyle insanlar. Onun sorumlulugunu da kadina ait gorur. Gece uykusu bolunmesin diye yatagini ayirir. Siz zombi zombi kosturmaya devam edersiniz. Karsisindakini insan yerine koymayan bi dusunce yapisi bana gore bu.

Yol yakinken kosarak uzaklasin derim.

Ya bu kadar ayrıntıya gerek var mı?
İtici duruyor
Eşim yardımcı olur demek yeterli olur sanki

Boyle dusunce yapisi olan biriyle evlenirseniz cok yipranirsiniz. Yarin obur gun ayakkabisini giyip disari cikip sizi ayagina cagirip ayakkabisini bile sildirir, ki boyle bi olaya sahit oldum.

Ben calismadigim halde esimin masadan kalkiverip gitmesine sinir oluyorum mesela en basiti. Siz hem calisacaksiniz hem ev icin kosturacaksiniz, ustune de bi eline saglik denmeyecek, bu senin gorevin ne var ki, yapmak zorundasin muamelesi goreceksiniz.

Hayat bu ne olacagi belli olmaz. Yarin bi gun hasta olursunuz hizmet bekler, yorgunluktan bayilacak dereceye gelirsiniz cay kahve bekler. Sabah su saatte kahvaltim hazir olsun der. Hamile olursunuz mideniz kaldirmaz mesela o zaman öğüre öğüre yemek yapip sofra kurmanizi mi bekleyecek? Cocuk olur cocukla da ilgilenmez boyle insanlar. Onun sorumlulugunu da kadina ait gorur. Gece uykusu bolunmesin diye yatagini ayirir. Siz zombi zombi kosturmaya devam edersiniz. Karsisindakini insan yerine koymayan bi dusunce yapisi bana gore bu.

Yol yakinken kosarak uzaklasin derim.

Ben de onu anlatmaya çalışıyorum. Yazımın tamamını okudunuz mu bilmiyorum ama kadının önce bir birey olarak kendini tanımlaması gerektiğini, güçlü olması gerektiğini savunuyorum. Bunu çok da uzun uzadıya yazamadım aslında, biraz eksik oldu.

Böyle adamlarla niye evleniyorsunuz?
Cevap vereyim kadın kendini ezdirmeye niyetli olmadıkça hiç de böyle değildir erkekler-is kadında bitiyor.
Benim annem ev hanımı, babam da bütün gün ayakta olduğu, ağır ve yorucu bir işi var. Sabah 8de evden çıkıyor,akşam 8 buçukta geliyor.
Yine de böyle bir tavrı aslaaa olmadı. Çokça kez evde yemek yoksa mutfağa girer menemen falan yapar. Annem yılda iki kez on onbeş günlüğüne köye gider. O zamanlar kazık kadar kızı olmasına rağmen nerdeyse hep mutfağa o girer (son bir iki yıldır genelde ben yapıyorum,ama aynı saatte gelmissek birlikte giriyoruz mutfağa)
Ve istisnasız her pazar kahvaltıyı o hazirlar-otuz yıldır.
Bundan da zevk alır...
Ablamın kocası da keza öyle. O da çalışmıyor ama özellikle bebekten sonraki süreçte evin bütün işini temizliğini ortak yapmaya başladılar.
Ben de de çok farklı olmaz çünkü erkek olduğu için beni kendinden aşağı gören ataerkil zihniyetle zaten işim olmaz. Aşkımdan ölsem,ayrılık sebebi benim için.

Eş adayiniz hala kendini eski zamanlarda zannediyor, evi çekip çeviren annesi olduğu için bunlarin kadının görevi olduğunu düşünüyor. Oysa o zamanlarda evin her türlü masrafını erkek karşılıyordu- kendi içinde bir işbölümü vardı
Ama yemek sizin , bulaşık sizin ,temizlik sizin, çocuk bakımı sizin, ödevleri yaptırmak sizin, çocukları uyutmak sizin...
Ama aynı zamanda ikiniz de çalışacaksınız. Nerede is bölümü? Erkek paşa torunu mu?

Başlıktaki sorunuzun cevabı öyle koca hayal ürünü değil, ama seçmeyi bilirseniz.
Benim de etrafımda hem çalışıp hem evi yalniz başına çeviren çok arkadaşım var. Hepsi de kendi salakligindan-en başından beri böyle olan adamları seçtiler (sanki evlenecek erkek kıtlığı var) bir tanesi seviniyordu en son 'soylene söylene düzelttim onu, artık en azından sictiktan sonra sifonu cekiyor' dedi . Yemin ediyorum abartmiyorum :)
Karar senin...
Adama da aferin en azından seni kandırmamis,oyalamamiş. Gayet net
O böyle, değişmez
Beğenirsen al, beğenmezsen yol ver gitsin. Bu ataerkil zihniyet sadece tabak kaldırmada değil ,hayatın her alanında karşına çıkar. Bunu da unutma

bizim evlerdekiler erkek değil mi acaba?
ne eşimin, ne babamın ne de dedelerimin ayaklarını uzatıp eşlerine hizmet ettirdiklerini görmedim,
85 yaşında dedem, evde yardımcıları olduğu halde hala yemek yapar, sofra kurar kaldırır,
dediğinizin aksine türk kültüründe kadın erkeğin han-ı dır, hanımıdır, kıymetlisidir.
bu son yılların yoz kültürüyle kadın hem mutfakta aşçı, sokakta hanımefendi, yatakta bilmemne olsun kafaları başladı, bizim aslımızda yok böyle bir anlayış, olanı yıkmak da bizim elimizde.
böyle sapları sap bırkacaksın nesilleri devam etmeyecek, doğal seleksiyonla yavaş yavaş yok olacaklar, bitti gitti işte.

özetle, böyle erkekler azınlık değil, bu ülkede hala insan yetiştiren anneler ve insanlık vasfını layığıyla taşıyan erkekler var, hem de çoklar, bunları azınlık olarak görmek/göstermek diğerlerini dolaylı yoldan normalleştirmek oluyor.

dediğinizin aksine türk kültüründe kadın erkeğin han-ı dır, hanımıdır, kıymetlisidir.
Burjuvada olabilirde
Tabanda kadın erkeğin hizmetçisi eksik eteği kaşık düşmanı karnından sipayi sırtından sopayı eksik etmeyenidir:)

Doğal seleksiyon işini yapamıyor maalesef. Bu zihniyete sahip erkekler ve kadınlar pıtır pıtır ürüyor. Biz 1 tane için 10 sene düşünürken onlar hiç düşünmeden peşpeşe çoğalıyor vallahi.

Normalleştirme değil, bakın yine yanlış yerden giriyoruz konuya. Ben bir gerçekten söz ediyorum, doğru demiyorum. Neşteri nereye vurmak gerektiğini söylüyorum. Sizin aileniz öyle diye, gerçeklere gözümü kapayamam. Daha geçen ay bir kadın, kendi gibi olmayan kadınları soyulmuş domatese benzetti bu ülkede. Bu zihniyette ki kadınlara alkış tutan kadınlar çoğaldıkça, sizin ailenizin öyle olması o gerçeği değiştirmeyecek. Yara kanıyor, buna değinmeye çalıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…