Merhaba kk üyeleri;
Özellikle evli üyelerin yorumlarını daha çok merak ediyorum. Sorum açık aslında,erkek arkadaşımla ilişkimiz evliliğe doğru gidiyor.Geçen gün laf arasında sofrayı kurarken kaldırırken yardım edersin heralde bi cümle kurdum. O günden bugüne uzlaşamıyoruz bu konuda.
Açık açık böyle bi beklenti içine asla girme o senin görevin dedi. Savunması da,işte bütün gün yorulucam,kafam sürekli dolu evde huzurla oturmak istiyorum. Bu arada beyimiz çalışan kadın istiyor onu belirtiyim. Tamam benim işim onunkisine göre daha rahat,onun işi biraz riskli. Ama bende bütün gün işte olucam sonuçta birbirimize yardımcı olmak varken niye tek bi kişiye yıkalım bütün işi diyorum, bu seferde senin bunları zevkle yapmann,evine bakman gerekir diyor. Baya diretmeme rağmen geri adım atmıyor ben öyle bi erkek değilim diyor. Baya iş ayrılığa kadar geldi bende düşünücem dedim.
Şimdi sorum şu;evet düşünceleri beni dehşete düşürdü(benim erkek kardeşim var şimdiden alıştırıyorum onu böyle bi öküz olmasın diye sofrayı biz kurduysak o kaldırır mesela), ondan yardım beklemek çok mu ütopik ,erkeklerin doğası mı böyle yoksa eşeleriniz size yardım ediyor mu? Ve ilerde ben tatlı dille yavaş yavaş bişeylere alıştırabilir miyim?
Merakla bekliyorum yorumlarınızı.
Ben peşin olarak hiç bir şey kabul etmedim. Yazımdan bunu anlamış olmanızı kendi ifadelerimi yanlış kurmuş olmama bağlıyorum. Gerçekçi olmakla, kabullenmek farklı şeylerdir. Hadi bana deyin ki, bu coğrafyada kadın kadınla omuz omuzadır. Öyle olsaydı burada çoğu kişi kaynana, görümce, elti başlıkları açmazdı. Yetiştirdiğimiz erkekleri yine kadına karşı silah olarak kullanan bir coğrafyanın yazgısından söz ettim. Bu kabullenmek değil, yaraya tanı koymaktır ki, tedavi yapabilelim.Yukarda o dünyalarda yaşayan kadınların bir sürü yorumları var, bir göz atın isterseniz. Yok öyle bir dünya demek bile peşin peşin erkek egemenliğini kabul etmektir.
Buna katılıyorum evet, erkekleri değiştirmek de bizim elimizde. Maalesef bazı kadınlar da erkeklerden yana. İşte en azından burda böyle bir konu açmış bir kadına hayır hayal kurmuyorsun öyle erkekler de var diyerek bir kişi kurtarsak kardır. Böyle erkeklere prim verilmesin ki azalarak bitsinler.Ben peşin olarak hiç bir şey kabul etmedim. Yazımdan bunu anlamış olmanızı kendi ifadelerimi yanlış kurmuş olmama bağlıyorum. Gerçekçi olmakla, kabullenmek farklı şeylerdir. Hadi bana deyin ki, bu coğrafyada kadın kadınla omuz omuzadır. Öyle olsaydı burada çoğu kişi kaynana, görümce, elti başlıkları açmazdı. Yetiştirdiğimiz erkekleri yine kadına karşı silah olarak kullanan bir coğrafyanın yazgısından söz ettim. Bu kabullenmek değil, yaraya tanı koymaktır ki, tedavi yapabilelim.
çok yazıpta uzun olsun istemedim aslında geçen hafta sonu ben temizlik yaparken oda ütüleri yaptı, yemek yapıyordum patatesleri soyup bi güzel kızarttı. perdeleri söker yıkarım takar daha yazmıyım marifetlidir kız benim nişanlım deme öyleBende bulaşığa yardım etti sandımÇay koymak ,sehpa kaldırmak bir iş değil,iş yaptı diye sevinmeyin,daha çok sorumluluk verin ikinizde calisiyormussunuz.
Ya bu kadar ayrıntıya gerek var mı?çok yazıpta uzun olsun istemedim aslında geçen hafta sonu ben temizlik yaparken oda ütüleri yaptı, yemek yapıyordum patatesleri soyup bi güzel kızarttı. perdeleri söker yıkarım takar daha yazmıyım marifetlidir kız benim nişanlım deme öyle
Ya bu kadar ayrıntıya gerek var mı?
İtici duruyor
Eşim yardımcı olur demek yeterli olur sanki
Ben de onu anlatmaya çalışıyorum. Yazımın tamamını okudunuz mu bilmiyorum ama kadının önce bir birey olarak kendini tanımlaması gerektiğini, güçlü olması gerektiğini savunuyorum. Bunu çok da uzun uzadıya yazamadım aslında, biraz eksik oldu.Buna katılıyorum evet, erkekleri değiştirmek de bizim elimizde. Maalesef bazı kadınlar da erkeklerden yana. İşte en azından burda böyle bir konu açmış bir kadına hayır hayal kurmuyorsun öyle erkekler de var diyerek bir kişi kurtarsak kardır. Böyle erkeklere prim verilmesin ki azalarak bitsinler.
Doğruya doğru itici duruyor:)dusduru ya yanıt olarak yazdım. itici olmasın diye ayrıntıya girmemiştim zaten dikkat çekti hemen. :)
dusduru ya yanıt olarak yazdım. itici olmasın diye ayrıntıya girmemiştim zaten dikkat çekti hemen. :)
Nişanlıyken yemek, ütü yaparım; evi temizlerim sana çok yardım ederim diyen erkekten dürüstlük olarak bir tık üsttedir. Neden mi, çünkü yok öyle bir dünya. Söylemek istediğini tipik erkek bencilliğiyle ifade etmiş hepsi bu. Romantik hayalleriniz varsa başka bahara saklayın derim. Yaşadığımız coğrafyanın gerçeklerini kendi doğrularımızla düzeltmek yerine, kendimize olan güvenimizi ayakta tutabilmektir mesele. Kadın olarak ezberletilmiş güdük doğrularla yaşadık bu güne kadar. Kimse inkar etmesin. Erkek der, kadın şak diye yapar. Erkekler bu coğrafyada kadınları kendine benzetir. Tecavüze uğrayan kadına; "O saatte orada ne işi varmış," diyen insanlara, kadınlar olarak gerekli tepkiyi vermiş olsak o adam ağzını kapatacak ama nerede... Kadının kadına ihaneti, erkeğin kadına bakış açısından daha tehlikeli bu ülkede. Oysa mesele birine benzemek değil, kendin olabilmektir. Vardır öyle erkekler ama bir elin iki parmağını geçmez. Erkek değil, insan yetiştirmektir sorun.
Burjuvada olabilirdedediğinizin aksine türk kültüründe kadın erkeğin han-ı dır, hanımıdır, kıymetlisidir.
Doğal seleksiyon işini yapamıyor maalesef. Bu zihniyete sahip erkekler ve kadınlar pıtır pıtır ürüyor. Biz 1 tane için 10 sene düşünürken onlar hiç düşünmeden peşpeşe çoğalıyor vallahi.bizim evlerdekiler erkek değil mi acaba?
ne eşimin, ne babamın ne de dedelerimin ayaklarını uzatıp eşlerine hizmet ettirdiklerini görmedim,
85 yaşında dedem, evde yardımcıları olduğu halde hala yemek yapar, sofra kurar kaldırır,
dediğinizin aksine türk kültüründe kadın erkeğin han-ı dır, hanımıdır, kıymetlisidir.
bu son yılların yoz kültürüyle kadın hem mutfakta aşçı, sokakta hanımefendi, yatakta bilmemne olsun kafaları başladı, bizim aslımızda yok böyle bir anlayış, olanı yıkmak da bizim elimizde.
böyle sapları sap bırkacaksın nesilleri devam etmeyecek, doğal seleksiyonla yavaş yavaş yok olacaklar, bitti gitti işte.
Normalleştirme değil, bakın yine yanlış yerden giriyoruz konuya. Ben bir gerçekten söz ediyorum, doğru demiyorum. Neşteri nereye vurmak gerektiğini söylüyorum. Sizin aileniz öyle diye, gerçeklere gözümü kapayamam. Daha geçen ay bir kadın, kendi gibi olmayan kadınları soyulmuş domatese benzetti bu ülkede. Bu zihniyette ki kadınlara alkış tutan kadınlar çoğaldıkça, sizin ailenizin öyle olması o gerçeği değiştirmeyecek. Yara kanıyor, buna değinmeye çalıştım.bizim evlerdekiler erkek değil mi acaba?
ne eşimin, ne babamın ne de dedelerimin ayaklarını uzatıp eşlerine hizmet ettirdiklerini görmedim,
85 yaşında dedem, evde yardımcıları olduğu halde hala yemek yapar, sofra kurar kaldırır,
dediğinizin aksine türk kültüründe kadın erkeğin han-ı dır, hanımıdır, kıymetlisidir.
bu son yılların yoz kültürüyle kadın hem mutfakta aşçı, sokakta hanımefendi, yatakta bilmemne olsun kafaları başladı, bizim aslımızda yok böyle bir anlayış, olanı yıkmak da bizim elimizde.
böyle sapları sap bırkacaksın nesilleri devam etmeyecek, doğal seleksiyonla yavaş yavaş yok olacaklar, bitti gitti işte.
özetle, böyle erkekler azınlık değil, bu ülkede hala insan yetiştiren anneler ve insanlık vasfını layığıyla taşıyan erkekler var, hem de çoklar, bunları azınlık olarak görmek/göstermek diğerlerini dolaylı yoldan normalleştirmek oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?