ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Bizde de her iş ortaktır. Hiçbir şey de söylemedim.
Ornegin ben Ücretsiz izindeyim ikiz bebeklerim var. Sabaha kadar benimle bakıyor.Aile olmak bunu gerektirir.Birinin beyliği birinin köleliği değildir. Yeri gelir Onun işine ben yardım ederim. Hayat arkadaşligi bu olsa gerek.

Erkek arkadaşınızın söylemleri çok sert ve Keskin geldi iyi düşünün derim
 
ben nişanlıyım nişanlım bu konularda bana çok yardımcı oluyo şimdiden genelde akşamları bizde oluyoruz ikimizde çalışan insanlarız bir defasında ben iş yaparken ondan yardım istedim tepkisi ne olacak diye hemen yaptı. geçenlerde yemeği yedikten sonra bulaşıkları yıkıyordum canım sende çayı koyar mısın dedim hemen koydu demledi. temizlik yaparkende sehpaları kaldırır koltukları çeker içinden gelmesi lazım.
 
Yorumları okumadım ama bu konu tamamen erkeğin kadına bakış acısıyla ilgili diye düşünüyorum. Erkek değer verdiği kadına bu kadar yüklenmez. Madem bütün yük sizin sırtınıza yüklenecek bi yardımcı tutarsınız. Temizliği o yapar size de mutfak isleri kalır.

Ben 8 yıllık evliyim. Şunu anladım bunca sene. Saçını süpürge edince yaranamıyorsun. El üstünde tutulmak için iş paylaşımı şart. Daha değerli oluyorsun o zaman.

Bizim evde eşimin işi çok ağırdır. Ben öğlen evde olurum. Ama evi süpürmek çamaşır asmak ve bulaşık makinesini boşaltmak ve ütü yapmak eşimin görevi. Onun dışında iki haftada bir temizlikçi geliyor. Geri kalan her şey bende. Yemek sofra hazırlamak kaldırmak bulaşık yıkamak vb..

Sevgiline ne kadar taviz verirsen o kadar kıymetsiz olursun. Benden söylemesi
 
Nişanlıyken yemek, ütü yaparım; evi temizlerim sana çok yardım ederim diyen erkekten dürüstlük olarak bir tık üsttedir. Neden mi, çünkü yok öyle bir dünya. Söylemek istediğini tipik erkek bencilliğiyle ifade etmiş hepsi bu. Romantik hayalleriniz varsa başka bahara saklayın derim. Yaşadığımız coğrafyanın gerçeklerini kendi doğrularımızla düzeltmek yerine, kendimize olan güvenimizi ayakta tutabilmektir mesele. Kadın olarak ezberletilmiş güdük doğrularla yaşadık bu güne kadar. Kimse inkar etmesin. Erkek der, kadın şak diye yapar. Erkekler bu coğrafyada kadınları kendine benzetir. Tecavüze uğrayan kadına; "O saatte orada ne işi varmış," diyen insanlara, kadınlar olarak gerekli tepkiyi vermiş olsak o adam ağzını kapatacak ama nerede... Kadının kadına ihaneti, erkeğin kadına bakış açısından daha tehlikeli bu ülkede. Oysa mesele birine benzemek değil, kendin olabilmektir. Vardır öyle erkekler ama bir elin iki parmağını geçmez. Erkek değil, insan yetiştirmektir sorun.
 
arkadaşım eğer aşık değilsen yol yakınken dön veya başta kırmızı çizgilerini belirle
benim eşimde hic iş yapmaz bu tarz konuları aşkın büyüsünden mi bilmem hiç konuşmak aklıma bile gelmedi
evlendikten sonra çalışan bir bayan olarak çocuk olana kadar bir sıkıntısı görmedim kendim yaptım ama çocuktan sonra talep ettiğimde kadın alalım temizlik ile uğraşma dedi aldık kadın ve halada alırım
ama bunla bitmiyorki ütü yemek çamaşır asmak toplamak bulaşık makinesi boşaltmak bunlar beni bekliyor. bunun için gerildiğimiz çok oldu baktım yapmıyor yapsada söyleniyor
ancak hasta olduğumda yapar birde çay demler akşamları sofrayı birlikte kurar ve toplarız o kadar eşimin ev işlerine katkısı
 
Esimle her isi birlikte yapariz.sabah ben evi temizlerken o kahvaltiyi hazirlar.cocuklarla ilgilenir.dun butun gun hastaydim ayaga bile kalkamadim kusmaktan.butun isi aksama kadar esim yapti.ustelik kucuk bir de bebegim var.tum gun onunla da ilgilendi Allah razi olsun.zaten olmasi gereken de bu.

Yani butun erkekler senin sevgilin gibi degil.iyi ki de degil....
 
Bende bulaşığa yardım etti sandım Çay koymak ,sehpa kaldırmak bir iş değil,iş yaptı diye sevinmeyin,daha çok sorumluluk verin ikinizde calisiyormussunuz.
 
Hem çalışan kadın istetecek ,hem hizmet isteyecek .Öyle bir dünya Yok .haspama bak sen hele .Kendine Uşak arıyor .Yabancı kadında istemeyecek evinde .Sen vazgeç bundan .Annesi de aynı kafada ,düşüncede olduğu icin yarın bir gün evine gittiğinde oturur o köşeye sen evinin hizmetçisi olursun .Gelin yapacak kafası taşıyordur .oğlunu elin kızına hizmet etsin diye doğurmadıysa .senin de annen elin adamına köle olasın diye doğurmadı .O cümlesinden Sonra keşke böyle bişey söyleseydin
 
Nişanlım yaklaşık 10 senedir ailesiyle yaşamıyor, bu yüzden öğrenmiş kadını erkeği olmaz bu işin. Belki evlenince üstüme yıkar muamma ama hiç gocunmuyor yeri geliyor aileme yemek tatlı vs yapıyor. Çoğu erkek evlenene kadar anası topluyor arkasını, evlenince karısından bekliyor. Şu ayrı yaşama kültürü daha da popüler olsa aslında böyle sıkıntılar daha da azalacak benim görüşüm bu yönde...
 
Eger kadin erkek ikisi de disarda calisiyorsa, erkegin gorevi evde kadina "yardim" etmek olmamali, "birlikte" yapmak olmali. Yani oyle sofra kaldirmak, cay koymak, yatagi duzeltmek falan hayat musterek lafinin karsiligi degil.

Nisanlin olayi iyice abartmis, hem calisan kadin istiyor, hem evde elini hicbir seye surmeyecek. Oldu pasam. O zaman ev islerinin tamamini ucretiyle yaptirsin gorsun anyayi konyayi.
 
Konu sahibi,bir de zevkle yapman gerek demiş, hey Allahim yaa :) O zaman çalışmayan kadın alacak beyefendi,hoş o zaman da yardım etmesi gerekecek.
İki tabak koyunca huzurumu kacacakmis şehzadenin de huzurla oturmak istiyormuş.
Yok arkadaşım belliki seni iyice sindirmek istiyor bu konuda.Sende normali oymuş gibi didinip duracaksın sabah akşam,beyimiz huzurlu huzurlu oturacak .Normali o değil,asla kabul etmeyin.
Ben calismiyorum,buna rağmen eşimin neler yaptığını hiç soylemeyeyim :)

Bu basit bir mesele gibi gorunmesin gözune.Boyle adamlar her türlü sorumluluktan kaçar.Yarin öbür gün çocuğun olduğunda,yükün bir kat daha artar,çünkü yükünü paylaşacak bir eşin yoktur.
 
Yapi meselesi. Erkek is yapmaz diye bir sey yok. Benim kocam gerektiginde yemek de yapar cam da siler. Tabi her zaman yaptirmiyorum cunku artik calismiyorum ve evdeyim. Ama buna ragmen arasira yine yapar. Bastan yapmam diyorsa yaptiramazsiniz tatli dille falan. İcinde olmasi lazim.
 
Kesinlikle böyle adamlarla evlenmeyin şimdiden size bunları yapan ilerde neler yapmaz düşünün. Kaldı ki benim eşim evlenmeden önce asla şu şöyle olsun bu böyle olsun diye diretmezdi bana yardımcı olacagını söylerdi her konuda. Sağolsun sayesinde her gün kv ve eltime karşı eziklikte başrolü oynuyorum. Öyle bir yardımcı olmak işte..
 
Güldürdünüz beni ya
 
siz çalışmayacak olsanız neyse. hem siz de çalışın istiyor hem de evdeki herşey senin işin diyor. olmaz öyle. birlikte çalışılıyorsa ev işlerine de yardım etmek zorunda. yol yakınken dönün. ben olsam soğurdum bu söylemlerinden sonra.
 
Yukarda o dünyalarda yaşayan kadınların bir sürü yorumları var, bir göz atın isterseniz. Yok öyle bir dünya demek bile peşin peşin erkek egemenliğini kabul etmektir.
 
Dırdır yapmasın var bi de onu unutmuşsun. Güler yüzlü olsun tatlı dilli olsun, kapıda karşılasın, hergün anamı arasın.
Bak bide bu unutulmuş, ee çocuk olunca, bide sıkıntıya gelemeyip, onuda çocuğun tüm bakımını karılarından bekleyenler var..geceleri uyumuş uyuyamamış.. he belki arada parka çıkarıyorlardır aman haklarını yemeyelim
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…