- 9 Aralık 2016
- 1.890
- 3.070
- 83
- 38
Bende bulaşığa yardım etti sandımben nişanlıyım nişanlım bu konularda bana çok yardımcı oluyo şimdiden genelde akşamları bizde oluyoruz ikimizde çalışan insanlarız bir defasında ben iş yaparken ondan yardım istedim tepkisi ne olacak diye hemen yaptı. geçenlerde yemeği yedikten sonra bulaşıkları yıkıyordum canım sende çayı koyar mısın dedim hemen koydu demledi. temizlik yaparkende sehpaları kaldırır koltukları çeker içinden gelmesi lazım.
Güldürdünüz beni yabütün gün yorulucam kafam dolu diye bir tabak kaldırmayacak adam şeyini kaldırabilir mi sence?
bence kaldırmamaz
sonra konu açılır, 1 yıllık evliyiz ayda bir benim zorumla oluyor çünkü işte çok yoruluyormuş diye
erkek adam yorulur mu beaaaa
Yukarda o dünyalarda yaşayan kadınların bir sürü yorumları var, bir göz atın isterseniz. Yok öyle bir dünya demek bile peşin peşin erkek egemenliğini kabul etmektir.Nişanlıyken yemek, ütü yaparım; evi temizlerim sana çok yardım ederim diyen erkekten dürüstlük olarak bir tık üsttedir. Neden mi, çünkü yok öyle bir dünya. Söylemek istediğini tipik erkek bencilliğiyle ifade etmiş hepsi bu. Romantik hayalleriniz varsa başka bahara saklayın derim. Yaşadığımız coğrafyanın gerçeklerini kendi doğrularımızla düzeltmek yerine, kendimize olan güvenimizi ayakta tutabilmektir mesele. Kadın olarak ezberletilmiş güdük doğrularla yaşadık bu güne kadar. Kimse inkar etmesin. Erkek der, kadın şak diye yapar. Erkekler bu coğrafyada kadınları kendine benzetir. Tecavüze uğrayan kadına; "O saatte orada ne işi varmış," diyen insanlara, kadınlar olarak gerekli tepkiyi vermiş olsak o adam ağzını kapatacak ama nerede... Kadının kadına ihaneti, erkeğin kadına bakış açısından daha tehlikeli bu ülkede. Oysa mesele birine benzemek değil, kendin olabilmektir. Vardır öyle erkekler ama bir elin iki parmağını geçmez. Erkek değil, insan yetiştirmektir sorun.
Bak bide bu unutulmuş, ee çocuk olunca, bide sıkıntıya gelemeyip, onuda çocuğun tüm bakımını karılarından bekleyenler var..geceleri uyumuş uyuyamamış.. he belki arada parka çıkarıyorlardır aman haklarını yemeyelimDırdır yapmasın var bi de onu unutmuşsun.Güler yüzlü olsun tatlı dilli olsun, kapıda karşılasın, hergün anamı arasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?