Ev isi yapan erkek yok mu ?

Maaş o ailenin yani kadının ve adamın parasıdır bunu resmileştirip maaş gibi vermeye ne gerek, birlikte harcanır birlikte yenir içilir yani kadın da evinde çalışarak bu maaşa ortak oluyo zaten demek oluyo bu

Bu durum zaten normal değil, çünkü ev arkadaşlığı değil bu evlilik, yani sevgi aşk bağı var bu birliktelikte zorlandığımız durumda destek olmayan erkeğin sevgi problemi var demektir bence

Merhabalar öncelikle, böyle bir konu açılmışken eşimden bahsetmesem içimde kalırdı ,ben halk oyunları egitmeniyim,ayni zamanda da üniversitesi okuyorum,ama üç çocuğum arka arkaya olduğu için ve çocuklarımı kendim buyutmek istedigim için bu süre zarfında çalışmıyorum,bunu şunun için belirtiyorum ev hanımı kategorisindeyim uzunca bir süredir..buna rağmen eşim ( ona minnettarım) nobetten çıktığı sabah bile kalkar bize kahvaltı hazırlar, evi siler süpürür, bulaşıklar yerleştirir,makinaya çamaşır atar,asar...ve ev islerinin hayli zor olduğunu kadının bu yükün altinda hayli edildiğini savunur canim kocam ve bu arada yaklaşık bir ay önce karin germe ameliyatı oldumbu süre zarfinda üç cocugumla o ilgilendi,okula gonderdi ikisi kız bu arada yemek bulaşık akliniza ne gelirse... Ve asıl konuya dönersek,ben en başta flört ederken soylemistim,narin biri oldugumu,ev hayatinin paylasmak oldugunu,kimseye hizmetçilik yapmak için evlenmek gibi bir kafa yapisinda olmadığımı açık açık soylemistim ki bir önceki erkek arkadaşımla sirf bu yüzden ayrılmıştım,tam bir mağara adamıydı,34 yaşında idi annesi hala ayagina su getirirdi,ve meyvesini soyup onune taşırdı neymis o ataerkil bir toplumda büyümüş bu boylede devam etmeliymis dedim sen bu kafayla çok yasamazsin...

Benim eşim bana yardımcı olmaya çalışır. Temizlik yaparken evin her yerini süpürür. Yemek yedikten sonra tepsi vs varsa çok yorgun değilse onları yıkar öyle ufak tefek yardımlarda bulunur.

Benim eşim çok pistir anne evinden öyle alışmış. Ama şuan hamile olduğum için sağolsun çalışmadığı günler halıları kaldırır evi süpürür siler bana ufak tefek işler kalır.

Erkekler ev isi yapsa bile cogu is ve sorumluluk kadinda oluyor. Kalkayim su evi supureyim demiyorlar, ille komut bekliyorlar. Cocuk egitir gibi asama asama egitmek ogretmek gerekiyor. Tam anlamiyla kadinin yukunu hafifletmeleri en azindan 5 seneyi buluyor

Yok var ev işi de yapan eski takıldığım çocuk titizlik hastasıydı hatta çok sağlam ev işi yapardı ütüye kadar :))

Bende hiç bir işe eline sürmeyen hiç bir şeyden anlamayan kişileri nereden buluyor bu millet anlamıyorum. Ben yemekleri yaptığım için benimkide temizliği yapar. Baştan konuşmadık bunu ben yemek yapmakta ona göre daha iyi olduğum için yemek yapıyorum o da temizlik konusunda bana kıyasla iyi olduğu için onu görev edinmiş durumda ve bulaşıklar dışında her türlü temizliği yapıyor. Kim neyi yapmayı seviyorsa onu yapıyor kısacası.

Öyle olmuyor ki. Adam ben calısıyorum sen bütün gün evde napıyorsun diyor. Birlikte harcanıp birlikte yenmiyor. Mesela adamın maaşı 4bin olsun 2bini eve gitsin kalanını eşiyle eşit bölüşmeli.

Öyle olmuyor ki. Adam ben calısıyorum sen bütün gün evde napıyorsun diyor. Birlikte harcanıp birlikte yenmiyor. Mesela adamın maaşı 4bin olsun 2bini eve gitsin kalanını eşiyle eşit bölüşmeli.
Ama bunun anlaşması olmaz ki ay ay ödenek yapsın, benimki maaşını verir bana ben ona harçlık veririm mesela, çünkü hesabını falan bilmez o birikim yaparım ben ama şu kadarı benim diye el koymam hepsi bizimdir altın alırım bankaya falan atarım bişeyler yaparım, iş konusunda ben kimseden yardım almayı sevmediğimden yaptırmam ama kalkar kendisi yapar eder zorunluluğu yok ne para konusunda ne iş konusunda yükümlülük diyelim buna da

Var benim eşim çok güzel ev işi yapar temizliği çok güzel yapar yemeği de güzel olur ama canı isterse yardım eder görev olarak görmez Allah'tan çok katı değil bu konularda pazar günleri yardım eder genellikle

Ben bu para konularını anlamıyorum ben çalışırken de böyleydi gelirdi hepsi ortak yerde toplanırdı ordan harcanırdı şimdi de evde yerimiz var eşim bütün parasını oraya koyar günlük kazanıyor ben de ihtiyaç oldukça ordan alıyorum

En güzeli, ille de size maaş bağlamasına gerek mi var ortak kullanılıyosa bitti, bende anlam veremiyorum para en çirkin mevzudur ilişkilerde, ne gerek

Benim eşim yapıyo valla vardiyeli calısıyo bazen gündüz evde, ev işim çoksa hemen yardım eder benle beraber yapar ,bazen annemin evini temizlerim annem evde yokken ,alır süpürgeyi evi süpürür benim işim kolaylansın diye .hiçde böyle olduğunu bilmiyordum Beni sevdiği için yaptığını söylüyor yorulmamı istemiyormuş

Yapanlar var. Ama biz kadınlar gibi detaylı düşünemiyolar üstünden yapıp geçiyolar. Bi de söylemeden yapmıyolar

benim eşim saat 5 te eve geliyor ben 7 de evde oluyorum ben gittiğimde sofra hazır yemekler hazır oluyor kendi yaptığı yemekler de oluyor bazen o pişiriyor bazen ben 1 gün önceden pişirmiş oluyorum. eve geldiğinde süpürge açıyor, makineye çamaşır atıyor,asıyor. 1 kere gocunduğunu bilmiyorum ve isteyerek severek yapıyor. evlilik içinde kendimi hizmetçi gibi hissetseydim asla mutlu olamazdım. evliliğimde aşırı mutluyum beni mutlu eden bi kocam var ve ben mutlu olunca doğal olarak o da mutlu oluyor. kavga gürültü olmuyor.

Tamamen erkegiyle ilgili mesele.Cok derin yerlere varilir bu konuda da aile yapisindan tut karakter gelisimine kadar birsuru etken var.Ama yine de içten gelen bisey oldugunu dusunuyorum bunun.karisindan hamarat erkekler gordum ,kaşık tutmaktan baska bi is yapmayan da gordum :)

Cok sanslisiniz masallah.Bizim oyle durumumuz olsa benim kocam oturur whatsappta ya arkadaslariyla ya da annesiyle ablasiyla konusur ds dur ev isi kendi isime bakayim demez:)

Cok sanslisiniz masallah.Bizim oyle durumumuz olsa benim kocam oturur whatsappta ya arkadaslariyla ya da annesiyle ablasiyla konusur ds dur ev isi kendi isime bakayim demez:)
sanırım yetiştirme ile ilgili bir şey benim kayınvalidem de senelerce çalışmış bir de astım hastası kayınbabam çok yardımcı olmuş hala da oluyor evi o süpürür cam siler vs. eşim de göre göre ona normal geliyor demek ki hiç yadırgamıyor iş yapmayı hatta evlendikten sonra yemek yapmayı öğrenmeye başladı artık kolay yemekleri yapabiliyor haftada 3 gün ben yemek yapıyorsam 3 gün o yapıyor :)

şimdilik baya baya yapıyor yer süpürüyor çamaşırları makineye atıyor bulaşık yıkıyor. kendimi onun yüzünden işe yaramaz hissediyorum. umarım değişmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…