- 8 Ocak 2019
- 4.582
- 12.108
- 208
- 34
- Konu Sahibi pportakall
-
Maaş o ailenin yani kadının ve adamın parasıdır bunu resmileştirip maaş gibi vermeye ne gerek, birlikte harcanır birlikte yenir içilir yani kadın da evinde çalışarak bu maaşa ortak oluyo zaten demek oluyo buİki taraf çalışıyorsa eşit paylaşılmalı. Biri evde durup diğeri çalışıyor diyoruz mesela ama ev hanimliğının mesaisi yok. Çalışan adam gelipte karisina ev işi yapıyor diye maaşının yarısını vermiyor sonuç olarak
Bu durum zaten normal değil, çünkü ev arkadaşlığı değil bu evlilik, yani sevgi aşk bağı var bu birliktelikte zorlandığımız durumda destek olmayan erkeğin sevgi problemi var demektir benceKadın çalışmıyorsa evin sorumluluğu kadında oluyor çoğunlukla evet, bu hakaret de degil, iş bölümü oluyor.
Ama aynı adam işten geldikten sonra da eşinden hizmet etmesini bekliyorsa yada haftasonu da evle ilgili hiçbirsey el sürmüyorsa yada çocukla ilgili kucağına alıp 5 dakika sevmenin dışında sorumluluk almıyorsa durum görev dağılımının dışına çıkıyor.
Burda erkek işten gelip ayaklarını uzatıp çay,kahve servisi bekliyor. Kadın çocuk ve eş gönlü yapmaya çalışıyor bu hakaret olmasa bile çokta kabul edilmemesi gereken bir durum.
Öyle olmuyor ki. Adam ben calısıyorum sen bütün gün evde napıyorsun diyor. Birlikte harcanıp birlikte yenmiyor. Mesela adamın maaşı 4bin olsun 2bini eve gitsin kalanını eşiyle eşit bölüşmeli.Maaş o ailenin yani kadının ve adamın parasıdır bunu resmileştirip maaş gibi vermeye ne gerek, birlikte harcanır birlikte yenir içilir yani kadın da evinde çalışarak bu maaşa ortak oluyo zaten demek oluyo bu
Ama bunun anlaşması olmaz ki ay ay ödenek yapsın, benimki maaşını verir bana ben ona harçlık veririm mesela, çünkü hesabını falan bilmez o birikim yaparım ben ama şu kadarı benim diye el koymam hepsi bizimdir altın alırım bankaya falan atarım bişeyler yaparım, iş konusunda ben kimseden yardım almayı sevmediğimden yaptırmam ama kalkar kendisi yapar eder zorunluluğu yok ne para konusunda ne iş konusunda yükümlülük diyelim buna daÖyle olmuyor ki. Adam ben calısıyorum sen bütün gün evde napıyorsun diyor. Birlikte harcanıp birlikte yenmiyor. Mesela adamın maaşı 4bin olsun 2bini eve gitsin kalanını eşiyle eşit bölüşmeli.
Var benim eşim çok güzel ev işi yapar temizliği çok güzel yapar yemeği de güzel olur ama canı isterse yardım eder görev olarak görmez Allah'tan çok katı değil bu konularda pazar günleri yardım eder genellikleTüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyorSizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?
Ben bu para konularını anlamıyorum ben çalışırken de böyleydi gelirdi hepsi ortak yerde toplanırdı ordan harcanırdı şimdi de evde yerimiz var eşim bütün parasını oraya koyar günlük kazanıyor ben de ihtiyaç oldukça ordan alıyorumAma bunun anlaşması olmaz ki ay ay ödenek yapsın, benimki maaşını verir bana ben ona harçlık veririm mesela, çünkü hesabını falan bilmez o birikim yaparım ben ama şu kadarı benim diye el koymam hepsi bizimdir altın alırım bankaya falan atarım bişeyler yaparım, iş konusunda ben kimseden yardım almayı sevmediğimden yaptırmam ama kalkar kendisi yapar eder zorunluluğu yok ne para konusunda ne iş konusunda yükümlülük diyelim buna da
En güzeli, ille de size maaş bağlamasına gerek mi var ortak kullanılıyosa bitti, bende anlam veremiyorum para en çirkin mevzudur ilişkilerde, ne gerekBen bu para konularını anlamıyorum ben çalışırken de böyleydi gelirdi hepsi ortak yerde toplanırdı ordan harcanırdı şimdi de evde yerimiz var eşim bütün parasını oraya koyar günlük kazanıyor ben de ihtiyaç oldukça ordan alıyorum
Benim eşim yapıyo vallaTüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyorSizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?
Cok sanslisiniz masallah.Bizim oyle durumumuz olsa benim kocam oturur whatsappta ya arkadaslariyla ya da annesiyle ablasiyla konusur ds dur ev isi kendi isime bakayim demez:)benim eşim saat 5 te eve geliyor ben 7 de evde oluyorum ben gittiğimde sofra hazır yemekler hazır oluyor kendi yaptığı yemekler de oluyor bazen o pişiriyor bazen ben 1 gün önceden pişirmiş oluyorum. eve geldiğinde süpürge açıyor, makineye çamaşır atıyor,asıyor. 1 kere gocunduğunu bilmiyorum ve isteyerek severek yapıyor. evlilik içinde kendimi hizmetçi gibi hissetseydim asla mutlu olamazdım. evliliğimde aşırı mutluyum beni mutlu eden bi kocam var ve ben mutlu olunca doğal olarak o da mutlu oluyor. kavga gürültü olmuyor.
sanırım yetiştirme ile ilgili bir şey benim kayınvalidem de senelerce çalışmış bir de astım hastası kayınbabam çok yardımcı olmuş hala da oluyor evi o süpürür cam siler vs. eşim de göre göre ona normal geliyor demek ki hiç yadırgamıyor iş yapmayı hatta evlendikten sonra yemek yapmayı öğrenmeye başladı artık kolay yemekleri yapabiliyor haftada 3 gün ben yemek yapıyorsam 3 gün o yapıyor :)Cok sanslisiniz masallah.Bizim oyle durumumuz olsa benim kocam oturur whatsappta ya arkadaslariyla ya da annesiyle ablasiyla konusur ds dur ev isi kendi isime bakayim demez:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?