En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010

Sıcaklar mahvediyor gercekten bakma yapılması gereken bir ton işim var ama smdilik bukdrini yapabldm yoksa bnimde yatak odamın tozu alincak süpurulcek ütüm var doğuma 2 aydan az kaldı bebegin giysileri yikanip utulenicek vs ama zorlaniorum.

zorlama kendini canım.
bu sıcakda hamilelik çok zor.
hele son zamanlarsa daha fena.
yardım edecek komşu,akraba yok mu?
bebeğin hazırlıklarını o yapsın.

Nerde canım ya yok malesef komsum var oda karşılıksız is yapmaz
ben de ilk hamileliğimde yardımcı kadına temizletmiştim evi.
halıları yıkamıştı bir gün de ayrıca.
arkadaşım bendeydi.ütüyü beraber yapmıştık.

kardeşimin eşi de hamile,çalışıyor.
evleri felaket sıcak.dün dertleniyordu kızcağız.
yakın da değiliz ama bir hafta sonu yardıma gideriz inşaALLAH.

doğuma ne kadar kaldı canım?

canım oğlum 2 yaşında şu an:)
evet ilk aldıgımda her seyi ama herseyi beyaz almıştım sonradan renklendirdim:) zaten bizim afacan esyaların canına okudu:)
o düzene bana burcumdan geçmiş heralde :) başak burcuyum:) öğretmren diilim çok saygı duyuyorum öğretmenlerin sabrınada hayranım ama asla yapamazdım heralde :) laboratuvar teknikeriyim:) sen napıosun nasılsın bayadır yoktum buralarda:)

lutenitsayı ben geçen sene 5 kavanoz yaptım ilk denememdi eylülün başıydı yaptıgımda 5 kavanoz kaısm ayına bile yetişemediler ekimin sonunda hepsi bitti bu sene çok çok çok bir sürü yapcam:) inanılmaz lezzetli bişey sadece kahvaltılık diil tavuk yemeklerinde makarnada ette o kadar yakışıyoki her şeye:)

ben kışlık yapımını 15 agustostan sonraya bıraktım hersey daha ucuz oluyo gibime geliyo
geçen sene tost makinasında kabak patlıcan falan kızartmıştım çok güzel olmuştu
azerinin bantla yapıştırma taktiği süper bende bu sene öyle yapcam

benim derin dondurucum yok buzluga artık hepsi sıgmıyo bu sene kavanoza koycam
ama kışın bi derin dondurucu kesin almam lazım ben çok aktif kullanıyorum
hatta 20 kilo soğan alıp onu doğrayıp 5-6 ay soğan doğramadan yemek bile yapıyorum:)
bulgur pilavını çok yapıp dondurucuya koyuyorum:) çıkarıp ısıtıyorum sadece:) mantı yapağaımda 2 katını falan yapıp hamurunu koyuyorum buzluga bidahaki mantıda hamur yogurmuyorum vs... vs...
geçen sene dondurucuyu doldurmuştum ağustosun ortasıydı bide kurban falan geldi üstüne son şeklinde dolap kapanmadı koli bandıyla tutturdum:)

erken başlamış yaramaz.:)
ben de bir değişiklik yok.
küçük kızım bir yaşınaydı o zaman sanırım.3 ü bitirecek.
kreşe gidiyor bir yıldır.
büyük kızımla oğlum okula devam ediyorlar.

ben salonu değiştirdim.
kızımın odasına küçük transfer olunca oadalarında değişiklik yapmayı düşünüyorum,kısmet tabi.:)
tavuk ve ette nasıl kullanıyorsun canım?
yanına sos olarak mı koyuyorsun?
bana ablam yapmıştı yeni doğum yaptığımda.oğlumla yerdik ekmekle.:)

çocuklar büyüdüler ve yemek olayı daha yoğun.
5 kişiyi doyurmak ve hergün farklı bir şey yapmak lazım.
bir de öğlen yemekleri var okul döneminde.
sabahtan her şeyi hazırlamak yoruyor.
bir de kışın enerji düşünce zor geçiyor.
o korkudan yazdan bir şeyler koymaya çalışıyorum.:)

evet ya bir de et olayı var dolabı dolduran.
soğan bir çuval alıp yapmak lazım ama ona da yer gerekiyor.
dondurucuya mı kavurup kavanoza mı koydun canım?
bulguru ben de koydum bir kez ama yenmedi.
ezogelin yapınca kullanırım.
mantı hiç yapmıyorum doğrusu.
bir ablamız yapıyordu ondna alırdık.
o da taşındı başka şehre.
ramazandan önce bende mayalı hamur yoğurup attım donurucuya.çok beğendim.
döner yapıp koyarım.hamburger köftesi.
yufkayı çok alınca 2şer 3er koyarım.çıkınca taze gibi olur.
maydanoz doğrayıp göndermişti annem donmuş.
çok işime yaramıştı o kış.

fırında kızartmayı düşünüyorum ben sebzeleri.
tostta uğraşamam azar azar.

azerin neyi yapıştırmıştı unuttum ya.
burada belli olmuyor fiyatlar.birden yükseliyor eylüle doğru.
bir de zamanım pek olmuyor toplu alımlar için.
azar azar her hafta yapma niyetindeyim.
kavanoza koyulacak türde şeyler daha fazla olsun istiyorum,malum dondurucu kısıtlı alıyor.

Bende bayramdan önce aldım yardmci kadın ev badana olmustu ama ne yalan söyleyim üstünden bdaha yaptım hiç begenmedim bide bazı yerleri bana brakti doğuma 2 hafta kala aliyim artık diorum başkasını 2 aydan az kaldı doğumada.

lutenitsa nedir cok merak ettim tarif alabilir miyim? :))

farklı tarifleri var lutenitsanın ama benim yaptıgım şu şekeildeydi oran hep yarıya inecek mesela

4 kilo domates 2 kilo kırmızı biber 1 kilo patlıcan yarım kilo havuç yarım su bardağı yağ ve bol sarımsak(ama ben havuçsuz yaptım tatlı tatları tuzlulara pek yakıştırmıyorum)
yada

20 kilo domates 10 kilo kırmızı biber 5 kilo patlıcan 2.5 su bardağı yağ bol sarımsak gibi yapımıda şöyle

ön hazırlık domateslerin kabukları soyulur
kırmızı biberle patlıcan fırında közlenir kabuları soyulur doğranır
domatesler doğranır iri iri doğranabilir en son blendra çekiliyo

yağ tencereye konulur domatesler tencereye konulur sarımsakta içine atılır yaklaşık yarım saat kapağı kapalı pişirilir iyce köpüğü geçince közlenmiş iri iri doğranmış kırmızı biber ve patlıcan içine atılır 15 dk daha pişirilir
ocağın altı kapatılır en zevkli kısım bu blendırdan geçirilir tamamen pürüsüz olcak
en son tuzu atılır içine ben azar azar tadına baka baka attım damak tadına göre

makarnada sos olarak kullanıyorumister tencereye dip sos ister direk makarnanın üstüne
tavukta sota yapacağımda soğanlar biberler kavrulunca salça niyetine koyuyorum ettede kavurma sota falan yaptıgımda ben genelde salçasız yaparım kırmızı et sotesini sirek soğuk üstüne koyuyorum ya canım istedi şimdi....

ay kış için yapacaklarım geldi aklıma:) bu sene buzluğumu rahat bırakmak istiyorum onun için kavanoz çalışcam:)
*5 kilo fasulye bunu dondurucuya atıcam (her sene 5 kilo fasulye 5 kilo bezelye koyuyorum martta bitiyo genelde:) 5 kilo fasulyeden 10 poşet falan çıkıyo içinede 5 kilo kadar domates koyarım:)

*20 kilo domatesten lutenitsa yapıcam

*10 tane mısır koycam pizzada çorbada salatada süper lezzetli oluyo geçen sene 15 tane koydum çok geldi

*menemen yapmam lazım

*kapya biberleri bide yeşil biberleri doğrayıp atıyorum buzluğa bu sene en çok bunu yapcam geçen sene aralıkta bitti yaptıklarım:)ikisindedende 5 er kilo yapmştım ama her yemeğe koydum nerdeyse:)

*2 kilo kadar dolma biber koyarım kışın çok pratik oluyo

*patlıcanlı kavanoz sos yapcam bundan bu sene ilk kez yapcam 2 kavanoz falan yaparım heralde

*ımmmmmmm bide kırmızı biber közlemesi yapcam :)

geçen senelerde mısırı kavanozda yaptım hiç memnun kalmadım
salatalık koyyuyodum rendeleyip cacık için memnunum bu sene 1-2 kilodan belki yaparım

patlıcan kızartması sağlıklı olmadığı için koymıcam
kabakda hiç güzel olmuyo onu yapmıcam:)))))

baya varmış yapcaklarım yaptıkça resim atarım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…