En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010

Oda nemi alici cihazlar var denedinmi hic. Gerci ortami cok kurutmakta zararliymis.

geçmiş olsun kuzucum... sadaka ver hemen....

Ya bende svmiyom ev isi ama napcaz yasam alani lazim
Ben boyle hobi isleri, geri donusumler, el ugraslarina bayiliyorum ama pek firsat bulamiyorum.
Bende yeni geldim topige ama burdakiler cok candan hepsi, sanki aylardir yazisiyoruz gibi, sagolsunlar hic yabancilik cekmedik

Cok gecmis olsun annene, benimde safra kesemde tas var korktum simdi yaaa
Sancilanmismi, simdi nasil.

Annemler gelince ayni nevresimi, kayinvaldem gelince ayni nevremi kulaniyorum mesela, o yuzden hemen yikamam, tabi yazsa terleniyorsa yada kucuk cocuk vs kirlendiyse hemen yikarim. Tasarrufi acidan ayni fikirdeyim.
Ay yun, parca kumasmi dedin bayilirim hobi ugraslaria pek firsat bulamasamda. Dikis bilmem fazlada pratik seyler yaparim, ogreniyim diye keser bicerim iste.
Sen neler yapiyosun.
Bide sorasindaki daginilik amanin, cop kamyonu lazim.
Banada nevresim lazimdi annem bende bi tane yorgan nevresimi var dedi.
Bende ona gore uyumu nevresim kumasi alip carsafla yastiklarini dikicem, ekonomi olur iste

Bende dogal urunlere taktim bu aralar.benim parlatici gozunde elma sirkesi var.cocu zaman kullandigim limonlari atmiyorum,suyunu alip kalanini makinanin icine koyuyorum,hem parlatiyor hem hos koku veriyor.Bir ara internette bir yazi bulmustum,bulasik tableti yerine limon tuzu ile yikiyormus.hatta cok mennunmus.Bende denedim sonuc harikaydi ama sanki cam esyalarimin rengini beyazlastiriyor gibime geldi,bende biraktim.ya cok koydum limon tuzunu, yada gercekten camlar icin iyi degil.aslinda tekrar bir deneme yapsam mi ?

onun haricinde ara ara elma sirkesi dokup makinayi bos calistiriyorum,ve bulasik tabletini ikiye bolup yarim kullanyiorum.temizliginde bir sorun olmuyor,tertemiz cikiyor bulasiklar.
Bu sabah mutfagimin yer fayanslari gozume carpti,tasinirken aralarini elimden geldigince temizlemistim,o zamandan bu zamana pek fit olamdigim icin pek ugrasamadim.Bu aralar fayans aralarini temizlesem iyi olacak,etkili bir yonteminiz varmi?Banyodaki fayans aralarini cok sukur acabildim,sirkeydi,ciling bangdi ,fircayla ovalamakti derken acildilar bayagi.ama yer fayanslarini nasil yapsam bilemedim.

Aksam yemekten sonra ertesi gune yemeke yapsan, yada en azindan hazirliklari yapsan kolay olur bence, corbayi i kat fazla yapip kavanoza doldurup kapagi cekse 2 aya kadar kullanabilirsin, 1 haftalik sogani kavurup kavanoza koymak mesela, bunun gibi bir suru pratik bilgi ilk sayfada var isime yarayacak cok sey buldum ordan.

Cok gecmis olsun canim Allah korumus.

Limon tuzumu aaaa duymadim hic. Hemen deneme lazim. Cok sagol canim. Malum yemek yeniyor tabak, kasik, bardakla benim icin cok onemli bi bilgi.

Yerleri deterjanla silecekseniz, asprins diye bi fis fisli deterjan yada mavi su yuzey temizleyici var. Dogal olacaksa camasir sodasi, karbonat, tuz, ovarkende elma sirkesine batirilmis sunger kullanmak ise yariyor.

Ben geldim
Oncelikle trafik kazası geçiren ve annesi hastanede olan arkadaşlara çok geçmiş olsun:26:
Kurabiyemi beğenen arkadaşlar çok teşekkürlerhamisleri dusunemedigim için de ozur dilerim
Hemen tarifini yazayım da canı çekenler yapar belki

200 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Un
Renk vermesi içinde azıcık zerdecal

İçi için
1.5 su bardağı ogutulmus fındık
1.5 su bardağı şeker
Tarçın
Vanilya

Hamuru ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açıp ic harcini koyup muz şekli veriyoruz yaparken kabarip büyüyeceğini düşünerek daha ince ve küçük yapıyoruz
170 derecede üzeri kizarmayacak şekilde pisiriyoruz

Son düzenleme:
Esim gece vardiyasi isten geldi kahvalti ettik cay ierken buraya takildim.
İslere girisecektim ama kizim kek istiyor by by kizlar, kek tutturamiyorum pek firinimda turbo degil' dua edinn bana kizlar.

geçmiş olsun kuzucum... sadaka ver hemen....

Cok gecmis olsun canim Allah korumus.
cok tesekkur ederim arkadaslar,cok sukur yavas gidiyordum,son anda direksiyonu kirabildim,o yuzden hasar cok fazla degil.Bize birsey olmadi ya cok sukur,gerisi muhum degil.

evet bend dogal katkisiz seyler ararken buldum,simdi arasam bulurmuyum bilmiyorum.hatta bir tane pratik soyacagim vardi,paslanmisti ne yaptiysam geciremedim,limon tuzunu denedigim gun onuda atlistim icine,butun pasi gitmisti :)dedigim gibi benim cam urunlerim islendi,belki ben cok kullandim bilmiyorum,sen denersen sonucu soyle lutfen,bende tekrar miktari az tutarak deneyim birdaha,makinadada ne koku kaliyor ne bisey,icinide parlatiyor resmen.bir de dogal ve ucuz bir urun olduugu icin gonul rahatligiyla kullaniylabilr.
evde camasir sodasi var,deneyemim ben onunlan o zaman,tesekkurler :)

Son yazdıklarınızı okudum da, karbonat fayans aralarındaki lekeleri de çıkartır mı ki???
Çamaşır suyu işe yaramadı da...

Rapor verem hemenpek işim yoktu bu gün
Yatakları topladım
Süpürge açtım
Tozunu aldım

Oturma odasını topladım
Kaba tozunu aldım
Süpürge açtım
Tozunu aldım

Kapının önünü sildim
Koridoru
Mutfağı supurdum

Wc lavaboyu ovdum
Aynasını silip
Havlusunu değiştim
Kovaları yıkayıp
Yerini sildim

Bulasiklari yıkadım
Ocağı ovdum
Çöpleri topladım
Çamaşır yıkadım astım

Yemek derdim yok çünkü akşam annemlere gidicem

Son yazdıklarınızı okudum da, karbonat fayans aralarındaki lekeleri de çıkartır mı ki???
Çamaşır suyu işe yaramadı da...

Bide fayans aralarini temizledikten sonra beyaz yagli boyayla boyarsaniz isiniz cok kolaylasiyor. Ben mutfagi oyle yaptimda sahtekarlikmidir acaba
Karbonatin ustune elma sirkesini dokun ses geliyor resmen
İnsaallah temizler, sonucu soylermisin bizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…