- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #16.901
Iyi geceler titizler
Küçük bir raporda benden olsun;wc çamaşır suyu ile yıkadım,banyo be lavaboyu cifledim,banyo aynasını ve yetimi sildim
Yatak odasını süpürdüm aynaları sildim birde camın olduğu duvarı sildim üst katım dinler ve 2senedir boş bu sebepten duvar terleme yapıyor resmen duvar ağlıyor bir sürü damla olup şıp şıp dalmıyor birde duvar kararıyor( üst kat biran önce dolsun şuan ilk dileğim bu
Mutfağı topladım tezgahı çam.suyuyla sildim çöpleri topladım süpürdüm çıktım ama sonra defalarca girdim :))pilav ve ufak tefek şeyler yaptım
Salonu ve KÜÇÜK odayı :)) topladım ama süpürmedim sonra arkadaşım geldi oturduk bende 1 onda 2canavar ev bomba atmış gibi oldu :))
Mak.çamaşır yıkanıyor bende oğlumu uyutuyorum
merhaba,bayagi birseyler yapmissin :)
carsaf degistirme araligi bende oldukca kisa :) kendi kullandigim yorgan ,yastik carsaflarimi duruma gore haftada bir yada iki kere degistiririm.her ne kadar gece dus yapip girsekte yataga illaki ter kokuyor o yuzden duruma gore degistiriyorum.misafir olan icinde,ertesi gun gidecekse,birdahaki kullanim icin temiz koksun diye birdaha yikarim oyle kaldiririm.takinti yada pis oldugu icin degilde,hani ttemiz koksun diye. :)
Bana gelirsek ben cok tembelim bugun,dun kucuk bir trafik kazasi atlattik,cok sukur bize birsey olmadi,arabada biraz hasar var,oda halleolur allahin izniyle.eve gelince kendimi temizlige verdim,iki makina camasir yikadim,yatak odami topladim evi havalandirdim,mutfagi topladim derken,cok gucsuz hissettim kendimi,cogu isim yarim kaldi,ogleden sonra uyumusum sonra kalkip yemek yapabildim o kadar.Bu gunde beni is bekler ama hic canim istemiyorcok halsizim
çok hoş bi başlık olmuş ılk sayfadakı önerileri okudum hemen en yuksek oran ütüde ama benım en sevmedıgım iş evi silmek haftalardır ertelıyorum mutfağı çok sevıyorum azerinn yemek başlığınızı da inceleyeceğim titiz bayanlar herkese kolaay gelsin:)))
arkadaşlar dün çok pis gaza gelmiştimburaya yazdıktan sonra diyet kahvaltımı yaptım sonra çocumn altını üstnü hallttm
giriştim işlere oturma odasında kanepe ve tv nn altını süpürdüm sildm
yarlerni süpürdüm sildim cam önlerini tv yi kapıyı sildim çıktım
yatak odasna geçtm karyolyı beşiği düzelttm halısını çırptım yerlerini süpürdüm sildim toz aldım kapısını sildim çıktım
salona geçtim L salon benmki iç tarfnı düznledm kanpe altını spürdüm diğer tarfna geçtim aynalı konsol masa üzeri dağınıktı her zamnki gbi oraları düzenledim salonda kuyan çamşırlarımı katlıyodum ki
babam aradı annem hastalnmış safra kessn de taş varmış hastnedelermiş ona gittim canım annm yaneyse oraya gittim btn işler kaldı haliyle gelnce sadec yemek yapıp makine çalıştırdım bugn o iştahım kalmadı ama hayırlısı bakalım
günaydın beybiler,
dün yaptıklarım;
- eve gider gitmez bulaşıkları yıkadım , yemek yapçaktım vazgeçtim tavuğum vardı az onu yedim
- çamaşır yıkadım, astım....
burda bir soru sorayım baahh gülmeyin amaa... nevresim yıkama sıklığınız nedir... misal ben misafirlere temiz nevresim verdim ertesi gün onlar gidince yıkamalı mıyım... yıkamada problem yok ama tasarrufi açıdan da düşünüyorum da kafama takıldı.... bu işin raconu nedir bir sorayım dedim.... sor dağları aşmış sormayan düz yolda şaşmış derler....
- güccük odamdaki kağıtları geri dönüşüme attım, yünleri yün sepeti yaptığım bir sepette topladım... parça kumaşlarıda orda topladım.... nihayet zemin gözüktü ama halaa var bir dağınıklılık.... ve hala açılacak iki kolim var böhöhhüüüü.... benden haber alamazsanız bilinki o güccük odadayımdır.....
- yatak odamı topladım çarşafığını değiştirdim... en kısa zamanda nevresim takımı almam lazım.... bir tane var takım onuda yıkayınca kel kalıyo yatak... birde yatak örtüsü istiyorum... gel ocak geeel geeel geeel...... ocakta borçlarımın büyük bir kısmı bitiyoda :)
- sonra gene evden çıkarkene kuş yemlerini döktüm :)) şimdi büttün salon kuş yemiylen dolu ..... bi de şu sakarlığa çözüm bulaydık eyiydi....
işte böyle çok bişi yapmadım.. kızlar ev sıcak ama benim bildiğin kanım çekiliyo hiiç böyle ellerim ısınmıyo ne üşümek ne üşümek en son battaniye altına atıyom kendimi sonrada sabah oluyo....kansızmıyım acep....
Ben genelde dogalliktan yanayim, mumkun oldugunca camasir suyu kullanmamaya calisirim.
Karbonat serpip ustune elma sirkesi dokerseniz fosur fosur sesle kabariyor, pesinden ovuluyor, cok guzel sonuc.
Beyaz sabun, boraks, karbonat , camasir sodasi karisima guzelmis de henuz boraks almadim onuda kullanmak istiyorum.
Simdi hedefim bulasik makinasinda dogallik.
Bilen varsa cok sevinirim
Merhaba hanımlar
Topiği görünce ben de yazmadan geçmek istemedim zira oldum olası ev işlerinden sorumlu olan kişi olarak artık bıkmıştım.İşe başlayınca azalacak derken şimdi kendi dağınıklığımı bile toplamak zor geliyor bazen
Sabah kalk işe git sonra akşam eve dönünce yemek yap, bulaşıklar, ortalığı topla falan derken illallah ediyorumEvli değilim ama geçen yıla kadar ev işlerinden ben sorumluydum annem bana bırakırdı herşeyi... İşe başlayınca yükümün hafifleyeceğini zannetmiştim ne büyük yanılgı...
Sizler nasıl idare ediyorsunuz bana pratik püf noktaları verseniz hiç fena olmaz hani?
merhaba,bayagi birseyler yapmissin :)
carsaf degistirme araligi bende oldukca kisa :) kendi kullandigim yorgan ,yastik carsaflarimi duruma gore haftada bir yada iki kere degistiririm.her ne kadar gece dus yapip girsekte yataga illaki ter kokuyor o yuzden duruma gore degistiriyorum.misafir olan icinde,ertesi gun gidecekse,birdahaki kullanim icin temiz koksun diye birdaha yikarim oyle kaldiririm.takinti yada pis oldugu icin degilde,hani ttemiz koksun diye. :)
Bana gelirsek ben cok tembelim bugun,dun kucuk bir trafik kazasi atlattik,cok sukur bize birsey olmadi,arabada biraz hasar var,oda halleolur allahin izniyle.eve gelince kendimi temizlige verdim,iki makina camasir yikadim,yatak odami topladim evi havalandirdim,mutfagi topladim derken,cok gucsuz hissettim kendimi,cogu isim yarim kaldi,ogleden sonra uyumusum sonra kalkip yemek yapabildim o kadar.Bu gunde beni is bekler ama hic canim istemiyorcok halsizim
Bende dogal urunlere taktim bu aralar.benim parlatici gozunde elma sirkesi var.cocu zaman kullandigim limonlari atmiyorum,suyunu alip kalanini makinanin icine koyuyorum,hem parlatiyor hem hos koku veriyor.Bir ara internette bir yazi bulmustum,bulasik tableti yerine limon tuzu ile yikiyormus.hatta cok mennunmus.Bende denedim sonuc harikaydi ama sanki cam esyalarimin rengini beyazlastiriyor gibime geldi,bende biraktim.ya cok koydum limon tuzunu, yada gercekten camlar icin iyi degil.aslinda tekrar bir deneme yapsam mi ?
onun haricinde ara ara elma sirkesi dokup makinayi bos calistiriyorum,ve bulasik tabletini ikiye bolup yarim kullanyiorum.temizliginde bir sorun olmuyor,tertemiz cikiyor bulasiklar.
Bu sabah mutfagimin yer fayanslari gozume carpti,tasinirken aralarini elimden geldigince temizlemistim,o zamandan bu zamana pek fit olamdigim icin pek ugrasamadim.Bu aralar fayans aralarini temizlesem iyi olacak,etkili bir yonteminiz varmi?Banyodaki fayans aralarini cok sukur acabildim,sirkeydi,ciling bangdi ,fircayla ovalamakti derken acildilar bayagi.ama yer fayanslarini nasil yapsam bilemedim.
geçmiş olsun kuzucum... sadaka ver hemen....
cok tesekkur ederim arkadaslar,cok sukur yavas gidiyordum,son anda direksiyonu kirabildim,o yuzden hasar cok fazla degil.Bize birsey olmadi ya cok sukur,gerisi muhum degil.Cok gecmis olsun canim Allah korumus.
Limon tuzumu aaaa duymadim hic. Hemen deneme lazim. Cok sagol canim. Malum yemek yeniyor tabak, kasik, bardakla benim icin cok onemli bi bilgi.
Yerleri deterjanla silecekseniz, asprins diye bi fis fisli deterjan yada mavi su yuzey temizleyici var. Dogal olacaksa camasir sodasi, karbonat, tuz, ovarkende elma sirkesine batirilmis sunger kullanmak ise yariyor.
Son yazdıklarınızı okudum da, karbonat fayans aralarındaki lekeleri de çıkartır mı ki???
Çamaşır suyu işe yaramadı da...
Son yazdıklarınızı okudum da, karbonat fayans aralarındaki lekeleri de çıkartır mı ki???
Çamaşır suyu işe yaramadı da...
Canım sihirli su diye bi şey satiliyormus fayanslar için çok güzel temizliyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?