En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Teşekkür ederim abla sen söyleyince muz yedirdim dün
Oo kimler gelmiş kimler nihayet teşrif buyurdunuz efem
ellerine sağlık bu arada
geçmiş olsun.... benim bildiğim nar kabız yapar...
Narın kendisi tanecikleri yüzünden kabiz yapıyo canım, dün netten baktım suyu aç karnına icilince çocuklarda ishal ve kusma yapa biliyormuş:26:
Ellerine sağlık canımbi şey sorucam sana sirke halıları parlatiyo diye duydum doğru mu acaba:26:
Hadi ya sizin durum daha da vahimmis canım yaailecek gecmis olsunbenim herif de grip olmuş:2:şu anda topikteki her iki kişiden biri hasta
Doğruyu söyleyin ilk kim hastalandıkimden geçti mikrop
canım yastıkları yün yapman iyi olmuş ben de geçen ay anneanneme yaptırdım kızım için
bu aralar pek bi hamarat gördüm seni kuzu
Canım hoşgeldin
iki kişisiniz zannimca haftada bir dip köşe temizlik yapsan yeter bence
Sabah işe giderken bulasigi makineye diz
yatagini topla git
aksam gelince yemeğini ocaga koy çıkan bulasigi diz makinaya
wc lavaboyu ov
üstten toz al
çamaşır at makinaya
yemeginizi yiyince ortalığı topla makinayi çalıştır
çamaşır as
dinlen uyumaya yakın yarının yemegi için bi şeyler hazırla
ortalığı topla git uyu

hafta sonları da utunu yap
dip köşe temizlik yap yeter de artar bile
Ooo betus eski formuna donmushsun maşallah
bu arada sana da geçmiş olsun her iki msjdan birine geçmiş olsun yazıyoruz
O kuaforlere ben de gıcık oluyorum hep
kızam sen niye her büyük temizlik sonrası yere bi şey dokuyon yaw

Ellerine sağlık canımböyle raporları görünce gurur duyuyorum sizle

:)) kandırmışım sizi bu gün yapçam dediklerimin hiç birini yapmadım... dökülüyom pazartesiye yetişecek işlerim var...onlarla boğuşuyorum bir yandan da uyukluyorum... bir garip haldeyim....

her büyük temizlik sonrası yere bi şey dökmek :))) ne güzel tespit yapmışsın yaaa işte bu benim.... nazar deymesin diye :))

Iyi geceler kızlar
Kimden bulaştı artık bilmiyorum ama çok çooook kötüydüm (dün buraya yazdıktan sonra çorbanın altını kapattım oğlumun ayak ucuna uzandım anında uyumuşum(saat8:30 gibi) gece bir ara uyandım nasıl üşüyorum anlatamam kat kat giyindim örtündüm çok zor ısındım :)) sabah uyandım kulaklarım uğulduyor, başım dönüyor bütün gün neredeyse uyudum ama hala uyumamış gibiyim bu gece iyileşirsem yarın güzel bir raporla karşınıza gelicem :18:

Betuul gecmis olsun anacim, bide bizi gor mendiller havada ucusuyo :2: ailece burnumuzu cekiyoruz

Fatihpepe sanada cok gecmis olsun bacim , sanada bizden bulasmistir bacim

Azerin kizinin atlattigina sevindim, ilk benim kocis hastalandi galiba ordan bize bulasti bizdende size

Bugun yataklari topladim
Kahvalti hazirladim yedik mutfagi topladim
Aksam misafir geleceginden kurabiye yaptim
Supurgeyi actim
Daginiklik topladim
Copleri topladim
Eltimde geldi akdam ustu onla cene yaparken utulerimi yaptim
Mutfaga kostum yemek yaptim
Yemek bitti misafir geldi
Servis , cocuklar kosturmaca derken, misafirler gitti eltimle mutfagi topladik

Azeriiin kiz o dedigin sogan olayini yaptim, bol bol sogan soteledim, anacim ne pratik oldu oyle yarim saatte bir suru yemek, hay Allah razi olsun

Cocuklari uyuttum, dus aldim, attim kendimi yataga, bide size bakiyim dedim.

Bebeeek aramiza hosgeldin.
Azerin cok guzel tavsiyeler vermis. Bide sana tavsiyem esyaya hizmet etme gildirgicik ne varsa sar sarmala kaldir. Cocuklar olunca ben kaldirdim ooohhhhh dunya varmis. Yemek konusundada ilk sayfada cok pratik bilgiler var benim cok isime yaradi.

De haydeyin datlu ruyalar size by byyy

Azerin sirke cok guzel yapiyor, karbonatda oyle, serpip fircalamistim ben tabi o karbonatlar icine islediya leke oluncada kolay cikiyo, az lekeye karbonat serpiyorum, ustunede elma sirkesi leke kalmiyo. Tabi hali kendinden gectiyse cok farketmiyo buklet halida mesela cok belli olmuyoda, normal hailarda belirgin bi ferahlik oluyo sanki.

Bu aksam mesela beyaz koltuguma kahve dokuldu. Karbonat ve sirke uyguladim. Orasi nemliykende hemen ustunu nisastayla kapladim. Nisasta emiyo icindekileride, sarariyo resmen. Sabahta nisastalari ordan temizleri , tortu gibi oluyo zaten. Tavsiye ederim, heleki afacanli evlerde cok ise yariyo nede olsa bol döküntuluyuz bide dogal leke cikarici

Turkun akli ya kacarken...... hesabi giderayak aklima geliyo
Kuru nar kabugu arkadasim tavsiye etmisti oksuruk ve grip icin
Denememistim
Bu defa denedim cok iyi kizlar tavsiye ederim.
İnternetdende arastirabilirsiniz.
İhlamur demledim. Onu icerken icine attim ben ama baska sekildede kullanabilirsiniz, bal da ilave edebilirsiniz.

Seni kandirikci seni
niye ben değilde oo... kıskanırım ama ben.....hıhhh.....
Sizinle dediydim bebeğimhem sen konuşma hiç zaten bizi kandirdin
Bu gün nasılsın canım:26:
Soğan işi gerçekten güzel dimi ben de bebek doğana yakın böyle pratik şeyler yapip hazır koyucam bebek olunca zor olucak çünkü
Kız maşallah hem ev işi hem misafir hem çocuklar
Karbonati duymuştum ben de canım
bebek dogana yakın halilarimi makineyle yikamayi düşünüyorum sirke de katarim suya
Nar var bizdede bol bol kurutayim kabuklarını ben de

Yasemincim öncelikle geçmiş olsunnnnnnnn eşine - şimdi nasıl?
Bu arada senin şu doğal yöntem temizliğine hayranım maşallah
Börek konusunda da aynen dediğin gibi ben de öyle emrivakilere gelemem ama adam yaş ve kıdemce büyük olunca hehe diyip geçiyoruz - daha önce aşure getirmiştim onu da ilk kez yapmıştım ve burada ailem olmadığı için ve maksat dağıtmak olduğu için, çok beğenmişlerdi aslında isteğinin sebebi bu, aşuren güzeldi böreğin de güzel olur mantığı... Neyse sonuç olarak uğraşamam öyle şeylerle ben kendime zor zaman ayırıyorum bi de fırınım çok küçük tüm iş yeri için 2-3 tepsi yapmam gerek

size de geçmiş olsun canım benimmmm şimdi nasıl oldunuz ailecek?

Selam canlarrrrımmmmm
3 günde maşallah ne raporlar verilmiş - ellerinize sağlıkkkkk tek tek alıntılamadım
hasta olanlara geçmiş olsun
yeni gelenler hoşgeldiniz aramıza
Yasemincim püf noktalarına bayıldım dün halıyı silsem mi diye düşündüm ama işleri yetiştiremedim halı silmek şöyle dursun
ama vakti bulduğum bi ara denicem - sirke ve karbonat evde olan şeyler yani...
ben de birazdan size haftasonu ev işi raporumu vercem anacım

Günaydın kızlar bugün pek iş yapmaya niyetim yoktu cuma günü yaptığımiçin ev temiz ama yarın akşam annemler gelebilir o yüzden bugün detaya giricem yarın sabahta sil süpür toz alımı yaparım annemler bizde kalcaklar gecede kahvaltı için poğaca , sigara böreği falan yaparım hazır olur tabi tv ve pc başından kalkabilirsem

Gelelim benim raporuma...
Cuma - hiçbişey yapmadım yedim içtim oturdum
Cumartesi
- Yatak odası: halıyı parkeyi halının altını süpürdüm, sildim, komşumun verdiği ders masası vardı onun tozunu aldım asprinli -sabunlu suyla... bazanın deri kısmını sildim yatağın ve halının yerini değiştirdim ama bu akşam eski yerine alcam şimdi duvara dayalı o da uyurken üşütür beni:18:
- Mutfak : Mutfağı topladım, yerini sildim, halısını yerleştirdim
- Giriş - Süpürüp yerini sildim ama akşam holle birlikte tekrar süpürüp silerim

Pazar
- Oturma odası : dağntılat toplandı, ıvır zıvırlar küçük odaya sonrasında yerini, halının üstünü-altını süpürdüm, sildim, kanepeleri çektim süpürdüm sildim, sonra kalorifer önünde duran kanepeyi diğer kanepenin karşısına koydum, polar örtü almıştım ya geçen hafta onları serdim çok şirin oldular kaloriferin önünü açtım ki çamaşır kurutacağımda önüne koyarım, yatak odasını yeterince zapt etti
kanepelerin üstü de süpürüldü örtüler serilmeden...
- Oturma odasıyla yatak odasının kapıları silindi, diğerlerinin ön yüzü silindi (kapalı kapılarımın ön yüzünü sildim- arkası bu akşama kaldı:26:)
- Çöpler atıldı - önce ev çöpü sokağın başındaki konteynıra - sonra da yeniden dönüşüm olanlar da ana yol üzerindeki renkli konteynıra atıldı.
- Pazara - markete gittim - bol sebze aldım bu hafta sebze yiyeceğim
- Kısa programa birkaç parça çamaşır atıldı - yıkanınca asıldı
- Salon - kullanmadığım salonumun yerini sildim çok tozlanmış - camını açtım havalandırdım (gerçi kapamayı unuttuğumu şimdi farkettim)

Bu akşam yapılacaklar:
- Mutfağımda akşamdan birkaç bulaşığım var onlar yıkanacak, dolapların tozunu almam lazım
- Yemek yapacağım
- Hol süpürülüp silinecek
- Koyu renkli çamaşırlar var bi de havlular - açık renkliler yıkanacak artık hangisi yıkanır bilmiyorum biri bu akşam yıkanır biri yarına - çünkü evde kurutuyorum
- Kapıların arkaları silinecek

Sanırım bugünlük yeterli, zaten başka birşey de yok - ha belki birkaç parça birşey ütülerim

sen yaparsın maşallah hamarat bi hatunsun ne guzel yılbaşında ailen yanında olcak

sen yaparsın maşallah hamarat bi hatunsun ne guzel yılbaşında ailen yanında olcak

İnşallah canım yavaştan ayaklandım bende
Zaten ailemin gelme sevinciyle kalktım yoksa hiç halim yoktu ben anadolu yakasındayım annemler avrupa 2,5 saat var aramızda öyle sık sık gidemiyorum ayda bir kez gidiyorum işte özel günlerde onlar geliyo ne yapalım bunada şükür

tabii İstanbul ülke gibi iki yaka arası şehirler arası yol gibidir olsun ya napcan sağlık olsun da ayda 1 git ben en son bayramda gördüm ailemi - bi dahaki görüşmemiz ya Mayısta ben gitcem o zaman ya da onlar martta falan gelirse öyle...

hoşbuldum arkadaşlar. Hakikaten hepiniz çok candansınız cok tatlısınız.gerçekten insan buradan çok şey öğreniyor. Sizleri olkurken hayretler içinde kalıyorum.gerçekten hepinizz çok marifetli ve çok çalışkan hanımlarsınız.anladığım kadarı ile bi çoğunuz çalışıyor ve de çocuğu var ve yinede herşeyi eksiksiz ve düzenli hallediyorsunuz.benim eşim çok düzensiz çalışıyor.gece evde oluyor genelde.ben sadece pazarları evdeyim ve ondada hiçbişey yaptırmıyor. Yapma boşver dinlen diyor kendiside saolsun hiçbişeye dokunmaz.ama hergün çeşit çeşit yemek yiyelim der bende anlamadım o nasıl olacak.öyle idare ediyoruz.
Benimde yemekleri biraz fazla yapıp konserve usulu koymak aklıma geldi ama cearet edemedim.şimdi saklama kaplarına koyup buzluğa atmaya başladım.sarmsakları soyup kavanoza koyup dolapta aylarca bişi olmuyordu ama yeni yaptıklarımın rengi değişti anlayamadım. Arkadaşlar birde benim çok fırsatım olmuyor nete girmek için sık katılamazsam affedin ben. Bayyyy.

Ayyy canım sende gurbettesin demi çok zordur eminim ama zamanla alışırsın ama özlüyo insan işte martada az kalmış zaten allah kavuştursun sizi biran önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…