En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Günaydın canlar.
ay sitenin bu haline gıcık oldum alıntı özel msjla geliyo falan
neyse anlaşılan bu durumdan herkes muzdarip
Dün her yeri sildim supurdum
bu gün kalkar kalkmaz kızımı yedirip yikadim
ardından bulasiklara daldım
akşam evden gelen kirlileri de yikadim
dün annem persilin sıvı deterjanlarindan almıştı heveslendim renklileri hemen attım makinaya kurudu astım
beyaz bulamadım yikanacak
sonra mutfağı topladım
wc lavaboyu temizleyip sildim
yatakları da topladım
çamaşır katladim
dün süpürge acmistim ama kızım her yeri kirinti yapmış oturma odasını mutfağı koridoru supurucem tekrar
bi de toz alırım

dün akşam annemle eşim gitti evi toplamaya
sağolsun annem toplamış ama bi sürü konuştu yine:18:

merhaba ve tunaydin kizlar dunku kaynim olayini atlattim sukur eve gittim cantami. nasil cikaracami sasirdim valla hilk is tavugu firina attim aksamdan kalma bulasiklari bulasik makinesine yerlestirdim yatagi topladim toz aldim makine tuttum tekrar mutfaga gittim pilav hazir corba yaptim valla napim zaman az kalmisti bide salata yaptim sofrayi hazirladim bir baktim ustume hersey yaparken dokulmus valla aceleden ustumu deistim mutfaga gittim sofrayi hazirladim derken zaten onlar geldi ama canim cikti cay koydum bide kafami yastiga vurdum gibi uymusum aksamda az kalsin kalkamiyodum ise gec kalcaktim nerdeyse

benim annemde ole valla ne zaman bana yardima gelse basimin etini yiyo ama napim yani hem calis eve gec git hemde yemek bulasik derken esimle en son ne zaman oturup sole adam akilli bir film izledimi hatrlmiyorum saolsun banada o hic yardim etmiyo

Benim anacimda sagolsun konusur hemde yardim etmedigi halde, bana yardima diye gelenlere ben hizmet ediyorum, bi terslik var ama cozemedim

Gu nay diiiiiiin guzel hatunlar
Dunku raporum; salonu supurup sildim, (koltuklari cektim) toz aldim kapisini ustten sildim ciktim.mutfagin halisini kaldirdim supurdum sildim, ocagi sildim tezgahi cam.suyuyla sildim beyaz esyalari ustten sildim ciktim.antreyi supurup sildim, wc camasir suyuyla yikadim, lavoboyi cifledin, banyonunbyerkarini sildim, kucuk oda ve yatak odasına da supurup sildim toz aldim BITTI
Bugun camasir gunu yapicam yika, katla utule dolap iclerini duzelticem kiyafetler biraz karismis :/ne cok kiyafet var yaaa uzun sure almiycam diyorum yine aliyorum

Mrb kislar
Kahvalti hazirladi, yedik, daginiklik topladi
Mutfagi topladim, halilari fircaladim
Mak. Camasir attim, yikandi asicam
Wc lavabo yikandi
Simdi kzulari uyuttum
Kendimi mutfaga atayim
Gelmek isteyenlrr varda.
Hazirligimi yapip buzluga atiyorum
Geldiklerinde hazir oluyor

Optum sizi by byyyy

Selam kknın evi mis kokan hanımları
Ben bu aralar evle alakadar olmuyorum sadece yemek yap ortalık topla o kadar... bu akşam süpürge açayım bari bi şekle sokayım evcağımı

Selam bayanlar bugun daha İyiyim düne nazaran bugun biraz kendimi iyi hissedince kalktım kendime bir çorba yaptım o pişerken ortalıgı topladım, cocuk odası, salon, hol, mutfak yatak odalarını süpürdüm. Makineye çamaşır attım bitsin asıcam bugunluk ancak bu kadar....

selam kızlar
artık bu topikte yer almam gerektiğine inandım
çocuktan sonra vaktim çok çok daraldı, her işe yetişemiyorum
öyle olunca da mutsuz olmaya ve de eşimi mutsuz etmeye başladım
topikte ne var ne yok henüz bakamadım ama sanırım bana göre bi yer
tecrübelerinizden faydalanmak isterim
biri bana her şeyin daha güzel olacağını söylesin lütfen
yoksa sürekli eskiye dönüp hevesleniyorum
yani çocuktan önceki yaşamımı arıyorum
3 buçuk yıllık evliyim,10 aylık bi oğlum var

ben de tam böyle şeyler düşünürken yazınıza rastladım
çok ihtiyacım var bu tarz şeylere
yani vaktim olunca yapıp buzluğa atayım, biri gelmek isteyince de elim ayağım birbirine dolaşmasın
çünkü çocuğun sağı solu belli olmuyor, bazen yemek bile yapamıyorum
önerilerini bekliyorum

Hosgeldin kiz sevimli:) sen takip buraya,en uyudum aninda bile kalkar yaparsin birseyler.
Sende kendimi gordum,az kaldi doguma ve ben kaygilanmaya basladim,ilk once bebege yetebilecekmiyim,evime,esine yetebilecekmiyim,kendime zaman ayirabilecekmiyim gibi duygular icindeyim bu aralar.benimde guzel onerilere ihtiyacim var,dolabim bosaldikca birseyler atiyorum ama,bize kadar,oyle misafirim cok olmaz,olursada haberli gelirler.ben en cok kendi rahatim icin hazirda birseyler olsun istiyorum.bakalim insallah altindan kalkabilirim.

Araser cok gecmis olsun,havalarda bir tuhaf,bahardayiz sanki.diger kizlar hepiniz iyisiniz insallah.
Ben pazar gunu Evi esimle beraber temizlemistim,dun temizdi hertaraf,utu yapip ,kiyafetleri utuleyip yerlestirdim.dun aksam dustan sonra banyoyu derinlemesine temizledim.mutfagin dagunikligini topladim.
Bu sabah kahvalti sonrasi,mutfagi temizleyip,banyoyu,lavabolari elden gecirip Evi havalandirdim,yatak odami topladim.sabahtan islerim vardi onlari hallettim,biraz dolastim,yeni temizlik urunleri aldim,denemek icin insallah iyi cikarlar.baska yapacak isim yok,bir saate kalkip yemek yapicam,o kadar.

hoşbuldum royem
bende sende kendimi gördüm
hamileliğimin son aylarında bile evimi kendim temizlemeye çalıştım, duvarları bile sildim
çocuk uyuyunca ben de uyuyayım diyorum öğlenleri
okuldan gelince yorgun oluyorum, o yatınca ben de yatıyorum
sonra da fırsat bulursam yemek yapıyorum
yani haftaiçi iş falan yapmıyorum
bütün işleri c.tesi yapıp bitiriyorum
pazar günü annemlerde toplanıyoruz
başka da vaktim yok işte
Allah kolaylık versin hepimize
hamilesin, gözünü korkutmayayım
istersen benim yazdıklarımı es geç, çünkü genellikle şikayet ederim halimden

Ne yapim,baskasindan yardim almak hosuma gitmiyor,elimden geldigince yapiyorum birseyler.sen demesende cocuklz hayat korkutuyor biraz gozumu:) kalkarim bunun altindanda evellallah:)

Hosgeldin anacim, sen yine iyi gel beni m evi gör benim kuzular 27 ayliklar, gunde kac kere daginiklik topluyorum, kac kere supurge aciyorum sayisi belli degil, bide kuzularimin yemesi icmesi gunde birkac kez ustlerini degistir bir kac kez bez degistir yika pakla derken bazen nerde yattigimi bilmiyorum, yemekleri hangi arada yemek yapayim sen dusun. Bide yorgunluktan cocuklari uyutunca oglen bende uyursam rezillik pacamdan akiyo bunlara arti kaygi bozuklugum- pa-obsesifim
Dogumdan once temizlik ve duzen manyagiydim hepsini bosverdik mecburen canlari sagolsun yeter evim kucuk ve mobilyalarimin cougunu kaldirdim temiz tutmam kolay aslinda ama cocuklara cok tavizkar oldugum icin isim cogaliyor

Memnuniyetle yemek onerilerim:
Buzluga koyduklarimi yazayim once
Maydanoz ve dereotu suyunu suzdurup dograyip koyuyorum
Kofteler hazirliyorum
Cocuklar misket kofteyi sulu patatesli ve eksili pirincli corbasini seviyor hazirliyorum tepside dondurup posete koyup dond .sakliyorum
Taze fasulye, bakla, pirasa.....vs.... az haslayip koyuyorum
Etleri ve tavuklari parcalayip pismeye hazir koyuyorum
Patates kroket kizartmaya asamasina kadar hazirliyorum cikarip kizartiyorum
Kizarmis patlican koyup yemeklere katiyorum
Kizarmis biber koyuyorum
Etleri kavurma yaptiysam porsiyonluk pls. Kaba koyuyorum cikarinca yakmamak icin marine usulu eritiyorum
Yaprak sarmasi pisirip, her siranin ustune buzdolabi poseti seriyorum, yapismiyor, istedigim kadar cikarip az salcali suyla isitiyorum
Bakliyatlari fasulye, barbunya, nohut, yesil mercimek, bugday haslayip koyuyorum.
Borek sarip cig yada pismis koyuyorum, cig olmasi iyi cunku pisince koku olmuyor
Pogaca ve manti hazirlayip tepside donduruyorum sonra posete koyup dondurucuda sakliyorum.
Mercimek corbasi butun mlz koyu kivamda hazirlanip sulandirip kaynatilabiliyor
Mozaik pasta, kek, truff hazirlayip koyuyorum.
Lavas yapiyorum

Hazirlanip disarda saknabilenler
Kuru yufka, tarhana ...... vs.....
Taze yufkayi rulo yapip 2 cm lik kesip firinliyorum, lazim olunca et suyuyla islatip sarimsakli yogurt, istenirse ustune kiyma yada sos
Serbetlenebilecek tatlilar
Melemen yapmak icin kavanozlara biberli domates suyu yapiyorum, ayni sekilde domatesli patlican yapiyorum.
Komposto yapilacak meyveleri biraz fazla sekerli koyu kivamli yapiyorum konsantre oluyor az sulandirip kullaniyorum
Dayanikli kurabiyeler yapiyorum.

Buzdolabinda sakladiklarim,
Un ve misir unu kavuruyorum, muhallebi-tatli-kahvalti icin hazir geliyor
1 kg kadar sogani yagda kavurup kavanoza koyuyorum buzdolabinda bir hafta yemekler icin hazir geliyor. Bunu azerin den ogrendim felaket kolaylik

Ayyy cok abarttim dimi aklima gelen olursa yazarim yine kolay gelsiiiin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…