En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
çalışma hayatıma ara verip bu hafta doğum iznine ayrıldım nasip ederse bu ay içinde bebeğimizi bekliyoruz
hareketlerim ağırlaştı iyice bünyede ağır tabi
yapabildiğim kadarını kendim yapıp yapamadıklarımı da bir bayan çağırıp yaptırmayı düşünüyorum
yaptıklarım
kıyafet dolabımı düzenledim fazlalıklar verilmek üzere ayrıldı
bazanın altındaki eşyalar nevresimler battaniyeler düzenlendi
koltugun altındaki kıyafetler yeniden elden geçip katlandı aralarına lavanta keseleri koydum
yemek odasının mobilyaları silindi içleri yerleşti
gümüşlüklerin vitrinlerin içleri silindi evdeki tüm aksesuarlar silindi
halılar yıkamaya verildi
perdeler geçen ay yıkanmıştı gerek var mı yıkamaya ?

normal günlük süpürme işini makineyle eşim yapıyor bende yerleri silip toz alabiliyorum

bunlar benim yapabildiklarim
haftasonuda bayan çağırmayı düşünüyorum
duvarları ve pencereleri silmesi için

bebek geldiğinde mis gibi temiz eve gelsin istiyorum birde doğumda kayınvalidemler ablamlar annemler birde memlketten aile dostumuz gelecek ailesiyle artık hepsi aynı anda mı gelir dönüşümlü mü gelir bilmiyorum zaten kimsede bize sormuyor ne zaman gelelim diye birde evimi incelerler iyice ne var ne yok diye ama bu kadın hamile yardım edelim demezler de yok şu şöyle yok bu böyle derler

ondan kimsenin ağzına pirim vermek istemiyorum dikkat etmem gereken yapmam gereken başka ne olabilir
normal şartlarda evim düzenli ve temizdir
her akşam wc yıkanır lavabolar temizlenir
banyo her banyodan sonra elden geçirilir

Ayy kiyamam yaa bebismi geliyo kiss o halinle yapma onca is birak ne derlerse desinler gerci oyle diyorum ama hem elestiren hem yardim etmeyen insanlara insanin siniri bozuluyor bide ekstra lohusayken hassas olunuyor. En fenasida bebek konsunda her kafadan ses ve faza mudehale ayy o kisim kabus gibi

Neyse sekerim gelelim asil mevzuya , bence perdelerin tekrar yikanmasina gerek yok. Dogumdan sonra kullaniyorsan eger camasi suyu yerine dogal bir dezenfektan oneririm, beni ev kucuktu felaket bir koku oluyordu, gelnler kullaniyordu, ben kullanmadim.
Sen zaten cogu seyi yapmissin yoruma bile gerek yok aslinda maasallah diyelim
Buzdolabi ve dondurucu duzeni cok onemli, heleki ev kalabalik olacaksa

maşallah diyeyim de nazarım değmesin
ikizlerin var anladığım kadarıyla
daha ne yapasın canım, sen bu konuda alıp başını gitmişsin
ben aslında bizim için değil de misafir geldiğinde hemencecik kullanabileceğim şeyler koymak istiyorum buzluğa
genellikle çayın yanına gidebilecek şeyler
yazdıklarını değerlendircem
mantı falan ben de yapardım önceden buzluk için
ama çocuktan sonra bi öğünlük bile yapamıyorum, koymaz çünkü
uyurken de yetiştiremem, uzun uyumuyor çünkü
seni takipteyim

Yasemiiiiiiiin 41 sen neler yapmissin oyle, senden banada bulassin biraz yaaaa ben niye bukadar marifetli degilim ki :/sende dondurucuya koyulacaklar diye bir konu acsana orda ayrintili yazarsin bende ogrenirim

Aynı şeyi bende söyleyecektim buzdolabı temizliği ve düzeni cok önemli ben eltimden (kendisi temizlik hastasıdır) bilirim ilk baktığı yer buzdolabının içidir.

Ayy Yasemincim bunlar ne boyle yaaa ne guzel cok özenirim boyle difrizde her daim hazır bişeyler bulundurmak ama hiç yapamadım en fazla bezelye, barbunya, börek ve köfte atarım bak böreğimde bitti yarın gidip yufka alıp börek atıyım difrize....

Royemcim teşekkür ederim canım artık havadan mı salgın mı bilmiyorum ama dinlenmeden geçmiyor
Bugun sabah cocuklar okula yolladıktan sonra onların çarşaflarını battaniyelerini sirkeledim, serdim yatakları topladım
Ortalıkta bir kac oyuncak kaldırdım
Klozet takımlarını sirkeledim
Banyonun wc, lavabo çamaşır suyuyla ovdum inanın hiç çamaşır suyu kokusunu duymadım
Yerlerini sildim
Ortalığı topladım
Mutfakta makineye bulaşık yerleştirdim çalıştırdım
Ocağı tezgahı sildim mutfak bezimi kaynattım
Bayadır dınlenıyorum formdaki konulara bakıyorum
Yapacaklarım yatagımın çarşafını değiştirmek, ütü yapmak istiyorum ama yapabilirmiyim bilmiyorum, bulaşık makinesini boşaltmak
Yatak odasının tozunu almak

Bende kiyafet ayirdim ama daha bitmedi simdi oglumu uyutuyorum ben birazdan devam edicem kiyamiyorum ama yenilerine yer acmak lazim:)) ayirdiklarimida bir tanidigina veriyorum koye goturuyor

ben 23 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim kayseride yaşıyorum benimde ev temizligi ile başım belada oluyo bazen onun için sizinle konuşmak iyi gelecegini düşünüyorum aranıza kabul ederseniz ?,

Tam yerine gelmişsin canım burda ev işleri sorun değil eğlenceli geçiyor bazen hiç yapmayacağın bir işi bile burda paylaşabilecek adına yapıyorsun bizim topikteyken hamarat hatunları okudukça iş yapma hevesin artıyor tekrar haoşgeldin canım...

Yasemiiiiiiiin 41 sen neler yapmissin oyle, senden banada bulassin biraz yaaaa ben niye bukadar marifetli degilim ki :/sende dondurucuya koyulacaklar diye bir konu acsana orda ayrintili yazarsin bende ogrenirim

Aynen katılıyorum
Gerçi ben de buzluğa atmaya alışığım annem sağolsun Mesela yemek fazla mı yaptım hemen saklama kaplarına koyup atıyorum buzluğa.. Annem de ilk geldiğimde buraya - noht fasulye haşlayıp buzluğa attı ben de yazın barbunya aldım sonra bayramda gittiğimde annem bozulmasın diye köfteleri pişirdi öyle getirdim birer porsiyonluk poşetledim koydum şimdi bişey bulamazsam çıkarıp ısıtıp yiyorum çok pratik oluyor - buzluğuma aklıma ne gelirse atarım evdeyken beraber yapardık yani bi kez alıştın mı gerisi geliyor

Son düzenleme:

hoşbuldum canım çok sevindim beni kabul ettiginiz için bende önceki yazılarınızı okuyodum ve çokk begendim hazırlayanın eline ve yüregine saglık peki canım bende seni tanıyabilirmiyim

ben acaba burdaki hamarat hanımları görüp iyice bunalıma mı girerim
kızlar her gün mü böyle temizlik yapıyorsunuz?
yani sil, süpür, toz al, ütüle vs.
ben çalıştığım için anca c.tesi temizlik yapabiliyorum
zaten yetiyor da bize
acaba çocuk küçük olduğu için mi fazla kirlenmediğimizi düşünüyorum :44:

Azerinin işi cok gelmedi hiç topiğe.... Allah kolaylık versin zor işi
evet yaaa kızın işi başından aşkın sonuçta eşyaları da satıyor karnı da burnunda Allah kolaylık versin

ben 23 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim kayseride yaşıyorum benimde ev temizligi ile başım belada oluyo bazen onun için sizinle konuşmak iyi gelecegini düşünüyorum aranıza kabul ederseniz ?,
Hoşgeldin aramıza
İnan burada insan kendine çekidüzen vermeyi öğreniyor ben mesela çok yavaş bi insanımdır ama buradaki işleri görünce gaza geldim pratiklik kazandım daha önce de hep evdeydim o yüzden her günkü iş gözüyle bakardım ama çalışınca zor oluyor hem ev hem iş
bu arada ben de tanıtayım kendimi
yaş 27 - evli değilim çalışıyorum ailemden uzaktayım tek yaşıyorum ama ev işi aynı valla akşam eve git yemek yap ye topla yıka vs... inan burada çok motive oluyorsun
ilk sayfayı okudun mu? Çok güzel pratik öneriler var orada

canım bakma sen onlara onlar fazla titiz (Azerin beni öldürecek:18:)ben de çalışıyorum hafta sonu sil süpür yapıyorum ayrıca herkes kendince temizdir öyle bunalıma falan girmeni hiç istemeyiz ortalık topluysa temizse ve düzen varsa zaten yeter

evet okuyorum hala ve çokkkk begendimm bende ilk evlendigim zamana bakarak elim hızlandı diyebilrim ama tabi sürekli evde olunca yarın yarın deyip kalabiliyo bazen iyiki burayı keşfettim bana çokkkk faydası olacak inşallah
bu arada memnun oldum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…