- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #18.241
çalışma hayatıma ara verip bu hafta doğum iznine ayrıldım nasip ederse bu ay içinde bebeğimizi bekliyoruz
hareketlerim ağırlaştı iyice bünyede ağır tabi
yapabildiğim kadarını kendim yapıp yapamadıklarımı da bir bayan çağırıp yaptırmayı düşünüyorum
yaptıklarım
kıyafet dolabımı düzenledim fazlalıklar verilmek üzere ayrıldı
bazanın altındaki eşyalar nevresimler battaniyeler düzenlendi
koltugun altındaki kıyafetler yeniden elden geçip katlandı aralarına lavanta keseleri koydum
yemek odasının mobilyaları silindi içleri yerleşti
gümüşlüklerin vitrinlerin içleri silindi evdeki tüm aksesuarlar silindi
halılar yıkamaya verildi
perdeler geçen ay yıkanmıştı gerek var mı yıkamaya ?
normal günlük süpürme işini makineyle eşim yapıyor bende yerleri silip toz alabiliyorum
bunlar benim yapabildiklarim
haftasonuda bayan çağırmayı düşünüyorum
duvarları ve pencereleri silmesi için
bebek geldiğinde mis gibi temiz eve gelsin istiyorum birde doğumda kayınvalidemler ablamlar annemler birde memlketten aile dostumuz gelecek ailesiyle artık hepsi aynı anda mı gelir dönüşümlü mü gelir bilmiyorum zaten kimsede bize sormuyor ne zaman gelelim diyebirde evimi incelerler iyice ne var ne yok diye ama bu kadın hamile yardım edelim demezler de yok şu şöyle yok bu böyle derler
ondan kimsenin ağzına pirim vermek istemiyorum dikkat etmem gereken yapmam gereken başka ne olabilir
normal şartlarda evim düzenli ve temizdir
her akşam wc yıkanır lavabolar temizlenir
banyo her banyodan sonra elden geçirilir
Hosgeldin anacim, sen yine iyi gel beni m evi görbenim kuzular 27 ayliklar, gunde kac kere daginiklik topluyorum, kac kere supurge aciyorum sayisi belli degil, bide kuzularimin yemesi icmesi gunde birkac kez ustlerini degistir bir kac kez bez degistir yika pakla derken bazen nerde yattigimi bilmiyorum, yemekleri hangi arada yemek yapayim sen dusun. Bide yorgunluktan cocuklari uyutunca oglen bende uyursam rezillik pacamdan akiyo bunlara arti kaygi bozuklugum- pa-obsesifim
Dogumdan once temizlik ve duzen manyagiydim hepsini bosverdik mecburencanlari sagolsun yeter evim kucuk ve mobilyalarimin cougunu kaldirdim temiz tutmam kolay aslinda ama cocuklara cok tavizkar oldugum icin isim cogaliyor
Memnuniyetle yemek onerilerim:
Buzluga koyduklarimi yazayim once
Maydanoz ve dereotu suyunu suzdurup dograyip koyuyorum
Kofteler hazirliyorum
Cocuklar misket kofteyi sulu patatesli ve eksili pirincli corbasini seviyor hazirliyorum tepside dondurup posete koyup dond .sakliyorum
Taze fasulye, bakla, pirasa.....vs.... az haslayip koyuyorum
Etleri ve tavuklari parcalayip pismeye hazir koyuyorum
Patates kroket kizartmaya asamasina kadar hazirliyorum cikarip kizartiyorum
Kizarmis patlican koyup yemeklere katiyorum
Kizarmis biber koyuyorum
Etleri kavurma yaptiysam porsiyonluk pls. Kaba koyuyorum cikarinca yakmamak icin marine usulu eritiyorum
Yaprak sarmasi pisirip, her siranin ustune buzdolabi poseti seriyorum, yapismiyor, istedigim kadar cikarip az salcali suyla isitiyorum
Bakliyatlari fasulye, barbunya, nohut, yesil mercimek, bugday haslayip koyuyorum.
Borek sarip cig yada pismis koyuyorum, cig olmasi iyi cunku pisince koku olmuyor
Pogaca ve manti hazirlayip tepside donduruyorum sonra posete koyup dondurucuda sakliyorum.
Mercimek corbasi butun mlz koyu kivamda hazirlanip sulandirip kaynatilabiliyor
Mozaik pasta, kek, truff hazirlayip koyuyorum.
Lavas yapiyorum
Hazirlanip disarda saknabilenler
Kuru yufka, tarhana ...... vs.....
Taze yufkayi rulo yapip 2 cm lik kesip firinliyorum, lazim olunca et suyuyla islatip sarimsakli yogurt, istenirse ustune kiyma yada sos
Serbetlenebilecek tatlilar
Melemen yapmak icin kavanozlara biberli domates suyu yapiyorum, ayni sekilde domatesli patlican yapiyorum.
Komposto yapilacak meyveleri biraz fazla sekerli koyu kivamli yapiyorum konsantre oluyor az sulandirip kullaniyorum
Dayanikli kurabiyeler yapiyorum.
Buzdolabinda sakladiklarim,
Un ve misir unu kavuruyorum, muhallebi-tatli-kahvalti icin hazir geliyor
1 kg kadar sogani yagda kavurup kavanoza koyuyorum buzdolabinda bir hafta yemekler icin hazir geliyor. Bunu azerin den ogrendim felaket kolaylik
Ayyy cok abarttim dimiaklima gelen olursa yazarim yine kolay gelsiiiin
Yasemiiiiiiiin 41Hosgeldin anacim, sen yine iyi gel beni m evi görbenim kuzular 27 ayliklar, gunde kac kere daginiklik topluyorum, kac kere supurge aciyorum sayisi belli degil, bide kuzularimin yemesi icmesi gunde birkac kez ustlerini degistir bir kac kez bez degistir yika pakla derken bazen nerde yattigimi bilmiyorum, yemekleri hangi arada yemek yapayim sen dusun. Bide yorgunluktan cocuklari uyutunca oglen bende uyursam rezillik pacamdan akiyo bunlara arti kaygi bozuklugum- pa-obsesifim
Dogumdan once temizlik ve duzen manyagiydim hepsini bosverdik mecburencanlari sagolsun yeter evim kucuk ve mobilyalarimin cougunu kaldirdim temiz tutmam kolay aslinda ama cocuklara cok tavizkar oldugum icin isim cogaliyor
Kofteler hazirliyorum
Cocuklar misket kofteyi sulu patatesli ve eksili pirincli corbasini seviyor hazirliyorum tepside dondurup posete koyup dond .sakliyorum
Kizarmis biber koyuyorum
Etleri kavurma yaptiysam porsiyonluk pls. Kaba koyuyorum cikarinca yakmamak icin marine usulu eritiyorum
Yaprak sarmasi pisirip, her siranin ustune buzdolabi poseti seriyorum, yapismiyor, istedigim kadar cikarip az salcali suyla isitiyorum
Bakliyatlari fasulye, barbunya, nohut, yesil mercimek, bugday haslayip koyuyorum.
Borek sarip cig yada pismis koyuyorum, cig olmasi iyi cunku pisince koku olmuyor
Pogaca ve manti hazirlayip tepside donduruyorum sonra posete koyup dondurucuda sakliyorum.
Lavas yapiyorum
Taze yufkayi rulo yapip 2 cm lik kesip firinliyorum, lazim olunca et suyuyla islatip sarimsakli yogurt, istenirse ustune kiyma yada sos
Melemen yapmak icin kavanozlara biberli domates suyu yapiyorum, ayni sekilde domatesli patlican yapiyorum.
Komposto yapilacak meyveleri biraz fazla sekerli koyu kivamli yapiyorum konsantre oluyor az sulandirip kullaniyorum
1 kg kadar sogani yagda kavurup kavanoza koyuyorum buzdolabinda bir hafta yemekler icin hazir geliyor. Bunu azerin den ogrendim felaket kolaylik
Ayy kiyamam yaa bebismi geliyo kiss o halinle yapma onca is birak ne derlerse desinlergerci oyle diyorum ama hem elestiren hem yardim etmeyen insanlara insanin siniri bozuluyor bide ekstra lohusayken hassas olunuyor. En fenasida bebek konsunda her kafadan ses ve faza mudehale ayy o kisim kabus gibi
Neyse sekerim gelelim asil mevzuya , bence perdelerin tekrar yikanmasina gerek yok. Dogumdan sonra kullaniyorsan eger camasi suyu yerine dogal bir dezenfektan oneririm, beni ev kucuktu felaket bir koku oluyordu, gelnler kullaniyordu, ben kullanmadim.
Sen zaten cogu seyi yapmissinyoruma bile gerek yok aslinda maasallah diyelim
Buzdolabi ve dondurucu duzeni cok onemli, heleki ev kalabalik olacaksa
Hosgeldin anacim, sen yine iyi gel beni m evi görbenim kuzular 27 ayliklar, gunde kac kere daginiklik topluyorum, kac kere supurge aciyorum sayisi belli degil, bide kuzularimin yemesi icmesi gunde birkac kez ustlerini degistir bir kac kez bez degistir yika pakla derken bazen nerde yattigimi bilmiyorum, yemekleri hangi arada yemek yapayim sen dusun. Bide yorgunluktan cocuklari uyutunca oglen bende uyursam rezillik pacamdan akiyo bunlara arti kaygi bozuklugum- pa-obsesifim
Kofteler hazirliyorum
Kizarmis biber koyuyorum
Lavas yapiyorum
merhabalar benide alırmısınz aranıza
hoşgörmüşem nasılsınız
ben 23 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim kayseride yaşıyorum benimde ev temizligi ile başım belada oluyo bazen onun için sizinle konuşmak iyi gelecegini düşünüyorum aranıza kabul ederseniz ?,
Yasemiiiiiiiin 41sen neler yapmissin oyle, senden banada bulassin biraz yaaaa ben niye bukadar marifetli degilim ki :/sende dondurucuya koyulacaklar diye bir konu acsana orda ayrintili yazarsin bende ogrenirim
Tam yerine gelmişsin canım burda ev işleri sorun değil eğlenceli geçiyor bazen hiç yapmayacağın bir işi bile burda paylaşabilecek adına yapıyorsun bizim topikteyken hamarat hatunları okudukça iş yapma hevesin artıyor tekrar haoşgeldin canım...
evet yaaa kızın işi başından aşkın sonuçta eşyaları da satıyor karnı da burnundaAzerinin işi cok gelmedi hiç topiğe.... Allah kolaylık versin zor işi
Hoşgeldin aramızaben 23 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim kayseride yaşıyorum benimde ev temizligi ile başım belada oluyo bazen onun için sizinle konuşmak iyi gelecegini düşünüyorum aranıza kabul ederseniz ?,
canım bakma sen onlara onlar fazla titizben acaba burdaki hamarat hanımları görüp iyice bunalıma mı girerim
kızlar her gün mü böyle temizlik yapıyorsunuz?
yani sil, süpür, toz al, ütüle vs.
ben çalıştığım için anca c.tesi temizlik yapabiliyorum
zaten yetiyor da bize
acaba çocuk küçük olduğu için mi fazla kirlenmediğimizi düşünüyorum :44:
evet yaaa kızın işi başından aşkın sonuçta eşyaları da satıyor karnı da burnundaAllah kolaylık versin
Hoşgeldin aramıza
İnan burada insan kendine çekidüzen vermeyi öğreniyor ben mesela çok yavaş bi insanımdır ama buradaki işleri görünce gaza geldim pratiklik kazandım daha önce de hep evdeydim o yüzden her günkü iş gözüyle bakardım ama çalışınca zor oluyor hem ev hem iş
bu arada ben de tanıtayım kendimi
yaş 27 - evli değilim çalışıyorum ailemden uzaktayım tek yaşıyorum ama ev işi aynı valla akşam eve git yemek yap ye topla yıka vs... inan burada çok motive oluyorsun
ilk sayfayı okudun mu? Çok güzel pratik öneriler var orada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?