- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #18.401
Mrb kızlar nasılsınız bu ara pek giremiyorum aklım çok karışık bide size sorıyım dedim bizim ev sahibi kirayı 750 tl yaptı evimizde 2+1 normal bi daire eşim kirayı verceğimize ev alalım krediyle 1.200 öderiz dedi buraya kadar mantıklı herşey ama benim istediğim evler 2+1 içi flan herşeyi çok güzel fakat biz 3+1 istiyoruz bebiş olursa odası olsun diye ama oda bütçemize uymuyo malesef eşimde eski içi yenilenmemiş ev alalım diyo sen içini istediğin gibi zevkine göre yaparsın işte kapılar ,yerler, mutfak dolabı ,banyo ,vsss ama ben henüz karar vermiş değilim nasıl olur bilmiyorum siz olsanız hangisini tercih edersiniz ev yenilemekte zor iş altından kalkabilirmiyim bide onu düşünüyorum
Mrb kızlar nasılsınız bu ara pek giremiyorum aklım çok karışık bide size sorıyım dedim bizim ev sahibi kirayı 750 tl yaptı evimizde 2+1 normal bi daire eşim kirayı verceğimize ev alalım krediyle 1.200 öderiz dedi buraya kadar mantıklı herşey ama benim istediğim evler 2+1 içi flan herşeyi çok güzel fakat biz 3+1 istiyoruz bebiş olursa odası olsun diye ama oda bütçemize uymuyo malesef eşimde eski içi yenilenmemiş ev alalım diyo sen içini istediğin gibi zevkine göre yaparsın işte kapılar ,yerler, mutfak dolabı ,banyo ,vsss ama ben henüz karar vermiş değilim nasıl olur bilmiyorum siz olsanız hangisini tercih edersiniz ev yenilemekte zor iş altından kalkabilirmiyim bide onu düşünüyorum
Valla canım bak ben sana kendimden örnek veriyim benim evim 12 senelik 180 Metre kare aslında cok da eski değil ama simdi bakıyorum çevredeki yeni evlerin içi cok farklı ve daha moda seyler ben gecen sene mutfağımı yaptırdım bir dünya iş bu sene sünnetten sonra banyoyu yeniliyim diyorum sonra kapılar sonra yerler falan da filan bır sürü ıvır zıvır iş bizde eşimle diyoruz ki bunlarla ugraşscagımıza bunu satıp yeni bir ev alalım her sey yeni olsun bida osuydu busuydu diye uğraşmayalım bizim istediğimiz evler burdan baya uzak cocukların okulu yüzünden duruyorum okul bitsin hemen taşınacağım evin içinde inşaat zor bence sende şimdi yeni bir ev al her şeyi yeni olsun 2+1 olsun ama yeni olsun zaten simdi oturma odası yerine insanlar salonda oturuyor oturma odasına bence cok da gerek yok....salon cocuk odası yatak odası yeter daha sonra ilerde satıp 3+1 alırsın
Kızlar yanlış anlaşıldım galiba eve girmeden yapılcak tadilat herşey yenilendikten sonra giricem eve oturma odam falan daha çok yeni atmaya falan kıyamam keşke en başından oturma odasını yapmasaydım diyorum 2+1 bize yeterdi o zaman ama iş işten
canım yine kendin bilirsin tabii ama bence de yeni ve 2+1 ev daha mantıklı çünkü bizim memleketteki evimiz kendimizin ve bahçeli, satmaya da kıyamıyoruz zaten şu an kardeşim okuyor o evde kalıyor ve biz o eve bir sürü masraf yaptık iç kapılarından bir kısmını değiştirmedik onları da değiştirmeyi düşünüyoruz ama cidden eşyalı evde iş yaptırmak çok sıkıntılı.. bi de masrafı da çok olacaksa yeni ev tercih etmek daha doğru şimdi oturma odasını kullanırsın ileride koltuklarını değiştirmek istersin falan o zaman salona geçersin
ben de biraz kenarda param olsa kira yerine kendi evimi almak isterim ama krediyi düşük tutup borcu daha kısa vadede bitirmek istediğimden şimdilik olmaz sanırm
canım o zaman tadilatın masrafını da hesaba katıp öyle bir hesaplama yapın size masrafı hangisi daha azsa onu tercih edinKızlar yanlış anlaşıldım galiba eve girmeden yapılcak tadilat herşey yenilendikten sonra giricem eve oturma odam falan daha çok yeni atmaya falan kıyamam keşke en başından oturma odasını yapmasaydım diyorum 2+1 bize yeterdi o zaman ama iş işten
geçti malesef şimdi ortada kaldım öyle ne yapıcağımı bilmiyorum
canım o zaman tadilatın masrafını da hesaba katıp öyle bir hesaplama yapın size masrafı hangisi daha azsa onu tercih edin
Askcim,2+1 alirsan zaten cocuk odasi olmuyor mu? Salon,yatak odasi Ve cocuk odasi .tamam herkesin odasi var sonucta.ha illa Salon harici oturma odasi istiyorsan o ayri.ama bana gore Salon +oturma odasi cok gereksiz,iki kere masraf sonucta.siz simdilik butcenize gore2+1 alin,ileride borcunuz bitince en az iki uv cocugunuz olunca gene buyuk eve tasinirsiniz.benim iyi kotu anaparam olsaydi1+1 bile almayi dusunebilirdim,ev fiyatlari el yakiyor maalesef,turkiyede nasil bilmiyorum ama yurtdisinda1+1lere bile dunya para istiyorlar.hayirlisi olsun insallah
Canim,sen bir ev begende.belki oturma odandaki esyalari ayarlayabilecegin bir ev olur.ne bilim,kapali Balkon felan olursa,oraya,koltuklarini koyabilirsin:)ne bilim yada mutfagin genis olur,oraya bi tanesini yerlestirirsin,evin durumuna gore ayarlanabilir belki.yada satacaksin veyahut ihtiyaci Plans yada ailenden birine hediye edeceksin.birsuru alternativin var aslinda.maalesef,her istedigimiz,hemen gerceklesmiyor,keske oyle olabilseydi,ama birgun istediklerine kavusmak icin kurulan hayaller beeilen cabalarda cok guzel,hayirlisi olsun canim...Burdada aynı canım özellikle istanbulda evler ateş pahası ben2+1 razıyım ama şu an hem oturma grubum hemde salon takımım var o zaman heves edip almıştım Şimdi çok pişmanım tabi atmayada kıyamıyorum bide bebiş olursa odasıda olsun istiyorum galiba çok şey istiyorum ben
Merhaba,gunun ve ypmak istediklerin bayagi fazla ama imkansizda degil.mecbur cocuguna Gore ayarlaman lazim,ona gore program yaoman lazim.Ne kadar uyuyorsunuz bilmiyorum,belki gune oldugundan erken baslayarak,deneyebilirsin.alkah kolaylik versin.selam kızlar bayadır bu topiğe uğrayamaıyorum çünkü hayatımda herşey birbirine karıştı
anlatacak olursam ben evliyim 3 yaşında bir oğlum var açık lise öğrencisiyim inş bu yaz okul bitecek
benn o yüzden bu secne ygs ye giricem ama herşey karıştı bir türlü konsantre olamıyorum
lise ve ygs aynı anda olunca zorladı beni şimdi lise sınavını atlattım mart a kadar ygs ye konsantre olmalıyım
ama bu sefer de ev çocuk olunca vaktimi ayarlayamıyorum bi tarafa ağırlık verince diğeri yarım kalıyor
benim acil bir zaman yönetimine ihtiyacım var ama nasıl yapsam bilemedim yardımcı olursanız çok makbule geçer
bide hemen hergün 1 saat spor yapıyorum onada vakit ayırmam lazım ama nasıl?
canım o zaman tadilatın masrafını da hesaba katıp öyle bir hesaplama yapın size masrafı hangisi daha azsa onu tercih edin
Gecmis olsun canim, benimkilere üzüm, kayisi, kuru kayisi, bol su iyi geliyor, birde maden suyu iciyorlar gogoz diyorlar onaMerhaba kızlar nasılsınız
benim kız şimdi de kabiz oldu karnim ağrıyor diyip duruyo
zeytinyağı verdim çare etmedi
ne önerirsiniz kabızlık siskinlik için:26:
ben de topigi iyice hastaneye çevirdim bu arada
Bence agzina laf vermemek icin kendine sadece bazi sorumluluklari al, seni yormayacak olanlari, el insaniyla gecinmek zordur heleki ayni cati altinda, iki tarafda iyi insandir ama uyum baska birsey. Allah yardimciniz olsun.merhabalar ben çalışan biri olarak temizlik yapmaktan pek hoşlanmıyorum. akşam eve gidince yemek yiyip direk yataga geçme istegim çok fazla.. bu alışkanlıgımdan kurtulmaya çlışıyorum :S ama çalıştıgm için yorgnluktan böle oldugunu düşünüorum.. ve evde abimin eşi yani yengem var benden 1yaş küçük.. kendisi ben yapmayım sen yap temizlik diye düşüünüo akşama kadr evde .. napcam bilmiorm :S bazen hatta çogu zaman sırf laf etmesn diye bn yapıorm işleri yada yardım ediorum ama hep şikayetci :S
Oooo lilycim pek bi hamarat gordum seni maasallah, bizim burda ev kiralarken evi kirli teslim alip kiraladiysan boyatirsin, cikarkende boyatmazsin kirli birakirsin. Temiz teslim aldiysan, badana yapar temiz teaim edersin cikarcen. Simdi senden para alinmis cok sacma bi uygulama ama sen simdi evi kirli tealim almis ve boyatmis oluyorsun ozaman cikarken kirli birakip cikabilirsin, uygulama bu. Tabi kapi yagli boyalari falan, diger tadilatlar ev sahibine aittir. Kiraci yaptirisa kiradan keser, ama kiracinin hatasiysa kendisi telafi eder.Ben de hafta sonu raporumu vereyim bari kimse yokken :)
Mutfağımı toparladım gerçi dün gene dağıldı akşama yine mutfak temizliği var zaten yerini silememiştim onları hallederim artık
Çamaşırlar yıkandı asıldı komşumun verdiği bir kitap rafı gibi bişey vardı çok sağlam değil sallanıyor falan ama dün onu küçük odaya taşıdım holde duruyordu taşırken zor geldiği için orada bırakmıştım küçük odaya taşıdım sildim bazı kitapları yerleştirdim dergileri de odamdaki bilgisayar masasının pc kasası yerine koyacağım tam dergilik orası :)
oturma odasını topladım eşyalarn tozunu aldım yerini süpürdüm sildim çekyat örtüsünü silkeledim ama sermedim bugun sererim artık holü süpürdüm sildim benim holüm uzun bi de ana kapı girişi falan da var orayı da süpürüp sildim çamaşır makinesi için girinti var çamaşır makinesinin yanındaki boşlukları da süpürdüm sildim küçük wcnin lavabosu da ayrı bir girintide oranın da yeri silinip süpürüldü paspaslarını sermedim henüz
klozeti çamaşır suyuyla beklettim temizledim
bu akşam mutfağımı istediğim şekle sokmam lazım dün de pazara gitmiştim sebzeleri ayıklayıp pişireceğim biraz fazla aldım ayıklar azıcık haşlar buzluğa atarım yemeğim olmadığında çıkartırım
küçük wc lavabosunun ve çamaşır makinesinin önündeki paspasları sereceğim banyodakileri de silkecektim ama camların telleri var onlar hiç açılmıyor boya yapılmış o yüzden açılmıyor önden de silkelemek yasak ay sinir bozucubir tek yatak odasınınki açılıyor orada da çamaşırlar vardı yeni yıkanan tozlanmasın diye yapmadım bu akşam çamaşırları katlar, yerleştiririm ondan sonra hem silkeleme işimi yaparım hem de odamı silip süpürürüm
durum bu kızlar aslında pek kayda değer iş yaptım sayılmaz da işte hafta sonu dinlenmek istiyorum ev işlerine zaman ayırmak da yoruyor
zaten evle ilgili sorunlarım bitmiyor bana kalsa en kısa zamanda çıkmak istiyorum ev güzel bişey diyemem de sorunu çok dolap namına bişey yok bi de demesinler mi biz herşeyini yaptırdık kendi evimiz gibiya banyoda küçük de olsa bi dolap olması lazım ya da çamaşır makinesinin olduğu girintide üste birkaç raf ilave etmeleri lazımdı kendilerine boydan boya yaptırmış ev sahibimin annesigil aynı zamanda alt komşum kendileri - kızına vermişler evi o da bir tek benim kullanmadığım salona kartonpiyer yaptırmış ay dünden beri sinirleniyorum evin haline... bi de hep karşıma eski kiracılar çıkıyor nüfusta ikametlerini benim evden aldırmamışlar kaç kez söyledik yani ev sahibime söyledim ha bi de ben çalışıyorum ya faturaları hep öğle arası pttye gidip yatırıyordum o da yoruyordu beni öğle yemeğim aksıyor falan dedim otomatiğe bağlatayım bu sefer o da engel çıktı eski kiracı da kendi bankasında otomatiğe vermiş iptal ettirmemiş ben yine gidip kendim yatırmak zorundayım ya hem çalış hem evle uğraş tamam evli değilim tabii kendim ilgileneceğim ama erkeklere sorsan ver otomatiğe gitsin derler uğraşmazlar bile benim yaşadığım sorunun onda birini bir erkek çekmez sabrediyorum yaza doğru çıkacağım bu evden
bir de size bir şey sormak istiyorum ben girmeden önce ev sahibim badana yaptırmış ben ilk girerken de bunu sen ödeyeceksin dediler biz de buranın adeti bu sandık tamam dedik ama bakıyorum herkes bana sen enayi misin diyor benim başka bir arkadaş sıfır eve girdi badanayı beğenmedi diye ev sahibi istediği şekilde yaptı ve para da almadı benim ev sıfır da değil hatta eski kiracıların sorunlarını çekiyorum gördüğünüz gibiüstelik ben duvarın rengini hiç sevmiyorum ama söz verdik bi kere - sizce ben mi yanlış yaptım? yani bu durumu bir tek ben yaşamışım arkadaşlar arası konuşulunca saçmalama öyle şey mi olur dediler:44: ay dertlendim size anlatayım dedim bugun kafam çok karışık ve sinirlerim çok yıprandı bu eski kiracılar yüzünden - ev sahibimin annesi de burada değil şehir dışındalar... napacağımı bilemedim
Uuuuuuu bide buzdolabini makineyi cekmissin onasil bir kuvvet maasallah, benim kac firin ekmek yemem lazim acaba, senin evde toz zerrecigi namina bisey yoktur sanirsamEvettt bugun neler yaptım
Mutfağın tulunu yıkadım camını sildim
Kapısını ve avizesini sildim
Sandalyeleri cifledim bacaklarını falan her yerini sildim
Tulu taktım
Fırın yağ çöz döküp bekletirken
Salon, hol cocuk odasını topladım süpürdüm
Salın tozunu aldım
Sonra fırını iç dış güzelce temizledim
Buzdolabını içindeki rafları çıkarıp yıkadım içini sildim yerleştirdim atılacakları ayırdım
Buzdolabının arkasını çektim yerlerini sildm
Bulaşık makinesinin kapağını sildim arkasını cekip yerlerini sildim
çamaşır katladım
Mutfağın halısını makinede yıkadım astım
Yerlerini sildim
Bir tek dolapları silemedim onlarda inşallah yarına yapılacak.....
İyiyiz cok sukur tatlim ev isleri, coluk cocuk yuvarlanip gidiyoruz, sen napiyorsun ev islerinde ilerleme varmikızlar merhaba nasıllısınız
Karnin burnunda daha ne yapicaksin loveli cim , dikkat et kendineselam kızlar bugünkü programımı arz ediyorum
ortalık toplanacakbulaşık makinesi boşaltılacak tezgah düzenlencek
çamaşır toplanıp katalnıp konacak
tuvalet banyo yıkanacak
balkon yıkanacak bu kadar olma mıııı
Benim kendi dusuncem eskiye ragbet olsa bit pazarina nur yagardi lafi dogru, eskinin derdi bitmiyor, birde deprem gorduyse eyvah eyvah,Mrb kızlar nasılsınız bu ara pek giremiyorum aklım çok karışık bide size sorıyım dedim bizim ev sahibi kirayı 750 tl yaptı evimizde 2+1 normal bi daire eşim kirayı verceğimize ev alalım krediyle 1.200 öderiz dedi buraya kadar mantıklı herşey ama benim istediğim evler 2+1 içi flan herşeyi çok güzel fakat biz 3+1 istiyoruz bebiş olursa odası olsun diye ama oda bütçemize uymuyo malesef eşimde eski içi yenilenmemiş ev alalım diyo sen içini istediğin gibi zevkine göre yaparsın işte kapılar ,yerler, mutfak dolabı ,banyo ,vsss ama ben henüz karar vermiş değilim nasıl olur bilmiyorum siz olsanız hangisini tercih edersiniz ev yenilemekte zor iş altından kalkabilirmiyim bide onu düşünüyorum
Neeeeyyyy 180 metremiii evinizValla canım bak ben sana kendimden örnek veriyim benim evim 12 senelik 180 Metre kare aslında cok da eski değil ama simdi bakıyorum çevredeki yeni evlerin içi cok farklı ve daha moda seyler ben gecen sene mutfağımı yaptırdım bir dünya iş bu sene sünnetten sonra banyoyu yeniliyim diyorum sonra kapılar sonra yerler falan da filan bır sürü ıvır zıvır iş bizde eşimle diyoruz ki bunlarla ugraşscagımıza bunu satıp yeni bir ev alalım her sey yeni olsun bida osuydu busuydu diye uğraşmayalım bizim istediğimiz evler burdan baya uzak cocukların okulu yüzünden duruyorum okul bitsin hemen taşınacağım evin içinde inşaat zor bence sende şimdi yeni bir ev al her şeyi yeni olsun 2+1 olsun ama yeni olsun zaten simdi oturma odası yerine insanlar salonda oturuyor oturma odasına bence cok da gerek yok....salon cocuk odası yatak odası yeter daha sonra ilerde satıp 3+1 alırsın
Royem sen yurtdisindamiydin, hangi ulkedesin sakincasi yoksaAskcim,2+1 alirsan zaten cocuk odasi olmuyor mu? Salon,yatak odasi Ve cocuk odasi .tamam herkesin odasi var sonucta.ha illa Salon harici oturma odasi istiyorsan o ayri.ama bana gore Salon +oturma odasi cok gereksiz,iki kere masraf sonucta.siz simdilik butcenize gore2+1 alin,ileride borcunuz bitince en az iki uv cocugunuz olunca gene buyuk eve tasinirsiniz.benim iyi kotu anaparam olsaydi1+1 bile almayi dusunebilirdim,ev fiyatlari el yakiyor maalesef,turkiyede nasil bilmiyorum ama yurtdisinda1+1lere bile dunya para istiyorlar.hayirlisi olsun insallah
Bence olsam su programi uygulardim,selam kızlar bayadır bu topiğe uğrayamaıyorum çünkü hayatımda herşey birbirine karıştı
anlatacak olursam ben evliyim 3 yaşında bir oğlum var açık lise öğrencisiyim inş bu yaz okul bitecek
benn o yüzden bu sene ygs ye giricem ama herşey karıştı bir türlü konsantre olamıyorum
lise ve ygs aynı anda olunca zorladı beni şimdi lise sınavını atlattım mart a kadar ygs ye konsantre olmalıyım
ama bu sefer de ev çocuk olunca vaktimi ayarlayamıyorum bi tarafa ağırlık verince diğeri yarım kalıyor
benim acil bir zaman yönetimine ihtiyacım var ama nasıl yapsam bilemedim yardımcı olursanız çok makbule geçer
bide hemen hergün 1 saat spor yapıyorum onada vakit ayırmam lazım ama nasıl?
Yasemincim,almanyada yasiyorum canim.
Su ev konusunda evlere sigamiyoruz diye bir laf kullanmissin.bir tarafa dogru,o kadar cok Essays sahibizki,koca koca evlere sigamiyoruz.halbuki,sadece tenel uhtiyacimiz olanlari alip,kullanilmayan gereksiz seyleri atsak,evde en az bir oda bos kalir.tabi ihtiyaclarda onemli,durumuna,kac kisilik bir aile oldugunada bagli bir durum,kendine guveniyorsan,100 verecegine150 ver iyisini al tabi.ama bazen cok ta zorlamamak lazim,kenarda hic paran yoksa,faizi susu busu derken bu miktar cogaliyor haliyle.iyi dusunmek ona gore karar vermek lazim,bize simdilik cok uzak bir ihtimal,bir gun oda olur insallah:)
Ayy royemcim benimde arkadasim almanyaya gelin gitti hemde cok sevdigim dostum diyebildigim biriydi ve gidince bosluk birakti dogal olarak. Sevdigim biri orda diye almanyaya biraz sempatim olustu
Ben ev konusunda mutevazi dusunenlerdenimde ama baxi seyleri tecrube ettikce bizim toplumumuza buyuk ev lazimmis diyorum.
İlk kiraya evlendim ve 8 yil once burda kiralik ev bile bulmak zordu 50 m bi ev bulduk, 5 ay oturduk. Bu oturdugumuz evi aldik 75 m bana yayla gibi geldi. Cok esyam yok zaten cocuklarim olunca cogunu asagida ardiyemize indirdim.
Ama gel gor ki gelenim gidenim cok ve esyalari indirsemde yinede az geliyor.
Hem saln hem oturma odasi yaptim. Kuzularimin yataklari bile yatak odamda. Dolaplarini kaldirdim giysileri gardrobumda.
Oturma odami cocuk odasi yapsam sadece salon kaliyor, geleni orda yatirmam lazim. E orda yatan oluncada cocuklar uyanip oraya giremezlerse oyalayamam , uyuyan misafirede kalk demek ayip olur.
Mutfagim kucuk orda masa kurup yenmiyor. Misafir gelince herseyi odaya servis etmek zor oluyor cunku cocuklarim kucuk.mutfak bari buyuk olsa bi odadan daha fazla isime yaricak.
Misafir kalabalik olunca namaz kilabilecek yer kalmiyor, yer sorduklarinda sasirip kaliyorum.
Balkon bir tane kucuk ve arkaya bakiyor. Camasir asmak bile mesakkatli. Yer bulamiyorum bazen
Tabi kendimizin oldugu icin hep sukrediyorum. Evim aslinda kullanisli, fena degil, yalitimli, kolay isiniyor,
Sadece benim yasantima gore kucuk geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?