- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #18.421
çok şey istemiyorsun canım hakkında hayırlısıBurdada aynı canım özellikle istanbulda evler ateş pahası ben2+1 razıyım ama şu an hem oturma grubum hemde salon takımım var o zaman heves edip almıştım Şimdi çok pişmanım tabi atmayada kıyamıyorum bide bebiş olursa odasıda olsun istiyorum galiba çok şey istiyorum ben
selam kızlar bayadır bu topiğe uğrayamaıyorum çünkü hayatımda herşey birbirine karıştı
anlatacak olursam ben evliyim 3 yaşında bir oğlum var açık lise öğrencisiyim inş bu yaz okul bitecek
benn o yüzden bu sene ygs ye giricem ama herşey karıştı bir türlü konsantre olamıyorum
lise ve ygs aynı anda olunca zorladı beni şimdi lise sınavını atlattım mart a kadar ygs ye konsantre olmalıyım
ama bu sefer de ev çocuk olunca vaktimi ayarlayamıyorum bi tarafa ağırlık verince diğeri yarım kalıyor
benim acil bir zaman yönetimine ihtiyacım var ama nasıl yapsam bilemedim yardımcı olursanız çok makbule geçer
bide hemen hergün 1 saat spor yapıyorum onada vakit ayırmam lazım ama nasıl?
Kızlaar ev cok kötü durumdabu hafta boyunca misafrlern vardı yatılı hep evin her yeri dip köşe temizlik istiyor tüm misafrlern carsafları kullandıkları yastıklar yıkanacak yıkamaya boşaltmaya vaktm olmadıgı için tencerelerimi balkona saklamıstım içleri yandı onlar boşaltılacak sizin anlıyacagınız her yer her yerde (( ve hamileyim birazdan tetenoz asısı vurulmaya gidicem döndüğümde tüm bu işlere girisicem ama kolum agrır diye korkuyorm bana dua edin cünkü evin bu halini gördükce cok moralim bozuluyor (
Yasemin,bende ne yazikki en iyi arkadasimi geride biraktimhele buralarda arkadas bulmak cok zor,birde benim gibi herkesle arkadas ilamuyorsan daha zor.Ev konusunda sende haklisin tabi,cok gelenin gidenin oldugu icin,zorkaniyorsun haliyle.ama bu durum bendede oluyor,gecen ilk defa kalabalik misafirim geldi,yemek masam alti kisilik oldugu icin ,ikiser gurup halinde oturuo yedik.sonra buyuk masa alsammi diye bir fikre kapildim.ama suda varki,misafir senede bir iki kez anca bu kadar kalabalik gelir,oda davet edilenlerin hepsi gelirse.simdi senede iki kere kullanilacak bir esya neden evimi ve cebimi keyfim etsin diye dusundum.kaldiki biz yemek masasini bile kullanmiyoruz dusun,mutfakta,kucuk bir masam var,orda yiyoruz,yetiyor bize.ev sizinse ne guzel,ilerde gonlune Gore buyuk bir ev daha alirsiniz belli mi olur:)
Askcim,2+1 alirsan zaten cocuk odasi olmuyor mu? Salon,yatak odasi Ve cocuk odasi .tamam herkesin odasi var sonucta.ha illa Salon harici oturma odasi istiyorsan o ayri.ama bana gore Salon +oturma odasi cok gereksiz,iki kere masraf sonucta.siz simdilik butcenize gore2+1 alin,ileride borcunuz bitince en az iki uv cocugunuz olunca gene buyuk eve tasinirsiniz.benim iyi kotu anaparam olsaydi1+1 bile almayi dusunebilirdim,ev fiyatlari el yakiyor maalesef,turkiyede nasil bilmiyorum ama yurtdisinda1+1lere bile dunya para istiyorlar.hayirlisi olsun insallah
canım hamişsin sen önce sen ve bebişin ev işlerini yapabileceğin kadar, çok zorlanmadan yapmaya gayret etLily sagol tatlim iyim,Idare ediyoz iste:)Bu aralar surekli uyku halindeyim,bi kosede sizip duruyom.dun Evi toplicaktim kaldi gene.aksama dogru kalkip yemegimi yaptim,yemekten sonrada camasir katkili ciling bangle mutfagimi bi guzel temizledim,beyaz esyalari ,doplari,tezgahi bir guzel sildim.temiz bulasiklari yerlestirdim.yerini sildim.sonra banyoda biraz ugrastim.sifonun icine,koku onleyici bir tablet atmistim,hep mavi renkli Su cikiyordu,hic begenmedim,hep kalinti birakiyordu.onu cikarip icini bir guzel temizledim.sifonu acmisken ,icinide ciling bangle yikadim,hic aklimiza gelmez ama sifonun icide bayagi tozluydu,icini,kenarlarini her bi tarafini silip klozeti yikadim.lavaboyu ve yeri sildim,daha fazlasina gucum yetmedi,cok yorulmustum biraktim bende.bugunde sabahtan doktor randevum vardi,alisverise ve eczaneye ugradim,yorgunluktan Bittim ya.yemek yedim,dinlenuyom valla,belim agriyor kalkip birsey yapasim yok,sadece mutfagi toplayip evi havalandirdim o kadar.insallah yarin bir guzel temizlicem herbitarafi:)
Hepiniz cok hamaratsiniz bu arada,masallah hepinize:)
canım bu konuda ne desem bilemedim çocuklu olup hem ders hem ev işleri çok zorselam kızlar bayadır bu topiğe uğrayamaıyorum çünkü hayatımda herşey birbirine karıştı
anlatacak olursam ben evliyim 3 yaşında bir oğlum var açık lise öğrencisiyim inş bu yaz okul bitecek
benn o yüzden bu sene ygs ye giricem ama herşey karıştı bir türlü konsantre olamıyorum
lise ve ygs aynı anda olunca zorladı beni şimdi lise sınavını atlattım mart a kadar ygs ye konsantre olmalıyım
ama bu sefer de ev çocuk olunca vaktimi ayarlayamıyorum bi tarafa ağırlık verince diğeri yarım kalıyor
benim acil bir zaman yönetimine ihtiyacım var ama nasıl yapsam bilemedim yardımcı olursanız çok makbule geçer
valla ben de 1+1 derken bazen diyorum 2+1 mi düşünsem herkes öyle diyor bi de ama en önemli olan kendimin olması - bi de ben 2 oturma grubuna pek sıcak bakmıyorum tabii herkesin aile yapısı olsun gelen misafirleri olsun çok farklı... çok misafiri olana 2 oda şart oluyor bazen hani erkekler bi odada sohbet ederken hanımlar diğer odada konuşabiliyorlar falan...yaanii bu daha mantıklı olur yeni evler daha kullanışlı olur zaten
ama ben her zaman 3+1 ev taraftarıyım
benim de amcamlar Almanya'da okulda da Almanca görmüştüm lisede - ama çok az biliyorum bazen diyorum biraz geliştirsem de turist olarak gitsem :) sen hangi şehrindesn?Yasemincim,almanyada yasiyorum canim.
Su ev konusunda evlere sigamiyoruz diye bir laf kullanmissin.bir tarafa dogru,o kadar cok Essays sahibizki,koca koca evlere sigamiyoruz.halbuki,sadece tenel uhtiyacimiz olanlari alip,kullanilmayan gereksiz seyleri atsak,evde en az bir oda bos kalir.tabi ihtiyaclarda onemli,durumuna,kac kisilik bir aile oldugunada bagli bir durum,kendine guveniyorsan,100 verecegine150 ver iyisini al tabi.ama bazen cok ta zorlamamak lazim,kenarda hic paran yoksa,faizi susu busu derken bu miktar cogaliyor haliyle.iyi dusunmek ona gore karar vermek lazim,bize simdilik cok uzak bir ihtimal,bir gun oda olur insallah:)
Valla maşallahAyy royemcim benimde arkadasim almanyaya gelin gitti hemde cok sevdigim dostum diyebildigim biriydi ve gidince bosluk birakti dogal olarak. Sevdigim biri orda diye almanyaya biraz sempatim olustu
Ben ev konusunda mutevazi dusunenlerdenimde ama baxi seyleri tecrube ettikce bizim toplumumuza buyuk ev lazimmis diyorum.
İlk kiraya evlendim ve 8 yil once burda kiralik ev bile bulmak zordu 50 m bi ev bulduk, 5 ay oturduk. Bu oturdugumuz evi aldik 75 m bana yayla gibi geldi. Cok esyam yok zaten cocuklarim olunca cogunu asagida ardiyemize indirdim.
Ama gel gor ki gelenim gidenim cok ve esyalari indirsemde yinede az geliyor.
Hem saln hem oturma odasi yaptim. Kuzularimin yataklari bile yatak odamda. Dolaplarini kaldirdim giysileri gardrobumda.
Oturma odami cocuk odasi yapsam sadece salon kaliyor, geleni orda yatirmam lazim. E orda yatan oluncada cocuklar uyanip oraya giremezlerse oyalayamam , uyuyan misafirede kalk demek ayip olur.
Mutfagim kucuk orda masa kurup yenmiyor. Misafir gelince herseyi odaya servis etmek zor oluyor cunku cocuklarim kucuk.mutfak bari buyuk olsa bi odadan daha fazla isime yaricak.
Misafir kalabalik olunca namaz kilabilecek yer kalmiyor, yer sorduklarinda sasirip kaliyorum.
Balkon bir tane kucuk ve arkaya bakiyor. Camasir asmak bile mesakkatli. Yer bulamiyorum bazen
Tabi kendimizin oldugu icin hep sukrediyorum. Evim aslinda kullanisli, fena degil, yalitimli, kolay isiniyor,
Sadece benim yasantima gore kucuk geliyor.
Sagol canim benim darisi basina Rabbim seninde gonlune gore hayirli olanlari versin
valla ben de oturma odasıyla salon için ayrı takım almaya karşıyım ama şu yeni çıkan bol yastıklı - yastığı çiçekli diğer yerleri beyaz olan takımlara bayılıyorum - ama alamam yani şu an 2 çekyatım var onlar varken 2. bir oda döşemek istememev alırsam 1+1 olsun önemli değil valla ben hep derim küçük olsun benim olsun - kirayla uğraşmaktansa kredi öderim sonunda tapusu elimde olur.
canım hamişsin sen önce sen ve bebişin ev işlerini yapabileceğin kadar, çok zorlanmadan yapmaya gayret etuyku halin yorgunluktan mı yoksa diyabet falan mı var?
canım bu konuda ne desem bilemedim çocuklu olup hem ders hem ev işleri çok zorama yasemin güzel fikirler vermiş sen kendine göre uyarla istersen
valla ben de 1+1 derken bazen diyorum 2+1 mi düşünsem herkes öyle diyor bi de ama en önemli olan kendimin olması - bi de ben 2 oturma grubuna pek sıcak bakmıyorum tabii herkesin aile yapısı olsun gelen misafirleri olsun çok farklı... çok misafiri olana 2 oda şart oluyor bazen hani erkekler bi odada sohbet ederken hanımlar diğer odada konuşabiliyorlar falan...
benim de amcamlar Almanya'da okulda da Almanca görmüştüm lisede - ama çok az biliyorum bazen diyorum biraz geliştirsem de turist olarak gitsem :) sen hangi şehrindesn?
Valla maşallahhem çocuklar hem ev iyi idare ediyorsun misafirin de çokmuş demek ki Rabbim kolaylığını veriyor tabii en önemlisi emek verip kendiniz birşeyler yapmışsınız - Allah iyi günlerde sağlıkla oturmayı nasip etsn canım
Kızlaar ev cok kötü durumdabu hafta boyunca misafrlern vardı yatılı hep evin her yeri dip köşe temizlik istiyor tüm misafrlern carsafları kullandıkları yastıklar yıkanacak yıkamaya boşaltmaya vaktm olmadıgı için tencerelerimi balkona saklamıstım içleri yandı onlar boşaltılacak sizin anlıyacagınız her yer her yerde (( ve hamileyim birazdan tetenoz asısı vurulmaya gidicem döndüğümde tüm bu işlere girisicem ama kolum agrır diye korkuyorm bana dua edin cünkü evin bu halini gördükce cok moralim bozuluyor (
Askitom inan bana eski evi yenilemen yeni evden daha masraflı olacaktır sizin içinMrb kızlar nasılsınız bu ara pek giremiyorum aklım çok karışık bide size sorıyım dedim bizim ev sahibi kirayı 750 tl yaptı evimizde 2+1 normal bi daire eşim kirayı verceğimize ev alalım krediyle 1.200 öderiz dedi buraya kadar mantıklı herşey ama benim istediğim evler 2+1 içi flan herşeyi çok güzel fakat biz 3+1 istiyoruz bebiş olursa odası olsun diye ama oda bütçemize uymuyo malesef eşimde eski içi yenilenmemiş ev alalım diyo sen içini istediğin gibi zevkine göre yaparsın işte kapılar ,yerler, mutfak dolabı ,banyo ,vsss ama ben henüz karar vermiş değilim nasıl olur bilmiyorum siz olsanız hangisini tercih edersiniz ev yenilemekte zor iş altından kalkabilirmiyim bide onu düşünüyorum
Royemcim wc yi yıkadıktan sonra bi kaç damla yumuşatıcı damlat mis gibi kokuyorLily sagol tatlim iyim,Idare ediyoz iste:)Bu aralar surekli uyku halindeyim,bi kosede sizip duruyom.dun Evi toplicaktim kaldi gene.aksama dogru kalkip yemegimi yaptim,yemekten sonrada camasir katkili ciling bangle mutfagimi bi guzel temizledim,beyaz esyalari ,doplari,tezgahi bir guzel sildim.temiz bulasiklari yerlestirdim.yerini sildim.sonra banyoda biraz ugrastim.sifonun icine,koku onleyici bir tablet atmistim,hep mavi renkli Su cikiyordu,hic begenmedim,hep kalinti birakiyordu.onu cikarip icini bir guzel temizledim.sifonu acmisken ,icinide ciling bangle yikadim,hic aklimiza gelmez ama sifonun icide bayagi tozluydu,icini,kenarlarini her bi tarafini silip klozeti yikadim.lavaboyu ve yeri sildim,daha fazlasina gucum yetmedi,cok yorulmustum biraktim bende.bugunde sabahtan doktor randevum vardi,alisverise ve eczaneye ugradim,yorgunluktan Bittim ya.yemek yedim,dinlenuyom valla,belim agriyor kalkip birsey yapasim yok,sadece mutfagi toplayip evi havalandirdim o kadar.insallah yarin bir guzel temizlicem herbitarafi:)
Hepiniz cok hamaratsiniz bu arada,masallah hepinize:)
Canım cumartesi çamaşır yikarsinselam kızlar bayadır bu topiğe uğrayamaıyorum çünkü hayatımda herşey birbirine karıştı
Geçti çok şükür yasemincimGecmis olsun canim, benimkilere üzüm, kayisi, kuru kayisi, bol su iyi geliyor, birde maden suyu iciyorlar gogoz diyorlar ona
Bence agzina laf vermemek icin kendine sadece bazi sorumluluklari al, seni yormayacak olanlari, el insaniyla gecinmek zordur heleki ayni cati altinda, iki tarafda iyi insandir ama uyum baska birsey. Allah yardimciniz olsun.
Oooo lilycim pek bi hamarat gordum seni maasallah, bizim burda ev kiralarken evi kirli teslim alip kiraladiysan boyatirsin, cikarkende boyatmazsin kirli birakirsin. Temiz teslim aldiysan, badana yapar temiz teaim edersin cikarcen. Simdi senden para alinmis cok sacma bi uygulama ama sen simdi evi kirli tealim almis ve boyatmis oluyorsun ozaman cikarken kirli birakip cikabilirsin, uygulama bu. Tabi kapi yagli boyalari falan, diger tadilatlar ev sahibine aittir. Kiraci yaptirisa kiradan keser, ama kiracinin hatasiysa kendisi telafi eder.
Lilycim bak dis beyazlatma konusunda k k dan ogrendim, kabarrtma tozuyla fircalamak cok beyazlatiyormus, en kisa zamanada dnemek istiyorum
birde sampuana alteernatif ariyorum onerisi olan varmi, dalan in bir sabunu aldim zeytinyagli olive diye bir sabun onu denedim fena degil
Uuuuuuu bide buzdolabini makineyi cekmissin onasil bir kuvvet maasallah, benim kac firin ekmek yemem lazim acaba, senin evde toz zerrecigi namina bisey yoktur sanirsam
İyiyiz cok sukur tatlim ev isleri, coluk cocuk yuvarlanip gidiyoruz, sen napiyorsun ev islerinde ilerleme varmi
Karnin burnunda daha ne yapicaksin loveli cim , dikkat et kendine
Benim kendi dusuncem eskiye ragbet olsa bit pazarina nur yagardi lafi dogru, eskinin derdi bitmiyor, birde deprem gorduyse eyvah eyvah,
Birde evi satacak olsan pek prim yapmiyor.
Yeni evler deprem gormemis, yalitimi yapilmis oluyor. Bize 2+1 aldik. 7 yili gecti yeni ev almistik, simdi satip buyuk almak istiyoruz. 3+1 cok mantikli tabi kucuk evlere git gide sigmak zor oluyor.
Tabi butce meselesi kirada turmaktansa kumesde olsa kendi evinde olmak baska bi huzur.
Neeeeyyyy 180 metremiii evinizbenimki evcik. Oluyor galiba bu durumda 75 metrede hani o koca ev nasil temizleniyor nasil isiniyor anacim. Tabi feerah ferah genis evde ayri bir guzellik
Royem sen yurtdisindamiydin, hangi ulkedesin sakincasi yoksa
Bence olsam su programi uygulardim,
Sabah kahvalti ettikten sonra, aksam yemegini mutfagi toplarken ayarlardim tabi pratik cozumleri uygulayarak
Sonra gun icinde cocuguma zaman ayirip ev islerinide bi taraftan oyuna cevirerek yapardim
Utuleri ve camasir katlamalari samimi komsum gelirse cene yaparken hallederim bi tasta iki kus hesabi
Birde ev islerini tempolu ve belli hareketlerle yaparak spor isinide hallederim.
Cocuk gunduz uyuyorsa biraz kestiririm geceye dinc olmak icin
Sonra aksam yemegi ve hic oturmadan mutfagi toplarim sabaha temiz olsun.
Cocuk uyuduktan sonrada gece sessizliginde 2 saat kadar ders calisirdim.
Gunluk ev supururken herseyi bir legene dolurup supurup yerlestiriyorum ve acil olan toz alinacak yerleri aliyorum. Sizde yapabilirsiniz.
Wc ve banyoyuda cikarken deterjanlayip evi supurunce durularsaniz pratik oluyor.
Genel temizliktede esiniz evdeyken 3 saat kadar zamanda yapabilirsiniz, hani agir islerede belki el ativerir
Camasir yikama iside haftanin bir gununde olursa daha iyi olur
Ah canım ya benim de akrabalarim hep böyle dusuncesizKızlaar ev cok kötü durumdabu hafta boyunca misafrlern vardı yatılı hep evin her yeri dip köşe temizlik istiyor tüm misafrlern carsafları kullandıkları yastıklar yıkanacak yıkamaya boşaltmaya vaktm olmadıgı için tencerelerimi balkona saklamıstım içleri yandı onlar boşaltılacak sizin anlıyacagınız her yer her yerde (( ve hamileyim birazdan tetenoz asısı vurulmaya gidicem döndüğümde tüm bu işlere girisicem ama kolum agrır diye korkuyorm bana dua edin cünkü evin bu halini gördükce cok moralim bozuluyor (
Canım ellerine sağlıkdoğum iyice yaklaştıkça beni bir korku sardı nasıl olacak nasıl doğacak doğum anında bir sıkıntı olurmu nasıl tutacağım o minik varlığı
hayatımda ilk defa eve yardım için bir bayan aldım kazandığı sonuna kadar helal olsun kadının
tüm gün 80tl
2tane odanın duvarları evin tüm pencereleri ve mutfak dolabı mis gibi oldu
halılar yıkamaya gitti geldi duvarlar silince yerleride kendim süpür sil yaptım
vitrinlerin içi konsolun içi mutfak dolaplarının içi dışı ve tüm aksesuarlar mutfak eşyaları çamaşır suyuyla yıkandı yerleşti
buzdolabının içini silip düzenledim
çamaşır ve bulaşık makinesinin parçalarını temizledim sildim
yatak yorgan nevresim hurçlarını düzenleyip yerleştirdim
banyo ile wc duvarları full fayans yarın onları silip dezenfekte etmem gerek
yoruluyorum artık
Ne güzel şimdiden bir sürü ikramlik olmuşselam kızlar
arada bi okuyup çıkıyorum
bulduğum fırsatta temizlik yapıyorum
eşim bugün okula bir şeyler götürcekti
dün kayınvalide ve ben iki tatlı iki tuzlu hazırladık
nasip işte, sabah kalktık, kar yağmış, okul tatil oldu
ben de buzluğa kaldırdım börek ve poğaçayı
kurabiyeyi de deneme amaçlı attım buzluğa, üzeri pudra şekerli çünkü
acaba bişey olur mu, atan var mı bu şekilde
bir de sütlü, irmikli tatlı yapmıştım, onu napsam ki
o da girer mi buzluğa?
18 kişilik yaptığım için çoktu her şey, biz bitiremeyiz
tatilde misafirim olcak, hem de tek tek gelcekler büyük ihtimal, çünkü birbirinden alakasız kişiler
ben de hepsi için ayrı ayrı hazırlamaktansa, yeterli miktarda buzluktan çıkarırım
iyi oldu bi yandan hani
ama dün yorgunluktan bittim
bunların haricinde temizliğe tam gaz devam
yatak odasının da dolap içlerini temizleyip yerleştirdim
bugün de tatil olduğu için evdeyim
çocuk uyuyunca mutfağın camını, duvarlarını,balkonun kapısını ve yerleri sildim
işte dinlenirken de buraya yazıyorum, çocuk kalkar birazdan
kısa kısa 3 kez uyuyordu
birkaç gündür gündüz uykusunu 2ye düşürdü
ama yatınca daha uzun uyuyor, ben de biraz iş yapabiliyorum bu arada
yarıyıl tatilinde temizlik işim bitmiş olcak
çocuk uyudukça buzluk için bir şeyler hazırlayıp koymalıyım
Ellerinize sağlık areser ablaBen geldim kızlar bugünkü yapılan işler tabi hepsini ben yapmadım benim yaptıklarım:
Sabah 2 makine ütü yaptım
Üst kattaki odanın tulunu attım makinaya
Ütüleri yerleştirdim
Kahvaltı hazırladım
Mutfak dolaplarının kapaklarını iç dış sildim
Dolap içlerini düzenledim
Kuru erzak dolabımı sildim düzenledim
Çorba yaptım
Mutfağın yerlerini sildim
Yatak odasını toparladım
Çamaşır astım
Kadının yaptıkları:
Üst kattaki iki oda dip köşe silindi süpürüldü camı silindi banyosu temizlendi
Alt kat
Salon, yatak odası, cocuk odası camı, halıları yerleri kapıları silindi, süpürüldü
Holdeki halılar silindi, masamın sandalyeleri silindi
Balkonun camı ve yerleri silindi
Banyonun duvarları, yerleri kuvet, lavabo vc silindi
bebek 10 aylıkNe güzel şimdiden bir sürü ikramlik olmuş
sutluler bozulur bence koyma:26:
bu arada bebis kaç yaşında
Mrb hanımlar bugün yine temizlik günüydü malesef aslında hiç modumda değildim ama hafta sonu kız kardeşim gelcek okullar tatil oldu diye bende kalmaya ben ev temiz olsun rahat rahat oturalım dedim
7 de uyandım evi havalandırdım nevresimlerimi değiştirdim
Yatak örtümü silkeledim serdim
Yolluklarını süpürüp kaldırdım
Komidinleri çektim altlarını süpürdüm
Sildim
Mobilyaların tozunu aldım
Gardolabımı aşağı indirdim battaniyelerimi havalandırdım silip yerleştirdim
Aynı şekil kıyafetlerimi düzenledim silip yerleştirdim
Yatak odamdaki kiler balkonunu süpürdüm sildim
Kapısının tozunu aldım
Oturma odasına geçtim
Camını sildim
Koltukları açtım süpürdüm
Yolluğunu süpürüp kaldırdım
Koltukları mobilyaları çektim altlarını süpürdüm
Sildim
Koltuk derilerini aspirinle sildim
Aksesuarları sildim
Kapısnın tozunu aldım
Hole geçtim hakısını süpürdüm
Yerini süpürdüm
Sildim
Ütü dolabımı içli dışlı sildim
Çerçevlerimin tozunu aldım
Çelik kapımı sildim
Salona geçtim
Koltukları süpürdüm
Halısını süpürdüm
Koltukları çekip altlarını süpürdüm
Sildim
Konsolumun içini sildim yerleştirdim
Mobilyalarımın tozunu aldım
Koltuk derilerini sildim
Salondaki balkonumu yıkadım
Kapısnın tozunu aldım çıktım
Makinaya çamaşır atıp geçtim mutfağa
Mutfak dolaplarını içli dışlı sildim
Beyaz esyaları sildim
Fırınımın içini yağ çözle temizledim
Tepsilerini cifledim
Ocak demirlerimi yağ çözle yıkadım
Ocağımı bi güzel temizledim
Aspiratörü temizledim
Masamı sandalyelerimi aspirinle sildim
Buzdolabımın raflarını sildim yerleştirdim
Sebzeliği temizledim
Kaşıklığımı yıkadım
Çaycımı temizledim
Buzdolabımın üstünü sildim
Bulaşık makinamın altını temizledim
Ekmekliğimi temizledim
Erzak kavanozlarımı sildim
Baharatlıklarımı doldurdum sildim
Tezgahı lavaboyu çamaşır suyu cifle ovdum duruladım
Camını sildim
Halısını süpürdüm, yerini süpürüdm
Sildim
Kapısnın tozunu aldım
Wc yi çamaşır suyunda bekletip bi güzel yıkadım
Çamaşırlar çıktı astım hemen
Banyoya geçtim dolaplarını aynalarını sildim
Lavaboyu küveti bi güzel ovdum
Muslukları parlattım
Çamaşır makinamın yüzeyini sildim
Sabunluğu temizledim
Havluları değiştrdim
Kovalarımı bi güzel cifledim yıkadım
Temizlik bezlerimi makinaya attım
Yeri çamaşır suyu cifle bi güzel fırçaladım duruladım sildim
Kapının tozunu aldım çıktım
Girdim mutfağa temiz bulaşıklarımı sildim yemeğimi yaptım
Sonra duşa girdim saçımı fönledim makyajımı yaptım
Sonra bi saat uyudum yeni uyandım yarında buzluğa açma ve poğaça yapıcamkız kardeşim gelceği için kahvaltıya hazır olsun bide alman pastasını çok seviyo onuda yaparım akşamda yemeklerimi hallederim olur biter allahın izniyle
sen şakamısın yaa ?Mrb hanımlar bugün yine temizlik günüydü malesef aslında hiç modumda değildim ama hafta sonu kız kardeşim gelcek okullar tatil oldu diye bende kalmaya ben ev temiz olsun rahat rahat oturalım dedim
Sildim
Kapısının tozunu aldım
Oturma odasına geçtim
Camını sildim
Sildim
Aksesuarları sildim
Kapısnın tozunu aldım
Yerini süpürdüm
Sildim
Çelik kapımı sildim
Salona geçtim
Koltukları süpürdüm
Halısını süpürdüm
Sildim
Koltuk derilerini sildim
Beyaz esyaları sildim
Tepsilerini cifledim
Aspiratörü temizledim
Sebzeliği temizledim
Kaşıklığımı yıkadım
Çaycımı temizledim
Ekmekliğimi temizledim
Camını sildim
Sildim
Kapısnın tozunu aldım
Muslukları parlattım
Sabunluğu temizledim
Havluları değiştrdim
Sonra bi saat uyudum yeni uyandım yarında buzluğa açma ve poğaça yapıcamkız kardeşim gelceği için kahvaltıya hazır olsun bide alman pastasını çok seviyo onuda yaparım akşamda yemeklerimi hallederim olur biter allahın izniyle
Mrb hanımlar bugün yine temizlik günüydü malesef aslında hiç modumda değildim ama hafta sonu kız kardeşim gelcek okullar tatil oldu diye bende kalmaya ben ev temiz olsun rahat rahat oturalım dedim
Sildim
Kapısının tozunu aldım
Oturma odasına geçtim
Camını sildim
Sildim
Aksesuarları sildim
Kapısnın tozunu aldım
Yerini süpürdüm
Sildim
Çelik kapımı sildim
Salona geçtim
Koltukları süpürdüm
Halısını süpürdüm
Sildim
Koltuk derilerini sildim
Beyaz esyaları sildim
Tepsilerini cifledim
Aspiratörü temizledim
Sebzeliği temizledim
Kaşıklığımı yıkadım
Çaycımı temizledim
Ekmekliğimi temizledim
Camını sildim
Sildim
Kapısnın tozunu aldım
Muslukları parlattım
Sabunluğu temizledim
Havluları değiştrdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?