En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
çok şey istemiyorsun canım hakkında hayırlısı

azerinin 3 saattte dip köşe temizlik topiğ var orda zamanlama işeklide yazmış örnek olarak kullanabilirsin ben onu hep kullanıyorum valla

Kızlaar ev cok kötü durumda bu hafta boyunca misafrlern vardı yatılı hep evin her yeri dip köşe temizlik istiyor tüm misafrlern carsafları kullandıkları yastıklar yıkanacak yıkamaya boşaltmaya vaktm olmadıgı için tencerelerimi balkona saklamıstım içleri yandı onlar boşaltılacak sizin anlıyacagınız her yer her yerde(( ve hamileyim birazdan tetenoz asısı vurulmaya gidicem döndüğümde tüm bu işlere girisicem ama kolum agrır diye korkuyorm bana dua edin cünkü evin bu halini gördükce cok moralim bozuluyor(

Hamilesinde hic yardim eden olmadimi, hem bir hafta kalsin hem daginik birakip gitsinler hic hos degil, tabi misafirden is beklenmezde hamilesin diye uzuldum simdi, gerci sana diyorumda ben daha fenalarini yasamistim.
Kendini cok yorma tatli. Bir gun birini bir gun birini yap istersen, bebeginden ve senden onemli degil sonucta

İnsaallah canim insaallah, evimin borcunu kac sene odedik o yuzden her santimi benim icin degerli tabi ama sosyal durumuna gorede ihtiyac degisiyor.
Sen masa konusunda cok haklisin.
Allah yoklugunu vermesin benim misafirlere konu komsu sasiriyor bide cocuklar buyuyor odalari olmayinca esyalari ortada kaliyor.
Rabbim hayirlisini versin once saglik olsunda gerisi sorun degil

valla ben de oturma odasıyla salon için ayrı takım almaya karşıyım ama şu yeni çıkan bol yastıklı - yastığı çiçekli diğer yerleri beyaz olan takımlara bayılıyorum - ama alamam yani şu an 2 çekyatım var onlar varken 2. bir oda döşemek istemem ev alırsam 1+1 olsun önemli değil valla ben hep derim küçük olsun benim olsun - kirayla uğraşmaktansa kredi öderim sonunda tapusu elimde olur.

canım hamişsin sen önce sen ve bebişin ev işlerini yapabileceğin kadar, çok zorlanmadan yapmaya gayret et uyku halin yorgunluktan mı yoksa diyabet falan mı var?

canım bu konuda ne desem bilemedim çocuklu olup hem ders hem ev işleri çok zor ama yasemin güzel fikirler vermiş sen kendine göre uyarla istersen

yaanii bu daha mantıklı olur yeni evler daha kullanışlı olur zaten
ama ben her zaman 3+1 ev taraftarıyım
valla ben de 1+1 derken bazen diyorum 2+1 mi düşünsem herkes öyle diyor bi de ama en önemli olan kendimin olması - bi de ben 2 oturma grubuna pek sıcak bakmıyorum tabii herkesin aile yapısı olsun gelen misafirleri olsun çok farklı... çok misafiri olana 2 oda şart oluyor bazen hani erkekler bi odada sohbet ederken hanımlar diğer odada konuşabiliyorlar falan...

benim de amcamlar Almanya'da okulda da Almanca görmüştüm lisede - ama çok az biliyorum bazen diyorum biraz geliştirsem de turist olarak gitsem :) sen hangi şehrindesn?

Valla maşallah hem çocuklar hem ev iyi idare ediyorsun misafirin de çokmuş demek ki Rabbim kolaylığını veriyor tabii en önemlisi emek verip kendiniz birşeyler yapmışsınız - Allah iyi günlerde sağlıkla oturmayı nasip etsn canım

Kızlar bugün yazmam geç oldu biliyorum hatta birazdan da çıkacağım mesai bitmek üzere...
Yazıları alıntıladım tam yazayım diyorum başka birşey çıkıyor sonra diğer topiklerde takılırken sekme açık kalmış dedim yazayım sonra unuturum
Ben dün pek birşey yapmadım ortalığı topladım dün sabah yemek yapmıştım akşamına da pazardan balık almıştım onu fırınladım ama ev koktu resmen yaaa sabah da camı açtım akşam soğuk diye açmamıştım hadi mutfak olsa neyse de tüm ev koktu
Bugün biraz mutfakla ilgileneyim en iyisi...Sağlıklı beslenecem diye nelerle uğraşıyorum yaaa

Sagol canim benim darisi basina Rabbim seninde gonlune gore hayirli olanlari versin
Balik kokusu icin cezvede elma sirkeli su kaynatiyorum cok cabuk gidiyor koku afiyet şifa olsun bu arada

doğum iyice yaklaştıkça beni bir korku sardı nasıl olacak nasıl doğacak doğum anında bir sıkıntı olurmu nasıl tutacağım o minik varlığı

hayatımda ilk defa eve yardım için bir bayan aldım kazandığı sonuna kadar helal olsun kadının
tüm gün 80tl
2tane odanın duvarları evin tüm pencereleri ve mutfak dolabı mis gibi oldu
halılar yıkamaya gitti geldi duvarlar silince yerleride kendim süpür sil yaptım
vitrinlerin içi konsolun içi mutfak dolaplarının içi dışı ve tüm aksesuarlar mutfak eşyaları çamaşır suyuyla yıkandı yerleşti
buzdolabının içini silip düzenledim
çamaşır ve bulaşık makinesinin parçalarını temizledim sildim
yatak yorgan nevresim hurçlarını düzenleyip yerleştirdim
banyo ile wc duvarları full fayans yarın onları silip dezenfekte etmem gerek

yoruluyorum artık

Gunaydın bayanlar geçmişi biraz okudum ama alıntı yapamadım gece tek tek yaparım artık. Çünkü birazdan yardımcı kadın gelecek bugun dip köşe temizlik var gece uzuzn zuzn yazarım yapılan işleri şimdi kadın gelmeden ben utulrimi yapıyım görüşürüz herkese kolay gele.......

selam kızlar
arada bi okuyup çıkıyorum
bulduğum fırsatta temizlik yapıyorum

eşim bugün okula bir şeyler götürcekti
dün kayınvalide ve ben iki tatlı iki tuzlu hazırladık
nasip işte, sabah kalktık, kar yağmış, okul tatil oldu
ben de buzluğa kaldırdım börek ve poğaçayı
kurabiyeyi de deneme amaçlı attım buzluğa, üzeri pudra şekerli çünkü
acaba bişey olur mu, atan var mı bu şekilde
bir de sütlü, irmikli tatlı yapmıştım, onu napsam ki
o da girer mi buzluğa?
18 kişilik yaptığım için çoktu her şey, biz bitiremeyiz
tatilde misafirim olcak, hem de tek tek gelcekler büyük ihtimal, çünkü birbirinden alakasız kişiler
ben de hepsi için ayrı ayrı hazırlamaktansa, yeterli miktarda buzluktan çıkarırım
iyi oldu bi yandan hani
ama dün yorgunluktan bittim

bunların haricinde temizliğe tam gaz devam
yatak odasının da dolap içlerini temizleyip yerleştirdim
bugün de tatil olduğu için evdeyim
çocuk uyuyunca mutfağın camını, duvarlarını,balkonun kapısını ve yerleri sildim
işte dinlenirken de buraya yazıyorum, çocuk kalkar birazdan
kısa kısa 3 kez uyuyordu
birkaç gündür gündüz uykusunu 2ye düşürdü
ama yatınca daha uzun uyuyor, ben de biraz iş yapabiliyorum bu arada

yarıyıl tatilinde temizlik işim bitmiş olcak
çocuk uyudukça buzluk için bir şeyler hazırlayıp koymalıyım

Ben geldim kızlar bugünkü yapılan işler tabi hepsini ben yapmadım benim yaptıklarım:
Sabah 2 makine ütü yaptım
Üst kattaki odanın tulunu attım makinaya
Ütüleri yerleştirdim
Kahvaltı hazırladım
Mutfak dolaplarının kapaklarını iç dış sildim
Dolap içlerini düzenledim
Kuru erzak dolabımı sildim düzenledim
Çorba yaptım
Mutfağın yerlerini sildim
Yatak odasını toparladım
Çamaşır astım
Kadının yaptıkları:
Üst kattaki iki oda dip köşe silindi süpürüldü camı silindi banyosu temizlendi
Alt kat
Salon, yatak odası, cocuk odası camı, halıları yerleri kapıları silindi, süpürüldü
Holdeki halılar silindi, masamın sandalyeleri silindi
Balkonun camı ve yerleri silindi
Banyonun duvarları, yerleri kuvet, lavabo vc silindi

Ayy canım yaaa kimsen yokumu sana yardım edecek hem bide hamile insana yatılı misafir niye gelirki anlamam valla eşine soyle yardım etsin sana azıcık .....

Son düzenleme:
Merhaba tuzlu kurabiyelerim
Hep hastaliktan konusmicam dimi küçük bir rapor vereyim bari bu gün
yatakları topladım
wc lavaboyu temizledim
akşamdan kalma bi yığın bulasigi yikadim
mutfak dolaplarinin üstünü sildim
ocağı sildim
mutfağı holu oturma odasını supurdum
toz aldım
sular kesildi oysaki bi yığın kirli var onu da su gelince yikarım artık
yemeği de dün yapmıştım yani yemek de var

Askitom inan bana eski evi yenilemen yeni evden daha masraflı olacaktır sizin için
o yuzden ben de yeni ev alın diyorum salonu büyük olursa oturma odasiyla salonu birlikte yapa bilirsin
böylelikle 2+1 size yeter
Royemcim wc yi yıkadıktan sonra bi kaç damla yumuşatıcı damlat mis gibi kokuyor
Canım cumartesi çamaşır yikarsin
pazar dip köşe temizlik
diğer günler ortalığı toplayıp yemek yaparsın sadece
Geçti çok şükür yasemincimşimdi de öksürük başladı
bu arada diş beyazlatma için eşit miktarda limon suyu karbonat ve zeytinyağı ile macun kıvamında yapıp yıka dişlerini süper oluyor
Ah canım ya benim de akrabalarim hep böyle dusuncesizmasa kurarsin masa toplarsin yerinden kalkmazlar
Canım ellerine sağlıkmerak etme her şey güzel olacak benim eşim diyo ki bu kadar iş yapıyorsun sen yağ gibi doguracaksin
Ne güzel şimdiden bir sürü ikramlik olmuş
sutluler bozulur bence koyma:26:
bu arada bebis kaç yaşında
Ellerinize sağlık areser abladüğün ne zaman

Selam kizlar
Kucucuk bir rapir veriyin; bulaşik msk.bosalttim jahvaltidan cikanlari yerlestirdim tezgahi topladim camasir suyu ile sildim ocagi sildim
Salonda yattigmiz icin yataklari topladim (cok sıkici) salon havalandirdim supurdum, yatak odasindaki daginikligi topladim hurclari bosalttim yikaniyor, , iki mak.camasir astim, wc camasir suyu ile yikadim simdi oglumu salliyorum
Herkese kolay gelsin

Mrb hanımlar bugün yine temizlik günüydü malesef aslında hiç modumda değildim ama hafta sonu kız kardeşim gelcek okullar tatil oldu diye bende kalmaya ben ev temiz olsun rahat rahat oturalım dedim
7 de uyandım evi havalandırdım nevresimlerimi değiştirdim
Yatak örtümü silkeledim serdim
Yolluklarını süpürüp kaldırdım
Komidinleri çektim altlarını süpürdüm
Sildim
Mobilyaların tozunu aldım
Gardolabımı aşağı indirdim battaniyelerimi havalandırdım silip yerleştirdim
Aynı şekil kıyafetlerimi düzenledim silip yerleştirdim
Yatak odamdaki kiler balkonunu süpürdüm sildim
Kapısının tozunu aldım

Oturma odasına geçtim
Camını sildim
Koltukları açtım süpürdüm
Yolluğunu süpürüp kaldırdım
Koltukları mobilyaları çektim altlarını süpürdüm
Sildim
Mobilyaların tozunu aldım
Koltuk derilerini aspirinle sildim
Aksesuarları sildim
Kapısnın tozunu aldım

Hole geçtim hakısını süpürdüm
Yerini süpürdüm
Sildim
Ütü dolabımı içli dışlı sildim
Çerçevlerimin tozunu aldım
Çelik kapımı sildim

Salona geçtim
Koltukları süpürdüm
Halısını süpürdüm
Koltukları çekip altlarını süpürdüm
Sildim
Konsolumun içini sildim yerleştirdim
Mobilyalarımın tozunu aldım
Koltuk derilerini sildim
Salondaki balkonumu yıkadım
Kapısnın tozunu aldım çıktım

Makinaya çamaşır atıp geçtim mutfağa
Mutfak dolaplarını içli dışlı sildim
Beyaz esyaları sildim
Fırınımın içini yağ çözle temizledim
Tepsilerini cifledim
Ocak demirlerimi yağ çözle yıkadım
Ocağımı bi güzel temizledim
Aspiratörü temizledim
Masamı sandalyelerimi aspirinle sildim
Buzdolabımın raflarını sildim yerleştirdim
Sebzeliği temizledim
Kaşıklığımı yıkadım
Çaycımı temizledim
Buzdolabımın üstünü sildim
Bulaşık makinamın altını temizledim
Ekmekliğimi temizledim
Erzak kavanozlarımı sildim
Baharatlıklarımı doldurdum sildim
Tezgahı lavaboyu çamaşır suyu cifle ovdum duruladım
Camını sildim
Halısını süpürdüm, yerini süpürüdm
Sildim
Kapısnın tozunu aldım

Wc yi çamaşır suyunda bekletip bi güzel yıkadım
Çamaşırlar çıktı astım hemen
Banyoya geçtim dolaplarını aynalarını sildim
Lavaboyu küveti bi güzel ovdum
Muslukları parlattım
Çamaşır makinamın yüzeyini sildim
Sabunluğu temizledim
Havluları değiştrdim
Kovalarımı bi güzel cifledim yıkadım
Temizlik bezlerimi makinaya attım
Yeri çamaşır suyu cifle bi güzel fırçaladım duruladım sildim
Kapının tozunu aldım çıktım

Girdim mutfağa temiz bulaşıklarımı sildim yemeğimi yaptım
Sonra duşa girdim saçımı fönledim makyajımı yaptım
Sonra bi saat uyudum yeni uyandım yarında buzluğa açma ve poğaça yapıcam kız kardeşim gelceği için kahvaltıya hazır olsun bide alman pastasını çok seviyo onuda yaparım akşamda yemeklerimi hallederim olur biter allahın izniyle

Ne güzel şimdiden bir sürü ikramlik olmuş
sutluler bozulur bence koyma:26:
bu arada bebis kaç yaşında
bebek 10 aylık
çok zorlanıyorum kızlar
bugün dellendim

vuuu

sen şakamısın yaa ?

Okurken yoruldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…