- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #18.501
vay beeeebu günkü raporumm
ilk olarak yatakları kaopattım örtülerini serdim,kuzucuklarımla kahvaltı keyfinden sonra önce tüm ıvır zıvırı yerine koydum tabiki bol bol oyuncaksüpürgeyi açtım tüüm odalarımı güzelce süpürdüm,koltuk üstlerini,komidin arkalarnı..falan,sonra viedayla bir güzel sildim,bu arada makinaya renkliliri attım
wc mi ve lavabolarımı cifledim kalebodurlarını sildim yıkamadım cuma yıkamıştım
mobilyaların tozunu aldım ,vestiyerimi sildim,koltuk derilerini sildim
ve mutfağa geçtim,kahvaltı bulaşıkları makinaya atıldı,tezgah düzenlenip silindi bir güzel,ocağımı sildim,masamı sildim yrlerini elimle sildim ,mutfakta vileda kullanmıyorum acil durum yoksa
kızımı yıkadım,oğlanla kızın meyve ve yemek öğünlerini hallettim
yemek faslına geçtim yaprak sarması ve kuru biber dolması ,şu anda pişiyor
bende ya tefal ya philips alırım ,ben nevresilerimi bile ütülerim ,ütü yapmayı sevmesemde yapıyorum sık sık
makinam çok kırıştırıyor malesef
vay beeeeMaşallah ben mutfağı da evin genelini de viledayla siliyorum ama viledanın ucunu işim bütünce lavabo altında yıkıyorum saç teli falan varsa arındırıyorum hem ömrü uzuyor hem de temizlik yaparken bir yerden alıp diğer yerde bırakmıyor tozu... işte yıkadıktan sonra da sıkıyorum kovasına fazla suyunu - kovayı da yıkayıp kaldırıyorum
elle silemem zamanında çok yaptım eğilmekte güçlük çekmeme rağmen - artık zorlamıyorum kendimi
bugün hiç iş yapmadım dün ağrılarım olunca eşim izin vermedi gelince beraber yaparız dedi yaparsan kızarım sana dedi oğlumla oturuyoruz ev altüst tabbiiii
Selam kızlar
Şöyle bir geçmişe göz attım raporlar zaten on numara
Aresercim sen yokmuşsun sanırım güle güle git güle güle gel inşallah
Kızlar hep ütüden dert yanmışsınız - ben de ütüyü aksine çok severim ama vakit ayıramıyorum her zaman bir de uzun süre ayakta duramıyorum dinlene dinlene 2 saatte yapıyorum :) Çalışınca iş yapmak zorlaşıyormuş ama bunu fark ettim
Kızlar ben de dün kombi için servis gelecekti o yüzden biraz pratik davrandım akşam üstü eve gittim çamaşırları hemen makineye doldurdum (çamaşır sepetim yok o yüzden kirlileri makine içinde saklıyorum) üstüne örtüsünü örttüm dağınıkları topladım viledanın suyunu değiştirdim bi gün önceden kalmıştı - hemen mutfaktaki ıvır zıvırları toparladım yeri süpürdüm sildim masayı sildim oturma odasını topladım holdeki lavaboyu cifledim
Allahım bu ne hızdı - yarım saatte hallettim servis geldi baktı düzeltti gitti sonra yemek yedim ardından holü süpürdüm girişe kadar süpürüp sildim banyonun yerini süpürdüm (saçlarım çok dökülüyor da) viledayla geçtim bugün de paspaslarını sereceğim
Akşam bende bir temizlik aşkı ve enerji vardı ki maşallahmalum alt komşum da yok şehir dışındalar - onlar olmadığından rahat rahat saat kaç olursa olsun yapabiliyorum işimi
Bu sabah da yıkanan renkliler vardı onları astım hatta biraz geç kaldım işe ama olsun en azından içim rahat akşama katlarım ütülenecekleri ayarlarım azar azar yaparım Areser dediğin gibi hafta sonuna iş kalmayacak hatta arkadaşımı çağırmayı planlıyorum
benden bu kadar yani kızlar...
Bu arada Yasemincim ben de geçen gün marketten tamizlik bölümünden çamaşır sodası aldım eski usul belki ama işe yarar sanırım çamaşır makinesine eklicem bi de dediğin gibi Arap sabunu da alacaktım ama frenledim kendimi ev deterjan dükkanı gibi oldu yerim de yok zaten
ya aklıma geldi sen bulaşık mak.ne ne kullanıodun deterjan yerine - benm makinem yok da bugun arkadaşla konuştu dedim parlatıcı yerine sirke kullan ama deterjana karbonat mı kullansın? sana sorayım dedim
geçmiş olsun canım şimdi iyimisin peki
marc banyo var onu sık canım bekleti bir süüre sonra onlar akmaya başlıyor benimkiler de öyle oluyor sen sık başka iş yap o hallederSelam beybiler,
uzuun zamandır yokum bilmem farkettiniz mi :)
neyse ev şuan çöp ev gibi... imdaaat......
bu sabah banyoyu şşöööyle duvarlarıyla birlikte ıncık cıncık her yerini yıkadım duruladım.. Amma velakin fayanslarda sarı lekeler var... kireç midir nedir çözeemedim ben... taşındığımdan beri vardı hiç sallamıyordum ama artık batmaya başladı.... bunu nasıl çıkarabilirim... bana akıl veriiin.....
uleyyn beğen tuşu gene kaybolmuş... bunlarda benim gibi ayarsız... bi dikiş tutturamadılar...
marc banyo var onu sık canım bekleti bir süüre sonra onlar akmaya başlıyor benimkiler de öyle oluyor sen sık başka iş yap o halleder
yıldız tuşu var solda altta o canım
azerincim bugün eşimle başlıyoruz temizliğe
bahar temizliği topiğine gidiyorum şimdi öyle yapcam sayende nerden başlasam demiyorum açıyorum sayfaları okuyup yapıyorum tam benlik vallaaaaaaa ellerine sağlık kuzunu sağlıkla al kucağına
sağol beybi....
marca banyo hımmm... ayın 15 ine kadar çok fakirim ben şimdi... ayın 15 ini beklemem lazım(( eski usul evdeki malzemeyle yapılabilecek bir çözüm biliyor musun acep....
yıldız tuşu çok dandikk olmuş yaa
bahar geldi mi ki temizlğine başladın yahu.... geldi mi hakkaten.. bende başlıyayım bari... aaaa çatlarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?