- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #18.541
Ne kusuru anacim bilakis huzur buldum okurkenkesinlikle yeni hayat felsefem dünyaya temzilik yapmak içinmi geldik :)
hiç umrum olmaz hijyen kurallarını düpedüz ihlal etmediğimiz sürece onuda edemiyoruz bebek var elimi kolumu azcıkda olsa bağlıyo bu konuda:)))
iş miş hikayeymiş
diyelimki bi sene iş yapmadım kapı cam silmedim evede 15 günde bi süpürge açtım dolap içleri göçüyo
(ben genede bu kadar olmam ama ) diyelimki oldum tüm zmanımda gezdim,kitap okudum ,film izledim,arkadaşlarımla buluştum ,oğlumla ilgilendim ,eşimle ilgilendim
bi başkasıda tüm sene temizlik yaptı haftada bi cam kapı sildi hergün evi sildi süpürdü,toz aldı tuvalet banyo yaladı yuttu hergün 3 çeşit muntazam yemekler hazırladı,sofralar kurdu,pijamalara kadar ütüledi ,duvalrları sildi ayda bi perde yıkadı
(eskiden böyleydim)
1 sene sonunda benim pis evimi o kadının evine çevirmem max 3 günümü alır peki o kadının benim yaptıklarımı yapması ne kadar zzamanını alır. geçen vakitte tam olarak ilgilenemdiği çocuguyla eşiyle vakti nasıl yerine getirir.... getirememz....
bende bu vakti getiremiyecemi anladım sonund:))))))) saldım gitti:)
çünkü benim oğlum büyüdüğünde üstündeki giydiği pijamanın temiz olup olmadıgını, ütülü olup olmadıgını değil,onunla ilgilenip ilgilenmeidğimi hatırlaıycak
eşim günde ona 3 çeşit sarmalar böekler mantılar yapıp yapmadıgımı değil onunla geçirdiğim zmanı hatırlıycak
şimdi eşime sorsam dün ne yedin diye cevpa verir ama 4 gün önce ne yedin dersem una cevap veremez
ama 4 gün önce naptık nereye gittik dersem bunu hatırlar şükürki bunun ayrımına varabildim:))))))
yukarda bahsettiğim o iki kadında benim aslında biri bundan 3-4 ay önceki halim ki çalışmama rağmen diğeride şimdiki benim ve inanın bana şu an o kadar mutlu ve huzurluyumki vede yorulmuyorum
iş yerinde arkadaşlara bakıyorum ölmüş bitmiş enerjileri kalmamış ama benim hep enerjim var çünkü kendimi işe programlamıyorum
eve gidince ne yemek yapsam diye düşünmüyorum,nasılsa yeriz bişeyler en kötü bebişe hemen sebze çorbası bizede tostla çay yaparım diyorum tabi hergün böle yapmıyorum ama haftada bir yapıyorum yani:)
yada eve gidince eve süpürge açcam tuvaleti yıkıycam diye düşünüp kendimi strese sokmuyorum eve geliyorum eğer canım isterse süpürüyorum istemzse yarın süpürüyorum:)))))) çokda tın:))))))
birz uzun oldu amakusura bakmayın:)bende tam o iki kadinim, kdö-kds yani kuzularim dogmadan oncesi ve kuzularim dogduktan sonrasi duzen ve temizlik meraklisi ben hijyen kurallari cercevesinde evimi oyun parkina cevirdim veeee daginik ve kismen pasakli bir anne ve es oldum veeee daha cok sevildim
Demekki neymis erkekler temiz evden cok temiz kadina ve guler yuzlu kadina deger verirlermiiiiisss
Demekki neymis kuzularimiz temizlik yapan ebeveynlerini degil onlarla vakit geciren oyun oynayan ebeveynlerini sevip dinlerermis ve daha kolay oyrenirlermiiiisss
Demekki neymis konu komsu hisim akrabaya napsan yaranamazmissin hep bi kusur bulup elestirirlerms, iyisimi yorma kendini yuzun gulsun ikramda bulun yetermiiiissss
Sagol bacim sizede cok gecmis olsun. Sukur atlattiniz. Ya bizim Turk milleti ne zaman ziyarete gidecegini hala ogrenemedi kanimca. 19 kisi agarlarken oglunla ilgilenebildinmi. Pardon ziyaret degil kesin yardima gelmislerdirIyı geceler kızlar geçmişi hıZlıca okudum hepinize ayrı ayrı alıntı yapamıyorum guzel dilekleriniz için teşekkür ederim Yasemincim sana da cok geçmiş olsun sen de inşallah kolay bir sekilde atlatırsın senin ki sunnet ve ameliyat bir arada gibi bişey olacak anladığım kadarıyla.....
Çok şükür kızlar sünneti atlattık ilk gun biraz zor gecti bugun daha İyiyiz gidenim gelenim oluyor kayınvalıdemler bende yatıya bugun kahvaltıdan sonra evi sildim süpürdüm toz aldım iki kere bulaşık makinesini calıştırdim boşalttım iki kere de çamaşır yıkandı astım bir makine çamaşır katladım öğlen bir posta aksam da arka arkaya misafirlerim vardı onlara ikram falan cok yoruldum anca yatağa girdim size yazıyorum Heee bi de sunnet olduğu gun aksamı toplam 19 kişi yemeğe misafirim vardı........ yardim kenara dursun cikan işde cabasi ...... ayyyy cok ayip dedikodu yaptim yine cenem dustu
Sen bsver temizligi bebise dikkat et yeterKıZlar ben de evde değilm anneme attm kendimi başka şehrde annem buraya geldim yazdıklarınızı okuukca hayal ediyorm tertemiZ ne kadar güZel nasipse salı günü döncz evimize ben de cok yorulmadan hamile oldgm için yavas yavas yapıcam işlerimi ohh miss oluyo ev temizlendkçe insanın içi acılıyo sonra da bi kahve yapıyo insan kendine huzur dolu oluyo hepimize kolay gelsiiin😊annesi temizlik cok yaparsa o kilo alamaz ev pisde olsa ic kahveni bende senin gibiydim, kuzular 28 ayliklar, evde engelli kosu yapiyoruz sanki her yer her yerde canlari sagolsun yeterki
Azerincim bu arada topic felsefen number one
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=688049&p=33780701&posted=1#post33780701
Merhaba hatunlar
nasılsınız
benim sirtim ağrıyor kaç gündür
mide bulantim ve karnimda kasılmalar da oluyor poff sıkıldım hamislikten dogursam keskem
bu arada yeni konu açtım yaseminden ilham alarak
Loveli bitti mi işlerin senin doğuma çok az kalmış:18:dün yatak odası
arka balkon ebeveyn banyosu elden geçti
şimdi salon elden geçti
şimdi sadece tuvalet ve banyoyu yıkayıp makinelerdeki hem çamaşır hem bulaşık onları dizer sererim yemek yaprım yarına diğer yerler
Abla sulalede insan kalmamışIyı geceler kızlar geçmişi hıZlıca okudum hepinize ayrı ayrı alıntı yapamıyorum guzel dilekleriniz için teşekkür ederim Yasemincim sana da cok geçmiş olsun sen de inşallah kolay bir sekilde atlatırsın senin ki sunnet ve ameliyat bir arada gibi bişey olacak anladığım kadarıyla.....
Çok şükür kızlar sünneti atlattık ilk gun biraz zor gecti bugun daha İyiyiz gidenim gelenim oluyor kayınvalıdemler bende yatıya bugun kahvaltıdan sonra evi sildim süpürdüm toz aldım iki kere bulaşık makinesini calıştırdim boşalttım iki kere de çamaşır yıkandı astım bir makine çamaşır katladım öğlen bir posta aksam da arka arkaya misafirlerim vardı onlara ikram falan cok yoruldum anca yatağa girdim size yazıyorum Heee bi de sunnet olduğu gun aksamı toplam 19 kişi yemeğe misafirim vardı....
Döndün mu canım sen evineKıZlar ben de evde değilm anneme attm kendimi başka şehrde annem buraya geldim yazdıklarınızı okuukca hayal ediyorm tertemiZ ne kadar güZel nasipse salı günü döncz evimize ben de cok yorulmadan hamile oldgm için yavas yavas yapıcam işlerimi ohh miss oluyo ev temizlendkçe insanın içi acılıyo sonra da bi kahve yapıyo insan kendine huzur dolu oluyo hepimize kolay gelsiiin😊
Yasemin bebeğim yeni doğal cam sil keşfettim diğer topikte yazdımNe kusuru anacim bilakis huzur buldum okurkenbende tam o iki kadinim, kdö-kds yani kuzularim dogmadan oncesi ve kuzularim dogduktan sonrasi duzen ve temizlik meraklisi ben hijyen kurallari cercevesinde evimi oyun parkina cevirdim veeee daginik ve kismen pasakli bir anne ve es oldum veeee daha cok sevildim
Demekki neymis erkekler temiz evden cok temiz kadina ve guler yuzlu kadina deger verirlermiiiiisss
Demekki neymis kuzularimiz temizlik yapan ebeveynlerini degil onlarla vakit geciren oyun oynayan ebeveynlerini sevip dinlerermis ve daha kolay oyrenirlermiiiisss
Demekki neymis konu komsu hisim akrabaya napsan yaranamazmissin hep bi kusur bulup elestirirlerms, iyisimi yorma kendini yuzun gulsun ikramda bulun yetermiiiissss
Sagol bacim sizede cok gecmis olsun. Sukur atlattiniz. Ya bizim Turk milleti ne zaman ziyarete gidecegini hala ogrenemedi kanimca. 19 kisi agarlarken oglunla ilgilenebildinmi. Pardon ziyaret degil kesin yardima gelmislerdir.... yardim kenara dursun cikan işde cabasi ...... ayyyy cok ayip dedikodu yaptim yine cenem dustu
Sen bsver temizligi bebise dikkat et yeterannesi temizlik cok yaparsa o kilo alamaz ev pisde olsa ic kahveni bende senin gibiydim, kuzular 28 ayliklar, evde engelli kosu yapiyoruz sanki her yer her yerde canlari sagolsun yeterki
Azerincim bu arada topic felsefen number one
Canım bu gün mü doğum ay çok heyecanlı:18:ilk bebek miheyecan dorukta kızlar duanızda unutmayın beni yarın son kontrolumuz var çarşambada sezeryan olacağım hayırlısıyla oğluma kavuşacağım
ev curcunaya dönecek yarından itibaren kalabalık çok fazla evde
kayınvalide kayınpeder anneanne teyze enişte kuzenleri gelecek kuzucuğum
hoooop temizlenen ev beş dakikada alt üst olacak
bu gün buzdolabımı fırınımı bulaşık makinemi ocağı mikrodalgamı temizledim
tencere ve çaydanlıkların dışlarını cifledim parlattım
nevresimlerimi değiştirdim
makineye çamaşırları attım
mutafak dolabının kapaklarını tezgahı tezgah dolap arası fayansları temizledim
yarında son kez evi eşimle süpürüp sileceğim mobilyaların tozunu aldım mı
hooooopppp doğuma herhalde
doğum sonrası kaç günde kendime gelirim merak ediyorum sezeryan olanlar kaç zaman sonra işlerinizi yapacak hale geliyorsunuz
uzun bir liste yaptım kendime doğum izninde yapacaklarım diye
birde merak ettim evde kullandığınız temizlik malzemelerini yazdııgınız bir sayfa var mıydı
tavsiyelerinizi merak ettim
bulaşıkta elde ve makinede fairiyi
krem temizleyici olarakta bim deki mr bee limonlusunu ve yağ çözücüsünü kullanıyorum
çamaşır suyu güldalın limonlusu
çamaşır makinesinde rinso
yumuşatıcı vernel
calgon kullanmıyorum çamaşır sodası atıyorum
nilemin aspirini kullanıyorum arada bir arapsabunu veya koslanın leke çıkarıcısı
yüzey temizlemede herhangi birşey kullanmıyorum
bazen lavantalı duş jelinden bazen kuru lavantadan veya aspirinden herhangi birinden bir kaç damla damlatıyorum
işte benden böyledualarimiz seninle canım
Teşekkür ederim balımHepinize kolay gelsin bayanlar :)
bugün ağırlık eşimde olmak üzere yatak odasını ve oğlumun odasını halılarını sildik komidinleri çektik bazaların altını heryerşi sildik temiz temiz halısını serdik .sonra mutfağa geçtim ben buzdolabımı cillop gibi yaptım ışıldadı resmen.sonra biraz ütüm vardı onları yaptım.koltuklarımın kılıflarını söküp makineye attım kuruyolar şu anda.bütün evi süpürüp sildim.ve pert oldum şimdi bir tost bir çay sonra cup yatağa kızlar...
Merhaba arkadaslar;
Bugün çok yorucu geçti
Oturma odam
mobilyalari çektim altlarini süpürdüm
sildim
koltuklari süpürdüm
kumasini ve deri kisimlarini sildim
halisini serdim
tv ünitemin tozunu oldim
cam önlerini ve kapisini Sildim
VEEE çiktim
Salona geçtim;
halisini kaldirdim
kanepelerini çektim
camlarini sildim
perdelerini yikayip astim(kisa ayarda)
yerlerini süpürdüm
sildim
kanepeleri yerlestirip derilerini ve kumasini sildim
vitrinin içini bosalttim
Icindeki takimlari sildim
raflarini sildum
yeni ögrtülerini serdim
konsolun tozunu aldim
masasini cektim süpürdum sildim
yerlestirdim
halsini serdim
kapsini sildim cimtim
Yatak odami
süourdum sildim
tozunu aldim
halısını ve kapısını sildim
çıktım
kzımın nevresimini değiştirdim
bazasını çektim
camını sildim
komidin ve şifonyerini çekip altlarını süpürüp sildim
gardırop ve kitaplığını cifledim duruladım
halısını ve kapısını sildim
çıktım
hol ve mutfağa pek özenemedim
halılarını kaldırıp
süpürdüm
sildim
halılarını serdim
mutafakta sabahtan biraz bulaşık vardı
onları makineye dizdim çalıştırdım
birazdan yemek yapıcam eşim 1 saate gelir
yemek pişerken ütü yaparım belki
bu arada duşumu alıp saçımı fönledim
akşama sadece yemğin bulaşığını makineye dizicem
benden bukadaaaaaarrrr
hey maşallah ne güzel raporlar var
bugün her yeri topladım
bulaşık makinasını boşalttım azcık kirli vardı attım
tepsileri elde yıkadım ocağı teszgahı sildim ocağın etrafını yağ çözle sildim
tüm halılarımı kaldırdım silkeledim
koltukları çektim heryeri güzelc esüprüp sildim
halıları yeleştirdim
ev yumoş kokuo
çamaşor yıkadım astım
tüm koltuk örtülerimi makinaya attım yıkanıo
banyoyu temizledim
yemek yapcam
ütü var
ismeğin dikiş kursuna gidiorum sömestırdayım son haftam
o yüzden son hız çalışmam lazım cumartesiye kadar yapıcaklarım şöyle
camlar silincek tüller yıkancak storlar silincek
duvarlar silincek
halılar silincek
gardıllop füzenlencek
mobilyalar avizeler kapılar silincek
mutfak temiz üstten geçerim
yaptıkça yazıcam inş
canım aman son günler çok önemli sakın lütfen bırak ev işini falan bebişine odaklanEllerinize sağlık kızlarbu ne hamaratlik böyle
Canim nasıl temizlik çekti anlatamam ama artık eskisi gibi eğilip kalkamiyorum:26:
Allah hayırlısıyla bir avazda kurtarsın dikkat edinyok azerincim eşim ara ver dedi dinlen devam edersin 3 gündür el sürdürmüyor ama bu hafta bitiririrm sanırım canım
evet az kaldı vallla hayırlıısyla gelsinler inşallahhhh
Allah hayırlısıyla bir avazda kurtarsın dikkat edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?