- 1 Haziran 2009
- 14.516
- 25.748
- 798
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #18.521
cif olabilir varsa
bence de dandikkkk olmuş
mr masıl var onu denemedim o da olurmu ki bir deniyeyim bari.. asprin işe yaramadı ....
olur tabiiii
aspirini arap sabunu ile karıştır kullan varsa evde bi de beklet hemen çıkmıyorlar biraz beklesin sonra bezle sil sonra durula aklında olsun direk durulayınca gitmiyor yani benceee
Selam beybiler,
uzuun zamandır yokum bilmem farkettiniz mi :)
neyse ev şuan çöp ev gibi... imdaaat......
bu sabah banyoyu şşöööyle duvarlarıyla birlikte ıncık cıncık her yerini yıkadım duruladım.. Amma velakin fayanslarda sarı lekeler var... kireç midir nedir çözeemedim ben... taşındığımdan beri vardı hiç sallamıyordum ama artık batmaya başladı.... bunu nasıl çıkarabilirim... bana akıl veriiin.....[/QUOTE
Selam beybiler,
bu sabah banyoyu şşöööyle duvarlarıyla birlikte ıncık cıncık her yerini yıkadım duruladım.. Amma velakin fayanslarda sarı lekeler var... kireç midir nedir çözeemedim ben... taşındığımdan beri vardı hiç sallamıyordum ama artık batmaya başladı.... bunu nasıl çıkarabilirim... bana akıl veriiin.....[/QUOTE fayans arasındaki derzlerde dahi kesin sonuç alacağın bi tavsiyede bulunmak istiyorum markası öenmli olmayan bi yüzey temizleyici ben denedim aynı sıkıntı benm banyomda da vardı sprey gibi sıkıyosn 1saat beklet fırcayla hafifce fırçala yıka pırıl pırıl inanamazsn
fayans arasındaki derzlerde dahi kesin sonuç alacağın bi tavsiyede bulunmak istiyorum markası öenmli olmayan bi yüzey temizleyici ben denedim aynı sıkıntı benm banyomda da vardı sprey gibi sıkıyosn 1saat beklet fırcayla hafifce fırçala yıka pırıl pırıl inanamazsn
selam kızlar son zmanlarda temizlik yapmıyorum hakkaten yapmıyorum sadece süpürge açıyorum haftada iki kez
bide yemek yapıyorum ha tuvalet banyoyuda çamaşır suyuyla şöle bi yıkıyorum artık temizlik yapmak istemiyorum
ne kadarda hoşuma giderdi halbuki hatta çoğu zman bulaşıkları makinaya ble atmıyorum
bu temizlik takıntımı kırabilmek adına yaptım bayada sevdim:))))) kendime yavruşuma o kadar çok zman kaldıki:)))))
ama ciddi anlamda pislendik:)) bu ay eve yardımcıda almıycam malesef:) e iş başa düştü
hem hafta sonu dinlenmek gezmek istiyorum hemde ev temizlensin istiyorum bebek yaşıyo çünkü evde:)
bende şimdi temziliycem cumadan temzileyip mis gibi oturcam nihahahaha:)))))))
bu yapcam şey bana 2 ay gider umarım
işten gelince uyudum uykumuda aldım:)))))))
yapcaklarım
önce mutfak
*buzdolabının içi silincek
*fırının içi silincek
*mutfak dolaplarının içi dışı silincek
*masa sandalye silincek
*camını kapısını silerim
*balkonunu yıkarım balkondaki dolabı düzenlerim
*baharatlıkları yıkıycam
fırının buzdolabının arkasını silip çıkcam
sonra salona geçip
*tv ünitesinin içini
*konsolun içini temziliycem
*camını kapısını silcem
*koltukların tozunu alcam
*silcem süpürcem
*tabi detaylı bide toz alırım avizenin falan her yerin
sonra yatak odasına geçicem
*gardolabın içini temziliycem komidinleri falan düzenleyip içlerini silerim
*nevesimleri geçen hafta yıkadım bu hafta yıkamam
*penceresini kapısını silip çıkcam
tuvalet banyoyu dün detaylı temizledim
sabah kalkınca bebişin odasını bde çamaşır odamız var orayı temizlerim oh mis işleri bitirmiş olurum
bu gece ne zmana kadar biterse yapcam iki günde kendime tatil vercem:)
bitirdiğimde gelirim:)))))) saat kaç olur acaba:)
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=688049&p=33780701&posted=1#post33780701
Merhaba hatunlar
nasılsınız
benim sirtim ağrıyor kaç gündür
mide bulantim ve karnimda kasılmalar da oluyor poff sıkıldım hamislikten dogursam keskem
bu arada yeni konu açtım yaseminden ilham alarak
Selam beybiler,
bu sabah banyoyu şşöööyle duvarlarıyla birlikte ıncık cıncık her yerini yıkadım duruladım.. Amma velakin fayanslarda sarı lekeler var... kireç midir nedir çözeemedim ben... taşındığımdan beri vardı hiç sallamıyordum ama artık batmaya başladı.... bunu nasıl çıkarabilirim... bana akıl veriiin.....
Waaoooww ne cehverler var aramizda döktürün kizlaaarfayans arasındaki derzlerde dahi kesin sonuç alacağın bi tavsiyede bulunmak istiyorum markası öenmli olmayan bi yüzey temizleyici ben denedim aynı sıkıntı benm banyomda da vardı sprey gibi sıkıyosn 1saat beklet fırcayla hafifce fırçala yıka pırıl pırıl inanamazsnyazdim bi kenara bu uygulamayi
Aresercim Rabbim yardimciniz olsun, sadece sünnetse cok kaygilanma. Umarim cabuk atlatirsiniz. Benim oglusumun sunnet olayi ameliyatlik bir durum ve bir ay kadar surecek bir sıkınti. Kucuk oldugu icin yaptiramiyoruz. Durumu ifade edebildigimizde olsun istiyoruz tabi ozamana kadar herangi bir sorun yasamazsak. Birde kizimida bu duruma hazirlamamiz gerekiyor, cunku en az 15 gun hastanede yatarimiz varmis, sorun cikarsa bdaha ameliyat....ufff....icim sıkıldi. Anlattimki teselli olIyı geceler kızlar hepiniz şimdi uykudasınızdır beni uykum kaçtı yarın sabah oğlumu sünnet olması için hastaneye götüreceğiz sabah 9 da orda olmamız lazım bakalım nasıl atlatacağız bugun aksam üstü geldim hemen bir makine çamaşır attım yıkanmaya ortalığı topladım esim biraz dağıtmış. Aksam yemegi için pratik bişeyler hazırladım. Oğluma ve kızıma yeni nevresim takımları aldım (gidenim gelenim olur simdi benim cok temiz pak dursun dedim) onları serdim bu gece kızm dayısında kalacak oğlanı da aramıza aldık yatakları bozulmadı cok sukur.... Yıkanan çamaşırları astım bulaşık makinesini boşalttım aksam bulaşığını atmadım makineye yarın için boş kalsın sunnet yemeğine misafirler gelecek. Elimde yıkadım çıkan bulasıkları simdi uyumaya çalışıyorum uyuyabilirsem Rabbim sen kolaylık ver...............simdiden gecmis olsun canim
Hosgeldin bacim. Okuyup okuyup gaza geliyoruz. Mesela benim evin azcik eli yuzu duzeldimerhaba aranıza ben de katılabilir miyim
evliyim çalışıyorum ve iki kızım var
anladığım kadarıyla her gün buraya girip yaptığımız işlerin raporunu yazıyoruz
yeniyim tavsiyelerinizi bekliyorum
Bide calisiyorsun Allah kolaylik versin.
Tavsiyemiznburayi okuman zaten gaza gelirsin
Tebrikleeeeer azerin mukemmel olmus, bos zamanda yazarim insaallahhttp://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=688049&p=33780701&posted=1#post33780701
Merhaba hatunlar
nasılsınız
benim sirtim ağrıyor kaç gündür
mide bulantim ve karnimda kasılmalar da oluyor poff sıkıldım hamislikten dogursam keskem
bu arada yeni konu açtım yaseminden ilham alarakhamisliginin tadini cikar ve temizligi birakip uyu bence
selam kızlar son zmanlarda temizlik yapmıyorum hakkaten yapmıyorum sadece süpürge açıyorum haftada iki kez
bide yemek yapıyorum ha tuvalet banyoyuda çamaşır suyuyla şöle bi yıkıyorum artık temizlik yapmak istemiyorum
ne kadarda hoşuma giderdi halbuki hatta çoğu zman bulaşıkları makinaya ble atmıyorum
bu temizlik takıntımı kırabilmek adına yaptım bayada sevdim:))))) kendime yavruşuma o kadar çok zman kaldıki:)))))
ama ciddi anlamda pislendik:)) bu ay eve yardımcıda almıycam malesef:) e iş başa düştü
hem hafta sonu dinlenmek gezmek istiyorum hemde ev temizlensin istiyorum bebek yaşıyo çünkü evde:)
bende şimdi temziliycem cumadan temzileyip mis gibi oturcam nihahahaha:)))))))
bu yapcam şey bana 2 ay gider umarım
işten gelince uyudum uykumuda aldım:)))))))
yapcaklarım
önce mutfak
*buzdolabının içi silincek
*fırının içi silincek
*mutfak dolaplarının içi dışı silincek
*masa sandalye silincek
*camını kapısını silerim
*balkonunu yıkarım balkondaki dolabı düzenlerim
*baharatlıkları yıkıycam
fırının buzdolabının arkasını silip çıkcam
sonra salona geçip
*tv ünitesinin içini
*konsolun içini temziliycem
*camını kapısını silcem
*koltukların tozunu alcam
*silcem süpürcem
*tabi detaylı bide toz alırım avizenin falan her yerin
sonra yatak odasına geçicem
*gardolabın içini temziliycem komidinleri falan düzenleyip içlerini silerim
*nevesimleri geçen hafta yıkadım bu hafta yıkamam
*penceresini kapısını silip çıkcam
tuvalet banyoyu dün detaylı temizledim
sabah kalkınca bebişin odasını bde çamaşır odamız var orayı temizlerim oh mis işleri bitirmiş olurum
bu gece ne zmana kadar biterse yapcam iki günde kendime tatil vercem:)
bitirdiğimde gelirim:)))))) saat kaç olur acaba:)
Heeehhh tam benim kafadan az is bol zaman
Kız kaçak Betüs nerelerdesin di bakemmr masıl var onu denemedim o da olurmu ki bir deniyeyim bari.. asprin işe yaramadı ....
Areser abla çok geçmiş olsun nasıl geçti sünnet işi umarım herşey yolundadir:26:Iyı geceler kızlar hepiniz şimdi uykudasınızdır beni uykum kaçtı yarın sabah oğlumu sünnet olması için hastaneye götüreceğiz sabah 9 da orda olmamız lazım bakalım nasıl atlatacağız bugun aksam üstü geldim hemen bir makine çamaşır attım yıkanmaya ortalığı topladım esim biraz dağıtmış. Aksam yemegi için pratik bişeyler hazırladım. Oğluma ve kızıma yeni nevresim takımları aldım (gidenim gelenim olur simdi benim cok temiz pak dursun dedim) onları serdim bu gece kızm dayısında kalacak oğlanı da aramıza aldık yatakları bozulmadı cok sukur.... Yıkanan çamaşırları astım bulaşık makinesini boşalttım aksam bulaşığını atmadım makineye yarın için boş kalsın sunnet yemeğine misafirler gelecek. Elimde yıkadım çıkan bulasıkları simdi uyumaya çalışıyorum uyuyabilirsem Rabbim sen kolaylık ver.......
Hoşgeldin canım aramıza güzel raporlarını beklerizmerhaba aranıza ben de katılabilir miyim
evliyim çalışıyorum ve iki kızım var
anladığım kadarıyla her gün buraya girip yaptığımız işlerin raporunu yazıyoruz
yeniyim tavsiyelerinizi bekliyorum
Dimi bana da çabuk geçti selinim yaazerincim 33. hafta olmuş amanın gelmiş kız zmanın:))))
ne çabuk geçti ya ne kadar heycanlı:))))
Waaoooww ne cehverler var aramizda döktürün kizlaaaryazdim bi kenara bu uygulamayi
Aresercim Rabbim yardimciniz olsun, sadece sünnetse cok kaygilanma. Umarim cabuk atlatirsiniz. Benim oglusumun sunnet olayi ameliyatlik bir durum ve bir ay kadar surecek bir sıkınti. Kucuk oldugu icin yaptiramiyoruz. Durumu ifade edebildigimizde olsun istiyoruz tabi ozamana kadar herangi bir sorun yasamazsak. Birde kizimida bu duruma hazirlamamiz gerekiyor, cunku en az 15 gun hastanede yatarimiz varmis, sorun cikarsa bdaha ameliyat....ufff....icim sıkıldi. Anlattimki teselli ol........simdiden gecmis olsun canim
Hosgeldin bacim. Okuyup okuyup gaza geliyoruz. Mesela benim evin azcik eli yuzu duzeldi
Bide calisiyorsun Allah kolaylik versin.
Tavsiyemiznburayi okuman zaten gaza gelirsin
Tebrikleeeeer azerin mukemmel olmus, bos zamanda yazarim insaallahhamisliginin tadini cikar ve temizligi birakip uyu bence
Slm bacim, nerelerdesim ozelden bile msj aatim san tik yok.
Camasir sodasi oneriyorum, yada baska bir kirec sokucu olabilir.
Kız kaçak Betüs nerelerdesin di bakem
fayans arasındaki derzlerde dahi kesin sonuç alacağın bi tavsiyede bulunmak istiyorum markası öenmli olmayan bi yüzey temizleyici ben denedim aynı sıkıntı benm banyomda da vardı sprey gibi sıkıyosn 1saat beklet fırcayla hafifce fırçala yıka pırıl pırıl inanamazsn
deniyeyim bu akşam...
Iyı geceler kızlar hepiniz şimdi uykudasınızdır beni uykum kaçtı yarın sabah oğlumu sünnet olması için hastaneye götüreceğiz sabah 9 da orda olmamız lazım bakalım nasıl atlatacağız bugun aksam üstü geldim hemen bir makine çamaşır attım yıkanmaya ortalığı topladım esim biraz dağıtmış. Aksam yemegi için pratik bişeyler hazırladım. Oğluma ve kızıma yeni nevresim takımları aldım (gidenim gelenim olur simdi benim cok temiz pak dursun dedim) onları serdim bu gece kızm dayısında kalacak oğlanı da aramıza aldık yatakları bozulmadı cok sukur.... Yıkanan çamaşırları astım bulaşık makinesini boşalttım aksam bulaşığını atmadım makineye yarın için boş kalsın sunnet yemeğine misafirler gelecek. Elimde yıkadım çıkan bulasıkları simdi uyumaya çalışıyorum uyuyabilirsem Rabbim sen kolaylık ver.......
Allah yardımcınız olsun... şimdiye bitmiştir gerçi çoook geçmiş olsun bunlar güzel telaşlar :) Allah Kızının geliniğini oğlunun damatlığını göstersin inşallah :) banada nasip etsin inşallah amin deyin looo :)
kesinlikle yeni hayat felsefem dünyaya temzilik yapmak içinmi geldik :)
hiç umrum olmaz hijyen kurallarını düpedüz ihlal etmediğimiz sürece onuda edemiyoruz bebek var elimi kolumu azcıkda olsa bağlıyo bu konuda:)))
iş miş hikayeymiş
diyelimki bi sene iş yapmadım kapı cam silmedim evede 15 günde bi süpürge açtım dolap içleri göçüyo
(ben genede bu kadar olmam ama ) diyelimki oldum tüm zmanımda gezdim,kitap okudum ,film izledim,arkadaşlarımla buluştum ,oğlumla ilgilendim ,eşimle ilgilendim
bi başkasıda tüm sene temizlik yaptı haftada bi cam kapı sildi hergün evi sildi süpürdü,toz aldı tuvalet banyo yaladı yuttu hergün 3 çeşit muntazam yemekler hazırladı,sofralar kurdu,pijamalara kadar ütüledi ,duvalrları sildi ayda bi perde yıkadı
(eskiden böyleydim)
1 sene sonunda benim pis evimi o kadının evine çevirmem max 3 günümü alır peki o kadının benim yaptıklarımı yapması ne kadar zzamanını alır. geçen vakitte tam olarak ilgilenemdiği çocuguyla eşiyle vakti nasıl yerine getirir.... getirememz....
bende bu vakti getiremiyecemi anladım sonund:))))))) saldım gitti:)
çünkü benim oğlum büyüdüğünde üstündeki giydiği pijamanın temiz olup olmadıgını, ütülü olup olmadıgını değil,onunla ilgilenip ilgilenmeidğimi hatırlaıycak
eşim günde ona 3 çeşit sarmalar böekler mantılar yapıp yapmadıgımı değil onunla geçirdiğim zmanı hatırlıycak
şimdi eşime sorsam dün ne yedin diye cevpa verir ama 4 gün önce ne yedin dersem una cevap veremez
ama 4 gün önce naptık nereye gittik dersem bunu hatırlar şükürki bunun ayrımına varabildim:))))))
yukarda bahsettiğim o iki kadında benim aslında biri bundan 3-4 ay önceki halim ki çalışmama rağmen diğeride şimdiki benim ve inanın bana şu an o kadar mutlu ve huzurluyumki vede yorulmuyorum
iş yerinde arkadaşlara bakıyorum ölmüş bitmiş enerjileri kalmamış ama benim hep enerjim var çünkü kendimi işe programlamıyorum
eve gidince ne yemek yapsam diye düşünmüyorum,nasılsa yeriz bişeyler en kötü bebişe hemen sebze çorbası bizede tostla çay yaparım diyorum tabi hergün böle yapmıyorum ama haftada bir yapıyorum yani:)
yada eve gidince eve süpürge açcam tuvaleti yıkıycam diye düşünüp kendimi strese sokmuyorum eve geliyorum eğer canım isterse süpürüyorum istemzse yarın süpürüyorum:)))))) çokda tın:))))))
birz uzun oldu amakusura bakmayın:)
Ne bunalımı kızözel mesajların içinde ne ararsan var yok alıntı yaptı özel mesaj ben hepsini sildim görmemişimdir.
sınavdı işti bunalımdı bir gittim dahada gelemedim kuzucum.... sen doğurmadan yetiştim bak :)
O zaman bir hafta daha zor gelirsin sen betusselam beybiler,
mr masıl gibii dolanıyorum evde
dün her yer süpürüldü silindi
1 mak çamaşır yıkandı
bir dolu bulaşık yıkandı
mutfak dolapları boşaltılıp bir güzel silinip yerleştirildi sadece üstler
dolaptaki kullanılmayan tabak çanakta yıkandı
kuruduktan sonra dolap yerleştirildi
baharatlık temizlendi
kuşların kafesleri temizlenecek
elk. süpürgesinin bez torbası boşaltılıp yıkanacak - en tiksindiğim şey --
bu akşam yapılacaklar
buz dolabını 3 gün önce elden geçirmiştim bir daha elden geçiririm
mutfak dolaplarının tezgah altında olanları silinecek orası fazla karışık değil çok şükür....
kuruyan çamaşırları toplarım ütülerim
gardrop düzenlenecek
çekyat altları düzenlenecek
koltuk ve baza derileri silinecek...
salondaki çalışma masası küçük odaya taşınacak
banyodaki fazlalık kova movada küçük odaya atılacak
küçük odayı iyi organize etmem lazım
çöp kovaları yıkanacak
banyo duvarıyla güreşilecek
hafta sonu küçük odadayım yani.........
kesinlikle yeni hayat felsefem dünyaya temzilik yapmak içinmi geldik :)
hiç umrum olmaz hijyen kurallarını düpedüz ihlal etmediğimiz sürece onuda edemiyoruz bebek var elimi kolumu azcıkda olsa bağlıyo bu konuda:)))
iş miş hikayeymiş
diyelimki bi sene iş yapmadım kapı cam silmedim evede 15 günde bi süpürge açtım dolap içleri göçüyo
(ben genede bu kadar olmam ama ) diyelimki oldum tüm zmanımda gezdim,kitap okudum ,film izledim,arkadaşlarımla buluştum ,oğlumla ilgilendim ,eşimle ilgilendim
bi başkasıda tüm sene temizlik yaptı haftada bi cam kapı sildi hergün evi sildi süpürdü,toz aldı tuvalet banyo yaladı yuttu hergün 3 çeşit muntazam yemekler hazırladı,sofralar kurdu,pijamalara kadar ütüledi ,duvalrları sildi ayda bi perde yıkadı
(eskiden böyleydim)
1 sene sonunda benim pis evimi o kadının evine çevirmem max 3 günümü alır peki o kadının benim yaptıklarımı yapması ne kadar zzamanını alır. geçen vakitte tam olarak ilgilenemdiği çocuguyla eşiyle vakti nasıl yerine getirir.... getirememz....
bende bu vakti getiremiyecemi anladım sonund:))))))) saldım gitti:)
çünkü benim oğlum büyüdüğünde üstündeki giydiği pijamanın temiz olup olmadıgını, ütülü olup olmadıgını değil,onunla ilgilenip ilgilenmeidğimi hatırlaıycak
eşim günde ona 3 çeşit sarmalar böekler mantılar yapıp yapmadıgımı değil onunla geçirdiğim zmanı hatırlıycak
şimdi eşime sorsam dün ne yedin diye cevpa verir ama 4 gün önce ne yedin dersem una cevap veremez
ama 4 gün önce naptık nereye gittik dersem bunu hatırlar şükürki bunun ayrımına varabildim:))))))
yukarda bahsettiğim o iki kadında benim aslında biri bundan 3-4 ay önceki halim ki çalışmama rağmen diğeride şimdiki benim ve inanın bana şu an o kadar mutlu ve huzurluyumki vede yorulmuyorum
iş yerinde arkadaşlara bakıyorum ölmüş bitmiş enerjileri kalmamış ama benim hep enerjim var çünkü kendimi işe programlamıyorum
eve gidince ne yemek yapsam diye düşünmüyorum,nasılsa yeriz bişeyler en kötü bebişe hemen sebze çorbası bizede tostla çay yaparım diyorum tabi hergün böle yapmıyorum ama haftada bir yapıyorum yani:)
yada eve gidince eve süpürge açcam tuvaleti yıkıycam diye düşünüp kendimi strese sokmuyorum eve geliyorum eğer canım isterse süpürüyorum istemzse yarın süpürüyorum:)))))) çokda tın:))))))
birz uzun oldu amakusura bakmayın:)
Bizim topigin normalde felsefesi'' doğru zamanlama yaparak hem evinize hem kendinize hem ailenize zaman ayırın'' ama bazen ipin ucunu kaçıra biliyoruz tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?