En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Selam size kknın titiz, evi mis gibi kokan, düzenli hanımları
Uzun bir aradan sonra, yine merhaba...
2 hafta sonudur evi bal dök yala yapıyor olmama rağmen size rapor yazamadım bir türlü
Ben bir diyet grubuna katıldım ona bile yetişemiyorum gerçi bu aralar hiçbir şeye yetişemiyorum bir sürü iş var benden bekleniyor arada başka işler çıkıyor mesleğim dışı işler yapıyorum o da yetmiyor görevlerim birden fazla, hem öğrenip hem zamanında yetişmeye çalışıyorum
Anlayacağnız bu aralar depresif takılıyorum çünkü kendime bile vakit ayıramıyorum, dinlenmeden yoruluyorum

Gelelim benm hafta sonu raporuma...
Kardeşlerim gelecekti ama bu hafta sonu gelmeyi düşünmüşler, bekliyorum artık canlarımı

Oturma odası:
- Koltukların arkaları çekildi süpürüp silindi
- Yerler süpürüldü silindi, halının altı da süpürüldü - yeri silindi
- Radyatörler, cam önü, orta sehpa, köşe süs sehpaları, tv ve masası asprinli suyla silindi - tv masasının örtüsü yıkandı
- Kanepe altındaki bazaların içi bir önceki hafta sonu düzenlenmişti - ne çok ıvır zıvır varmış

Yatak odası:
- Yerler süpürülüp silindi halının altı dahil- radyatörler camın önleri asprinli suyla temizlendi cam içten silindi
- Baza çekildi altı silinip süpürüldü - bazanın derisini sildim
- Ders masasının gözlerini asprinli suyla sildim dergileri yerleştirdim

Diğer:
- Küçük oda: ıvır zıvırlar ayıklandı - kimisi yerleştirildi - kalan birkaç parça eşya var onları da topladıktan sonra süpürüp sileceğim
- Mutfakta: Bulaşıklar yıkandı yerler süpürüldü - pazara gidildi -çöpler atıldı
3 günde yine mahvoldu Bu akşamımı da mutfağıma ayırmayı düşünüyorum sözde dün yapacaktım bir arkadaşla konuşmaya daldık kaldı
- Salon: Kullanmasam da bazen fazlalıkları oraya da attığım oluyor Dağıntıları topladım camlarını açtım havalandırdım cam önleriyle radyatörlerini sildim (çok kirlenmişler kaç haftadır bakmamışım ) yerlerini süpürdüm sildim
- Plastik ayakkabılık almıştım onu ıslak bezle sildim kuruyunca parçalarını takıp ayakkabılık haline getirdim :) Salonun kapısının yanındaki köşeye yerleştirdim girişte çok yer kaplamasın diye salona koydum daha düzenli duruyor
- Çamaşırlar yıkandı asıldı toplandı - ütülenecekler var :26:
- Hol de süpürülüp silindi - holde wc önündeki paspaslarla banyoya serdiğim paspasları yıkadım aslında temizdi bir ay anca olmuştur sereli - silkelemiştim ama içime sinmedi yıkadım
- Battaniyeler, yastıklar, pikeler yıkandı
- Balkonlar temizlendi - iç fayansları, mermeri, demirleri asprinli suyla silindi, balkona bakan camları sildim (geçen hafta asprinli suyla yıkamıştım bu hafta da viledayla sildim- çok tozlu değil diye)

Aslında size göre normal de benm hafta sonumu aldı bir de Cumartesi akşam arkadaşın kızının doğum günü vardı o yüzden çok iş yapamadım oturma odasıyla mutfağı yapmıştım ama Pazar günü de buranın pazarı olunca işler hep bölünüyor bölününce de hevesim kaçıyor yetişemiyorum

Yapılacaklar:
Mutfak:
Bulaşıklar birikti onları halletmem lazım dün giremedim ama bugün mecbur yapmam lazım içim rahat etmeyecek
Fırını siliyordum deterjanı kurudu iyice ovalayıp deterjandan arındırmam lazım (videolardn öğrendiğim sıvı bulaşık deterjanıyla karbonat karışımı yaptım krem gibi - onu süngerle yaydım bakalım çıkacak mı:44:)
Buzdolabını silmem lazım dışı temiz zaten de içini karbonatlı suyla silmem lazım bu hafta yetiştiremeyince kaldı o da...
Mutfak dolaplarının içi düzenlenecek özellikle kuru gıda dolabı - oraya konması gerekenleri çekmeceye attım bi elden geçmesi lazım

Küçük oda:
Ütüler yapılacak, ortada kalan birkaç parça eşyalar yerlerine yerleştirilecek, gardırop elden geçecek
Banyo: fayansları silinecek wcninki de...

Ya akşama hepsini yapamam sanırım ama mutfak şart Bugün mutfağı halletsem biraz da çamaşırları düzenlesem iyi olacak yarın da kalan işleri hallederim hafta sonuna kardeşlerimi mis gibi evde ağırlarım hem çok işim de olmaz hafta sonuna... bakalım neler yapacağım size mutlaka haber veririm yeterince uzak kaldım hepinizi özledim

Son düzenleme:

teşekkürlerrr uygun bir zamanda bakıyor olcagımm.

Ayy allah sabir versin gülüm zor bu tadilat isleri insallah cabuk bitir usta görücez tabi pasamizi yerim ben onun popsunu

Zeynep hoşgeldin temizlik topiğimize seni burada görmek ne güzel :)
salçanın üzerine yağ biz de koyarız da ben çok koymuyorum bazen miktarı fazlaysa o zaman koyarım çünkü hem çok salça tükettiğimden çabuk bitiyor hem de yağ koyunca porsiyon kontrolü yapamadığımdan

ohhh valla icime sindire sindire okudum lilykendim yapmis kadar oldum ellerine saglik
ya bi dogursam da ben de soyle bastira bastira temizlik yapsam canim cekti
kardeslerin geliyor demek gozun aydin
teşekkürlerrr uygun bir zamanda bakıyor olcagımm.

merhaba lilycimm hoşbulduk. Ev işleriyle benimde başım dertte bi bakım dedim

bende yemekte salçaya bayılırım hatta fazlasıyla salçalı yaparım (eşimle bu konuda tartışırız o pek salçalı sevmez =) )

Ama bu yağ mevzusu iyi oldu evet biraz bahsettiğin konuda kötü ama en azından bozulmuyor ilk defa büyyük salça aldım bakalım şimdi yine alcam

ohhh valla icime sindire sindire okudum lilykendim yapmis kadar oldum ellerine saglik
ya bi dogursam da ben de soyle bastira bastira temizlik yapsam canim cekti
kardeslerin geliyor demek gozun aydin

doğur anacımm ondan sonra görüşürüz sen beni ezersin titizliğinle zaten doğuma da az kalmış hayırlısıyla al kucağına oğluşunu da gerisi hallolur

benim başım bu topik sayesinde dertten kurtuldu artık otomatiğe bağladım buraya yazmasam da yapıyorum geçmişte ev kızıydım çalışınca ev işinden kurtulacağımı düşünürken aslında yükümün katlandığını görünce soluğu burada almıştım çok şükür artık toparladım sen de toparlarsın emin ol

bunları duymak çok güzel umarım bende kurtulurum.

evleneli henüz 8 ay oldu gerçi ilk günlere göre çok çok iyiym ama yemeklerden korkarken temizlik başa bela oldu

Ohh ne guzel topik canlanmış heh şöyle yazında okuyalım bol bol

Aramıza katılanlar olmuş hoş geldiniz

lilycim raporun içimi açtı Ohh ne guzel mis gibi olmuş canların gelince rahat rahat oturursun artık

Azerinn kız cok yorma kendini az kaldı doguma evin bitsin yeni evinde bol bol yaparsın temizlik yeni evde de ne guzel zevkli yapılır temizlik güle güle yavrucuklarına saglıklı günlere otur inşallah......

bunları duymak çok güzel umarım bende kurtulurum.

evleneli henüz 8 ay oldu gerçi ilk günlere göre çok çok iyiym ama yemeklerden korkarken temizlik başa bela oldu
ah ah temizlik benm başıma hep bela oldu - bir yandan mis gibi evde oturmak için uğraşırken bir yandan da beni yorduğu için kendilerini pek sevmiyorum nedense... mutfakla uğraşmayı sevyorum kardeşlerim gelecek ya kaç gündür menüler planlıyorum Allahım yaa gören de ordu ağırlayacağım sanır

topiğin canlanması için beni mi bekliyordunuz acep? valla artık daha sıkı tutmam lazım ev işlerini sonuçta rapor vermek var işin ucunda

tesekkur ederim balim ay insallah dogurayim da geleyim artikin
Iyıyım canım kosturmaca sen nasılsın bugun topik baya dolu benim hiç iş yapasım yok nedense kalkayım da biraz iş yapıyım topiğe yazacak bişeylerin olsun........

evet bu gun topik canlandi baya abla
ben de hemen raporumu vereyim

eveeeet neler yaptim
yataklari topladim
dagilan camasirlari katladim
yerini sildim
tozunu aldim

salonu supurdum
yerini sildim
tozunu aldim

annemlerin yatak odasini sildim
camasir katladim
toz aldim

bulasiklari yikadim
mutfak dolaplarinin ustunu sildim
aspiratoru sildim
ocagi tezgahi sildim
supurge actim
sildim
camasir yikadim astim

koridoru supurdum
sildim
wc lavaboyu ovdum
aynasini
yerini sildim
havluyu degistim

bu arada askitom yok yine:26::26::26::26::26:

Ben ben bennn!
Ev işleriyle başı dertte olan bennnn!
Naıl bir düzene sokabilirim bilmiyorum.
Çalışan bi bayanım. Cumartesileride 3-4 te evde oluyorum. Bu temizliğ. bazen 4 ten sonra bazende pazar günleri araya sıkıştırıp yapıyorum.
Yaptığım rutin temizlik şu, evi komple süpürüyorum, vilede ile siliyorum, toz alıyorum, tuvaleti banyoyu siliyorum, budur!
Ama derin temizlik yapamıyorum.
1 pazarım var, eşimde hafta içi çok geç saatlere kadar çalıştığı için h.içi hiç görüşemediğimizden pazar gününü birlikte geçirmeye çalışıyorum.
Ama derin temizlik yapamıyorum.
Bi cam sileyim, kapı sileyin banyo fayanslarını ovayım, halıları kaldırıp koltukları çekeyim, mutfak dolabı sileyim, yok!
Bunları anca 2-3 ayda bir yardıma kadın alırsam yaptırıyorum ama kendim yapamıyorum. Kendimide çok pasaklı hissediyorum bu sebepten.
Ben sadece yüzeysel temizlikler yapıyorum.
Bu bahsettiğim derin temizlikler kaç günde yada kaç haftadabir yapılmalı ve benim durumumda olan hanımlar bu temizliği nasıl yapıyorlar?

Oy anacım sen hamiş halinle böyleysen doğurduktan sonra yandık:18: maşallahhhhhhh

Öncelikle aramıza hoşgeldin
Bence genel olarak yaptığın temizlik sonucu ev derli topluysa ve her daim de toplu bırakabiliyorsan çok kafana takmamaya çalış derim
hem çalışıp hem de eve yetişmek gerçekten zor - yardımcı da yapıyormuş madem daha ne olsun
şimdi bu derin temizlikler ne zaman yapılır bu göreceli birşey
ben koltukları ayda 1-2 kez çekiyorum ama evli değilim vaktim var biraz da kendime iş ediniyorum
cam silmeyi ben pek beceremem o yüzden yapabildiğim kadar yaparım annem kışın pek cam silmez mesela yazın da arada siler yani yardımcı varsa ona bırak derim

Son düzenleme:

Hoşbuldum canım.
Yardımcı dediğimde gündelik temizlik için çağırdığım bi bayan devamlı bi yardımcım yok.
Onuda 3-4 ayda bir çağırıyorum o saydığım derin temizlikleride o geldiğinde yapıyo.
En azından ayda 1 cam silinse kapı silinse banyo derinlemesine ovulsa içim daha rahat edicem ama ben yapamıyorum ne yazık ki.

Evet bayanlar sizden sonra sırf rapor vermek için kalktım
Makineye çamaşır attım
Cocukların bizim yatağımızı topladım
Etraftaki ıvır zıvırları topladım
Mutfağı topladım bulaşık makinesini doldurdum caliştırdım
Biraz ütülerimi vardı onları yaptım
Çamaşır astım
Buladık makinesini boşalttım
Cocuklar okuldan gelince onları yıkadım
Yarım saat yürüyüş yaptım
Yemek hazırla mutfak topla cocukların ödevi derken şimdi rahatça topiğe girdim

Benim da aylık dip köşe temizlik zamanım geldi yarın kısmetse üst katı yapacagım yapılacakları yazıyım da motive olayım

Üst kattaki oturma odasının camı silinecek tulu yıkanacak
Halısı silinecek
Koltuklar süpürülecek
Kapısı silinecek
Yerler dip köşe süpürülüp, silinecek toz alınacak
Kucuk oda yerleri silincek süpürülecek
Kucuk banyo temizlenecek
Merdivenler silincek

Şimdilik bu kadar hadi iyi geceler yarın görüşürüz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…