- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #18.641
Ben ben bennn!
Ev işleriyle başı dertte olan bennnn!
Naıl bir düzene sokabilirim bilmiyorum.
Çalışan bi bayanım. Cumartesileride 3-4 te evde oluyorum. Bu temizliğ. bazen 4 ten sonra bazende pazar günleri araya sıkıştırıp yapıyorum.
Yaptığım rutin temizlik şu, evi komple süpürüyorum, vilede ile siliyorum, toz alıyorum, tuvaleti banyoyu siliyorum, budur!
Ama derin temizlik yapamıyorum.
1 pazarım var, eşimde hafta içi çok geç saatlere kadar çalıştığı için h.içi hiç görüşemediğimizden pazar gününü birlikte geçirmeye çalışıyorum.
Bi cam sileyim, kapı sileyin banyo fayanslarını ovayım, halıları kaldırıp koltukları çekeyim, mutfak dolabı sileyim, yok!
Bunları anca 2-3 ayda bir yardıma kadın alırsam yaptırıyorum ama kendim yapamıyorum. Kendimide çok pasaklı hissediyorum bu sebepten.
Ben sadece yüzeysel temizlikler yapıyorum.
Bu bahsettiğim derin temizlikler kaç günde yada kaç haftadabir yapılmalı ve benim durumumda olan hanımlar bu temizliği nasıl yapıyorlar?
Kiss bende seviyom kocisi vakti zamaninda kapima yarim kamyon cicek dokturen adamdir kendisi, tabi biz 34 yasindayiz sizinki gibi olmaz ozel gunlerbenim kiz da beklenen tarihden 4 gun sonra gelmisti bilirim o bekleyisi
hediyeler icin de tesekkur ederim balim
simdi evi daha derli toplu tutma zamani tabi
kimler gelicek dogumdan sonra canim:26:
yasemin bebegim nerdesin sen yaozlettin kendini
royem doguruyor da benim daha var ya pofff bi dogursam keske
ama dogru soyluyosun topik bereketlendi hamislerle
Alemsin yasemin yanerden buluyosun bu laflari
ben de kullanayim ara sira bu lafi guzelmis
simdi Allahi var benimkinin ozel gunlerde mutlaka hediye alirben almazdim eskiden simdi 2dir aliyorum bizde sizinkinin aksine yani ama ben de mutlu oluyorum ona hediye alirken
her ne kadar cogu zaman ne istedigimi soylesem de ben bu adami seviyorum ya
masallah senin evin de hic bos kalmiyormisafir agirlama konusunda hayranim sana canim
ama bize de ugra ya eski gunleri ozledim ben
selcosum o tariflere baktim ben de evde kabartma tozu kalmamis alinca ilk is denicem bakalim nasil olucak
Hosgeldiniiiiiiizzzz, tavsiye supermis.Merhaba ben hafta içi çalışıyorum ve izinlerim haftasonu.
dolayısıyla ev işlerimi hep haftasonu yapıyorum ( detaylı )
Haftaiçi eve geç gittiğimden fazla dokunamıyorum (ses yalıtımı kartondan yapılmış gibi sesler yan dairelerden çok kolay duyuluyor süpürge hak getire)
suan ilk sayfayı detaylı okuyamadım uygun bir zamanda okuyacagım ancak okudugum kadarıyla bilgiler harika ve çok işime yarayacak ( sarımsak ve kaşar peynir özellikle )
sizleri talkp ediyor olacagımm ve bende haftasonu temizliklerimi paylaşıyor olacagım ( katılabiliyormuyuz bu sekilde ?? )
Öpüyorum hepiniziiii
bende bir tavsiye
@ ben büyük salça alıyorum ve içine yağ koyuyorum /(1 yk kaşığından biraz fazla ) ve sanırım 3. ayım geçti hala kullanıyorum
Selam size kknın titiz, evi mis gibi kokan, düzenli hanımları
Uzun bir aradan sonra, yine merhaba...
2 hafta sonudur evi bal dök yala yapıyor olmama rağmen size rapor yazamadım bir türlü
Ben bir diyet grubuna katıldım ona bile yetişemiyorum gerçi bu aralar hiçbir şeye yetişemiyorum bir sürü iş var benden bekleniyor arada başka işler çıkıyor mesleğim dışı işler yapıyorum o da yetmiyor görevlerim birden fazla, hem öğrenip hem zamanında yetişmeye çalışıyorum
Anlayacağnız bu aralar depresif takılıyorum çünkü kendime bile vakit ayıramıyorum, dinlenmeden yoruluyorum
Gelelim benm hafta sonu raporuma...
Kardeşlerim gelecekti ama bu hafta sonu gelmeyi düşünmüşler, bekliyorum artık canlarımı
Oturma odası:
- Koltukların arkaları çekildi süpürüp silindi
- Yerler süpürüldü silindi, halının altı da süpürüldü - yeri silindi
- Radyatörler, cam önü, orta sehpa, köşe süs sehpaları, tv ve masası asprinli suyla silindi - tv masasının örtüsü yıkandı
- Kanepe altındaki bazaların içi bir önceki hafta sonu düzenlenmişti - ne çok ıvır zıvır varmış
Yatak odası:
- Yerler süpürülüp silindi halının altı dahil- radyatörler camın önleri asprinli suyla temizlendi cam içten silindi
- Baza çekildi altı silinip süpürüldü - bazanın derisini sildim
- Ders masasının gözlerini asprinli suyla sildim dergileri yerleştirdim
Diğer:
- Küçük oda: ıvır zıvırlar ayıklandı - kimisi yerleştirildi - kalan birkaç parça eşya var onları da topladıktan sonra süpürüp sileceğim
- Mutfakta: Bulaşıklar yıkandı yerler süpürüldü - pazara gidildi -çöpler atıldı
3 günde yine mahvolduBu akşamımı da mutfağıma ayırmayı düşünüyorum sözde dün yapacaktım bir arkadaşla konuşmaya daldık kaldı
- Salon: Kullanmasam da bazen fazlalıkları oraya da attığım oluyorDağıntıları topladım camlarını açtım havalandırdım cam önleriyle radyatörlerini sildim (çok kirlenmişler kaç haftadır bakmamışım ) yerlerini süpürdüm sildim
- Plastik ayakkabılık almıştım onu ıslak bezle sildim kuruyunca parçalarını takıp ayakkabılık haline getirdim :) Salonun kapısının yanındaki köşeye yerleştirdim girişte çok yer kaplamasın diye salona koydum daha düzenli duruyor
- Çamaşırlar yıkandı asıldı toplandı - ütülenecekler var :26:
- Hol de süpürülüp silindi - holde wc önündeki paspaslarla banyoya serdiğim paspasları yıkadım aslında temizdi bir ay anca olmuştur sereli - silkelemiştim ama içime sinmedi yıkadım
- Battaniyeler, yastıklar, pikeler yıkandı
- Balkonlar temizlendi - iç fayansları, mermeri, demirleri asprinli suyla silindi, balkona bakan camları sildim (geçen hafta asprinli suyla yıkamıştım bu hafta da viledayla sildim- çok tozlu değil diye)
Aslında size göre normal de benm hafta sonumu aldı bir de Cumartesi akşam arkadaşın kızının doğum günü vardı o yüzden çok iş yapamadım oturma odasıyla mutfağı yapmıştım ama Pazar günü de buranın pazarı olunca işler hep bölünüyor bölününce de hevesim kaçıyor yetişemiyorum
Yapılacaklar:
Mutfak:
Bulaşıklar birikti onları halletmem lazım dün giremedim ama bugün mecbur yapmam lazım içim rahat etmeyecek
Fırını siliyordum deterjanı kurudu iyice ovalayıp deterjandan arındırmam lazım (videolardn öğrendiğim sıvı bulaşık deterjanıyla karbonat karışımı yaptım krem gibi - onu süngerle yaydım bakalım çıkacak mı:44:)
Buzdolabını silmem lazım dışı temiz zaten de içini karbonatlı suyla silmem lazım bu hafta yetiştiremeyince kaldı o da...
Mutfak dolaplarının içi düzenlenecek özellikle kuru gıda dolabı - oraya konması gerekenleri çekmeceye attım bi elden geçmesi lazım
Küçük oda:
Ütüler yapılacak, ortada kalan birkaç parça eşyalar yerlerine yerleştirilecek, gardırop elden geçecek
Banyo: fayansları silinecek wcninki de...
Ya akşama hepsini yapamam sanırım ama mutfak şartBugün mutfağı halletsem biraz da çamaşırları düzenlesem iyi olacak yarın da kalan işleri hallederim hafta sonuna kardeşlerimi mis gibi evde ağırlarım hem çok işim de olmaz hafta sonuna... bakalım neler yapacağım size mutlaka haber veririm yeterince uzak kaldım hepinizi özledim
Lily nasil gaza geldin sen oyle, kardesinmi yoksam gorucumu gelecek bilemicem artiksaka bi yana acok hamaratsin bu ara bence diete falan geerek yok ev isiyle zayiflicaksin bu gidisle
Azerincim senin bebis elinde bi legen bi toz beziyle dogarsa hic sasmicameveeeet neler yaptim
yataklari topladim
dagilan camasirlari katladim
yerini sildim
tozunu aldim
salonu supurdum
yerini sildim
tozunu aldim
annemlerin yatak odasini sildim
camasir katladim
toz aldim
bulasiklari yikadim
mutfak dolaplarinin ustunu sildim
aspiratoru sildim
ocagi tezgahi sildim
supurge actim
sildim
camasir yikadim astim
koridoru supurdum
sildim
wc lavaboyu ovdum
aynasini
yerini sildim
havluyu degistim
bu arada askitom yok yine:26::26::26::26::26:
Hosgeldiiiin baciiim, tam yerine dustun soyliyim, bak bu kizlar geveze meveze ama beni adam etti.Ben ben bennn!
Çalışan bi bayanım. Cumartesileride 3-4 te evde oluyorum. Bu temizliğ. bazen 4 ten sonra bazende pazar günleri araya sıkıştırıp yapıyorum.
Yaptığım rutin temizlik şu, evi komple süpürüyorum, vilede ile siliyorum, toz alıyorum, tuvaleti banyoyu siliyorum, budur!
1 pazarım var, eşimde hafta içi çok geç saatlere kadar çalıştığı için h.içi hiç görüşemediğimizden pazar gününü birlikte geçirmeye çalışıyorum.
Bi cam sileyim, kapı sileyin banyo fayanslarını ovayım, halıları kaldırıp koltukları çekeyim, mutfak dolabı sileyim, yok!
Bunları anca 2-3 ayda bir yardıma kadın alırsam yaptırıyorum ama kendim yapamıyorum. Kendimide çok pasaklı hissediyorum bu sebepten.
Bu bahsettiğim derin temizlikler kaç günde yada kaç haftadabir yapılmalı ve benim durumumda olan hanımlar bu temizliği nasıl yapıyorlar?
Aylik dip kosemii, o dip koseleri delicen bigun bacim, seninde genel temizlige ihtiyacin varsa biz napalimEvet bayanlar sizden sonra sırf rapor vermek için kalktım
Makineye çamaşır attım
Cocukların bizim yatağımızı topladım
Etraftaki ıvır zıvırları topladım
Mutfağı topladım bulaşık makinesini doldurdum caliştırdım
Biraz ütülerimi vardı onları yaptım
Çamaşır astım
Buladık makinesini boşalttım
Cocuklar okuldan gelince onları yıkadım
Yarım saat yürüyüş yaptım
Yemek hazırla mutfak topla cocukların ödevi derken şimdi rahatça topiğe girdim
Benim da aylık dip köşe temizlik zamanım geldi yarın kısmetse üst katı yapacagım yapılacakları yazıyım da motive olayım
Üst kattaki oturma odasının camı silinecek tulu yıkanacak
Halısı silinecek
Koltuklar süpürülecek
Kapısı silinecek
Yerler dip köşe süpürülüp, silinecek toz alınacak
Kucuk oda yerleri silincek süpürülecek
Kucuk banyo temizlenecek
Merdivenler silincek
Şimdilik bu kadar hadi iyi geceler yarın görüşürüz....
hosgeldin canimBen ben bennn!
aylik dip koseyi okuyunca sanirim temizlik asermeye basladim benEvet bayanlar sizden sonra sırf rapor vermek için kalktım
Makineye çamaşır attım
Cocukların bizim yatağımızı topladım
Etraftaki ıvır zıvırları topladım
Mutfağı topladım bulaşık makinesini doldurdum caliştırdım
Biraz ütülerimi vardı onları yaptım
Çamaşır astım
Buladık makinesini boşalttım
Cocuklar okuldan gelince onları yıkadım
Yarım saat yürüyüş yaptım
Yemek hazırla mutfak topla cocukların ödevi derken şimdi rahatça topiğe girdim
Benim da aylık dip köşe temizlik zamanım geldi yarın kısmetse üst katı yapacagım yapılacakları yazıyım da motive olayım
Üst kattaki oturma odasının camı silinecek tulu yıkanacak
Halısı silinecek
Koltuklar süpürülecek
Kapısı silinecek
Yerler dip köşe süpürülüp, silinecek toz alınacak
Kucuk oda yerleri silincek süpürülecek
Kucuk banyo temizlenecek
Merdivenler silincek
Şimdilik bu kadar hadi iyi geceler yarın görüşürüz....
Kiss bende seviyom kocisi vakti zamaninda kapima yarim kamyon cicek dokturen adamdir kendisi, tabi biz 34 yasindayiz sizinki gibi olmaz ozel gunlerespiri felsefem ne kaa ekmek o kaaa kofte
Azerincim senin bebis elinde bi legen bi toz beziyle dogarsa hic sasmicamkiz o halinle neler yapiyosun maasallah
Canım zaten gunluk işlerini yapıyormuşsun bence eğer her ay temizliğe yardımcı kadın tutamıyorsan eşinle anlaşıp ayda bir pazar dip köşe işini beraber yapabilirsiniz... Ya da gunluk işyerinin yanında fazla zamanını almayacak ufak dip köşeleri yapabilirsin mesala evi silip süpürdükten sonra bir cam silerek, diğer bir gun bir kapı silerek, veya bir gun sil süpür yapmadan bir aksam mutfak dolaplarını yaparak işlerini hafiflete bilirsin anlayacağın butun işleri bir gunde zaten bitiremezsin her gun kucuk bir yerde olsa temizle mesela bir çekmece temizle çıksın aradan yoksa hepsini yetiştirmessin kendini yıpratırsın yapamıyorum diye...
o da dogru tabiGünaydın azerincim.
Benim kocam çok çalışıyor ya, birtek pazarı var ondada adama iş yaptıramam yani yazık günah.
O varkende ben onu bırakıp yapmam, zaten çok özlüyorum
Siz bu cam silme, mutfak dolabı silme, banyo ovma gibi işlemleri ne sıklıkta yapıyosunuz?
tesekkur ederim canim iyim sen nasilsinGünaydın canım..
Doğum da iyice yaklaşmış, nasılsın?
Selamlar beybiler,
Kısss azzerinn sen doğuma gitceğin hastaneye elinde toz beziyle gidicen diye korkar oldum.... doktorlara tırnak kontrolü falanda yaparsın sen....
Dün yaptığım temizliklerimin raporudur efenim;
- heryer süpürüldü silindi
- nihayet salondaki çalışma masam küüçük odaya taşındı
- içinde balık kalmayan gariban akvaryumum küçük odaya taşındı
- baayaaa bi biriken bulaşıklarım yıkandı daha önce yıkanmış olup kurumuş olduğu halde ööyyyle bulaşıklıkta bekleyen gariban bulaşıklarım yerleştirildi...
- kirliler toplanıp makineya atıldı bu akşam çalıştırıcam....
tahmin edersiniz ki küçük oda zıvanadan çıktı gene....
bu akşam yapacaklarım;
- kuruyan bulaşıklar yerleştirilecek
- çamaşır mak çalıştırılacak
- kurumuş çamaşırlar toplanacak ütülenecekler ayrılacak gecenini ilerleyen saatlerinde ütü yaparım....
- küçük odaya dalınacak gene.... bazen diyom benzin döküp yakayım hepsini kurtulayım... geçti yani içimden ... ömrümü yedi küçük oda...
küçük odada yapılacaklar;
orayı çalışma odası yaparak topluma kazandırmayı planlıyorum....
- kuş kafesleri dezenfekte edilecek
- çalışma masasını koyabileceğim bir alan açılacak odanın ortasınd aduruyo şu an şu an zaten enkaz alanı gibi....belediye gelmez umarım....
- çalışma masasına külüstür bilgisayarım monte edilecek
- ders kitaplarım ve şu an ilgimi çeken okuyacağım deyip kendimi kandırdığım öncelikli kitaplar çalışma masasına yerleştirilecek
- hala bir düzen oluşturamadığım kitaplara bir formül düşünülecek --- bir kitaplık alamadım ya ahir ömrümde yanarım yanarım ona yanarım.... öğrencilik hayatım boyunca hep özendiğim bir şeydir kazık kadar oldum hala lüks geliyor bir türlü eremedim o mertebeye yahu.... neyse 6 ay sonra belki alabilirim.... ölmez isem az kaldı diren betül....
bu kadaaar.....
bunları yapayım öpün de beni başınıza koyun ayol :)
kız sen yaşıon mu??? valla geçen gün günlükte de dedim nerelerde diye
valla sanki kendi raporumu okumuşum gibi hissettim - küçük odanın durumu bende de pek farklı değil
kitaplık mevzumuz bile aynı yaaa bu kadar olur
ben de komşunun verdiği pc masasının üst kısmını ayrı bir yere koydum kitapları rafa dizdim ama okumadıklarım ve boyutu sığmayanlar hala kolide - hafta sonu az biraz ayıkladım ama tam tekmil elden geçemedi henüz
bu arada hayırlı uğurlu olsun bulaşık makinesi almışsın
arada günlüğe de yaz özledik seni
o da dogru tabio zaman areser ablanin dedigi de guzel fikir onu yap lola
valla ne yalan soyliyim ben 2 ayda bir falan yapa biliyorum
bak cm silmeyle ilgili ilk sayfada cok guzel bilgiler var onlarla yarim saatini alir cam silmek
dolabin parlak laminatsa bulasik deterjanli su hazirla ama oyle kopuk kopuk olmasin dolabi sil hemen durulamadan kuru bezle kurula piril piril oluyo
ahsapsa zaten kurulamaya gerek yok
fayanslariysa her dus sonrasi boyum yettigi kadarini oylesine islak bezle silerim ben
o yuzden kirec tutmaz fayans ovma derdim de 1-2 aya kalir
kapilariysa her haftalik temizlikte kirli yerlerini silersen komple kapi silme isin de uzar
umarim yardimci ola bilmisimdir canim
tesekkur ederim canim iyim sen nasilsin
evet doguma az kaldi :18:
kızlar help mee.... ben tencerede mısır patlatmaya çalıştım tahmin edin ne oldu kömür gibi yandılar beceremediğim yetmiyormuş gibi tenceremde mahvoldu... içine yapışıp kaldı kara bir şeyler ne yapsam çıkaramadım....suda beklettim ovdum hiç bir işe yaramadı sizce ne yapmalıyım... tencerem sizlere ömür mü dersiniz....artı mısır nasıl patlatılır onuda anlatıverin lütfen yanık yanık yemeye çalışıyom böğğğk :))
canım benim tabii ederiz dua senin için - yalnız yaşamak zor hele ki her iş kendi üzerindeyse, ben daha önceleri derdim bir erkeğe ne gerek var her işimi kendim yaparım ama bazı yerde de insanın yardıma ihtiyacı oluyormuş mesela hafta sonu kardeşlerim gelecek perdeleri yıkamaya atacağım ve onlara astıracağım bendeki boyla ancak bir yerlerimi kırarım sonra al başına belayı...yaşıyoruuum :))
ahh ahhh bir ara 66 lara indim ama gene çıktım 70 lere, şimdi gene inmişim... indiğim yerde kalmadığım için sevinmiyorum bile artık....
Sağol kuzucum, aldım nihayet bulaşık makinası ama evde tesisat yokmuş malesef... onu bilemedim... bakalım tesisatçı çağarcaz ama gene üç ay falan sonra anca :) ayranım yok içmeye tahteravanla gidiyom.... şu söz işte beni anlatıyo.... neme benim bulaşık makinası.... totomdaki don eprimiş eskilikten evimde bulaşık makinası :)) Allah bana akıl fikir versin.... tek başına hayat çok zor yaaa çok zorlanıyorum vaalla... maddi manevi....bana dua edin arkadaşlar yaa çok ihtiyacım var duaya....
kızlar help mee.... ben tencerede mısır patlatmaya çalıştım tahmin edin ne oldu kömür gibi yandılar beceremediğim yetmiyormuş gibi tenceremde mahvoldu... içine yapışıp kaldı kara bir şeyler ne yapsam çıkaramadım....suda beklettim ovdum hiç bir işe yaramadı sizce ne yapmalıyım... tencerem sizlere ömür mü dersiniz....artı mısır nasıl patlatılır onuda anlatıverin lütfen yanık yanık yemeye çalışıyom böğğğk :))
bu da güzel bir yöntemmiş valla yasemin senin doğal çözümlerine bayılıyorumYanik tencereye tuz ve su koyuyorum, limon tuzuda olunca dah guzel oluyo bir gece ekletiyorum rahatca ovuluyo. Yada cif amonyakli ve su dokup bekltilebilir, bekletmek istemezsen su ve amonyaki deterjanla kaynatirsan hemen ovulabilir.
Misiri ben tencere koyuyorum, yagini e tuzunu iave ediyorum, kavuruyorum surekli karistiriyorum tabi, taa ki bir pıt sesi duyana kadar. Yani patlamaa baslayinca aristirmayi birakip hemen kapagini kapatiyorum. Ev kokmasin istersen 3-4 kat gazeteyi tencerenin agzina koyup kapagi kapatirsan ve oyle patlarlarsa koku, nem hepsini cekiyo, aman dikkat gazete yagada dalmasin, alevde almasin
Afiyet olun sekercim
askitom nerdesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?