- 1 Haziran 2009
- 14.516
- 25.748
- 798
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #19.081
Yeni gelin arkadaşımız çalışan kadın olarak sıkı tutması gerek işleri yoksa zor
ben bir hafta yapmasam işleri aksatsam toparlamak zor oluyor
çokkk teşekkür ederim önerilerin için
evet eve gidince makinaya atarım yıkar kurur onlar hemen
o arada yemeği sanırım yapabilirim
hatta menüyü değiştirdim az önce bunu okuyunca fırında pişecek yemek yapayım kii o arada bulaşıkların bir kısmı biter
çamaşırları da katlarım
süpürgeye vakit kalır sanırım
sonrasını yazarım yarın sabahtan
inşallah düzene oturturum yaa
diğer türlü işin içinde boğuluyorum
boğuldukça kaçıyorum
sanki görmezden gelirsem iş olmayacakmış gibi gelioyr
sen takıl buraya birbirimizi gaza getiririz iyi olur :))
çokkk teşekkür ederim önerilerin için
evet eve gidince makinaya atarım yıkar kurur onlar hemen
o arada yemeği sanırım yapabilirim
hatta menüyü değiştirdim az önce bunu okuyunca fırında pişecek yemek yapayım kii o arada bulaşıkların bir kısmı biter
çamaşırları da katlarım
süpürgeye vakit kalır sanırım
sonrasını yazarım yarın sabahtan
inşallah düzene oturturum yaa
diğer türlü işin içinde boğuluyorum
boğuldukça kaçıyorum
sanki görmezden gelirsem iş olmayacakmış gibi gelioyr
Ececim çamaşırları makineden çıkarıp gömlek gibi şeyleri askıda kurut ütülerken fazla oyalamasın seni çabuk ütülensin.Kurutucun varsa bilemem ama her gün bir parça iş yaparsan haftasonun sana kalır ama
hiç öyle yapmadım ama
mantıklı aslında kurutuculu makinam benim
direk yıkanıpo kuruyor ama
o zaman da çok buruşuıyr
boşa dememişler akıl akıldan üstün diye
ütelenmesi gerekenleri asıp kuruturum diğerlerini de makinada
bende istiyorum haftasonum benim olsun
çok sıkılıyorum
işleri bırakıp gezmeye gidince de bişi anlamıyorum
Selam nasılsın? Hamile misin sen kaç aylık? ya kusura bakma ben görmedim sanırım ya da anımsayamadım:44:Gunaydin hanimlar gunes simdi doguyo..
guzel bir gun diliyorum hepimize.
Bi iki haftadir baya birakmistim kendimi hamilelikten mi yoksa mevsimden mi bi yorgunluk surekli uyuma istegi zar zor yemek yapiyodum simdi dunden beri bi enerji geldi cok sukur..
dun misafirim vardi aksam bekliyodum gunduz geldiler. ben kocisle yarim saatte evi cekip cevirdim o supurgeyi acti ben toz aldim hemen bi vileda butun ivir ziviri yatak odasina goturdum banyo tuvaleti ovaladim.mutfak topluydu allahtan.. rezil olmaktan kurtulduk..
onlar gelince de dolma ve corba yaptim hemen.. neyse yabanci degiller atlattik..
gittikten sonra tekrar supurdum evi balkon dahil.butun yerleri guzelce bi daha sildim derleyip topladim.makineyi yerlestirdim sonra attim butun bulasiklari makineye balkonu sildim..oglana yemek yedirdim.babasi banyo yaptirdi..
tuvaleti domestosladim bi guzel. camasir makinesini astik kocisle yine bulasik cikti az biraz onu da atti makineye calistirdi sagolsun bu ara bana yardim ediyo cok masallah nazar degmesin.
Bugun yeni bi gun kucuk oda ful camasir utuluk katlamalik.Allah hepimize guc kuvvet versin..dundu ama hepinizin anneler gunu kutlu olsun guzel bayanlar.Allahtan ailelermizle saglik huzur mutluluk dolu nice seneler nice Anneler gunu diliyorum hepimize ..
HoşgeldinMerhaba bayanlar
neredeyse 1 sene olacak evleneli ama ben hala daha ev işlerini düzene sokamadım
topluyorum 2. gün ev felaket
kocam da bende çok dağınığız o yüzden olmuor bir düzene oturtmama laızm ama nasıl yapcam
bilmem püf noktalarınız var mı ?
Kız Betüllll valla aferinleri aldın bendenDünün raporunu vereyim
- Bulaşık yıkadım
- salon süpürüldü silindi koltuk altları kilim altları dahil
- hol süpürüldü silindi
- mutfak ok
- yatak odası ok
- pazara gidildi
- yemek yapıldı yendi
bu sabah gene bulaşıklar kaldı :)
akşam eve gider gitmez bulaşıkları yıkıcam
çöpü çıkarıcam
kuşların kafeslerini temizlicem
salata hazırlıcam yicem
çok işim var gene çoook :)
ah ah nedir bu muhasebeden çektiğimizO zaman evimin durumunu yazayım sizde bana nerden başlıyım onu söylerseniz sevinirim
yatak odamda kıyafet dağı var ama toplaması uzun sürmez silinip süpürülecek
mutfağım kötü durumda :2: hem bulaşıklar var hemde dolapları silmem lazım kızartma yapma hatasına düştüm battı heryerim
2 makina çamaşırım var ütü olacak - 1 makina da yıkacanak
oturma odamın da tülünü yıkamam lazım ama hiç yıkamadım ütü istiyor oabilir
işten 7 gibi çıkıyorum
7,30 da evdeyim
yemek de yapmam lzım o var birde
--------------------
bu arada ece benim adım
8 aylık evliyim
yoğun bir tempo da çalışıyorum muhasebeciyim
ohhhh Betül maşallahın var ne güzel öneriler bunlar - sen bu işi iyi kaptın baksana meydan sana kalmış her gün döktürüyorsun raporlarıAllah mesurt etsin....
ben olsam şöyel sıraya sokardım
eve girince çamaşır makinasını doldur o dönsün.....
sonra ne yemek yapacaksan yeterli temiz malzemen varsa yemeğini hazırla o pişerken bulaşıklara giriş....akşam yemeğinden sonra çıkan bulaşıkları yıkayıp tezgahını silersin
iş çoksa hepsini bir günde yapçam diye kasma bu haftan toparlanma haftan olsun....
atılcak çöpün varsa onları at
çamaşırlar çok sürmez demişsin katla koy ütülencekleride katla koy sonra ütülersin...
dağınıklık bitti mi bitti... şimdi süpürgeyi aç caarrrrr gezin her yeri
sonra katla halıları viledaya sıcak su koy az çamaşır suyu birde varsa mister masıl nasıl güzel kokuyor sil her bir yeri
sonra birde al eline bez biraz da toz al.... bu akşam tv izlemeyi ver.... evini cillop gibi yapmış olursun.... anlatmaktan daha kısa sürüyor inanki...
perdeyi ve ütüleri hafta sonuna bırak ben cumarteside çalışıyorum mesela cumartes iş çıkışı full temizlik yapıyorum ki pazar dinleneyim :)
yarı gel rapor ver :)
sonraki güne de kapı sildirelim sana :)) en nefret ettiğim şey ....
Aramıza hoşgeldinAkşam yaptıklarım
bulaşıklar makineden çıkarıldı
mutfak toplandı
bugünün yemeği yapıldı
çamaşırların bir kısmı ütülendi
bugün akşam
ütüye devam
çakaşırlar toplanıp yerleştirilecek
oğluşma ödev yapılacak
aynen yaaa sanki hafta sonu iş yapan ben değildim - dün bulaşık yıkadım gel gör yine var üç beş yıkanacak şeybütün cumartesi pazar temizlik yaptım git gör gene bulaşık var gene çamaşır var:)) bitmiyo bitmiyo...
gel tabii gel - emin ol 1-2 haftaya öyle bir evrim geçireceksin ki sen bile kendini tanıyamayacaksınişyerindeki işlerden herr fırsat bulduğumda gelicem motivasyoın olacak
aylardır ilk kez kendimi temizlik yapmaya hevesli gördüm
eşime mesaj attım akşama temizlik yapcam yok ol ayağımın altından diye
bende yardım ederim sana dedi
Sen de hoşgeldin aramızao hepimizde var canım ben hafta sonu misafir ağırlayacağım diye bütün gün temizlik yemek bulaşık ütü diye diye kendimi sıkıntıya soktum o kadar zorlamışım ki kendimi şimdi belimin ağrısından oturamıyorum bileBir daha her şeyi aynı anda yapmaya çalışmayacağım.
Hafta içi her akşam bir parçasını yapsaydım bugün böyle olmazdım. Neyse gömlekler askıda kuruduğunda ütülemek daha kolay oluyor. Eşim ve ben çok gömlek giydiğimizden tecrübe edilmiştir canım. Birde her akşam yatmadan evi şöyle bir düzelt sonra toplamak zorlamıyor. Ben bu ara çok salmıştım misafir gelmesi iyi oldu dip bucak temizlendi 2 hafta yapmayınca ev leş gibi oluyor
Bir de hep duyuyorum iki kişinin temizliğinden ütüsünden ne olur diye ah ah sizde gelip bir bana sorun diyorum
işyerindeki işlerden herr fırsat bulduğumda gelicem motivasyoın olacak
aylardır ilk kez kendimi temizlik yapmaya hevesli gördüm
eşime mesaj attım akşama temizlik yapcam yok ol ayağımın altından diye
bende yardım ederim sana dedi
o hepimizde var canım ben hafta sonu misafir ağırlayacağım diye bütün gün temizlik yemek bulaşık ütü diye diye kendimi sıkıntıya soktum o kadar zorlamışım ki kendimi şimdi belimin ağrısından oturamıyorum bileBir daha her şeyi aynı anda yapmaya çalışmayacağım.
Hafta içi her akşam bir parçasını yapsaydım bugün böyle olmazdım. Neyse gömlekler askıda kuruduğunda ütülemek daha kolay oluyor. Eşim ve ben çok gömlek giydiğimizden tecrübe edilmiştir canım. Birde her akşam yatmadan evi şöyle bir düzelt sonra toplamak zorlamıyor. Ben bu ara çok salmıştım misafir gelmesi iyi oldu dip bucak temizlendi 2 hafta yapmayınca ev leş gibi oluyor
Bir de hep duyuyorum iki kişinin temizliğinden ütüsünden ne olur diye ah ah sizde gelip bir bana sorun diyorum
Kız Betüllll valla aferinleri aldın bendenokurken maşallah maşallah diyerek okuyorum raporlarını maalesef birden çok mesajı beğenemediğimden sadece birini beğenebildim ama bil ki hepsi harika süper ötesi olmuş - hamarat arkadaşım benim
Sen de hoşgeldin aramıza
Ev işlerini azıcık boşlasan karşılığında dağ yığınıyla karşılaşıyorsun
Ben de tek başına yaşıyorum ama evim büyük işin ucunu bir bıraksam topla toplayabilirsen - o yüzden bir kişi de olsan beiş kişi de olsan devamlı emek vermen lazım - herkes boş konuşuyor iki kişiden nolcak diye ama kimse de geleyim yapayım demez
ohhhh Betül maşallahın var ne güzel öneriler bunlar - sen bu işi iyi kaptın baksana meydan sana kalmış her gün döktürüyorsun raporları
aynen yaaa sanki hafta sonu iş yapan ben değildim - dün bulaşık yıkadım gel gör yine var üç beş yıkanacak şey
ayy ne hoş bak yardımcıda buldun :))
nee ben tek başıma evi mahfediyom... toz aynı toz yemek yaparken aynı bulaşık çıkıyor ayy ben bir kişilik pisleneyim demiyor hiç bir şey banyo yapıyon banyo batıyo yok yani kişi sayısına bakmıyor :)) bir de misafir geliyo gidiyo oohoooo....
Sağol lillycim aştım valla kendimi... azerin bozdu beni kaşım gözüm seyiriyor oturamıyorum.... eee ne yaptın taşındın mı sen de gel rapor ver diğerleri zaten arazi....
Yazdım canım biraz önce - benim iş yattıayy ne hoş bak yardımcıda buldun :))
nee ben tek başıma evi mahfediyom... toz aynı toz yemek yaparken aynı bulaşık çıkıyor ayy ben bir kişilik pisleneyim demiyor hiç bir şey banyo yapıyon banyo batıyo yok yani kişi sayısına bakmıyor :)) bir de misafir geliyo gidiyo oohoooo....
Sağol lillycim aştım valla kendimi... azerin bozdu beni kaşım gözüm seyiriyor oturamıyorum.... eee ne yaptın taşındın mı sen de gel rapor ver diğerleri zaten arazi....
aynen öyle - o yüzden neymiş başkalarının dediklerine kulaklarımızı tıkıyormuşuz onları sallamıyormuşuzÜstüne daha da hayatını zorlaştıracak isteklerde bulunurlar.
azerinle aşk1 dönene kadar meydanı boş bırakmayayım dedim :)) onlar gelince bizim rapor gene cücük gibi kalır nasılsa :))
Ben evdeyken iş yapardım ama yapamadığım tek şey cam silmek - yükseklik korkum yok ama düşme korkum var yani tabureye çıksam da senaryo üretirim ya düşersem bir yerimi kırarsam diye - o yüzden tek sorunum cam silme işi - yapamıyorum diye de dünyanın sonu değil ya sen de takma olduğu kadar - eşin yapıversin onu daalıntı yaptım hata verdi o da
lilyy aynen öyle
herkes tutturmuş bi 2 kişiden ne oalcak diye
onlar öyle söyledikleri zaman da
insan kendini acayip kötü hissediyor
eşim de ilk evliyken daha çok yapıyordu ama işleri yoğpunlaştığı için
yoruluyor kjoltukta sızıp kalıyor bişi de diyemiyorum
ama akşam süpürgeyi eline tutuşturayım
bir de ben hayatım boyunca hiç iş yapmadım
mesela cam silemem ben onun için de yardıma ihtiyacım olacak
yükselik korkum var
bakamıyorum bile camdan balkondan
Merhaba kızlar
Rapor vereyim diyeceğim de hafta sonu pek iş yapmadım geçen hafta içi epey eve vakit ayırmıştım onunla idare ediyorum
Ev taşıma işi iptal oldu şöyle anlatayım
Cuma günü yeni ev temizliği için iş yerindeki yardımcı bayanlar gelecekti hep bir elden evi kırklayacaktık çünkü önceki kiracı güzelim evi mahvetmiş arkasını toparlamak için destek kuvvete ihtiyacım vardı
Neyse... Perşembe eve gittim vileda kovasına su koydum yüzey temizleyici falan koydum bir de küçük leğenim var ona da asprinli su hazırladım - balkon mermerleri ve demirleri asprinli suyla silindi - sonra balkonunun tozlarını süpürdüm ardından da viledayla iki üç kat sildim (yıkamak için su taşımak zoruma gitti zaten balkonları kullanmıyorum biraz tozlanmış onu da hallettim anlattığım üzere) sonra da kovayı, paspası güzelce yıkadım süpürgeyi de sudan geçirdim - evdeki tüm temizlik malzemelerini hazırladım işte sabun, sıvı sabun, havlu, cif, yüzey temizleyici, çöp torbası, peçete, sünger, bulaşık teli, çamaşır suyu falan... Eve gelirken markete uğramıştım sünger, temizlik bezi, eldiven (ev çok pisti o kadar temizlik maddesine el dayanmaz), porçöz, yağçöz falan almıştım - hepsini toplayıp poşetledim yeni eve gittim - atılacak bırakılmış eşyalar vardı onları toplayıp bir köşeye yığdım ev sahibi cuma attıracaktı - sonra banyoya porçöz döktüm ertesi güne kadar kirler kabarsın diye - odanın birini süpürdüm viledayla sildim falan... Ama baktım ki dolaplar çok yıpranmış, içleri küflenmişadam olacak gibi değiller - sıfırdan yapılması lazım - evi kiraladığım kişiye de dedim geçiştirdi ertesi gün konuşuruz dedi neyse ben temizlik maddelerini bıraktım döndüm eve... Ertesi gün de konuştuk ama ben tatmin olmadım taşındıktan sonra yaptırsam da uğraşamam içinde yaşarken tadilatla falan vazgeçtim - eşyalarımı topladım geldim ama evi üstünkörü elden geçirmiştim yeni gelecek olana çok iş kalmadı yani...
Kendi evimde de odam temizlendi - banyo wc temizdi ama şimdilerde yine elden geçirsem fena olmaz - çamaşırların bir çoğu yıkandı taşınacağım diye... Hatta kırlentler, kanepe örtüleri, yorgan, nevresimler falan hep yıkandı. En son renklilerle beyazlar arka arkaya yıkanmıştı askıdalar hala, bu akşam toplar ve katlarım. Gardırobu boşaltmıştım zaten - onları da yerine yerleştiririm birkaç ay sonraya erteledim taşınma işini...
Dün epey bir bulaşık yıkadımtaşınma telaşından pek mutfağa vakit ayıramadım da... Bugün de masayı ocağı falan silerim artık...
eh bee lilly temizliğe girişmeden evvel bakaydın ya iyice eve :)) neyse rutubeli ev berbat bir şey iyi yapmışsın tutmamakla sağlık olsun diyelim..
Merhaba bayanlar
neredeyse 1 sene olacak evleneli ama ben hala daha ev işlerini düzene sokamadım
topluyorum 2. gün ev felaket
kocam da bende çok dağınığız o yüzden olmuor bir düzene oturtmama laızm ama nasıl yapcam
bilmem püf noktalarınız var mı ?
Valla ben de hayli saskinim ama yetisemedigim icin boyle aciyo halime yardim ediyoaaa aaaa öyle düşünme.... ev ne kadar dağanık ve kirliyse insanın ruhu o kadar çok daralıyor.... ekşın ekşın... Allah boş duranı sevmezmiş de sil süpür....
helal olsun enişteye 10 puan....
püfü yok şeker yapıyoooz gene pisleniyo gene yapıyoruz...
Selam nasılsın? Hamile misin sen kaç aylık? ya kusura bakma ben görmedim sanırım ya da anımsayamadım:44:
eşin epey yardımcı olmuş sağolsun
Bu arada senin de anneler günün kutlu olsun ben anne değilim ama dün annemi, anneannemi, yengelerimi, teyze, abla dediğim herkesi aradım normalde telefonla pek alakam yoktur bir bahaneyle aradım herkesi iyi oldu.
Hoşgeldin
İşin püf noktası elbette var o da pratik olmak, çok dağıtmamak, dağıntı varsa da erken müdahale etmek
Ben de kendime deneyimli ev kızı derdim çalışana kadar ama işe başladığımdan beri düşünüyorum da ne biçim ev kızıymışımŞimdi hem iş hem ev yetişmesi her ne kadar yorucu ve zor da olsa insan pratik olmayı öğreniyor ve evdeki halime göre şimdi daha temiz olduğumu düşünüyorum
Sen takıl buraya, zaten raporları okudukça gaza geliyorsun "ay ben ne pismişim" psikolojisine girip kendine çekidüzen veriyorsun (bakınız: ben)
Kız Betüllll valla aferinleri aldın bendenokurken maşallah maşallah diyerek okuyorum raporlarını maalesef birden çok mesajı beğenemediğimden sadece birini beğenebildim ama bil ki hepsi harika süper ötesi olmuş - hamarat arkadaşım benim
ah ah nedir bu muhasebeden çektiğimizben de muhasebe işlerine bakıyorum gerçekten yorucu - bedenen değil belki ama zihnen çok yoruluyorsun insanda kafa kalmıyor Allahım kolaylık versin
cam silmek, perde yıkamak, dolapları silmek gibi uzun süren işleri hafta sonu yaparsın diğer işleri de günlük halledebilirsin arkadaşlar da önerilerde bulunmuş zaten - bulaşıkları yemekten sonra halledersin mesela, katlanacakları katla koy yerlerine ütülenecekleri de yapabiliyorsan hemen yap aradan çıksın yok yapamam vakit yetmez dersen katla müsait olduğunda ütülersin - ortalığı toplama işlerini arada gezinirken yaparsın banyoya dök çamaşır suyunu o arada yemeğini yap sonra gir banyonu lavaboyu ov zaten 5-10dk alır
bir süpürge çekersin oh mis gibi otur çayını iç ondan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?