En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Günaydın arkadaşlar
Her ne kadar kendim için biraz neşelenmeye, moral bulmaya çalışarak güne başlamak istesem de (uzun zamandır halsiz, depresif moddaydım da) olmuyor. Bu sefer de Soma ile ilgili haberler okuyup izledikçe kendimden utanıyorum, belki tanıdık kimse yok orada ama benim içim acıyor. İnsanız ve başka insanların canı yanarken şahsen mutlu olamıyorum
Ölümlerden öyle çabuk etkilenen biri değilim (ölüm hak deyip ağlayamam mesela) ama bu yaşananlar içimi çok acıttı geride kalanları düşünüyorum, anne-babalar evlat acısı yaşıyor, evlatlar yetim kalıyor, eşler dul ve çaresiz kimisi hamile... Allahım ailelerine sabır ve metanet, ölenlere rahmet etsin. Geride kalanların Rabbim yardımcısı olsun

Bunca sözün ardına ev işi raporu vermek ne kadar etik ne kadar doğru bilemiyorum ama kısaca yazayım:
- Dün sabah banyoda su vanasının biri elimde kalmıştı ve banyo su altında kalmıştı hatta koridordaki yolluk bile ıslanmış - sabahın 5inde onlarla uğraşmış ve balkona kadar zar zor taşımıştım (ağır olduğundan değil üzerindeki suyu her yere akıttığından)
- Akşam eve gittim, ortalıkta bulunan birkaç dağıntıyı topladım - süpürge açtım sehpanın tozunu aldım lavaboları ovdum sprey sıkıp, mutfağın yerini sildim çöpleri balkona çıkardım yeniden dönüşüm olanları toplayıp konteynıra attım (çöpleri de bugun çıkartırım) yemek yaptım yedim - sonra ev sahibim geldi vanayı idareten düzeltti bir aparat eksikmiş onu bugun alıp yapacaklar - sonra da oturup haberleri izledim üzüldüm
Yaptığım ev işi günlük bir temizlikten ibaret - ha bir de gece renkliler yıkandı ama asamadım sabah çünkü hala paspaslar ve yolluk balkonda - akşam kuruduysa onları alıp çamaşırları asarım.

O boş odadan bende ve Betül'de de var Benim de kitap kolilerim orada - Şu an o odanın halini anlatmasam daha iyi - tek kelimeyle rezil bir halde - ıvır zıvır ne varsa oraya tıkıp kapısını kilitliyorum orası hallolursa başka iş kalmaz

aynen öyle
benim hobi malzemelerim pc o odada
yük sandık ne ararsan orda

ama bir gün toplucam eminimmm

aynen öyle
benim hobi malzemelerim pc o odada
yük sandık ne ararsan orda

ama bir gün toplucam eminimmm
Benim gardırobu oraya monte ettiler giyim odası gibi kullanayım diye - kitap kolileri, pilates seti, ütü masası falan orada... Şu an ütülenecekleri de oraya istifledim müsait bir zamanda el atılacak onlara

işte tam da bu nedenle işe daha çok yüklenmem gerektiğini düşünüyorum evlilik arifesinde. hiç değeri olmuyor onca emeğin, yorgunluğun. en basitinden yemek yapmayı malzemeleri doğrayıp tencereye atmaktan ibaret sanıyorlar. o malzemeler nereden geldi? pazardan-marketten ışınlandı herhalde doğranacak hale gelene kadar hele ki yeşillikse 5 su yıkanırken soğuk suda kışın eller nasıl dondu acaba yemek yendikten sonra kağıt tabak vb kullanılmadığına göre hele ki, tavuk-balık-yumurta başta olmak üzere annemden öyle alıştığım için önce lavaboda bir yıkamadan atamam makineye

ocak temizliğinde de etkisini unutmuşum çok haklısın, kenarlarını kaldırıp siliyoruz böyle. tuttuğumuz evde bulaşık makinesi ve çamaşır makinesinin(banyoda) tezgah altında yerleri hazır o yüzden hazır dolap gerekecek ama bir de mikrodalga alacağımız için tezgah üstünde o duracak yani midi fırın altına da bir dolap ya da 4 ayaklı yüksek masa gibi (gerçi o zaman da dağınık görüntü olabilir) yaptırmamız lazım, kiracıyken de bu kadar eşya saçma geliyor ama maliyeti tam boyla aynıya da geliyor sonraki evde sığmazsa veririz artık muhtarlığa, onlar ihtiyacı olanlara veriyor.

Ben fırsat buldukça buradayım artık, bu arada katkım olsun diyeceğim ama kesin konuşmuşsunuzdur daha önce, ütü sevmeyen insan olarak, 15 senedir falan bizim evde çamaşır (giysiler) 600 de sıkılır ve elbise askılarına asılır tersinden yine öyle asılır, öncesinde silkeleriz sertçe bir, hani açılsın diye veee ütüye ihtiyaç kalmaz, mandal izi de olmaz

tabii gömlek giymemeye özen gösteriyorum iş için bile çünkü gömleklerde işe yaramıyor haliye ya da ketenlerde

yeni ev kuracağız biz de yakında, nişanlımın eski dolaplarından işe yarayabilecek olanları iyi değerlendirmem lazım sanırım, çünkü dolap içinde olurlarsa ıvır zıvırlar temizlik daha kolay olur herhalde, ıvır zıvırımız çok fazla, en azından kapısı bozuk bile olsa dolap dolaptır demek lazım sanırım:)

Benim evde mutfak dolapları haricinde hiç dolap yok (banyoda ve wcde sadece lavabo ve ayna var o kadar dolap yok) - temizlik maddelerinin bir kısmı (camsil gibi spreyler ile sıvı deterjanlar) çamaşır makinesinin sağında solunda (çamaşır makinesi için wc yanında holde de denebilir bir boşluk var oraya monte ettik) diğer arta kalanları da mutfak lavabosunun altına koyuyorum havlular gardırobun bir rafını işgal ediyor maalesef yani aslında dolap sıkıntısı olmasa eşyalar daha derli toplu olur da yer yok ben de mobilya almak istemiyorum taşınırsam sıkıntı olur diye...
Sanırım fırınlı ocak almaya karar kıldın - o da güzel aslında yani ekstradan fırın almazsın ve mikrodalga için yerin olur

Püf noktası güzelmiş ama devir ne kadar düşükse o kadar sulu kalıyor çamaşırlar - ben açıkçası kışın hep evin içinde kuruttum ve kalorifer önünde bile 2 günde zor kuruyordu o yüzden yazın uygulayabileceğim bir şey bu paylaşım için teşekkürler

Ev işleriyle ilgili de dediklerinde haklısın ama sakın olaylara öyle yaklaşma derim çünkü ne kadar zor olsa da yapacak olan biziz ve olaylara nasıl anlam katarsak o gözle bakarız yani offff ıspanak yıkamak ne çile dersen çile olur ama eşimle güzel bir yemek için değer dersen sevinç olur

ben de kira evi olacağı için mümkün olduğu kadar az eşya istiyorum, eski ama geniş bir ev çıktı şansımıza ve nişanlımın şimdiye kadar kullandığı eşyalardan sığdırabildiğim kadar raf, dolap vb sığdırmayı düşünüyorum. tabii baktığımız diğer evlere değil onun eski eşyaları yatak odası bile sığmıyordu orası ayrı.
fırın konusunda senin fikrini almak isterim, ocaklı fırın yeri var mutfakta ama sağlık sorunları nedeniyle diz çöküp onu temizleme şansımız yok, içine ulaşmak biraz zor olmalı değil mi? bu durumda da 2 dolap almamız gerekecek tabii hazır bulabilirsek yoksa yaptırmak gerekecek mini fırın ve ocak altı için ayrı ayrı:S fırını temizleyebilmek için bir fikir bulabilsem hiç düşünmeden alırım aslında derli toplu olacak çünkü ve 2 dolap aramak gerekmeyecek.

maalesef öyle düşünemiyorum özellikle yemek konusunda, en nankör ev işi diyebilirim benim için. temizliği yapınca en azından birkaç gün oh ne güzel oldu diyebiliyor insan, yemeğe onca saat- enerji harca sonra da 5 dakikada midede (aşırı hızlı yer nişanlım) ortada sonuçtan eser yok:)

ama mutfak alışverişini (iyi ve ucuza almak için) severim, en azından insanın dolapları dolu oluyor bir süre, yaptığın uçup gitmiyor:)

Okurken bir de yeni evleneceğini varsayarak benden küçük olduğun izlenimine vardım nedense
ev işi konusunda haklısın ev işi çok nankördür - ama yapılması gerekir. Madem ki o işler yapılacak ve bunu yapması gereken sensin o zaman bu işleri eğlenceye dönüştürmek de senin elinde. Emin ol ben hiç ev işini sevmem çünkü o kadar okuduktan sonra yıllarca diplomalı ev kızı olarak yaşadım. Her gün aynı işlerden bıkıyordum şimdi ise hem çalışıyorum hem de ev işleriyle uğraşıyorum ve maalesef ki bir çok kadının da hayatı bu şekilde... Madem yapıyoruz bari keyif alalım diyorum sadece
Yemek için onca vakit harcayıp 5 dkda yenmesi olayının farkına ilk sarma yaptığım zaman varmıştım maalesef tam 3 saat uğraşmıştım ön hazırlığı, içinin pişmesi sarması falan... sonra bir de mutfağı temizlemesi yemek hazırlama derken o gün 6 saat mutfaktaydım ve benim emek emek yaptığım şey 10dk içinde bitince yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam ama artık kanıksadım bazı şeyleri hatta yemek yapmak bir zevk benim için (tabii vaktim ve halim olduğu sürece)

Sağol. zamanım kısıtlı olduğu için ve şahsen de çok hamarat olmadığımdan (işime geldiği zaman yaparım temizliği) o yüzden az oldu.
benim davlumbazım üçgen davlumbazlardan değil, şekli aspritöre benziyo. içinde karbon filtresi var ben genelde çok kızartma yapmadığımdan, yaparsam da fritözde yaptığımdan çok yağ kir pas olmuyor. ama mutfak fayanslarımı silerken onu da elden geçiriyorum üstü tozlanıyo. ben cif döküp veya varsa fısfıslı ciflerden sıkıyorum ve öyle temizliyorum. süngerin sert kısmını kullanmıyorum. sonra ıslak bezle durulayıp kağıt peçeteyle kuruluyorum ki leke kalmasın diye. ara ara da filtreleri çıkarıp (aspritörü kapatan kapakları yani) çıkarıp mutfak için olan bir yağ çözücü sıkıyorum ve bi süre beklettikten sonra sıcak suyla yıkıyorum. süzüldükten sonra takıyorum yerine bu kadar.

ama üçgen davlumbazların kaplama malzemesi farklı olduğundan benim arkadaşlarım metal yüzey temizleyicilerden kullanıyorlar. bu da ayrı bir dip not

evleneceğime bakma ben yaşça büyük ihtimalle büyüğümdür, o yüzden sağlık sorunlarını düşünüyorum ya temizlik açısından:) ben 16 yıldır çalışıyorum bir kısmı hem okuyup hem çalışma, ev işlerinin de sadece kadının görevi olduğunu düşünmüyorum, aileden de böyle görmedim, erkek kardeşim de öyle bir erkek değil:) ben temizlik yapmayı tercih ederim dediğim gibi yemek yapmaya:) ama ergonomik sınırlar içinde tabii:)
sarma diyince yıllar öncesine gittim, sadece bir defa sarma yiyebildi elimden, 1 sene sonra hatırlamadığında sonsuza kadar sarma hakkını kaybetti

Püf noktaları için teşekkürler - açıkçası ben de pek kızartma yapan biri değilimdir sadece soğan kokusuna karşı kullanırım aspiratörü - eve gidince bir el atayım bakalım nasıl temizleniyormuş? Daha önce denemedim bilmediğimden... Kirada olunca zarar vermekten de çekindim

Ev işleri bence de sadece kadının görevi değildir hele ki günümüzde kadınlar iş hayatındalar ben de dahil. Nasıl ki çalışıp eve katkıda bulunurken hayat müşterekse, evde de hayat müşterektir. Ama maalesef ki o düşüncede erkeği bulmak çok zor, hatta neredeyse imkansız - ev işi kadının görevi olarak görülüyor. Ben ev işlerini sevmesem de başka yapacak olmadığından yapıyorum ama evli olsam destek olan bir eş isterim.
Yemek konusunda ben mutfağı sevdiğimden şu düşünceye sahibimdir - mutfağa erkek sokmam orası benim alanımdır ama evin kalan temizlik işleri özellikle de toz almayı erkekler yapsın

bazı aspritörler veya davlumbazlarda parçaları çıkarmak için vidaları sökmek gerekebiliyor. eşin evdeyken yapsan daha iyi olur.

ay canım ya kusura bakma.

kendi başına halletmeye çalış. belki çok alengirli bi şey değildir. basittir.
Yok estağfirullah daha tam tanışmadık olur öyle - bu arada kısaca tanıtayım bari kendimi
28 yaşındayım yeni memurum ailemden uzakta yalnız yaşıyorum işten eve evden işe olan bir hayatım var evim 3+1 deneyimli bir ev kızıyımdır ama burada pratik olmayı öğreniyorum hem ev hem iş derken vakit az iş çok malum

ben de 28 yaşındayım, özel bi şirkette beyaz yaka olarak çalışıyorum. yaklaşık 5 yıldır evliyim. henüz çocuğumuz yok.

ben de deneyimliydim ama kendi evimde çok salladım işleri. yani yapıyorum da öyle her gün değil. şimdi beni korkutan bi olay var, gardrop temizlemek. onu yaptığımda büyük yük kalkacak üzerimden. onun için bir haftasonu ayırmam lazım.

Bende tembellik ediyorum naspsam toparlanamiyorum aslinda yapmayi bilmiyorum😯

kızımla hayat bir başka güzel...💖💞💕💓💗

Bulaşık makinasi boşaltıldı
1 makina çamaşır yıkandı
yıkanan çamaşırlar utulendi,yerleştirildi ..
Mutfak toparlandı ..
Ev toparlandı ..
Esimin dolabını düzelttim
Kısliklarini kaldırdım
Banyoyla da 4 saat ugrastim galibA(kızım sagolsun)
Krizlere girdi...
Banyom mis gibi oldu ama..

Selam kızlar, 1 hafta once Antilop kumaslı koltuk takımımı sildirdim bayan silme suyuna kosla ve bol yumuşatıcı döktü ama bir haftadır sası koku geliyor önceden koku yoktu şampuanlı su yaptım yine geçmedi başına böyle bir durum gelen var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…