- 11 Nisan 2012
- 87
- 38
- 103
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #19.161
merhaba arkadaşlar;
benide aranıza kabul ederseniz bende paylaşımlarda bulunmak istiyorum.bugun bahar temizliğime başladım.saat olarak biraz gec kalmıs olsamda önemli mazeretlerim vardı
gün sonunda yaptıklarımı paylaşmak için sabırsızlanıyorum.herkese miss kokulu günler..
Sen de hoşgeldin aramıza
Ev işlerini azıcık boşlasan karşılığında dağ yığınıyla karşılaşıyorsun
Ben de tek başına yaşıyorum ama evim büyük işin ucunu bir bıraksam topla toplayabilirsen - o yüzden bir kişi de olsan beiş kişi de olsan devamlı emek vermen lazım - herkes boş konuşuyor iki kişiden nolcak diye ama kimse de geleyim yapayım demez
Simdiye kadar olan raporumu veriyorum kizlar..dolabi yerlestirdim kisliklari ayirdim..yatak odasi camini cercevesini sildim. perdesini yikadim astim yatagin altini sildim yatakodasi duvarlarini sildim yerleri supurdum halisini silkelettim esime..sonra da sildim havluyla sirkeli su ve deterjanla bi daha supurdum..
Yerlerini sildim tuvalet masasini ve komidinlerin altini sildim butun mobilyasini sildim dolabin ustu dahil onu esim sildi ben yetisemedim diye cekmeceleri toparladim dolap iclerini sildim mutfak perdesini yikadim babasina oglani yikattim giydirdim camasir makinasina attim camasirlari banyoyu toparladim
Butun evi supurdum oglusun odasini topladim supurdum bulasik mak bosallti esim..ben de mutfagi topladim makineye yerlestirdim kahvalti bulasiklarini.. mer.corbasi yaptim esim yemek yapti kiymali enginarli patates ve pilav.. bulasiklari koydum makineye copu attirdim esime camasirlari topladim balkondan..yikananlari da kocis assin.. belim catliyo artik..bebis yoruldu malesef.. simdi ayaklarimi kaldirdim nete bakayim dedim..bugun kisacasi yatak odasini dip kose temizledim geri kalan yerleri bi supurdum topladim gectim.artik bole yapcam sirayla oda oda dip kose..kadin tutacaktim vazgectim esim istemiyo bu aralar saga sola cok para gitti dugun icin falan ben de hirs yaptim temizlik konusunda napiyim baska turlu rahat edemiyorum kizlar beni bi tek siz anlarsiniz..
gunaydin kizlar
baktim olmuyo dun yarimgun ogleden sonra temizlik icin arkadas geldi salon mutfak kucuk oda banyo tuvalet giristik yardim ettim ben de beraber bitirdik isleri bi mutfak yerleri kaldi fayanssille fircaliycam bi de uc odanin duvarlari kaldi.. onlari yavas yavas silcem onbes gunde yirmi gunde bir almak lazim yarim gun her ise yetisemiyorum hem cocuk hem hamilelik hem is olmuyo kizlar. onlarin eli cabuk bi anda bitiriveriyolar her isi..
bugunku raporumu aksama veririm biraz oglumla ilgilenicem ilgiye ihtiyaci var..
herkese kolay gelsin..
hiç öyle yapmadım ama
mantıklı aslında kurutuculu makinam benim
direk yıkanıpo kuruyor ama
o zaman da çok buruşuıyr
boşa dememişler akıl akıldan üstün diye
ütelenmesi gerekenleri asıp kuruturum diğerlerini de makinada
bende istiyorum haftasonum benim olsun
çok sıkılıyorum
işleri bırakıp gezmeye gidince de bişi anlamıyorum
ay okurken güldüm ne zamandır yorum yazacağım yazamadım Allah iyiliğini versinküçük odamın üstüne tanımam.... artık kuşlarda orda duruyo varın siz düşünün.... yemler tüyler kemirilmiş tünekler kağıtlar bu gün bii girdim şşöööle bi baktım şimdi evden kaçıyorum bilmem anlatabildim mi.... yer görünmüyo o derece....
bunu yazdıktan sonra kaçtım :))
geldim süpürdüm çok şükür kuşlarla kavga dövüş.... odayı sahiplendiler nerdeyse beni sokmıcak sıpalar... yemimizi verdiysen çıkabilirsin der gibiler :))
bu günlük bu kadar temizlik yeter.... şimdi kahve vakti sonra gene mercimek köftesi yapıcam... hafta sonu yap bir hafta ye süper :)
Evet canım geçen hafta hepimiz üzgündük Rabbim beterinden korusunMerhabalar kizlar besalti gündür giremiyorum somada yaşananlar çok üzdü beni hem tadimiz tuzumuz kalmadi üstüne düğün vardi kosturmaca..gorumcem evlendi..
Bugün bütün gün uyudum çok yorulmusum bi is yapamadim sadece nevresimleri degisirdim bi bulasik mak. Calistirdim birkaç bulasik yikadim elde bi de gardirobu yerleştirdim bitmedi daha..
Yarin biraz islencem insallah
Simdi uyku vakti iyi gecelerr
Betülüm sen bu işi iyi kıvırıyorsun valla ben ne zamandır pek eve dokunmuyorum ha dağıttığımı topluyorum ama öyle raporluk birşey yokSelam beybiler gene firardasınız,
dün yaptıklarım
mercimek köftesi
pazar alışverişi
yüz elli kere bulaşık çıkarılıp yüz elli kere yıkandı....
pazardan alınan yeşillikler ayıklandı sirkeli suda yıkandı poşetlendi dolaba koyuldu
böylede olunca yemek kolay olduğu için yendi de bitti :)) ziyanlığa son.... Bundan sonra hep böyle yapıcam....
sabah gene bulaşık yıkadım
arkadaşım vardı gözel bir kahvaltı hazırladım misss miss misss....
o gitti gene bulaşık yıkadıım....
akvaryumu temizledim
Bu gün yapılacaklar;
süpürülecek
silinecek
çöp çıkarılacak
banyo temizlenecek....
ee bi de toz alırım.... tamamdı....
çamaşırlar asılacak....
diğerleri makinaya atılacak
kuruyan bulaşıklar yerleştirilecek
sonradan alınan yeşillikler yıkanacak buzdolabına atılacak....
gene bi ton iş var yarabbim yaaa...
Oh hep kocişim şunu yaptı kocam bunu yaptı bu rapor tam müşterekçe olmuş eşini kutluyormSimdiye kadar olan raporumu veriyorum kizlar..dolabi yerlestirdim kisliklari ayirdim..yatak odasi camini cercevesini sildim. perdesini yikadim astim yatagin altini sildim yatakodasi duvarlarini sildim yerleri supurdum halisini silkelettim esime..sonra da sildim havluyla sirkeli su ve deterjanla bi daha supurdum..
Yerlerini sildim tuvalet masasini ve komidinlerin altini sildim butun mobilyasini sildim dolabin ustu dahil onu esim sildi ben yetisemedim diye cekmeceleri toparladim dolap iclerini sildim mutfak perdesini yikadim babasina oglani yikattim giydirdim camasir makinasina attim camasirlari banyoyu toparladim
Butun evi supurdum oglusun odasini topladim supurdum bulasik mak bosallti esim..ben de mutfagi topladim makineye yerlestirdim kahvalti bulasiklarini.. mer.corbasi yaptim esim yemek yapti kiymali enginarli patates ve pilav.. bulasiklari koydum makineye copu attirdim esime camasirlari topladim balkondan..yikananlari da kocis assin.. belim catliyo artik..bebis yoruldu malesef.. simdi ayaklarimi kaldirdim nete bakayim dedim..bugun kisacasi yatak odasini dip kose temizledim geri kalan yerleri bi supurdum topladim gectim.artik bole yapcam sirayla oda oda dip kose..kadin tutacaktim vazgectim esim istemiyo bu aralar saga sola cok para gitti dugun icin falan ben de hirs yaptim temizlik konusunda napiyim baska turlu rahat edemiyorum kizlar beni bi tek siz anlarsiniz..
Aramıza hoşgeldin sen deÜtümde vardı yahu benim:26:
Hoşgeldin aramızqamerhaba arkadaşlar;
benide aranıza kabul ederseniz bende paylaşımlarda bulunmak istiyorum.bugun bahar temizliğime başladım.saat olarak biraz gec kalmıs olsamda önemli mazeretlerim vardı
gün sonunda yaptıklarımı paylaşmak için sabırsızlanıyorum.herkese miss kokulu günler..
Bahsettiğin öğretmen hanım doğru söylemiş valla ben de çalışmadan önce hep evdeydim Allahım her gün aynı şeylersürekli gel-git yaşadığım konulardan biri. yakında evleneceğiz. nişanlım da ben de epey becerikliyiz dağınıklık konusunda, aslında işlerimiz hep aşırı düzen, disiplin gerektiren işler olduğundan evde rahat olma hakkımız diye de düşünüyorum. yine de pat diye ya da haberli misafir gelecek olsa bizim bu hayat felsefemizi ne kadar anlayabilir ya da annesi geldiğinde:)
geçen gün ikea'da, içine insan bile koyabileceğimiz boyutları olan boy boy kapaklı şeffaf plastik kutular gördüm, zamanla ihtiyacım doğrultusunda o kutulardan alıp her odaya ya da uygun yerlere yerleştirmeyi düşünüyorum, dağınık kalan şeyleri elimle süpürerek hoop içine atıp kapağını kapat at balkona gibi bir sistem fena değil gibi, ihtiyacı olan arasın bulsuntabii buna ben de dahil
birinci mesajdaki işleri okurken kaç gün yataktan kalkamayacağımı düşündüm (rahatsızlıklarımdan dolayı) şu anda genç ve sağlıklısın anladığım kadarıylaama bak hamileymişsin dikkat etmen gerekmez mi, yanlış anlama ne olursun insan sağlıklıyken hep öyle gidecek sanıyor ev temizliği biz bayanların en çok sakatlandığı, incindiği alan malum, lütfen dikkat et kendine, yardımcı çağırmak dediğin gibi şart bütçeye göre. duvarları silme konusuna takıldım özellikle vücudu en çok zorlayabilen işlerden gibi geliyor hep bana boyun, sırt yani omurga açısından.
ama silme diyince boya türü sormadan da edemedimevi yeni tuttuk boya yapılacak özellikle mutfak için silinebilir duvar kağıdı da var diyorlar ama mutfakta yağ lekesi olunca da silinebilir mi bilemedim:44:
zamanında emekli bir öğretmen bayan bizlere bir konuşma yapmıştı, özet olarak "zamanında temizlik dedim, çamaşır dedim, izin günlerimi öyle geçirdim. eşimle çocuklarımla keyif yapacağıma. şimdi hepsinin boş olduğunu anladım önceliklerim değişti ama ne o gençliğim kaldı, ne de enerjim..."
HoşgeldinMerhaba
ben de gelsem mi uzaktan okumakla mı yetinsem bilemedimev işleri kabus
çalışan bayanlar nasıl yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz :26:
Hoşgeldin
Bence uzaktan okumakla yetinme bizzat katılmaya çalış inan ki yeni iş hayatına atılmış ve haddinden büyük ev tutma gafletinde bulunmuş biri olarak epey yol kat ettim burada takılarak
Sana 1915. sayfayı okumanı tavsiye ederim bugün ben okurken yoruldum ama iyi gaza geldimbir de ilk sayfaya göz atsan tamamdır - az çok fikir sahibi olursun
Aslında aynı duurm bende de var - yani işler çıktığı vakit halledilse anlattığın gibi ne ütü birikir ne bulaşık ama işte insanoğlu rahatı görünce uğraşmak istemiyorben pratiklik kurallarını bilip uygulayamayanlardanımalınan eşyalar yerine konsa asılan çamaşırlar toplanırken hemen katlanıp yerlerine yerleştirilse yemek yenen bulaşıklar hemen makinaya atılsa bir yerde toz görüldü mü ele toz bezi alınıp silinse ortalık mis gibi olacak ama serde üşengeçlik var hele havalar sıcak olunca işten gel yemek yap zaten pil bitiyor hep sonra yaparımlara dönüyor iş ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor ütülenceklerim birikti hizmetçi gelse de yapsa diyorum
Ben bekarım da ne oluyor, ev işi aynı yani tek de olsan toz aynı toz 5 kişi de olsan aynıBen evlendiğimden beri çalışıyorum 14 aylık evliyim bu arada ve evim benim de büyükfenalık geliyor. gerçi az eşya öz eşya oldugu için rahatım ama bazen küçük olsaydı hemen bitseydi dediğim oluyor. tamam okuyacağım teşekkürler.
bebek olunca zordur eminim ben bilmediğimden ahkam kesemem taze anne olan arkadaşlar daha doğru çözümler üretebilir sanırımKizlar evim igrrenc batik durumda ama elim kolum kalkmior temizlik yapmaya napmaliyim ya gercekten cok fena hepsini bir yapip cikmak istiyorum ama olmuonolmuo bebekte war daha da zor onla is yapmak esim gece calistigi icin su an uyuyor napcami sasirdim gece mi yapsam acaba islerimi ne dersiniz ya
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hoşgeldin aramızqaEv işlerinin vakti yoktur gündüz, gece, sabah, akşam devamlı yapılabilir yani o konuda geç kaldım diye düşünme nasılsa sabah yapsan akşama kadar yine dağılacak
Bahsettiğin öğretmen hanım doğru söylemiş valla ben de çalışmadan önce hep evdeydim Allahım her gün aynı şeylerher sabah başa sarıyordum yani... ha evli değilim ama anneciğime kıyamazdım o da babama eşlik etmek için bahçe işlerine giderdi ondan dolayı evi ben çekip çevirmeye çalışırdım şimdi annem der seni arıyorum diye
Şu an çalışan biriyim ama o ev işleri yine aynı seyrinde devam etmekte - eskiye nazaran daha pratik olmayı öğrendim bu topiğin de etkisi yadsınamaz benim içinhem çalışıp hem ev işi nasıl halledilir burada takılarak, arkadaşların verdiği püf noktalardan faydalanarak ve burada yaptıklarımı paylaşarak öğrendim. Bu yazım biraz da topiğimizi hem tanıtmak hem de reklamını yapmak gibi oldu ama idare edin artık Sonuçta bir ürünü bile alırken önceden kullananların referansını alma ihtiyacı hissederiz değil mi?
Söylediğin kutular iyi fikirmiş şimdi olmasa bile ileride düşünebilirim almayı zira ev ne kadar düzenli tertipli de olsa illa ki ıvır zıvır eşya çıkıyor (bende çoktur hani)
Duvar kağıdı sormuşsun açıkçası ben duvar silmedim hiç - valla ne yalan diyeyim uğraşamam dabilenler bilmeyenlere anlatsın bir zahmet
ben pratiklik kurallarını bilip uygulayamayanlardanımalınan eşyalar yerine konsa asılan çamaşırlar toplanırken hemen katlanıp yerlerine yerleştirilse yemek yenen bulaşıklar hemen makinaya atılsa bir yerde toz görüldü mü ele toz bezi alınıp silinse ortalık mis gibi olacak ama serde üşengeçlik var hele havalar sıcak olunca işten gel yemek yap zaten pil bitiyor hep sonra yaparımlara dönüyor iş ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor ütülenceklerim birikti hizmetçi gelse de yapsa diyorum
azerinn harika olmuşb, şevk geldi görünce
ben dün işten eve gidince ;
yatak odasını sildim.. malum siyah toz la sevgimizi yazma boyutuna gelmiştik :18:
sonra küçük wc yi temizledim.aynadır lavabodur wc dir..
sonra o hızla diğer banyoyu da ovdum
eşime de balkonu yıkattım.
çamaşır asıldı.. seledeki çamaşırlar da bugün katlanıp ütülenecek.
bir de toz alsam fena olmayacak.
isterse yapmasıne daha ne olsun dimi
boyle esleri yardim edenleri gorunce imreniyorum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?