En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
merhaba arkadaşlar;
benide aranıza kabul ederseniz bende paylaşımlarda bulunmak istiyorum.bugun bahar temizliğime başladım.saat olarak biraz gec kalmıs olsamda önemli mazeretlerim vardı
gün sonunda yaptıklarımı paylaşmak için sabırsızlanıyorum.herkese miss kokulu günler..

Hoş geldin canım paylaşımlarını bekliyoruz.....

sürekli gel-git yaşadığım konulardan biri. yakında evleneceğiz. nişanlım da ben de epey becerikliyiz dağınıklık konusunda, aslında işlerimiz hep aşırı düzen, disiplin gerektiren işler olduğundan evde rahat olma hakkımız diye de düşünüyorum. yine de pat diye ya da haberli misafir gelecek olsa bizim bu hayat felsefemizi ne kadar anlayabilir ya da annesi geldiğinde:)

geçen gün ikea'da, içine insan bile koyabileceğimiz boyutları olan boy boy kapaklı şeffaf plastik kutular gördüm, zamanla ihtiyacım doğrultusunda o kutulardan alıp her odaya ya da uygun yerlere yerleştirmeyi düşünüyorum, dağınık kalan şeyleri elimle süpürerek hoop içine atıp kapağını kapat at balkona gibi bir sistem fena değil gibi, ihtiyacı olan arasın bulsun tabii buna ben de dahil

birinci mesajdaki işleri okurken kaç gün yataktan kalkamayacağımı düşündüm (rahatsızlıklarımdan dolayı) şu anda genç ve sağlıklısın anladığım kadarıyla ama bak hamileymişsin dikkat etmen gerekmez mi, yanlış anlama ne olursun insan sağlıklıyken hep öyle gidecek sanıyor ev temizliği biz bayanların en çok sakatlandığı, incindiği alan malum, lütfen dikkat et kendine, yardımcı çağırmak dediğin gibi şart bütçeye göre. duvarları silme konusuna takıldım özellikle vücudu en çok zorlayabilen işlerden gibi geliyor hep bana boyun, sırt yani omurga açısından.

ama silme diyince boya türü sormadan da edemedim evi yeni tuttuk boya yapılacak özellikle mutfak için silinebilir duvar kağıdı da var diyorlar ama mutfakta yağ lekesi olunca da silinebilir mi bilemedim:44:

zamanında emekli bir öğretmen bayan bizlere bir konuşma yapmıştı, özet olarak "zamanında temizlik dedim, çamaşır dedim, izin günlerimi öyle geçirdim. eşimle çocuklarımla keyif yapacağıma. şimdi hepsinin boş olduğunu anladım önceliklerim değişti ama ne o gençliğim kaldı, ne de enerjim..."

ay okurken güldüm ne zamandır yorum yazacağım yazamadım Allah iyiliğini versin

Evet canım geçen hafta hepimiz üzgündük Rabbim beterinden korusun
sen de hoşgeldin tekrardan

Betülüm sen bu işi iyi kıvırıyorsun valla ben ne zamandır pek eve dokunmuyorum ha dağıttığımı topluyorum ama öyle raporluk birşey yok

Oh hep kocişim şunu yaptı kocam bunu yaptı bu rapor tam müşterekçe olmuş eşini kutluyorm
Ütümde vardı yahu benim:26:
Aramıza hoşgeldin sen de

Merhaba
ben de gelsem mi uzaktan okumakla mı yetinsem bilemedim ev işleri kabus

çalışan bayanlar nasıl yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz :26:

Hoşgeldin aramızqa Ev işlerinin vakti yoktur gündüz, gece, sabah, akşam devamlı yapılabilir yani o konuda geç kaldım diye düşünme nasılsa sabah yapsan akşama kadar yine dağılacak

Bahsettiğin öğretmen hanım doğru söylemiş valla ben de çalışmadan önce hep evdeydim Allahım her gün aynı şeyler her sabah başa sarıyordum yani... ha evli değilim ama anneciğime kıyamazdım o da babama eşlik etmek için bahçe işlerine giderdi ondan dolayı evi ben çekip çevirmeye çalışırdım şimdi annem der seni arıyorum diye
Şu an çalışan biriyim ama o ev işleri yine aynı seyrinde devam etmekte - eskiye nazaran daha pratik olmayı öğrendim bu topiğin de etkisi yadsınamaz benim için hem çalışıp hem ev işi nasıl halledilir burada takılarak, arkadaşların verdiği püf noktalardan faydalanarak ve burada yaptıklarımı paylaşarak öğrendim. Bu yazım biraz da topiğimizi hem tanıtmak hem de reklamını yapmak gibi oldu ama idare edin artık Sonuçta bir ürünü bile alırken önceden kullananların referansını alma ihtiyacı hissederiz değil mi?
Söylediğin kutular iyi fikirmiş şimdi olmasa bile ileride düşünebilirim almayı zira ev ne kadar düzenli tertipli de olsa illa ki ıvır zıvır eşya çıkıyor (bende çoktur hani)

Duvar kağıdı sormuşsun açıkçası ben duvar silmedim hiç - valla ne yalan diyeyim uğraşamam da bilenler bilmeyenlere anlatsın bir zahmet

Merhaba
ben de gelsem mi uzaktan okumakla mı yetinsem bilemedim ev işleri kabus

çalışan bayanlar nasıl yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz :26:
Hoşgeldin
Bence uzaktan okumakla yetinme bizzat katılmaya çalış inan ki yeni iş hayatına atılmış ve haddinden büyük ev tutma gafletinde bulunmuş biri olarak epey yol kat ettim burada takılarak
Sana 1915. sayfayı okumanı tavsiye ederim bugün ben okurken yoruldum ama iyi gaza geldim bir de ilk sayfaya göz atsan tamamdır - az çok fikir sahibi olursun

ben pratiklik kurallarını bilip uygulayamayanlardanımalınan eşyalar yerine konsa asılan çamaşırlar toplanırken hemen katlanıp yerlerine yerleştirilse yemek yenen bulaşıklar hemen makinaya atılsa bir yerde toz görüldü mü ele toz bezi alınıp silinse ortalık mis gibi olacak ama serde üşengeçlik var hele havalar sıcak olunca işten gel yemek yap zaten pil bitiyor hep sonra yaparımlara dönüyor iş ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor ütülenceklerim birikti hizmetçi gelse de yapsa diyorum

Ben evlendiğimden beri çalışıyorum 14 aylık evliyim bu arada ve evim benim de büyük fenalık geliyor. gerçi az eşya öz eşya oldugu için rahatım ama bazen küçük olsaydı hemen bitseydi dediğim oluyor. tamam okuyacağım teşekkürler.

Kizlar evim igrrenc batik durumda ama elim kolum kalkmior temizlik yapmaya napmaliyim ya gercekten cok fena hepsini bir yapip cikmak istiyorum ama olmuonolmuo bebekte war daha da zor onla is yapmak esim gece calistigi icin su an uyuyor napcami sasirdim gece mi yapsam acaba islerimi ne dersiniz ya

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aslında aynı duurm bende de var - yani işler çıktığı vakit halledilse anlattığın gibi ne ütü birikir ne bulaşık ama işte insanoğlu rahatı görünce uğraşmak istemiyor

Ben bekarım da ne oluyor, ev işi aynı yani tek de olsan toz aynı toz 5 kişi de olsan aynı eve mümkün olduğunca az eşya aldım ama mesela kitaplığa ihtiyacım var kolilerde 1 yıl geçti sanki düzensiz gibi oluyor ama ya taşınırsam diye de alamıyorum fazlalık olmasın diye...

bebek olunca zordur eminim ben bilmediğimden ahkam kesemem taze anne olan arkadaşlar daha doğru çözümler üretebilir sanırım

tanıtım için çoook teşekkür ederim ve duvar silmeyen birini daha gördüğüme çok sevindim:) bizim ailede hiç görmedim, geçenlerde annemle konuşuyorduk hatta bunu. bizde eskiden kağıtlar yenilenirdi, sonra da boya yenilenmeye başladı, 2 yıl önce yaptırdık en son mesela, e hiç kirli de durmuyor bilemiyorum ki, belki evde çok sigara içilse hani is falan mı olur acaba. ben aslında özellikle çocuklar geldiğinde malum yemek masasının yan duvarı renklere bürünüyor onu merak ediyorum, duvar silgisi diye bir şey var elektrik düğmelerinin etrafını ve bu yemek masasının yakınlarını onunla temizliyoruz mesela:)
akıl akıldan üstündür, benim de buradan öğreneceklerim çok işime yarayacaktır eminim tabii şu evin eksiklerini gidersek daha rahat okuyacağım buraları şu anda da ama temizliği kolay pratik çözümler için başınızı ağrıtabilirim annem pratiklik konusunda 10 numaradır, onun incilerinden de paylaşırım yeri geldikçe:) ama tabii ben hep gördüğüm için o yönünü insan alışıyor ve daha pratik nasıl olunur diye düşünüyor:)

dolap-kutu olayının hayat kurtarıcı olduğuna inanıyorum mesela ayakkabı kutularını annem rengarenk kap kağıtlarıyla kaplamıştı, ufak tefek kağıt parçaları, kablolar vb için harika bir çözüm oldu bizim evde. açıkta kalınca feci toz oluyor malum. böyle hem hoş görünüyor, hem de kutunun tozunu almak yeterli

lütfen ama işten gelip de yemek yapan biri kendine üşengeç dememeli beni en çok düşündüren konu yemek:) toptan yapıp dondurucuya atma çözümü bulduk:) ilk defa mikrodalga kullanacağız bu yüzden:)

Gunaydin can eriklerim
nasilsiniz bakalim uzun suredir giremiyorum
mobilyalari sectik
ev neredeyse hazir cok sukur
gelicek hafta tasiniriz herhalde evimize
siz nasilsiniz

Eveeet bu topigi okuyan ve bi turlu totoyu kanepeden kaldiramayanlar icin gelsin

once topigimizin meshur sac stilitepeden topuuuuuuuuuuuuuuuz

ardindan gereken malzemeler

veeeeeeeeeeeeee son ses muziiiiiiiiiiiik
[video=youtube;Vg7qlU5_jG4]http://www.youtube.com/watch?v=Vg7qlU5_jG4[/video]​

azerinn harika olmuş b, şevk geldi görünce

ben dün işten eve gidince ;

yatak odasını sildim.. malum siyah toz la sevgimizi yazma boyutuna gelmiştik :18:
sonra küçük wc yi temizledim.aynadır lavabodur wc dir..

sonra o hızla diğer banyoyu da ovdum
eşime de balkonu yıkattım.

çamaşır asıldı.. seledeki çamaşırlar da bugün katlanıp ütülenecek.

bir de toz alsam fena olmayacak.

e daha ne olsun dimi
boyle esleri yardim edenleri gorunce imreniyorum valla

Yaz geliyor, artik pikeler ciktiiiii! yeni pike takimimi makineye attim, serilecek. Mutfak gozden gecirilecek, ayrintili temizlenecek. Eve supurge tutulacak, toz alinacak. Camlari hic soylemiyorum, yagmurlardan dolayi. Ben onlara bakiyorum, onlar bana bakiyor. Gecinip gidiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…