Ev İşlerimi yapamıyorum yardım edinn :(

nur0993

Türkiye Cumhuriyeti <3
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
2.496
31
158
merhaba kızlar. ben 19 yaşındaym. okulum bitti ve evlendim. Annemin evinde bir iş yapmadım ama neyin nasıl olacağını biliyorum. Çok üşengeç birisiyim. Mesela bu pazar günü eşimle evdeydik. Yedik mutfağa attık çıkardık odaya attık onu oraya bunu buraya taraklar havlular yataklar kıyafetler offf.. Herşey her yerde oluyor. Tozlar uçuşuyor Pislikten nefret ederim ben. Herşeyi görüyorum bak burası çok pis temizleyim diyorum üşengeçliğimden yapamıyorum. Hep aklımda oluyor mesela rahatsız oluyorum ama orayı yapmam için kendimi ikna etmem 3 4 gün sürüyor. Bide mesela bi işe başlarken çok duruyorum oturuyorum düşünüyorum ne var sanki yani kalk yap değilmi. Önce bayağı bir bakınıyorum etrafıma sonra kalkıyorum. Bi kalkınca bütün evi temizleyebiliyorum ama önemli olan işte o "bir kalkmak".
Eşim titiz biri aşırı hemde. Pazar günü evimiz o dağınık pis şekliyle kaldı yattık. Ertesi sabah işe gittik. iş çıkışı toplucm diye düşünüyorum. Ama o gün eve gitmedik. Annemlerde kaldık. ertesi gün yani dün eşim eve gitmiş bişey almaya evi o halde görünce şok yaşadı heralde. Bana çok kızdı bir daha o evi öyle görürsem hiç iyi olmaz diye bayağı kavga ettik. bağırdı çağırdı. Bende iş çıkışı eve gittim dün İnanırmısınız saat 5ten 9a kadar topla topla bitmedi ya öldüm yorgunluktan. Tertemiz oldu şuan evim ama 2 3 gün sonra yine aynı olma ihtimali var Tecrübeli ev hanımlarından ablalarımdan yardım istiyorum ne yapmam gerekiyor ( bu arada evlendiğimden beri biraz gelişme var yani ilk evlendiğim zamanlar işler birikiyordu yapamıyordm annemi çağırıyodm annem yapıp gidiyordu ama anneme diyemem artık kızıyo bana :)

Ev hanımlığı bitmek bilmez istifa da edemezsin mecbur yapmak zorundasın,sevmesen bile yapacaksın.
Birde erken evlenmişsin kendini o sorumluluğa hazır hissetmeden ama her ne olursa olsun yapmalısın ya da durumun iyiyse her gün bayan getirebilirsin evine.

eminim zaman içinde pratiklik kazanacaksın.ancak bir tavsiye aldığını yerine koyma alışkanlığını ilk olarak kazanmaya bakarsan gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Merhaba;

çalışıyorsun iş ev aynı anda yürütmek kolay değil ama imkansızda değil.

Şuanda tecrübesiz olduğun için bu zorlukları yaşıyorsun.

Bak ne güzel evini tertemiz yapmışsın,hazır temizken bugünden sonra işlerini erteleme.

Akşam yemek yenir yenmez neolursa olsun bulaşıkları hemen makinaya yerleştir.

Akşam yatmadan önce mutfakta 1 bardak varsa bile onu ortadan kaldır,

oturma odanı düzenle öyle uyu,sabah kalktığında daha mutlu uyandığını farkedeceksin.

Çalışma saatlerine göre her akşam bir işini hallet,tozlar lavabo temizliği çok zaman almaz.

2 kişisiniz zaten az daha düzenli tertipli olmayı denesen,çok fazla emek harcamadan yorulmadan işlerin bittiğini göreceksin.

Eşinde titizse,onuda daha fazla kızdırmadan kendine çeki düzen ver toparlan.

Ev temizliği insan psikolojısını ıyı yönde etkılıyor.

Başaracaksın ben inanıyorum.

Sevmemek değil aslında sadece üşenmek. Yapmak zorundayım farkındaym. zaten yapıyorum ama 2 3 gün biriktirip yapıyorum böyle oluncada çok yoruluyorumm

Evet Mesela bu sabah gerçekten huzurla uyandım evde rahat hareket edebildim toplu ve temiz olduğu için. Ve en büyük sorun yemek yapıyorum hazırlıyorum yiyoruz o mutfağı toplamak çok zor geliyor. Eşim odada ben mutfakta olmak istemiyorum onun yanında olmak istiyorum hep. Sende gel mutfakta dur yıkayım bulaşıkları diyorum o da olmuyo tabi kalıyo işte öyle ama bugünden sonra gerçekten dikkat edicem dün gece uyumadım resmen bayıldım yorgunluktan :)

Evli arkadaşların tecrübelerinden faydalanmalısın birçoğu gelip yazacak şimdi sen de uymaya çalışırsan sorun çıkmayacaktır.
Dedikleri gibi aldığını yerine koyma alışkanlığın olursa daha rahat edersin.
Birde plan yapabilirsin mesela cumartesi günü silip süpürme günün olur aynı zamanda çamaşırda yıkayabilirim vs. diye.
Kafanda plan yap tatlım,koaly gelsin

eminim zaman içinde pratiklik kazanacaksın.ancak bir tavsiye aldığını yerine koyma alışkanlığını ilk olarak kazanmaya bakarsan gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Annemin felsefesi :) Aldığı aldığın yere koysan böyle nur :) teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

cumartesi günüde çalışıyorum. birtek pazarım var. Her pazar silip sürüyorum eşimle beraber tabi :) Çamaşırları cumartesi akşam atıyorum pazar günü topluyorum

En güzel temizlik kirletmemektir!!!
İşlerinizi biriktirmezseniz daha kolay olur.

Cnm öncelikle akşam yatarken etraftakileri toplayıp yat sadece 15 dk yada mutfakla beraber yarım saat sürer.Eğer akşam yediklerini içtikleri mutafağa yığıp yatıyorsan ertesi gün giresin gelmiyor ve ertesi günde......Öylece birikip gider.Halbuki sadece 15 dk yeter.
İşten gelince de üstünü falan değiştir hemen as çıkardıklarını dolaba yerleştir.yerleştirmezsen yatarken yerleştiririm dersin yatrkende çok uykun gelmiştir yarın dersin.yarın yarınn hafta sonu dağ olur:)) ve işten gelince azıcık oturup dinleneyim deme. şöyle bir etrafa bak kalan giden varsa topla. Sonra mutfağa gir yemek falan filan...
ama işten gelince oturunca oturup kalırsın .yani bende öyle oluyordu.
Valla ben de yeni üyeyim ama burayı sürekli takip ediyordum.biraz burdaki bayanların yazdıklarını okuya okuya gaza geldim bende.tek sebep tembellik başka da bişey değil.

nur canım ıste bu tür sorumluluklar yuzunden gec evlen dıyolar :))))

Aynen öyle oluyor kalıyor da kalıyor. bide benim evim uzak iş çıkışı haftanın 3 4 günü annemlerde oluyoruz. Gece eve geç gidiyoruz bi önceki günden dağınık oluyor o akşamda biraz üstüne ekleniyo felan çok kötü Akşamları evde olduğum zaman toplayabiliyorum sadece.

Yemekten sonra mutfağı toplamak işkence gibi gelebilir,

hiçbirimiz bayılmıyoruz bu duruma emin ol :)))

Ama ki zamanla pratıkleşeceksin ve çok zaman almayacak ev işlerin.

Mutfağı 5 dakikada tertemiz yapıp eşinin yanına geçiceksin,çayını kahveniiçeceksin.

zaten yemekten sonrada bulaşıklar bitmez yatana kadar,çay kahve cerez meyve muhabbeti vs.

Pratikleşeceğim günleri bekliyorum bana enerji lazım kesinlikle yoksa pis biri değilim. Zaten bu yüzden doktora gitmiştm b12 vitamini eksikliği demişti üşengeçlik olurmş devamlı yorgunluk hissi olurmuş. Her ay vurulmam gereken bi iğne vermişti ama ben çok ciddiye almadım ve olmuyorum iğneyi.

Eşinin tutumuna şaşırdım, ne demek yani, "evi bir daha böyle görürsem kötü olur"? Sanki sen tek başına mı dağıttın, o kadar rahatsız oluyorsa işin ucundan tutuversin. Biz eşimle birlikte dağıtır birlikte toplar temizleriz. Hele şimdi hamileyim, hiçbir ev işine elimi sürdürmüyor.

Hımmm evet kansızlık ,vıtamın eksikliği falanda sürekli halsızlık yapar,

buda üşengeçlik,ataletsizlik olarak kişiye yansır.

İyisi mi sen iğneni,tedavini aksatma ...

Aslında çoğu zaman anlayışlıdır eşim. pazar günleri beraber temizlik yaparız. yardım ediyo etmiyo dersem nankörlük etmiş olurum. ama dünkü evi erkek olarak tek başına toplayamazdı :) o yüzden kızdı diye düşünüyorum.

Hımmm evet kansızlık ,vıtamın eksikliği falanda sürekli halsızlık yapar,

buda üşengeçlik,ataletsizlik olarak kişiye yansır.

İyisi mi sen iğneni,tedavini aksatma ...

Evet tekrar bi kontrele gitsem iyi olabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…