zaman bazen uzun gibi oluyor ama 10 dk da mutfak hayde hayde toplanıyor. Aldığını aldık yere koyarsan zaten dağınıklık olmuyor çalısan insanlar herseye yetismek zorundayız bi de evinde ıvır zıvır seyler olmasın onlarda zorlastırıyor isleri genel temizliği
Eşinin tutumuna şaşırdım, ne demek yani, "evi bir daha böyle görürsem kötü olur"? Sanki sen tek başına mı dağıttın, o kadar rahatsız oluyorsa işin ucundan tutuversin. Biz eşimle birlikte dağıtır birlikte toplar temizleriz. Hele şimdi hamileyim, hiçbir ev işine elimi sürdürmüyor.
benim eşim de böyle Allah razı olsun. masayı o toplarken ben bulaşıkları koyarım. o çayı demler. sonra beraber içer tv izleriz. ben ders çalışıyorsam o çay koyar bana. onun işi varsa ben yaparım. ben yemek hazırlarken o mutfakta olur masayı hazırlar işi bitse de tv mutfakta izler. biz de birlikte olmayı seviyoruz. beraber daha çok zaman geçirmek için bazı şeyler ortak olmalı.
Bende ayni problemle karsi karsiyayim canim :) hep yapicam diyorum, ertelemicem bi onceki sefer yaptigim gibi ama olmuyo :) isin iyi yani daha bekarim ve karisanim yok, ama ilerde buyuk problem olabilir iste. Degismem gerekiyo :) Buradaki tavsiyeleri bende okuyorum simdi
kızlar bunun bi tek yolu var programlı olmak kafanda günlerini olustr pazrtesi günü yemek iki günlk yemek hazrlayabilrsin salı gunu evini süpür toz al carsamba yemek ve yerleri silersin perşembe günü dolaplar bnm bozuluyo aldgmz sekılde koymuyoruz cunku onları halledebilrsin sizdede oyleyse tabi :) cuma görünen yerleri viledayla alırsın cuma yemek :) her akşam banyo ve tuvaleti ve lavoboları camısr sularsan pek dağınıklık olacgını sanmıyorum :) ben şimcik hamiş olduğum için evdeyim elimden geldğince yapmaya calsıyorum :)
gerçekten arkadaşlara katılıyorum ilk adım çok basit aldığını yerine koy :) sonra yardımlaşmak önemli çalışıyorsanız eşinizde size yardım etmeli en azından hafta içi. benim dün akşam yemeğim vardı ama yinede yemek yaptım akşama hazırlama derdim olmayacak. Derin dondurucuda da hazır yemeğim var. düzenli ve pratik olmak lazım..
Pratikleşeceğim günleri bekliyorum bana enerji lazım kesinlikle yoksa pis biri değilim. Zaten bu yüzden doktora gitmiştm b12 vitamini eksikliği demişti üşengeçlik olurmş devamlı yorgunluk hissi olurmuş. Her ay vurulmam gereken bi iğne vermişti ama ben çok ciddiye almadım ve olmuyorum iğneyi.
Dağıttın herşeyi arkanı toparlayarak yaparsan bukadar sıkıntı çekmezsin, Senn işlerini çok biriktirdiğin için gözünde büyüyor...Zamanlaa alışırsın
bende senın gıbıyım usengeclık sureklı yorgunluk halsızlık var bna hap verdıler :)
Eşim eve geldiğinde ona iş yaptırmak istemiyorum çünkü zaten 10 10,30 gibi geliyor. bütün gün ayakta hiç oturmuyor kıyamıyorum kalk beraber sofrayı toplayalım demeye. o eve geldiğinde ben hemen sofrayı kuruyorum aç geliyo çünkü. yemek yiyene kdar saat 11i geçiyo. Bi çay sefamızda yok. Yani ben bulaşık yıkamaya gidersem onu tek bırakıp %90 uyur. Oyüzden gitmiyorum yıkamaya
İşlerinizi gerekli düzene sokmaya başlamanıza sevindim.
Sizde eşiniz gibi çalışan bir bayansınız; dolayısıyla eşinizinde size bazı konularda destek olması şart.
Birde tek taraflı söz ettiğiniz dağınıklığın olması imkansız, yani eşinizde dağınık..
Madem titiz, madem görmek istemiyor evi öyle kendiside yardım etmeli, yok direniyorsa en azından dağıtmamalı..
tamam canım anladım. haklısın o zaman. eşim cumartesi çalışır ben evdeyim. ben de cuma akşamları ve cts iş yapmasını istemem. kıyamam. o zaman o gelene kadar yapabildiğini yapacaksın. hatta vaktin varsa bir saat uyu dinlen. gece o uyuyunca bulaşıkları yerleştir. başbaşa geçecek 1-2 saatini harcama bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?