Ev İşlerimi yapamıyorum yardım edinn :(

zaman bazen uzun gibi oluyor ama 10 dk da mutfak hayde hayde toplanıyor. Aldığını aldık yere koyarsan zaten dağınıklık olmuyor çalısan insanlar herseye yetismek zorundayız bi de evinde ıvır zıvır seyler olmasın onlarda zorlastırıyor isleri genel temizliği

Evet bunu bende farkettm o yüzden mutfakta bangonun üstünde duran bi çok şeyi kaldırdm mesela. evet biliyorum 10 dakika da bitirebilirm ama işte biraz biriktirmeden girmiyorum alışkanlık haline getirmişim bunu. Kurtulmam lazım

ben 25 yasinda evlendim evlenene kadar bir bardagi dahi mutfaga birakmisligim yoktu..tamam herseyi bilirdim ama yapacak cok kisi vardi evde ben ugrasmazdim..zaten univ. bitirdikten sonra calismaya basladim hic firsatim olmadi..evlendim is basa dusunce oo baktim ben ev isi yapabiliyormusum..cunku bir yerden duymustum..erkekler isten eve geldiklerinde evi temiz yatagi toplu gormek istermis diye..yani istemsiz bunlara bakalarmis kimi tepki verir kimi vermezmis ...ama en ufak kavgada ortaya cikarmis...

bende bunu dusunerek baya bildigin temizlik yapmaya basladim ama sonu yok...bitmiyor ne camasiri ne bulasigi..birde hamileyim simdi cok zor yapiyorum ama yine isten gelince esim en azinda ortalik toplu yemek hazirlanmis temiz bir evle karsiliyorum...cunku ben erkek olsam o pislige dayanamazdim...ilk 6 ay cok uyku yapti bende hamilelik hergun kustum..o halde bile zorla temizlik yapmistim..hemde isten gelip...

benim eşim de böyle Allah razı olsun. masayı o toplarken ben bulaşıkları koyarım. o çayı demler. sonra beraber içer tv izleriz. ben ders çalışıyorsam o çay koyar bana. onun işi varsa ben yaparım. ben yemek hazırlarken o mutfakta olur masayı hazırlar işi bitse de tv mutfakta izler. biz de birlikte olmayı seviyoruz. beraber daha çok zaman geçirmek için bazı şeyler ortak olmalı.

Bende ayni problemle karsi karsiyayim canim :) hep yapicam diyorum, ertelemicem bi onceki sefer yaptigim gibi ama olmuyo :) isin iyi yani daha bekarim ve karisanim yok, ama ilerde buyuk problem olabilir iste. Degismem gerekiyo :) Buradaki tavsiyeleri bende okuyorum simdi

kızlar bunun bi tek yolu var programlı olmak kafanda günlerini olustr pazrtesi günü yemek iki günlk yemek hazrlayabilrsin salı gunu evini süpür toz al carsamba yemek ve yerleri silersin perşembe günü dolaplar bnm bozuluyo aldgmz sekılde koymuyoruz cunku onları halledebilrsin sizdede oyleyse tabi :) cuma görünen yerleri viledayla alırsın cuma yemek :) her akşam banyo ve tuvaleti ve lavoboları camısr sularsan pek dağınıklık olacgını sanmıyorum :) ben şimcik hamiş olduğum için evdeyim elimden geldğince yapmaya calsıyorum :)

Eşim eve geldiğinde ona iş yaptırmak istemiyorum çünkü zaten 10 10,30 gibi geliyor. bütün gün ayakta hiç oturmuyor kıyamıyorum kalk beraber sofrayı toplayalım demeye. o eve geldiğinde ben hemen sofrayı kuruyorum aç geliyo çünkü. yemek yiyene kdar saat 11i geçiyo. Bi çay sefamızda yok. Yani ben bulaşık yıkamaya gidersem onu tek bırakıp %90 uyur. Oyüzden gitmiyorum yıkamaya

Karışan olmadı mı daha kötü olur :) arada birinin destur çekmesi lazım

çok düşünüyorum :) ama dediğim gibi zaten hergün eve gitmiyorum ama gttiğim zamanlar yoldayken şunu yapcm bunu yapcm diye planlayıp yapabliyorum 2 3 gün birikmiş olan işlerimi :)

gerçekten arkadaşlara katılıyorum ilk adım çok basit aldığını yerine koy :) sonra yardımlaşmak önemli çalışıyorsanız eşinizde size yardım etmeli en azından hafta içi. benim dün akşam yemeğim vardı ama yinede yemek yaptım akşama hazırlama derdim olmayacak. Derin dondurucuda da hazır yemeğim var. düzenli ve pratik olmak lazım..

Yemek problemim olmuyor. Eşim geç geliyo dediğim gibi. Yemeğimi yetiştirebiliyorum. Bide yemek konusunda gerçekten pratikleştm :) Mesela ilk başlarda yemek yaparken mutfağın altını üstüne getirirdm bütün çatal kaşıkları kullanmş olurdm :) Ama mesela dün yemeklerimi yaptım hatta kayınvalideme misafir gelcekmiş onun için ikramlar felan yptım ama mutfağım hiç dağılmadı bunu farkettm :) İlerleme var ya bende :)

bende senın gıbıyım usengeclık sureklı yorgunluk halsızlık var bna hap verdıler :)

Dağıttın herşeyi arkanı toparlayarak yaparsan bukadar sıkıntı çekmezsin, Senn işlerini çok biriktirdiğin için gözünde büyüyor...Zamanlaa alışırsın

İşlerinizi gerekli düzene sokmaya başlamanıza sevindim.

Sizde eşiniz gibi çalışan bir bayansınız; dolayısıyla eşinizinde size bazı konularda destek olması şart.

Birde tek taraflı söz ettiğiniz dağınıklığın olması imkansız, yani eşinizde dağınık..
Madem titiz, madem görmek istemiyor evi öyle kendiside yardım etmeli, yok direniyorsa en azından dağıtmamalı..

Son düzenleme:

tamam canım anladım. haklısın o zaman. eşim cumartesi çalışır ben evdeyim. ben de cuma akşamları ve cts iş yapmasını istemem. kıyamam. o zaman o gelene kadar yapabildiğini yapacaksın. hatta vaktin varsa bir saat uyu dinlen. gece o uyuyunca bulaşıkları yerleştir. başbaşa geçecek 1-2 saatini harcama bence.

tek taraflı değil tabiki eşim çoğu zaman yardımcı olur ama çokta üstüne gitmek istemiyorum yap diye. çünkü haftaiçi çok yoruluyor. Benden daha çok yoruluyor yani bunu bliyorum kıyamam ona ama pazar günleri çok fena kıyarım :))

Fatih gelene kadar her yeri toplayabiliyorum zaten canım. Ama her yeri süpürüp silmem mümkün olmuyo. Oturma odasını mutfağı süpürüyorum fatih gelene kadar pazar günüde temizlik :)

canım bak şöle düşün kaynanam gelip böle görse neler demez arkamdan hem sen eşini aldın yuvasından şimdi ona annesinden daha ii bakmalısın ki o da hep huzuru sende bulsun böyle düşün bence bu ii bir taktiktir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…