canım bak şöle düşün kaynanam gelip böle görse neler demez arkamdan hem sen eşini aldın yuvasından şimdi ona annesinden daha ii bakmalısın ki o da hep huzuru sende bulsun böyle düşün bence bu ii bir taktiktir :)
benden bir tane daha varmış :)))
bende annemle , kardeslerimle yasarken , hic bir is yapmazdim , cunku annem yaptirmazdi , aman kizim sen otur ben yaparim , vs vs ,
boyle olunca evlenincede kolay adapte olamiyor insan , herseyi kendi yapmasina :) Ben hala oyleyim , 3 gündür camasir aticam makineye diyip duruyorum
ama bir turlu atmadim hala :) annelerimizin sucu belkide , bizi boyle narin yetistirdiler , koca evine gelince afalladik
gezmen eğlenmen gereken yaşta ev hanımı olmuşsun.üstüne çalışan ev hanımı.kolay değildir ev işi çünkü sonu yok sürekli çıkar.haftanın 6 günü çalışıyorsan hani maddi durumun yoksa bile ayda bir yardımcı birini getirsen dip köşe yapsa en azından ev sağlıksız bir hal almaz o baya gider sana.yemek işini de eşini aynı yemeği birkaç gün yemeye ikna et.bazen dışardan,bazen hazır gıdalardan da faydalanırsın.sonuçta onun da anlayışlı olması gerekir "ben titizim , ev hep temiz olacak" demek kolay da biraz da empati yapması gerekir.
ayrıca eşinden de yardım iste en azında ev süpürme işi onun olsun mesela zaten evde değilsiniz pazar günü o evi süpürse sen de birkaçgünlük yemek yapsan sonra da gezseniz olabilir.ama mükemmel olup herşeye yetişeğim telaşını düşme.eşinden illa ki yardım iste.kızarak değil ama "senin salatan çok güzel oluyor ben öyle tutturamıyorum" der ona da salata yaptırırım ben mesela...bu gibi şeyler.ama zamanla daha kolay olacak herşey.
Aşağı yukarı bütün kadınlarda aynı sorun var sanırım.Bende öyleyim.
Şuan kış olduğu için daha fazla birikme oluyor hele bide 11 aylık kızın pop üstünde yürüyüp sobaya dokunma riski olduğundan onuda yalnız bırakıp bakamıyorum bir işe.İlk evlendiğim zamanlara göre daha iyiyim daha çabuk ve pratiğim ama maalesef erteleme huyum genede oluyor.Hoş kendi kendime söz verdim artık hiç birşeyi ertelemiycem diye.Uyuguluyorum çoğu zaman.Uygulamazsam rahatsız oluyorum.
Bende burada okudukça gaza geldim hemen mutfak dolaplarım baya karışıktı onu topladım hem yemek yapıp hem makinaya bulaşık koydum çamaşır astım.Kızım uyuyo diye yapabilidim yoksa kalıcaktı gene:):)
Ha şimdi ne mi yapıyorum çayımı içiyorum mis gibi:):)
Eltin düzeni oturtumuş demekk ki.Birde daha yeni evlisin sanırım ki hemde çalışıyorsun bu çok normal.Ben evde olduğum halde hiç yapmak istemiyorum...:):)
Yinede normal:)
Ama sana verebileceiğim en iyi ipucu şu.Kendi kendine düşün ve artık ertelemek yok de.ortada dağınık bir şeymi gördün kaldırcam de inat et kalk kaldır.Sonra 1 2 3 derken bakıyorsun ki değişiyorsun...
Bende öyle oluyor dediğim gibi.Ayrıca b12 eksikliği demişisn sen diyince dşündümde bendede baya bir düşük değerlerim.Şimdi emziriyorum ilaç kullanabilirmiyim bilmiyorum ama en kısa zamanda bi çlçtürcem tekrar.Çünkü sürekli bitmek bilmeyen bir yorgunluk oluyor insanda...
Birde benim evimin dağılma gibi özel bi yeteneği olduğunu düşünüyorum ( dağılma özelliği :))
Yani eltimin biri 5 aylık biri 2 yaşında olan çocukları var. onun evini hiç dağınık görmedim. çok kıskanıyorum
Çalışıyorum diye bunun arkasına saklanmak istemiyorum çünkü çalışmıyorkende çok hamarat oldğum söylenemez yani :)
kendini cok suclama guzelim
cok erken evlenmissin birde sanirim biraz annendende kaynaklaniyor canim bu
seni cok hazira alistirmis olabilirmi ?
bizde okuduk okul biter bitmez evlendik kiz kardesimde bende
ama herkesin belli bi gorevi vardi evde
hafta icleri olmasada hafta sonlari mutlaka katkimiz olurdu ev islerine
dusunuyorumda odamiz hic bir zaman daginik olmazdi cocukluktan gelen bi aliskanlik sanirim bu
sabah gec kalksak bile pjamalarimizi katlayip kaldirmadan yatagimizi duzeltmeden okula cikmazdik
evlendikten sonra bende calistim
sabah ise giderken yatagimi duzeltmeden asla evden cikmadim
aksam isden gelince gece yatarken ne kadar yorgun olsamda evi toplamadan asla yatmadim
simdi calissan bile inan rahatsin canim bebek olduktan sonra evi duzenli tutabilmek gercekten her kadinin isi degil
simdiden bi duzen oturtmaya calis ki ileride bebisin olunca dahada zorlanmayasin
15 aylik bi oglum var
girmedigi dolap, karistirmadigi cekmece yok
fazla kizan ve yasak koyan bi anne degilim
ev bazen oyle bi karisiyorki ama o oglen uykusuna yatar yatmaz geri topluyorum oyuncaklari bile topluyorum
2 saat sonra kalkip yine oynayacak
gecede ayni sekilde o yattiktan sonra yarim saatte kostur kostur tum evi duzene sokuyorum
her aldigini geri yerine koy bu cok onemli bi kural
tarakmi aldin sacini tara yerine
banyo yapacaginda lavaboyu, dusu temizleyip oyle banyoya gir 10 dakikani almaz
utuyu asla biriktirme
muzik dinleyerek yada biseyler izleyerek is yap
ben heryere laptopumu tasirim hangi odada utu yapcaksam laptopu oraya goturur sevdigim bi dizi yada film biseyler acar utumu yaparim
bi gun supurusen ertesi gun sil
zaten daginiklik olmadiktan sonra bi ev supurulmemissede cok goze batmaz
en berbat sey daginiklik
Yinede normal:)
Ama sana verebileceiğim en iyi ipucu şu.Kendi kendine düşün ve artık ertelemek yok de.ortada dağınık bir şeymi gördün kaldırcam de inat et kalk kaldır.Sonra 1 2 3 derken bakıyorsun ki değişiyorsun...
Bende öyle oluyor dediğim gibi.Ayrıca b12 eksikliği demişisn sen diyince dşündümde bendede baya bir düşük değerlerim.Şimdi emziriyorum ilaç kullanabilirmiyim bilmiyorum ama en kısa zamanda bi çlçtürcem tekrar.Çünkü sürekli bitmek bilmeyen bir yorgunluk oluyor insanda...
evet aynen öyle. Evde otururken çalışmıyorken yani yeni kalkıyordum lavobaya gidip geliyordum çok yoruluyordum :) sanki halı yıkamışım gibi hissediyordum. Valla boşuna dememişler herşeyin başı sağlık diye. Sağlık olmadımı hiç bişey olmuyo
Evet annemden kaynaklanıyor ama annemde kötülük yapmak istemedi. Ben çok ders çalışıyordum zaten vaktm yoktu sınavlardn etütlerdn dersanelerden. odamız aşırı derecede dağılırdı ama eve bi gelirdm aa tertemiz. Şimdi kendi evimdede öyle bişey bkliyorum sanırım bi mucizeyle temizlenceğini mi düşünüyorum nedir :) Evet benim korkum da bu. Bebişim olana kadar iyi bi ev hanımı olmak istiyorum yoksa hiç başa çıkamam. ütü ypacağım zaman bende masayı oturma odasına götürüyorum tv izleyerek yapıyorum. VE bugünden sonra hepinizn önerilerini dikkate alıcam. Teşekkür ederim. Belki bi sonraki konum "evim dağılmıyor" olur :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?