canım bende de ara ara üşengeçlik oluyor ama geçiyor nasıl başladıysa...
Daha 15 aylık bebişim var, her yere elini sürüyor, sonra hoop ağzına. Çok dikkat etmem lazım bu yüzden. Kocam çok sağlam şarjlı bi süpürge hediye etti bana. Her gün koca süpürgeyi açmayayım diye. Şarjı 20dk kadar gidiyor ve sürekli basılı tutmaya gerek olmuyor. Onunla sabahları 3+1 evimi banyo ve mutfağımfaki pislikleri şöyle bir temizliyorum, oğlum çizgi film izlerken. Sonra oynuyoruz ve uykusu geliyor. Onu yatırdıktan sonra da viledayla yerleri bir güzel siliyorum. Mutfağın yerlerini cifin spreyini sıkıp en son viledalıyorum. Sonra toplanıp katlanması gereken, asılacak çamaşır varsa onları hallediyorum, balkona 1 kova su oh mis. Her akşam yemekten sonra bangoyu ve ocağımı temizliyorum. 10-15 günde 1 camlarımı siliyorum. Haftanın 1 günü de ütü günün. Ben ev hanımı olduğum için yemek yapmak kolay. Ama çok yorgunsam fırına tavuk budu kanat biraz patates ve soğan ve tabi ki de baharat atıyorum yanında da pilav. Bak iskender de yapabilirsin. Pide ya da lavaş al ıjsıt tavada. Hazır döneri de kızart koy pideyi tabaklara; döneri de payla. Onun üzerine yoğurt ve kızartma yağını da dök. Kocan parmaklarını yemezse aha burdayım. Bir pratik daha, bayat ekmekleri ince dilimle. Üzerine kahvaltılık yağ, sosis, sucuk domates filan koy at fırına. Sucuğu filan pişti mi aç fırını hepsinin üzerine kaşar rendesi koy. Kapat tekrar. 10 dk sonra mini pizzalar hazır.
Merhaba;
çalışıyorsun iş ev aynı anda yürütmek kolay değil ama imkansızda değil.
Şuanda tecrübesiz olduğun için bu zorlukları yaşıyorsun.
Bak ne güzel evini tertemiz yapmışsın,hazır temizken bugünden sonra işlerini erteleme.
Akşam yemek yenir yenmez neolursa olsun bulaşıkları hemen makinaya yerleştir.
Akşam yatmadan önce mutfakta 1 bardak varsa bile onu ortadan kaldır,
oturma odanı düzenle öyle uyu,sabah kalktığında daha mutlu uyandığını farkedeceksin.
Çalışma saatlerine göre her akşam bir işini hallet,tozlar lavabo temizliği çok zaman almaz.
2 kişisiniz zaten az daha düzenli tertipli olmayı denesen,çok fazla emek harcamadan yorulmadan işlerin bittiğini göreceksin.
Eşinde titizse,onuda daha fazla kızdırmadan kendine çeki düzen ver toparlan.
Ev temizliği insan psikolojısını ıyı yönde etkılıyor.
Başaracaksın ben inanıyorum.
calisiyorsunuz madem esinize söyleyin size yardimci olsun ev islerinde sadece bagirmakla olmazki hem calisip hem ev isi yapmak cokda kolay birsey degil
Evet Mesela bu sabah gerçekten huzurla uyandım evde rahat hareket edebildim toplu ve temiz olduğu için. Ve en büyük sorun yemek yapıyorum hazırlıyorum yiyoruz o mutfağı toplamak çok zor geliyor. Eşim odada ben mutfakta olmak istemiyorum onun yanında olmak istiyorum hep. Sende gel mutfakta dur yıkayım bulaşıkları diyorum o da olmuyo tabi kalıyo işte öyle ama bugünden sonra gerçekten dikkat edicem dün gece uyumadım resmen bayıldım yorgunluktan :)
Karışan olmadı mı daha kötü olur :) arada birinin destur çekmesi lazım
kızlar bunun bi tek yolu var programlı olmak kafanda günlerini olustr pazrtesi günü yemek iki günlk yemek hazrlayabilrsin salı gunu evini süpür toz al carsamba yemek ve yerleri silersin perşembe günü dolaplar bnm bozuluyo aldgmz sekılde koymuyoruz cunku onları halledebilrsin sizdede oyleyse tabi :) cuma görünen yerleri viledayla alırsın cuma yemek :) her akşam banyo ve tuvaleti ve lavoboları camısr sularsan pek dağınıklık olacgını sanmıyorum :) ben şimcik hamiş olduğum için evdeyim elimden geldğince yapmaya calsıyorum :)
merhaba kızlar. ben 19 yaşındaym. okulum bitti ve evlendim. Annemin evinde bir iş yapmadım ama neyin nasıl olacağını biliyorum. Çok üşengeç birisiyim. Mesela bu pazar günü eşimle evdeydik. Yedik mutfağa attık çıkardık odaya attık onu oraya bunu buraya taraklar havlular yataklar kıyafetler offf.. Herşey her yerde oluyor. Tozlar uçuşuyorPislikten nefret ederim ben. Herşeyi görüyorum bak burası çok pis temizleyim diyorum üşengeçliğimden yapamıyorum. Hep aklımda oluyor mesela rahatsız oluyorum ama orayı yapmam için kendimi ikna etmem 3 4 gün sürüyor. Bide mesela bi işe başlarken çok duruyorum oturuyorum düşünüyorum ne var sanki yani kalk yap değilmi. Önce bayağı bir bakınıyorum etrafıma sonra kalkıyorum. Bi kalkınca bütün evi temizleyebiliyorum ama önemli olan işte o "bir kalkmak".
Eşim titiz biri aşırı hemde. Pazar günü evimiz o dağınık pis şekliyle kaldı yattık. Ertesi sabah işe gittik. iş çıkışı toplucm diye düşünüyorum. Ama o gün eve gitmedik. Annemlerde kaldık. ertesi gün yani dün eşim eve gitmiş bişey almaya evi o halde görünce şok yaşadı heralde. Bana çok kızdı bir daha o evi öyle görürsem hiç iyi olmaz diye bayağı kavga ettik. bağırdı çağırdı. Bende iş çıkışı eve gittim dün İnanırmısınız saat 5ten 9a kadar topla topla bitmedi ya öldüm yorgunluktan. Tertemiz oldu şuan evim ama 2 3 gün sonra yine aynı olma ihtimali varTecrübeli ev hanımlarından ablalarımdan yardım istiyorum ne yapmam gerekiyor ( bu arada evlendiğimden beri biraz gelişme var yani ilk evlendiğim zamanlar işler birikiyordu yapamıyordm annemi çağırıyodm annem yapıp gidiyordu ama anneme diyemem artık kızıyo bana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?