Ev İşlerimi yapamıyorum yardım edinn :(

kizlar demir vitamini eksikligide asiri sekilde yorgunluk yapiyor
surekli halsiz ve uyusuk bi modda oluyorsunuz
demirlerinizede bi baktirin isterseniz ..

evet demir eksikliğide var onun içinde hapım var kullanmadığım :)

işin yoğun mu bilmiyorum ama cumartesi akşamı ya da pazar sabahı 1 saat içinde evi silip süpürebilirsin, silmeden önce süpürsen daha rahat silersin. ayrıca çok güzel temizleyen vileda setleri var rulo başlıklı falan, koltukları çekmeden tam arkasına kadar silebiliyorsun ben kullanıyorum çok memnunum zaman da kazandırıyor.

canım işe başlamadan önce arı sütü iç biraz, enerjin artar ve tembellik yapamazsın bende erken evlendim 20 yaşında çok yoğun çalışıyorum ama aldığını yerine koymazsan ve ertelersen işler bitmez sende evliliğinden sıkılmaya başlarsın bir süre sonra tek çaren düzenli olmak ve işi zamanında yapmak

calisiyorsunuz madem esinize söyleyin size yardimci olsun ev islerinde sadece bagirmakla olmazki hem calisip hem ev isi yapmak cokda kolay birsey degil

:)) Allah yardımcın olsun tatlım...Alışırsın zamanla inan..

Sadece Pazar günün olduğunu söylemişsin..Cumartesi akşamdan da,atıyomuşsun çamaşırları,ne güzel..Pazar günü kahvaltıyı hazırlayıp,eşin uyanana kadar çamaşırları toplarsın..Güzel bir kahvaltıdan sonra,kocanla iş bölümü yaparsınız.Sana yardımcı olduğunu söylemişsin..Banyo tuvalet balkonları o temizlerse,sana da evin içi kalır...Güzelce dip köşe silip süpürdün mü ohh misss;zaten çalışıyorsunuz ikinizde fazla batmaz aslında eviniz..Haftaiçi de bazen annenlere gittiğini söylemişsin..Gitmediğin süre için de;Pazar günü arta kalan zamanda üç dört çeşit yemek yap,at buzluğa..İşe gitmeden sabah çıkarırsın,akşama hazır bir şekilde yersiniz.Geriye kalıyo ütü:))) Kıyafetleri masayı da getir oturma odasına;eşin televizyona bakarken yaparsın,böylece farklı odalarda olmazsınız..

Bu tempoya alıştıktan sonra,zaten istesende duramazsın;dağınıklık yada kirlilik batar gözüne,için rahat etmez yapmadan..Stres yapma boşuna,oturur herşey zamanla:)

Böyle bir konu daha açılmıştı 1-2 ay önce falan o arkadaşı telkinlerimizle ayağa kaldırdık..
Her yeri silip,süpürüp,temizlemişti anlattığına göre..

Hadi bakalım sıra sende..

-Öncelikle işe mutfağını ve banyonu temiz,hijyenik tutmakla başlamalısın..Asla mutfağını dağınık bırakmamalısın..Her gece ya da gün aşırı wc ye ve lavaboya çamaşır suyu döküp fırçalamalısın..

-Elektrik süpürgesiyle güzelce süpürüp,hemen ardından yerleri silmelisin..
-Tozları almalısın..
-Çamaşır sepetini 3-4 günde bir kontrol edip toparlamalısın..
Çalışan insansınız 4-5 gün arayla da yapsan evin gayet düzenli ve tertipli olur canım...

Hadi kolay gelsin...

Alışıcam alışmak zorundayım :) bu yemek işinide düşüneym ben ama güzel oluyor mu öyle buzluktn çıkarınca bide her türlü yemeği atabilirmiym buzluğa?

Mutfak banyom pis olmuyo ama dağınık oluyor. Bi insanın banyosu nasıl dağılır bilmiyorum ama dağılıyo :) Şuan evim toplu ve bi daha dağıtmayı düşüünmüyorum dünkü yorgunluktan sonra aklım başıma geldi desem yeri :) tavsiyelerinz için çok teşekkr ederim

Çok tatlısın nur :) Herkes çok güzel önerilerde bulunmuş. Sen de zaten toplamışsın rahatlamışsın. Umarım zamanla alışırsın.

Alışıcam alışmak zorundayım :) bu yemek işinide düşüneym ben ama güzel oluyor mu öyle buzluktn çıkarınca bide her türlü yemeği atabilirmiym buzluğa?

Ben ev hanımıyım ve bazen yemek yaptığım zaman bilerek çok yapıyorum ve yarısını buzluğa atıyorum...Canım hiçbirşey yapmak istemediğinde de çıkarıyorum,yemek derdim olmuyo:))

Her türlü yemeği denemedim aslında,fakat birkaç önerim var....Nohut,fasülye gibi bakliyatları haşlayıp,atabilirsin buzluğa,çıkardığında da sadece salça soğan kavurup biraz pişirdin mi tamamdır..Bir arkadaş konserve demiş,o da güzel bi öneri;annem sağolsun taze fasülye,patlıcan vs konservesi yapmış getirmiş;hemen açıp yaparsın onuda,oldukça pratik...Mesela kıymaları bir yemeklik olacak şekilde,poşetlere koyup yine buzluğuna at... Kurutulmuş gıdaları da çok tercih ediyorum ben...Mesela kurutulmuş patlıcanı biraz haşlayıp,salçalı kıymalı yemek yapabilirsin...Yada dolma içi hazırlayıp at buzluğuna,kuru biber dolması yapabilirsin...Böreklerde birşey olmuyor buzlukta..Tavuk haşlayıp koyabilirsin;işten gelincede pratik bir sos yapıp,fırına koyarsın,yanına da patates atarsın,olur biterr:)) Birsürü seçenek var düşününce,gözün korkmasın sakın,gerçekten pratik şeyler bunlar:)

Çok tatlısın nur :) Herkes çok güzel önerilerde bulunmuş. Sen de zaten toplamışsın rahatlamışsın. Umarım zamanla alışırsın.

sağol canım :) Evet topladm her zaman da topluyorum zaten ama mühim olan toplamak değil toplu tutmak. inşllsh onu başarırım :)

Tamam canım çok teşekkür ederimmm önerilerin için :)

canım benim ya sorun etme zamanla düzelirsin ilk zamanlar bende eşimden ayrı durmak istemezdim hiç şimdi 2çocuğum var her dakka dağalıo ev ama çabucakta toplanıo önemli olan mutfak o temizse gerisi gelir anladığım kadarıyla makınen yok çalışıomuşsun bence hemen al bende çok zorlanıyodum aldım rahat ettim taksitle falan alabilirsin bence...

yok canım makinem var herşeyim var yeni gelinim daha :)

bende evlenelı iki sene olcak.ilk aylarda bende aynıydım.eşimin yanından ayrılasım gelmıyordu.o yokkende yalnız iş yapmak yerıne bılgısayar basında duruyordum.cocugum oldu.sımdı hangi birine yetişeceğimi şaşırıyorum.bulaşıkları yemekten kalkar kalkmaz suyun altından gecırıp makıneye atıyorum.hemen bı cay koyup eşimle zevkli bi şekilde içiyorum.bendende tavsıye sabah kalktıgında eline bı poset alıp evde pecete vs gbı ne tur cop varsa at posete.snra mutfaga gır oradada ne cop varsa at.sonrra camasır katlanacak yıkanacak ne vrsa onları ayır,topla yerıne koy.zaten sonra temızlıge hazr hale gelıyr ev.haftada en az bırkez supurmeye calış.bnm supurgem hep kenarda durur.mutfakta heran bsy dokuldumu supurge acıverırırım.boylece ev hemen kırlenmz.bırde toz almak zoruna gıdıyorsa ac muzıği şarkı soyleyerek toz al.işi kendıne cok daha zevkli hale getirmeye calıs.bebişte hemen düşünme derim.once temızlık sorumlulugunu kazan.sonra bebişin derdi,camasırı,temızlıgı işin altından kalkamazsın...hepimize kolay geleee...:)

nur sizde tertip düzen anlayışı biraz zayıf herhalde.Bazı insanlar var çok tertipli düzenli,temiz olur bazıları pasaklı.İçten gelen bişey yani.Evin o hali seni rahatsız etmiyorsa(toplamadığına göre yeterince etmiyor) çünkü tertip düzen anlayışı olan insan ne olursa olsun öyle bırakmaz evi.Ben de öyleyim.Dağınık bir insanım.Aynı seni dediğin gibi mesele ''kalkmak'' benim için de ama temizledim mi her tarafı da siler süpürür düzenlerim.Temiz bir insanım fakat dağınığım.Annem de benim tam tersim.O hem düzenli hem de temizdir.Tertip düzen anlayışı on numaradır.Öyle ev dağınıkken çalışmamz illa toplayacak evi.Yani içinden gelmesi lazım.Tertip düzen anlayışıyla alakalı.Sizde de bu biraz zayıf gibi görünüyor.Anlattıklarınızdan ama dünyanı sonu değil.Çalışa çalışa hergün azar azar evi toplaya toplaya bi zamandan sonra ev işleri ağır gelmez.Kolay gelsin.

nur sende kendimi gördüm bende yeni evliyken eşimin dizinin dibinden ayrılmaz, mutfakta bişey yapıyo olsam yanımda olsun isterdim kısacası yapışık ikiz gibiydik. Ev almış başını gidiyordu hiç bişeyi yetiştiremiyor, üstesinden gelemiyor, birikiyor gözümde işler dağ gibi büyüyordu... Ta ki eşim h.sonu dersaneye başlayana kadar o artık evde yok ve artık iş yapma alışkanlığımı kazandım onunlayken de artık askatmıyorum... Bana biraz ayrılık iyi geldi

ahahahaaa ay o kadar güldüm ki.... nurcum yazdıklarını sanki ben yazmışım gibi geldi:):):)

ilk zmanlar ben de öyleydim,hala bile devam ediyo gibi. o kocadan ayrılması yok mu o kocadan:):):) yapışık ikizdik kocacımla.o salondayken benim mutfakta olmam zoruma giderdi.

ben de acaip titiz biriyim.yani el,vücut vs.. hijyene önem veririm.ama dağınıklık bambaşka bişi. üşengeçlik benim de sorunum.ah bi başlasam en ufak ayrıntıya kadar giriyorum ama o başlamak ölümden beter işte bana.
pcye de bi takıldı mı tam takılıyorum ama geçen seneye göre iyiyim maşallah. ha bi de hamileliğimin etkisi var sanırım.düzensizlik dağınıklık acaip rahatsız edio beni. eşim de kızıyo bana eskiden böyle değildin temizlik manyağı oldun az dur diye:)

eskiye göre düzelme var ama çocuk olunca extra extra hamaratlık,hız ve düzen gerekiyor. ha bu arada elim de çok yavaştır. yani pratiklik kazanmam gerekecek. umarım sen de zamanla düzelirsin canım. kolay gelsin

:) Bnde kendim temizim hijyene özen gösterirm bu yüzden mutfağım fln pis olmaz hiç ama dağınık olur. İyi ya ben tek değilmişim demek :) düzelirim bende inanıyorum hepimize kolay gelsn :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…