Ev meselesi

Siyahaura

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2019
643
1.109
113
İstanbul
Merhaba hanımlar,
Şöyle bir durumumuz var sizden fikir almak istedim ;
Kayınpederim ve kayınvalidem memleketlerınde yasayan orda 3 katlı evleri olan buraya gelme düşüncesi olmayan insanlar.
Bulundugumuz sehirde 1 ev almıslar zamanında , birde eşimin abisine almışlar sonradan. Eşime, ilk aldıgım ev senin olcak ama sende abinin evinin yarısını odeyeceksin bitene kadar demiş. Yani iki kardeş ortak odeyerek ev sahibi olacaklardı. ilk aldıgı evin kısa bir suresı kalmıstı onuda kayınpederim öduyordu. Biz evlenirken benim ailem hiçbişey istemeyiz ancak o evin kredisini bitirince damadın üzerine yap ki bosuna abisinin evini odemiş olmasınlar dedi. Babasıda orda söz verdi. Sonradan sözünü tutmadı ve tapuyu bize vermemek için bahaneler üretti. Sebep sordugumda soylemıyor zamanı var beklıceksınız gibi şeyler söylüyor. Bizim sinirlerimiz bozuldu kiraya cıksak kredi borcumuz var cıkamıyoruz. Cunku esimin abisine odediğimiz mıktar cok az kırayla kıyaslanamaz sekılde. Neyse sonunda oturdugumuz evin satılmasına karar verıldı bölüşülecek ama bize kalan para ev alabilecegimiz kadar değil ne yazıkki. Borcları filan odeyıp gerisini biriktirmeyi düşüyoruz. Kayınpederim oturun size bişey diyen yok dıyor ama tapuya gelince sinirleniyor vermeye gönlü yok. Ve burayı satınca bütün parayla kendimize ev alalım diyoruz hayır bölüşülecek diyor. Siz olsanız payınızı alıp kiraya mı giderdiniz yoksa bir sorun cıkana kadar bu evde oturmaya devam mı ederdiniz?

Son düzenleme:
Kaynınızın oturduğu ev onun üstüne mi, bir de kaç kardeşler.
Bazı aileler, evin tapusu evlatların üstüne olunca bize yaşlanınca bakmazlar diye düşünüyorlar öyle olabilir mi

Kaynınızın oturduğu ev onun üstüne mi, bir de kaç kardeşler.
Bazı aileler, evin tapusu evlatların üstüne olunca bize yaşlanınca bakmazlar diye düşünüyorlar öyle olabilir mi
Evet kaynımın üstüne ve biz 4 sene ödedik onun kredisinin yarısını. İki erkek kardeşler. Bilmiyorum sadece sebebini zamanını soyle diyorum söylemıyor inatla.

Diğer eve ne kadarlık bir ödeme yaptınız? Bu evi satınca satış bedelinin yarısı + diğer eve ödediğiniz miktarı alıp çıkmanız adil geldi bana. Sonrasında ev konusunda herkes kendi yoluna bakar, siz de ev almaya kalktığınızda gelen paranın üzerine eklersiniz. Tabii kayınpederinizin gönlünü yapmanız gerekiyor bu yönde, sonuçta ev onun verip vermemek ona kalmış.
İki kardeş olduklarını varsayarak verdim bu cevabı, daha fazla ise kardeş sayısına bölüp ödediğiniz miktarı eklemeniz gerekir.

Öyle yarım yamalak işler sevmem. Ne abinin kredisini öderim ne onun tapu vermesini beklerim. Hakkım olani alır kenara cekilirim. Adam olsa sözünde dururdu. Adam değilmiş. Tapu vermek zorunda değil genel olarak, ama o zaman baştan söz vermeyecekti. Bir daha bi aile içinde alış verişe kalkismayin

Diğer evin peşinatina yardım etmiş eşim bekarken ve 4 sene odeme yaptık. 2 kardeşler evet. Ama bize verdiği sözü tutmalıydı , bizde odeme yapıyoruz sonucta.

Kesinlikle , sinir oldugum da söz verip tutmaması benim zaten. Bende o mantıkla hakkımızı alıp gidelim diyorum eşime , kredimiz olmasa bugun giderdim hiçbişey istemeden ama mecburuz.

Neyse ki kayın ailem son derece parasız bir aile. Verseler yok demezdim belki ama nerde ortak mal orda dert. Konuyu tam olarak idrak bile edemedim.
Eşiniz ödediyse ödediği miktarı alsın ağzını açıp da bir şey diyemiyor mu babasına?

Diğer evin peşinatina yardım etmiş eşim bekarken ve 4 sene odeme yaptık. 2 kardeşler evet. Ama bize verdiği sözü tutmalıydı , bizde odeme yapıyoruz sonucta.
Sözünü tutması şık olurmuş gerçekten, ayıp etmiş. Bazısı sözünün ardında durmuyor maalesef.

Kiraya çıkmayın. Para biriktirin sonra hakkınızı alır çıkarsınız. Pişman olursunuz sonradan
Ailemde öyle diyor. Kira yerine oturun oturabileceginiz kadar sonra problem olursa cıkarsınız diyorlar. Biriktirecek gücümüz yok malesef bi yandan borc oduyoruz. Ama bu tavırlar zoruma gidiyor.

e diğer türlü de kira ödeyeceksiniz?
borç bitene kadar oturun madem
ayrıca sizin aileniz hiç bir şeye neden karışmadı?
Karışmadı derken altın takı vs istiyor musunuz dediler benim ailemde sizin maddi durumunuz neyse onu yapın biz bişey soylemek ıstemeyız o konuda dediler. Kendi üstlerine düşeni yaptılar fazlasıyla benim ailem. Kiraya gidince suanki odemelerımızden daha az ödememiz olacak ve kenarda paramız olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…