Yok söylediğiniz gibi olacak ödediğimiz kısmı alacağız kalanı bölüşülecek üçümüz arasındaEvi satınca önce ödediğiniz miktarı içinden alıp kalanı üçe bölün madem. Abi, baba ve siz alırsınız payınızı.
Anlamadığım bir yer var. Babanız ve kaynınız ev satıldığı zaman size sadece krediye ödediğiniz miktarı verip kalanı bölüşmek mi istiyor?
Nasıl daha az ödemeniz olacakKarışmadı derken altın takı vs istiyor musunuz dediler benim ailemde sizin maddi durumunuz neyse onu yapın biz bişey soylemek ıstemeyız o konuda dediler. Kendi üstlerine düşeni yaptılar fazlasıyla benim ailem. Kiraya gidince suanki odemelerımızden daha az ödememiz olacak ve kenarda paramız olacak.
Malesef asla yaparım dıye bişey demiyor. Sadece oturun diyor. Tapu konusuna tahammulu yok.Nıye bu kadar dırettınız , otursaydınız yapardı sonra adam
Borçlarımızı odeyıp kurtulacagız sadece kira kalacakNasıl daha az ödemeniz olacak
Odedıgınız kredı ne olacak?Malesef asla yaparım dıye bişey demiyor. Sadece oturun diyor. Tapu konusuna tahammulu yok.
Satılınca ödediğimizi alacağızOdedıgınız kredı ne olacak?
Öyle yapın madem. Diğer oğlunda tapu varken size gelince ne gibi bir gerekçe olabilir ki tapu vermemek için? Ayrım yapılmasına çok sinir oluyorum. Hem de ortada verilmiş bir söz var. Payınızı alın ve irtibatı kesin derim. Size değer vermiyorlarsa siz de karşılığını verirsiniz. Zaten yazmışsınız eşimin görüşmesine karışmam anne babası diye. Mantıklı düşündüğünüz belli, canınızı pek sıkmayın, yollarımızı ayırın.Yok söylediğiniz gibi olacak ödediğimiz kısmı alacağız kalanı bölüşülecek üçümüz arasında
Yanı hem onu alacaksınız hemde uce bolunenden kendı payınızı. Neyse en azından bu ıyıymısSatılınca ödediğimizi alacağız
Evet bende bunu hazmedemedim zaten , bişey oldugunda onun tapusu var bişey diyemem mevzusu geçiyor. Bizse senelerce acaba yapacak mı dıye cocuk gibi beklemek ıstemıyoruz zorumuza gidiyor. Aileme verdikleri sözü tutmamaları ayrı bir olay zaten. Söyleyince senin ailen biziz artık diyor saçmalıga bakar mısınız? Ben söyleyeceklerimi söyleyip irtibatımı keseceğim.Öyle yapın madem. Diğer oğlunda tapu varken size gelince ne gibi bir gerekçe olabilir ki tapu vermemek için? Ayrım yapılmasına çok sinir oluyorum. Hem de ortada verilmiş bir söz var. Payınızı alın ve irtibatı kesin derim. Size değer vermiyorlarsa siz de karşılığını verirsiniz. Zaten yazmışsınız eşimin görüşmesine karışmam anne babası diye. Mantıklı düşündüğünüz belli, canınızı pek sıkmayın, yollarımızı ayırın.
Bende böyle düşünüyorum. Huzur daha onemlı.bölüşün alın parayı kendiniz girin ev borcuna minnet etmeyin
Malesef son cümleniz dogru. Eşime cok söyledim ağırlıgını koymasını ama o hep alttan aldı konustuysada cevap alamadı babasından. Annem bastan soylemıstı evlendıkten sonra işler değişir üstüne yapsın sonra evlenin boşa ödemeyin diye dinlemedim. Bizde ilerde miras olup bölüşülmesindense suan ödediğimizi ve fazlasını alıp cıkmayı dusunuyoruz.Ya bu durumda siz hala krediyi odemeye yardim mi ediyorsunuz? Bu zaten bastan kabul edilmsmesi gereken bir durummus nasil inanip kabul ettiniz ola ki adam öldu neyi kanitlicaksiniz?Zaten olmemis ama sozunu de tutmamis.Yapacaginiz hic birsey yok uzerine soguk su icip o evde oturabildiginiz kadar oturup birikim yapin Ilerde miras olacak ve siz yediginiz kazikla kalicaksiniz abisi ev sahibi olup ustune sizjn evin satisindan da payini alip keyfine bakicak..esinizi de cok pasif gordum o agirligini koysa bu durumu cozebilirdi
Etmiyorum zaten gerçekten ama onlara sorsan cok haklılar. Bizi cok dusunuyorlar. Ve küçük bi oglum var onu bile düşünmediler.Yuzlerine bakma hakkini da helal etme
E o zaman sıkıntı yok bence. Alın ve çekilin ona göre de mesafenizi koyarsınız artık.Zaten satıldıgında odediğimiz miktarı alıcaz
Sadece onların hala burayı bizim bizim diye görüp bana saygı duymayan tavırlarına hareketlerine bir dur dedim. Burasının artık eşimle benim yuvam oldugunu hissettirdim haklı olarak.Acaba siz başka bir sorun yasadinizda o yüzden mi üstünüze yapmaya çekiniyorlar.
Sanırım bu tepkiniz onlarda madem öyle başınızın çaresine bakın tepkisini oluşturmuş.Sadece onların hala burayı bizim bizim diye görüp bana saygı duymayan tavırlarına hareketlerine bir dur dedim. Burasının artık eşimle benim yuvam oldugunu hissettirdim haklı olarak.
Merhaba hanımlar,
Şöyle bir durumumuz var sizden fikir almak istedim ;
Kayınpederim ve kayınvalidem memleketlerınde yasayan orda 3 katlı evleri olan buraya gelme düşüncesi olmayan insanlar.
Bulundugumuz sehirde 1 ev almıslar zamanında , birde eşimin abisine almışlar sonradan. Eşime, ilk aldıgım ev senin olcak ama sende abinin evinin yarısını odeyeceksin bitene kadar demiş. Yani iki kardeş ortak odeyerek ev sahibi olacaklardı. ilk aldıgı evin kısa bir suresı kalmıstı onuda kayınpederim öduyordu. Biz evlenirken benim ailem hiçbişey istemeyiz ancak o evin kredisini bitirince damadın üzerine yap ki bosuna abisinin evini odemiş olmasınlar dedi. Babasıda orda söz verdi. Sonradan sözünü tutmadı ve tapuyu bize vermemek için bahaneler üretti. Sebep sordugumda soylemıyor zamanı var beklıceksınız gibi şeyler söylüyor. Bizim sinirlerimiz bozuldu kiraya cıksak kredi borcumuz var cıkamıyoruz. Cunku esimin abisine odediğimiz mıktar cok az kırayla kıyaslanamaz sekılde. Neyse sonunda oturdugumuz evin satılmasına karar verıldı bölüşülecek ama bize kalan para ev alabilecegimiz kadar değil ne yazıkki. Borcları filan odeyıp gerisini biriktirmeyi düşüyoruz. Kayınpederim oturun size bişey diyen yok dıyor ama tapuya gelince sinirleniyor vermeye gönlü yok. Ve burayı satınca bütün parayla kendimize ev alalım diyoruz hayır bölüşülecek diyor. Siz olsanız payınızı alıp kiraya mı giderdiniz yoksa bir sorun cıkana kadar bu evde oturmaya devam mı ederdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?