Hayir oyle olmuyo malesef , biz 10 sene kredi odedigimiz halde bizim evimiz 3 e bölünür kayinvalidem ve kaynim dahil.Kayınpederim dünyadan göçene kadar otururdum, nasılsa sonra bana kalacak evin yarışı yani yine aynı hesap olacak
Evet tamda boyle oldu. Esim pasif kaldigi icin haksizlik karsisinda susamadim malesef. Bende böyle düşünüyorum en iyisi bitirmek bu konuyu.Kp sözünü tutmayarak doğru davranmamış evet ama konuya,sizin müdahil olmanız da doğru olmamış.
Siz şu anda onların gözünde,oğullarını dolduran ve mal derdine düşen gelin konumundasınız.
Ana-baba evladına kızsa da,kavga da etse,
et tırnaktan ayrılmaz ama konuya el oğlu,
el kızı müdahil olunca işler değişiyor.
İsterseniz 30 yıllık gelinleri olun bu böyle.
Şu saatten sonra,aradaki para alışverişini bitirmek en doğrusu olur diye düşünüyorum.
Benden size abla tavsiyesi.Evet tamda boyle oldu. Esim pasif kaldigi icin haksizlik karsisinda susamadim malesef. Bende böyle düşünüyorum en iyisi bitirmek bu konuyu.
Tavsiye icin tesekkur ederim, bende pisman oldum zaten konustuktan sonra kendimi kotu hissettim. Kendime yakistiramasamda o an dayanamadim. Zaten bundan sonra o konuda muhatap olmicam. Cok dusunmedem davranan bi insanim hemen parliyorum , keske sizin olgunlugunuza erisebilsem.Benden size abla tavsiyesi.
Eşinizin ailesiyle olan maddi mevzularına,
siz,direkt müdahil olmayın.
Evde eşinizle konuşun,tavsiye verin
ama büyüklerin yanında siz konuşmayın.
Ben özellikle kp ile mal,para vb konuşmayı doğru bulmuyorum.
Benim eşimin ailesinin maddi durumu oldukça iyi.
Zaman zaman,tüm çocuklarına,
karşılıksız,hatrı sayılır maddi destek olurlar.
Eşimin bir ablası bir de kardeşi var.
Bazen farklı durumlar olur bu destek işinde.
Ben kesinlikle karışmam,hiç laf katmam.
Çoğu zaman konu açıldığında odadan çıkarım.
25 yıllık evliyiz bu arada.
Öncesinde onun evi için peşinata filan yardım etmiş eşim. Bu ev de kendisinin olacak nasılsa diye ama olmadı.abinin evine verdiğiniz parayı şimdiye kadar ödediğiniz kira bedeli olarak düşünün o ev olmasa kira ödeyecektiniz zaten aynı hesap borcunuz bitene kadar bekleyin sonra satıp 3 e bölün size bir haksızlık göremiyorum ben , abinin kredisini ödediniz ama kira da vermediniz haksızlık nerede ?
uzun seneler var daha. ayrıntı vermeyeyım cok belli olacak kim oldugumÖdemeyi kesinkaç ay daha ödeme var ve aylık tutar nedir .
Evet kesinlikle , yabancı degılkı yahu babası bunu bize yapan. Umursamazlık edemiyor insan bu yuzden. Bizde öyle dusunuyoruz yorgan gitti kavga bitti hesabı herkes yoluna baksın.Akrabayla yapilan islerde hep boyle sorunlar oluyor. Kp cok yanlis yapmis hatta yaptigina resmen doneklik denir. Koskoca adam tutamayacagi sozler vermemeliydi. Kendini kucuk dusurmus. Iki kardesi de dusman etmis. Bence hakkinizi son kurusuna kadar alin. Sonra da herkes kendi yoluna baksin.
Evet öyle yapacagızhakkinizi ve abisinin evinin kredisine odedidiginiz para miktarinida isteyerek ayrilin ordan
E ödemeyi kesin işte .Ödemiyoruz deseniz verirler belki.uzun seneler var daha. ayrıntı vermeyeyım cok belli olacak kim oldugum
Ama durduk yerde bize ver diye bi olay olmadı ki kendisi o ev sizin sizin deyip duruyor. Hayır bu sekılde bzim değil sadece oturuyoruz dediğimiz halde hayır sizin diyor. O zaman neden vermıyor neyin inadı bu. Ortada bir anlaşma vardı yoksa hiç girmezdim bu eve zaten kendisi soylemeseydı.Kayınpederiniz kayınvalideniz ölmeden ne hakkınız var evler üzerinde hakkımız deyip duruyorsunuz gerçekten anlamadım. Bence tek almanız gereken abisi için ödediğiniz para. Hayta eşinizin evlenmeden önce ödediği peşinat bile sizi ilgilendirmez. Şayet sizin kayınpederiniz olsam daha ben ölmeden evim üzerinde hakkım diyen birine tapumu vermezdim. Adam çalışmış ev sahibi olmuş. Sizde çalışın kendi evinizi alın. Çocuklar arasında yapılan ayrım da sizi ilgilendirmez. Eşiniz karar verir.
Ama mutlaka problemler yasanıyor malesef huzurlu olmuyorEv varken kiraya çıkmanızı ben anlamsız buldum. Tapuda varsın kayınpederin adı yazsın size evimden çık git demiyor ya zaten vefat ettiğinde ev eşinize kalıcak. Kurulu düzeninizi bozmayın bence bi inatlaşma yüzünden
Ama buyuk bir problemimiz yok eşimle , cocugumuz da var. Boşanmayı dusundurecek bi hayatımız yok ama belkide dediğniz gibidir.Bence sizin boşanma ihtimalinize karşılık evi üstünüze vermiyorlar evliliğinize güvenmiyor olabilir bu güveni sağlayınca evi üstünüze vereceğini düşünüyorum boşu boşuna kendinizi sıkıntıya sokmayın oturun oturabildiğiniz kadar bu arada ufaktan birikim yapın ev almak için
Onuda denedik ama bişey değişmediE ödemeyi kesin işte .Ödemiyoruz deseniz verirler belki.
Esim pasif kalınca tutamadım kendimi , sonradan pısman oldum zaten karıstıgıma. Hayır kucuk bebegım var calısmıyorum. Ama o tapuyu yapmayıp ev varken cocugunun kırada kalmasına sebep olan kişi suclu bence. İnsan hakkını arıyor dıye ınatlasılmaz ki. Ahlak neresinde bunun?Cocuguna tapu vermemek için satmayı goze almak normal mi? Tabiki olan bize olmus olacak ama böylede zoruma gidiyor.Bence ailenin tapuyu size vermek istememesi deki neden olaya gelin olarak dahil olmanız. Ailenin güzünde parada pulda gözü olan gelin olarak mimlendiniz şimdi. Ben olsam hiç karışmazdım. Onlar baba oğul arasında olan bişey. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama kendi paranızı olaya katmayabilirsiniz.
Çok benzer bir olay kuzenimin başına geldi. Eşi iki kardeş iki ev alınmış. Evlenmeden önce söz verilmiş birisi sizin ama diğer kardeşede ev alacağız onuda beraber ödeyeceğiz diye. Evlendikten 6 ay sonra başladı kuzenim tapu diye. Sonuç aynı oldu evin biri satıldı paylaşıldı. Kuzen kiraya çıktı. İki çocuk oldu. Birikim yapılamadı. O para yavaş yavaş harcandı. Sonuçta diğer kardeşin evi oldu. Bunlar hala kirada. Üstelik şimdi ev almak hiçte kolay değil.
Bence iyi düşünmek gerekiyor böyle konularda. Anladığım kadarıyla fazla yüz göz olunmuş. Şu durumda yolları ayırmak en mantıklısı. Hakkınızda hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?