- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
El değil ki bana ne sana ne diyeyimEv miras olarak senin hakkın degil mi? İstersen sat parasını ye.
Şimdiki anneler de bir acayip, mezara mi goturecekmis evi?
Tapu kimin üstüne?El değil ki bana ne sana ne diyeyim
anneyle eşit mi bölünüyo yani miras hakkı?eğer öyleyse 4 ev kaldıysa yasal olarak size düşen 1 evden biraz daha fazlası oluyo yani. annenizin bir şeyine engel olmuş olmuyorsunuz.he yerinizde olsam şunu yapardım.3 kişinin üstüne kaldi
El değil ki bana ne sana neEv miras olarak senin hakkın degil mi? İstersen sat parasını ye.
Şimdiki anneler de bir acayip, mezara mi goturecekmis evi?
Herkesin sınavı farklı arkadaşımInsanlar asgari ücret ile geçinip kira veriyor çocuk bakıyor şımarıkca geldi konunuz
Yasalara göre öylede ben kendi düşüncemi paylaştım. Peki evi satıp başka yerden alsanız annenizle hic münakasaya girmezsiniz bu sayedeYasalar anneme hak ettiğini veriyor ve ölene kadar da biz kardeşimle ortak dairemizden vazgeçiyoruz yasalara göre annemin gelirini kullandığı dairede hiç hakki yok
babamdan aynı binada 4 tane ev kaldı biz de iki kardeş birer tanesini kendimiz için kullanacağız annem birinde oturacak birinden de kira geliri olacak ben evlenmek üzereyim kendi evimde oturmak istiyorum annem kiraya cik adami kolaya alıştırma diyor kız cocugusun sen bana yanlis yapıyorsun elimden gelirimi alıyorsun kocan baksın sana diyor benim aylık gelirim 5 bin kadar hayatımdaki insanında 7 ile 9 bin arası değişiyor 3 bin neden kira vereyim neden bana bu kadar sığ davraniyor
Bu kalan mirasa göre değişir örneğin bana babamdan kalan maaş vardi bir kuruşunu bile almadım tek bir ev olsa sen çık ben oturacağım demem tabii ki ama benimde bir hayatım var zorluk çekmek istemiyorum bu yaştan sonra kira ile de yaşayamam yazık gibi geliyor o paraya hem de evin varkenYasalara göre öylede ben kendi düşüncemi paylaştım. Peki evi satıp başka yerden alsanız annenizle hic münakasaya girmezsiniz bu sayede
Ben aile apartmanlarını sağlıklı bulmuyorum. Bence acele etmeden icinize yatan bir fiyatla evi satın. Başka yerden ev bakınBu kalan mirasa göre değişir örneğin bana babamdan kalan maaş vardi bir kuruşunu bile almadım tek bir ev olsa sen çık ben oturacağım demem tabii ki ama benimde bir hayatım var zorluk çekmek istemiyorum bu yaştan sonra kira ile de yaşayamam yazık gibi geliyor o paraya hem de evin varken
Babanın çocukta direk hakkı da var, o nedenle mirasın bir kısmı anneye bir kısmı çocuğa kalır. Baba öldükten sonra anneyi kontrol edemez, anne başkasıyla evlenip başka hayat kurabilir ve bunda ölmüş babanın bir tasarrufu olamaz. Yasa mantıklı bir şekilde babadan çocuğa kalan hakkı korur.Ben anne hayattayken babadan çocuklara miras kalmasını hep yadırgamışımdır. Sonuçta baba çalışıp para kazansa da anne de ev hanımı olarak yoğun bir emek sarf ediyor.
Ama annenizin böyle bir gerekçeyle evin kirasını istemesi, kocan sana baksın demesi çok garip.
Anne kız birbirinizden farkınız yok.
Herkese 1 ev dusmuyor bildigim kadariyla. Anneniz mirastan %50 alir yani 2 ev onun. Kardesinizle siz %25%25 aliyorsunuz.. Yani birer daire sizin. Anneniz kendi hakki olan dairenin birinde otursun, birini kiraya versin. Sizin babadan kalan yasal hakkiniza bu sekilde mudahele etmeye hakki yok. Kesinlikle dinlemeyin bu konuda annenizi.Ev babamdan kaldi arkadaşım anneme değil 3umuze kaldi herkese bir ev düşüyor
Ben de bu görüşü anlamıyorum çocuklar illa iki ebeveyn ölünce mi mirastan hak almalıBen anne hayattayken babadan çocuklara miras kalmasını hep yadırgamışımdır. Sonuçta baba çalışıp para kazansa da anne de ev hanımı olarak yoğun bir emek sarf ediyor.
Ama annenizin böyle bir gerekçeyle evin kirasını istemesi, kocan sana baksın demesi çok garip.
Anne kız birbirinizden farkınız yok.
Anne mirastan dörtte bir alır kalan miras çocuklar arasi bölüsulurHerkese 1 ev dusmuyor bildigim kadariyla. Anneniz mirastan %50 alir yani 2 ev onun. Kardesinizle siz %25%25 aliyorsunuz.. Yani birer daire sizin. Anneniz kendi hakki olan dairenin birinde otursun, birini kiraya versin. Sizin babadan kalan yasal hakkiniza bu sekilde mudahele etmeye hakki yok. Kesinlikle dinlemeyin bu konuda annenizi.
Ancak bir acidan annenizin soyledigi de dogru. Rahata alistirma konusunda... Oyuzden babanizdan kalan evde otirsaniz bile kredi cekip bir daire daha alip esinize odetebilirsiniz. Ya da ortak odersiniz. Nasil uygunsa.
32 yaşındayım bu saatten sonra kirada sürünmek istemiyorum annemin zaten kendine yetecek kadar geliri var annem lüks yaşasın diye ben sefalet çekememBen verirdim yasalar bana verse de annemin daha çok hakkı olduğunu bilirdim. Allah gecinden versin zaten 4 ev de size kalacak bir gün. Bu yaştan sonra kirada oturamam derken de kaç yaşındasınız ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?