Ev meselesi

Rarella34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2022
21
4
1
29
Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?

Böyle bir adamla evlenmemelisin. Madem ailesini bu kadar düşünüyordu, ev almak için neden seninle evlenmeyi bekledi? Hatunun maaşıyla ev kredisini öder ailemi rahat ettiririm niyetinde. Bak güzel kardeşim, oturmadığın ev senin değildir. Yani evler olmuş en az bir milyon, şimdiye kadar almayan bu saatten sonra hiç alamaz. Sen neden adamın ailesi eve konsun diye her ay bir aylık maaşını senelerce krediye bağlayacaksın? Öyle kendi maaşından ödeyecek diye bişey yok, evlenince bütçe ortaktır. Kk'da ciddi sinir zıplatacak konularda ilk beşe girer bu konu, benden söylemesi.

Hem senin evine giren paradan kisilacak
Hem yıllarca sen de katkıda bulunacaksin,belki bebeğin varken bu kredi yüzünden ücretsiz izne çıkamayacaksin sütün memende ikinci ay ise doneceksin,
Hem giden yüklüce para yüzünden maddi olarak sıkıntıya düşeceksin
Hem evlendikten sonra alınacak
Hem de kendi üstüne değil babanın üstüne alacak . Evde senin bir gram payın olmayacak,eve katkısı olmayan, sana maddi manevi bir gram iyiliği dokunmamış annesinin babasının ve kardeşlerinin payı olacak.
Sence bu akıl karı mi????
Bunun adı mal kaçırma!
Bunu sana teklif eden erkekle evlen,çok mutlu olursun..

Memur maaşının hangi kısmıyla ev alabilecek nişanlınız? Ev fiyatları almış başını gitmiş malum.
Ev almak için evlenmeyi bekliyor tâbi, siz evi geçindirecksiniz o da ailesine ev alacak. Evi kendi üzerine de yapmak istemiyor üstelik. Bu şekilde evlenmeyin kesinlikle.
Siz düğün eşyalar onların borçları, kira derken ancak geçinirsiniz zaten ikinizin maaşıyla.

Genelde böyle tokat gibi yuzencarpan gerçeklerle dolu yorumlar nedense değerlendirilmeye alınmıyor
Çok seviyodum bişey diyemedim ayrilamadim da borç ödüyoruz simdi'ye dönüyor olay

Umarım yorumun yol gösterici olur ama hiç umudum yok

Daha evlenmeden maaşını açık çek gibi sunmuşsun, böyle şeyleri kabul etme , senin sırtından geçinecek hepsi, ben de memurum esimde, asla böyle biseyi kabul etmezdim hele ki yolun en başında, teklif dahi edilse anında bırakırdım ..

Haklısınız ama bana dediği su benim maaşımdan odenecek dedi . Ee tamam onun maaşı krediye gidecek evin ihtiyacıni kirasıni ödemede zorlancak devreye benim bütçem girecek yani bı nevi ortak oluyorum ve ortak olduğum disimden tirnagimdan giden para da söz hakkı sahibi olmak istyorum . O da diyor kardeşlerimin hakkını ödeyemem vs ama bu benim sorunum degil demi bazen diyorum vicdansizlik mi yapıyorum biz genciz çalışırız karşımızdaki insanlar yaşlı başlı bu konu da da sikintiliyim

Ailesine kredi çekip ev alacak. Uzun zamandır kredi fiyatlarına bakmadım ama yine 6-7 binden aşağı ödeme yoktur sanıyorum ki. Memur maaşı zaten ortada, tek bi maaş neredeyse full krediye gidecek. Siz tek maaşla kirada oturacaksınız, kira, mutfak alışverişi, faturalar, o, bu, şu. Nasıl geçineceksiniz?

Kendinizi kullandırmayın lütfen, ailesinin sizin üstünüzde ne hakki var, ha ille de ev alacaksanız ananıza babanıza alın..

Sen bu adama "madem senin maaşından ödenecek, şimdiye kadar da maaşın vardı. Neden bu zamana kadar almadın? Ev almak için neden evlenmeyi bekledin?" diye sordun mu? Ev kredileri öyle 2-3 bin değil en az 10-11 bin ki kredi vermiyor şu an bankalar. Krediler daha makulken neden almamış? Yaşlı ana babayı düşünmek için neden evlenmeyi bekledi?

Aslında araba aldı ilk simdii ev sahibi zam yapıyor artık ev almak zorlanıyor diyryeni dank etti ev alma isteği açıkçasi

Haklısınız vicdansizlik mi yapıyorum acaba diye kafamı kurcaliyordu bu konuu
Ailesine yardım yapmasın demiyoruz zaten,koşulları hem ailesine hem evliliğe uygun değil diyoruz

Alt tarafı memur maaşı ayol,iş adamı gibi davranamaz o maaşla. Yüksek geliri olsa siz de yok demezdiniz belki. Ama bu koşullarla bu iş olmaz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…