Ev meselesi

Bu adamla evlenerek hayatının hatasını yaparsınız söyliyim. Sadece evle kalacak birine benzemiyor.

Evlenme olmaz yani böyle hem söz hakkın olamayacak hem eşinin üstüne olmayacak sonra kardeşler diyecek anamızın babamızın üstüne hakkımız var sen ne karışıyorsun ooo ortalık karışacak

Kızın ailesi için kızı evlatlıktan reddetme sebebi yalnız.
Ben olsam derim ben gerizekalı mıydım seni okuttum dershaneye yolladım büyüttüm ya insanın içi acır ben aileme birşey yapmıyorum sırf evlenfigim için milletin ailesini besliyorum diye hala diyor ki acaba suç bende mi ? Şaşırmamak lazım bugün müge anlida adamın biri 45 milyon dolandırmış bende diyorum bu insanlar nasıl dolandiriliyor şaşırmamak lazım konu sahibi gibiler demek ki

Valla ben de anlamadım, konu sahibi de memurmuş, soruların çalındığı sene kazandı herhalde sınavı.

Ailesine ev almak istemesini anlıyorum. Ama tapuyu üstünüze alın bari. Tem çocuk olsa neyse.

Birçok bencil insan gördüm ama bu başka bir seviye ya. Kim anne babasının hakkını ödeyebilir ki? Hemen hemen herkesin üzerinde anne babaların emeği var buna bir şey demiyoruz. Ama onlar gibi sizde anne babalık yapacaksınız çocuklarınız olacak. Onlar zaten emeklidir. Çok zor anlar olur destek olursun, paraya ihtiyaçları olsun yardımcı olursun. Ama evlenmek istediğiniz adam kusur bakmayında sizi bir şirkete ortak alıyor gibi görüyor. Geleceğini, sizi, doğacak çocuklarınızı düşünen biri değil kesinlikle çünkü her konusu açıldığında,tartışmalarda '' onlar benim annem babam kardeşim hakkını ödeyemem emekleri çok '' diye bastıracaktır sizi. Siz bir şeyler almak, tatile gitmek isteyeceksiniz o bu sefer yine anne babasını düşünecek tipi aileci erkek karakteri işte. Bu arada dediğim gibi hepimiz ailemiz rahat olsun isteriz o çok ayrı bi durum. Ama yatırımı çocuğuna yaparsın. Bak mesela bu günleri, ekonomik sıkıntıyı, doların tavan yapacağını kim düşünebilirdi ? Daha kötü günler bekliyor bizi bu evliliklerde mantığınız bir adım önde olmalı.

Kendisine ortak arıyormuş resmen

Sizin ileriye dönük maddi kaygılarınız olmasını anlıyorum, herkes 2 maaşla daha rahat geçinmek ister.
Ama açıkcası henüz evlenmemişsiniz bile ve şimdiden müstakbel eşinizin parasını yönetmeye çalışıyorsunuz gibi geldi. Yorumları da şaşkınlıkla okudum, ne kadar ayıp şeyler yazılmış...

Eşiniz, onu büyüten belki zorluklarla okutan ailesine ev almak istiyor bunu da size açık açık dürüst bir şekilde evlilik öncesi söylüyor bence saygı duymalısınız bu isteğine. Bence önünüzde 2 seçenek var, ya eşinize saygı duyup onu destekleyeceksiniz ya da borçları bitine kadar evlenmeyeceksiniz geliriniz düşmesin istiyorsanız.

Böyle düşünen biriyle evlenmezdim, insan anne babasını düşünür tamam ama bakarken yapsaydı ne yapacaksa. Ayrıca sizin üstünüze bile değil anne baba vefatından sonra ev kardeşlere pay edilecek. Hiç mantıklı değil hiç

Şimdiden böyle düşünüyorsa, sen boşanmayı düşün derim. Zira senin ödediğin evde boşanırken hiç bir hakkın olmayacak. Babasının üstüne olan bir evden hak alabileceğini mi düşünüyorsun. Ev alacaksanız kendinize alın. Hem kredi, hem düğün ,mobilya, ev kirası, evin ayrıca gideri, yemeniz,içmeniz, yakıt, fatura bunların hiç birini saymıyorum bile..

Bu konuşmaya şahit olsam adama '' hadi oradan be tosuncuk mehmet seni '' derim Adam mantık evliliğinin kralını yapıyor asdfg

Siz genç olsanız da memursunuz. Size kendi ailenizden gelen bir ev yok ise ne kadar genç olursanız olun geliriniz belli ve siz de yaslanacaksiniz 10 sene sonra. Eğer bir eviniz yoksa siz kendinize nasıl ev alacaksınız peki sonra bu ekonomide? Doğmamış çocuk bu sefer yaşlanınca da sizi mi düşünmek zorunda kalacak? Ben bu kafaları çok yanlış buluyorum. Yaslandilarsa yaslandilar herkes yaptığı ve yapmadığı şeyin bedelini ödemeli. Bin TL şu anda onlardan borç isteseniz kendinizi kötü hissettirecek insanlar için 1 milyon borç ödemek akıl karı değil. Herkesin dediği gibi o ev sizin adınıza olmadığı takdirde eşiniz ve ailesinin kumpasına düşmüş olacaksınız ve boşanma durumunda hiç bir hak iddia edemeyeceksiniz. Lütfen hakkınızı yedirmeyin. Eş dediğin önce biz takım olalım der ama belli ki sizin potansiyel eşiniz ailesi ile bir takım ve siz bu kafadayken o bir aile olamazsınız. Hep derim ben ileride değilken kendimi kurtarmamisken başkasına yardımcı olamam diye, daha sizin bir malvarliginiz yokken başkasını kurtarmaya çalışmayın.

İroniyse komik değilse daha komik asdfgh

Böyle olsa yine iyi onuda kabul etmemiş babasının üzerine olacakmış buradan bile niyeti belli oluyor. Babası öldüğünde o ev direk onlara kalmayacak onuda düşünmesi gerek. Evi kendi üzerine alırsın karı koca ortak olur sonuçta evin giderleri de kadından çıkacak. Evde yine oturacak olan anne babası olsun. Ama çakallığın dibine vurmuş resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…