Kızın ailesi için kızı evlatlıktan reddetme sebebi yalnız.Ülkede erkek kıtlığı mi var birde bu adamı ne diye istiyorsun ya ? Mal kaçırıyor adam daha evlenmeden ailene yazık günah o kadar oku büyüt emek ver bir koca uğruna neleri kabul etsin
Bu adamla evlenerek hayatının hatasını yaparsınız söyliyim. Sadece evle kalacak birine benzemiyor.Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Ben olsam derim ben gerizekalı mıydım seni okuttum dershaneye yolladım büyüttüm ya insanın içi acır ben aileme birşey yapmıyorum sırf evlenfigim için milletin ailesini besliyorum diye hala diyor ki acaba suç bende mi ? Şaşırmamak lazım bugün müge anlida adamın biri 45 milyon dolandırmış bende diyorum bu insanlar nasıl dolandiriliyor şaşırmamak lazım konu sahibi gibiler demek kiKızın ailesi için kızı evlatlıktan reddetme sebebi yalnız.
Valla ben de anlamadım, konu sahibi de memurmuş, soruların çalındığı sene kazandı herhalde sınavı.Ben olsam derim ben gerizekalı mıydım seni okuttum dershaneye yolladım büyüttüm ya insanın içi acır ben aileme birşey yapmıyorum sırf evlenfigim için milletin ailesini besliyorum diye hala diyor ki acaba suç bende mi ? Şaşırmamak lazım bugün müge anlida adamın biri 45 milyon dolandırmış bende diyorum bu insanlar nasıl dolandiriliyor şaşırmamak lazım konu sahibi gibiler demek ki
Birçok bencil insan gördüm ama bu başka bir seviye ya. Kim anne babasının hakkını ödeyebilir ki? Hemen hemen herkesin üzerinde anne babaların emeği var buna bir şey demiyoruz. Ama onlar gibi sizde anne babalık yapacaksınız çocuklarınız olacak. Onlar zaten emeklidir. Çok zor anlar olur destek olursun, paraya ihtiyaçları olsun yardımcı olursun. Ama evlenmek istediğiniz adam kusur bakmayında sizi bir şirkete ortak alıyor gibi görüyor. Geleceğini, sizi, doğacak çocuklarınızı düşünen biri değil kesinlikle çünkü her konusu açıldığında,tartışmalarda '' onlar benim annem babam kardeşim hakkını ödeyemem emekleri çok '' diye bastıracaktır sizi. Siz bir şeyler almak, tatile gitmek isteyeceksiniz o bu sefer yine anne babasını düşünecek tipi aileci erkek karakteri işte. Bu arada dediğim gibi hepimiz ailemiz rahat olsun isteriz o çok ayrı bi durum. Ama yatırımı çocuğuna yaparsın. Bak mesela bu günleri, ekonomik sıkıntıyı, doların tavan yapacağını kim düşünebilirdi ? Daha kötü günler bekliyor bizi bu evliliklerde mantığınız bir adım önde olmalı.Haklısınız ama bana dediği su benim maaşımdan odenecek dedi . Ee tamam onun maaşı krediye gidecek evin ihtiyacıni kirasıni ödemede zorlancak devreye benim bütçem girecek yani bı nevi ortak oluyorum ve ortak olduğum disimden tirnagimdan giden para da söz hakkı sahibi olmak istyorum . O da diyor kardeşlerimin hakkını ödeyemem vs ama bu benim sorunum degil demi bazen diyorum vicdansizlik mi yapıyorum biz genciz çalışırız karşımızdaki insanlar yaşlı başlı bu konu da da sikintiliyim
Kendisine ortak arıyormuş resmenSen bu adama "madem senin maaşından ödenecek, şimdiye kadar da maaşın vardı. Neden bu zamana kadar almadın? Ev almak için neden evlenmeyi bekledin?" diye sordun mu? Ev kredileri öyle 2-3 bin değil en az 10-11 bin ki kredi vermiyor şu an bankalar. Krediler daha makulken neden almamış? Yaşlı ana babayı düşünmek için neden evlenmeyi bekledi?
Bu konuşmaya şahit olsam adama '' hadi oradan be tosuncuk mehmet seni '' derimDeli deli olmayın ya. Cidden nasıl insanlarsınuz siz? Anne babanız sizi büyütürken nasıl bir hata yaptı da bu kadar saf ve gözü kapalı olabildiniz? Lütfen söyleyin de çocuklarımızı böyle yetiştirmeyelim. Erkek arkadaşınız çoook uyanık. Birine ev alacaksanız kendi anne babanıza alın. Azıcık uyanık olun ya. Evlendikten sonra benim maaşım senin maaşın yok. Onun maaşı anne babasına gidecek siz de onu besleyeceksiniz. Köpek alın daha iyi. En azından sadık olur. Aldatmayacağını bilirsiniz. Daha az masraflı olur hem de sizi salak yerine koyup söğüşlemeye kalkmaz. Evet evet. Köpek daha iyi bir fikir.
Siz genç olsanız da memursunuz. Size kendi ailenizden gelen bir ev yok ise ne kadar genç olursanız olun geliriniz belli ve siz de yaslanacaksiniz 10 sene sonra. Eğer bir eviniz yoksa siz kendinize nasıl ev alacaksınız peki sonra bu ekonomide? Doğmamış çocuk bu sefer yaşlanınca da sizi mi düşünmek zorunda kalacak? Ben bu kafaları çok yanlış buluyorum. Yaslandilarsa yaslandilar herkes yaptığı ve yapmadığı şeyin bedelini ödemeli. Bin TL şu anda onlardan borç isteseniz kendinizi kötü hissettirecek insanlar için 1 milyon borç ödemek akıl karı değil. Herkesin dediği gibi o ev sizin adınıza olmadığı takdirde eşiniz ve ailesinin kumpasına düşmüş olacaksınız ve boşanma durumunda hiç bir hak iddia edemeyeceksiniz. Lütfen hakkınızı yedirmeyin. Eş dediğin önce biz takım olalım der ama belli ki sizin potansiyel eşiniz ailesi ile bir takım ve siz bu kafadayken o bir aile olamazsınız. Hep derim ben ileride değilken kendimi kurtarmamisken başkasına yardımcı olamam diye, daha sizin bir malvarliginiz yokken başkasını kurtarmaya çalışmayın.Haklısınız ama bana dediği su benim maaşımdan odenecek dedi . Ee tamam onun maaşı krediye gidecek evin ihtiyacıni kirasıni ödemede zorlancak devreye benim bütçem girecek yani bı nevi ortak oluyorum ve ortak olduğum disimden tirnagimdan giden para da söz hakkı sahibi olmak istyorum . O da diyor kardeşlerimin hakkını ödeyemem vs ama bu benim sorunum degil demi bazen diyorum vicdansizlik mi yapıyorum biz genciz çalışırız karşımızdaki insanlar yaşlı başlı bu konu da da sikintiliyim
İroniyse komik değilse daha komik asdfghSizin ileriye dönük maddi kaygılarınız olmasını anlıyorum, herkes 2 maaşla daha rahat geçinmek ister.
Ama açıkcası henüz evlenmemişsiniz bile ve şimdiden müstakbel eşinizin parasını yönetmeye çalışıyorsunuz gibi geldi. Yorumları da şaşkınlıkla okudum, ne kadar ayıp şeyler yazılmış...
Eşiniz, onu büyüten belki zorluklarla okutan ailesine ev almak istiyor bunu da size açık açık dürüst bir şekilde evlilik öncesi söylüyor bence saygı duymalısınız bu isteğine. Bence önünüzde 2 seçenek var, ya eşinize saygı duyup onu destekleyeceksiniz ya da borçları bitine kadar evlenmeyeceksiniz geliriniz düşmesin istiyorsanız.
Böyle olsa yine iyi onuda kabul etmemiş babasının üzerine olacakmış buradan bile niyeti belli oluyor. Babası öldüğünde o ev direk onlara kalmayacak onuda düşünmesi gerek. Evi kendi üzerine alırsın karı koca ortak olur sonuçta evin giderleri de kadından çıkacak. Evde yine oturacak olan anne babası olsun. Ama çakallığın dibine vurmuş resmen.Benim arkadaşım ailesine ev alacaktı. Her kardeş bir miktar katacakti. İş ciddiye binince kimse oralı olmadı. Kızın eşi de destekledi. Ama evi kendi üstlerine aldılar. Üstelik kredi ödemesinin bir kısmını kızın babası ödediği halde. Ailesi hayat boyu oturacak ama vefat va durumunda ilerde kendi çocuğuna kalsın diye kendi adına aldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?