- 11 Ağustos 2022
- 1.100
- 1.835
- 53
Simdi lutfen yazdiklarini sessizce tekrar oku.Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Üst düzey müsteşar maaşı oluyor ya hani ona göre devlet zam yaparken onu hesaba katıyor her halde siz bu eş adayını öyle diye umuyorsunuz. Devlet de üst düzey vs yoktur. Mühendis olsa devlet de ki hiç sanmam belli ki düz memurlar aylık 15.000 aldığını düşünebiliriz. Bir ev kaç milyon oldu farkında mısınız? Kredi geri ödemesi 2.000 3000 olacak falan mı sanıyorsunuz? En kötü ev 1.000.000 kredi oranları belli. 1.000.000 tl ev için kredi çekse geri ödeyecek 2.000.000 bölün 10 yıla 20 yıla. Eş adayı memurun tüm maaşına yakını krediye gidecek. Kadın da eş kişisinin babasının üstüne ev almak için yıllarını heba edecek.Polyannacılık yapmıyorum, benim bu konudaki fikrim bu şekilde.
Adamın maaşını bilmiyoruz, belki üst düzey bir memurdur, belki çok uygun fiyatlı bir ev alacaktır... Maaşının 3'te 1'i derken de zaten belki dedim.
20 yıl vade yapmıyor bankalar, maksimum 10 sene. 700.000 tl kredi çekse 10 sene için, aylık taksit en az 15 bin küsürden başlıyor. en kötü ev 1 milyon, 300 bin peşinatı borç harç bulsa diye kabataslak baktım hesaplama sitelerinde. memur maaşları da burada yazıyor Memur maaşları ne kadar? 2022 doktor, öğretmen, polis maaşları...Üst düzey müsteşar maaşı oluyor ya hani ona göre devlet zam yaparken onu hesaba katıyor her halde siz bu eş adayını öyle diye umuyorsunuz. Devlet de üst düzey vs yoktur. Mühendis olsa devlet de ki hiç sanmam belli ki düz memurlar aylık 15.000 aldığını düşünebiliriz. Bir ev kaç milyon oldu farkında mısınız? Kredi geri ödemesi 2.000 3000 olacak falan mı sanıyorsunuz? En kötü ev 1.000.000 kredi oranları belli. 1.000.000 tl ev için kredi çekse geri ödeyecek 2.000.000 bölün 10 yıla 20 yıla. Eş adayı memurun tüm maaşına yakını krediye gidecek. Kadın da eş kişisinin babasının üstüne ev almak için yıllarını heba edecek.
Ben şahsen siz burda evlenicem eş adayına dedim ki annemlere ev alıcam evlenirken annemin üstüne de evi yapıcam maaşım krediye gidecek sen de evimizi geçindireceksin dedim diye yazsanız sizi de ayıplardım. Ne erkek ne kadın böyle bir planla eş adayına gelmemeli. Gelirse de hayırdır evlenirken mi aklına anan baban geldi derim yani
Orta halli ailelerde genelde ailelerin mutlaka okumuş eli ekmek tutan çocuklarından beklentileri oluyor.Bizim ülkede yadsınamaz bir durum.Çoğumuz öyle böyle yapmışızdır.Ancak sizin durumunuz bayağı özel bir durum.Ben de büyüğünüz olarak ne yazayım diye epeyce düşündüm.Erkek arkadaşınız ailesi için onlara evleri olmadığı için ev almayı düşünebilir iyi niyetle.Ancak öncelikle gerçekci olacaksınız.Siz akıllı bir gence benziyorsunuz. Nerede yaşıyorsunuz ev fiyatları bölgenizde nasıl bilmiyorum.Ancak bugün ev sahibi olmak günümüz koşullarında çok zorlaştı.Evler kiralar uçtu gitti.Bugün memurum diye kredi çekerek ev almak çok zor.Evin tamamı için kredi çıkması zor .Çıktı diyelim aylık ödenen rakamları biliyor mu arkadaşınız.Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
İşte girişimcilik, işte ticari zekaKonu sahibinin niye bu kadar üstüne gidilmiş anlamadım...Ben kendisini ve düşüncelerini çok makul ve mantıklı buldum doğrusu....Takildigim tek nokta , şu anki kazma sevgilisi bu kadar güzel, üstune de bu kadar ahlaklı , vicdanlı, mukemmel bı kızi hakediyor mu? Açikcasi ben daha iyilerini, daha yakışıklı ve romantik erkekleri bulabileceğini düşünüyorum.
Not: Aşırı bekar yakışıklı ve hayırsız kardeşimin fotosunu özelden yollamak isterim kendisine
İkinci not.: Belli ki eninde sonunda illa biri kapıp dolandiracak hanım kızımızı , niye ben denemeyeyim?
Benimde elimde satılık bir köprü var aslında...konu sahibi almazsa willy e satacağım
Polyannacılık yapmıyorum, benim bu konudaki fikrim bu şekilde.
Adamın maaşını bilmiyoruz, belki üst düzey bir memurdur, belki çok uygun fiyatlı bir ev alacaktır... Maaşının 3'te 1'i derken de zaten belki dedim.
Yapılacak olan büyük bir fedakarlık var ortada. Karşılığında ev babanın olacak. Bunun adı düpedüz mal kaçırmaktır.
Kendi kızınızı koyun konu sahibi yerne öyle bakın. Kızınız tek maaşla Gül gibi yaşayıp gidiyorken parazitin biri gelecek kızınızın tek maaşlı hayatına ortak olacak. Kendi maaşını ailesine verecek.
Ev konu sahibinin üzerine yapılsa bile büyük fedakarlık. Aileleri devreye sokup düşünülmesi gereken bir konu.
Siz nerede yaşıyorsunuz yahu? Bu ülkede para miras mevzusu dönmüş tüm ailelerde kardeşler birbiriyle kavgalı mahkemeli. İyi misiniz. 4 kardeşten 3ü iyi niyetli olsa biri bozuk çıkar illa.
Arkadaş şeytan marka giyer evreninde yaşıyor vogue’da çalışıyor kendisi peri kızı iyilik meleği.Yapılacak olan büyük bir fedakarlık var ortada. Karşılığında ev babanın olacak. Bunun adı düpedüz mal kaçırmaktır.
Kendi kızınızı koyun konu sahibi yerne öyle bakın. Kızınız tek maaşla Gül gibi yaşayıp gidiyorken parazitin biri gelecek kızınızın tek maaşlı hayatına ortak olacak. Kendi maaşını ailesine verecek.
Ev konu sahibinin üzerine yapılsa bile büyük fedakarlık. Aileleri devreye sokup düşünülmesi gereken bir konu.
Siz nerede yaşıyorsunuz yahu? Bu ülkede para miras mevzusu dönmüş tüm ailelerde kardeşler birbiriyle kavgalı mahkemeli. İyi misiniz. 4 kardeşten 3ü iyi niyetli olsa biri bozuk çıkar illa.
Benim mesajımla sizin mesaj arasında tek fark benim 10 veya 20 yıl kredi öder demem. Gerisinde hrm fikiriz. Niye bana memur maaş listesi yolladınız ki zaten biliyorum ben olabilecek ücretleri20 yıl vade yapmıyor bankalar, maksimum 10 sene. 700.000 tl kredi çekse 10 sene için, aylık taksit en az 15 bin küsürden başlıyor. en kötü ev 1 milyon, 300 bin peşinatı borç harç bulsa diye kabataslak baktım hesaplama sitelerinde. memur maaşları da burada yazıyor Memur maaşları ne kadar? 2022 doktor, öğretmen, polis maaşları...
Sizi desteklemek için yazmış sanırım o yorumu. Liste de sizin dediklerinizi doğruluyor zaten, ben ikinize de katılıyorum o yüzden araya gireyim dedimBenim mesajımla sizin mesaj arasında tek fark benim 10 veya 20 yıl kredi öder demem. Gerisinde hrm fikiriz. Niye bana memur maaş listesi yolladınız ki zaten biliyorum ben olabilecek ücretleri
Ben yanlış anladım o vakit. Memur maaş listesini görünce yorumuma karşıt yollandı diye düşündümSizi desteklemek için yazmış sanırım o yorumu. Liste de sizin dediklerinizi doğruluyor zaten, ben ikinize de katılıyorum o yüzden araya gireyim dedim
Ne diyosunnn? Ben hayatımda böyle karlı yatırım görmedim...Bitcoin, borsa,emlak hep riskli sermayeli işler, halbuki bul böyle bı gelin , bı gazozlu düğün masrafına ömür boyu köle hizmetçi , maaşı da cabası....İşte girişimcilik, işte ticari zeka
EvlenmeMerhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?