Ev meselesi

Simdi lutfen yazdiklarini sessizce tekrar oku.

Okudugunda aci gercegi gordun di mi? Senin sirtindan ailesine ev alacak, seninle bu nedenle evlenecek, sen onun icin krediyi duzgun odeyilmesi icin saglam bir fonsun. Lutfen bunlari artik "gordum ya" de de burda "sukur Ya Rabbim" deyip nefes alalim

Üst düzey müsteşar maaşı oluyor ya hani ona göre devlet zam yaparken onu hesaba katıyor her halde siz bu eş adayını öyle diye umuyorsunuz. Devlet de üst düzey vs yoktur. Mühendis olsa devlet de ki hiç sanmam belli ki düz memurlar aylık 15.000 aldığını düşünebiliriz. Bir ev kaç milyon oldu farkında mısınız? Kredi geri ödemesi 2.000 3000 olacak falan mı sanıyorsunuz? En kötü ev 1.000.000 kredi oranları belli. 1.000.000 tl ev için kredi çekse geri ödeyecek 2.000.000 bölün 10 yıla 20 yıla. Eş adayı memurun tüm maaşına yakını krediye gidecek. Kadın da eş kişisinin babasının üstüne ev almak için yıllarını heba edecek.
Ben şahsen siz burda evlenicem eş adayına dedim ki annemlere ev alıcam evlenirken annemin üstüne de evi yapıcam maaşım krediye gidecek sen de evimizi geçindireceksin dedim diye yazsanız sizi de ayıplardım. Ne erkek ne kadın böyle bir planla eş adayına gelmemeli. Gelirse de hayırdır evlenirken mi aklına anan baban geldi derim yani

20 yıl vade yapmıyor bankalar, maksimum 10 sene. 700.000 tl kredi çekse 10 sene için, aylık taksit en az 15 bin küsürden başlıyor. en kötü ev 1 milyon, 300 bin peşinatı borç harç bulsa diye kabataslak baktım hesaplama sitelerinde. memur maaşları da burada yazıyor Memur maaşları ne kadar? 2022 doktor, öğretmen, polis maaşları...

Orta halli ailelerde genelde ailelerin mutlaka okumuş eli ekmek tutan çocuklarından beklentileri oluyor.Bizim ülkede yadsınamaz bir durum.Çoğumuz öyle böyle yapmışızdır.Ancak sizin durumunuz bayağı özel bir durum.Ben de büyüğünüz olarak ne yazayım diye epeyce düşündüm.Erkek arkadaşınız ailesi için onlara evleri olmadığı için ev almayı düşünebilir iyi niyetle.Ancak öncelikle gerçekci olacaksınız.Siz akıllı bir gence benziyorsunuz. Nerede yaşıyorsunuz ev fiyatları bölgenizde nasıl bilmiyorum.Ancak bugün ev sahibi olmak günümüz koşullarında çok zorlaştı.Evler kiralar uçtu gitti.Bugün memurum diye kredi çekerek ev almak çok zor.Evin tamamı için kredi çıkması zor .Çıktı diyelim aylık ödenen rakamları biliyor mu arkadaşınız.
Bana göre onun düşüncesi şöyle.Ben maaşımla krediyi öderim eşim de nasılsa memur onun maaşı ile geçiniriz.
Öncelikle iki genç için evliliğin başında hiç hakkaniyetli bir durum değil.Yıllarca sürecek böyle bir ödemeye siz katlanacaksınız.Tek maaşlı olacaksınız.Çok sıkıntı çekeceksiniz.Sizin ayrıca ev kiranız olacak.Siz iki maaşlı geçinip gideriz derken tek maaşa ve o da işin en önemli kısmına sizin maaşınıza kalacaksınız.
İşin en ilginç tarafı benim en çok takıldığım husus,bu kadar fedakarlık yaptınız diyelim, bu fedakarlık karşısı ev sizin bile olmuyor.Babasının olacakmış.Bunu size nasıl gönül rahatlığı ile teklif edebiliyor.O evi ödeyecek (sizi aldatıyor, bir kısmı ile o ev ödenmez tamamı gider krediye) siz maaşla evi yıllarca geçindireceksiniz ev babanın üzerine olacak.Sizi çok mu saf buldu bu genç.Memursunuz gözünüzü açın lütfen biraz.
Bakın siz bunu kabul etmez iseniz arkadan gelecek öneri, büyük bir ev alalım beraber oturalıma gelecek konu.Öyle böyle bu evi bu arkadaşınız size aldıracak.Sizin şimdiden ah vah yazık evleri yok havasına sokmuş bile.Yine benim en çok merak edeceğim husus da sizin ailenizin tepkisi ne olacak.Hiç bir kız ailesi ben kızımı okuttum memur oldu kimseye muhtaç olmaz artık derken kızının düştüğü bu duruma seyirci kalacağını bunu kabul edeceğini sanmam.Bu kadar gözleri kör olamaz.
Size bir önerim var.Arkadaşınıza ailene ev alırsın maaşının bir kısmı ile ödersin.Ben de tüm maaşımı kendim için biriktiririm eve hiç kullanmam diye teklif götürün bakalım ne diyecek.

İşte girişimcilik, işte ticari zeka

Yapılacak olan büyük bir fedakarlık var ortada. Karşılığında ev babanın olacak. Bunun adı düpedüz mal kaçırmaktır.
Kendi kızınızı koyun konu sahibi yerne öyle bakın. Kızınız tek maaşla Gül gibi yaşayıp gidiyorken parazitin biri gelecek kızınızın tek maaşlı hayatına ortak olacak. Kendi maaşını ailesine verecek.
Ev konu sahibinin üzerine yapılsa bile büyük fedakarlık. Aileleri devreye sokup düşünülmesi gereken bir konu.
Siz nerede yaşıyorsunuz yahu? Bu ülkede para miras mevzusu dönmüş tüm ailelerde kardeşler birbiriyle kavgalı mahkemeli. İyi misiniz. 4 kardeşten 3ü iyi niyetli olsa biri bozuk çıkar illa.

Gecenlerde adamin biri arsa icin annesini öldürmüstü.. yani isin icine para girince

Sen git memur ol ama erkek arkadaşının böylesine absürt isteğine "acaba" de... İnsan gerçekten hayret ediyor

Arkadaş şeytan marka giyer evreninde yaşıyor vogue’da çalışıyor kendisi peri kızı iyilik meleği.

Gerçi bilişimciymiş. Developer falandır bu. Keşke bi iş arkadaşına sorsak nasıl biri ne yapıyor.

Ekşici bi tip geliyor burada bizimle eğleniyor işte

Benim mesajımla sizin mesaj arasında tek fark benim 10 veya 20 yıl kredi öder demem. Gerisinde hrm fikiriz. Niye bana memur maaş listesi yolladınız ki zaten biliyorum ben olabilecek ücretleri

Benim mesajımla sizin mesaj arasında tek fark benim 10 veya 20 yıl kredi öder demem. Gerisinde hrm fikiriz. Niye bana memur maaş listesi yolladınız ki zaten biliyorum ben olabilecek ücretleri
Sizi desteklemek için yazmış sanırım o yorumu. Liste de sizin dediklerinizi doğruluyor zaten, ben ikinize de katılıyorum o yüzden araya gireyim dedim

İşte girişimcilik, işte ticari zeka
Ne diyosunnn? Ben hayatımda böyle karlı yatırım görmedim...Bitcoin, borsa,emlak hep riskli sermayeli işler, halbuki bul böyle bı gelin , bı gazozlu düğün masrafına ömür boyu köle hizmetçi , maaşı da cabası....
Not: konu sahibi yeterince vicdan yaparsa hem kp ye ev alıp, hem de gazozlu düğünün borcunu kendi öder gibi geliyor bana... sıfır risk sıfır sermayeyle açik ara en karlı yatırım dalında brove almamasi için hiçbir neden yok bence.

Son düzenleme:
Evlenme
Bir ömür başkasının evine kredi mi ödeyeceksinzi
Zaman öyle ki kendimize zar zor ev alabiliyoruz

Şimdi diyelim evlendiniz ve 10 senelik krediyle o ev alındı… 9 sene sonra bu adam sizden ya da siz bu adamdan boşanmak istediniz, o evde hiçbir hakkınız olmayacak biliyorsunuz değil mi? Olmaz demeyin, bunu evliliğinin 10. yılında çocuk olmasına rağmen boşanmanın eşiğinde dolaşan bir ablanız olarak söylüyorum. Gözününü açın, hayat sürekli insana gül bahçeleri sunmuyor ne yazık ki

Aynisi komsumuzun basina geldi kadin suan boşanıyor surekli aileme yardim edecem diyip kadin tek basina evi gecindirdi dayanamadi bi sure sonra sizide gerer kavgalar cikar evlenmeyin resti cekin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…