Ev mi araba mı?

Kredi vermezler öyle bir miktar. Peşinatta çok az. Birikim yapmaya devam diyorum. Araba almak için bile peşinat çok az. Sanayi de insanı perişan etmeyecek bir araç 250 binden başlıyor. Onun MTV si kaskosu bakımı yakıtı vs aylık 2000 e yakın o da araba çok kullanılmazsa. Hem bu masraf hem kira hem kreş hem kredi ödemesi çok zorlar. Öncelik çocuk deyin almayın bir şey şimdilik. Birikime devam edin .

Fiziki altın olarak birikim yapıyorum ama enflasyonun altında kalıyor yine de . mesela iki yıl önce başlamıştım birikime,o zamanlar 50 bin peşinat yetiyordu şimdi yetmiyor

Konut kredisi cikicak filan deniliyodu, bunu bi arastirin derim. Suan bankalar 250 300 bin gibi ev alinamayacak krediler sunuyor ve faiz orani cok yuksek. Kredilere baktiniz mi ?
Yazın bakmıştım 500 e 985 bin ödeme tablosu çıkmıştı.Yani yüzde yuz faiz

Kesinlikle ev derim

50 bin bugün için para değil. 50 bin birikmiş ile ev almaya kalkışmak doğru değil. Birikiminizi sadece altınla sınırlı tutmayın sepet yapın, yani altınla beraber dövizde biriktirin.

Araba almalısınız ama birikim ev pesinati veya diğer şeyler için değil oğlunuz ile ani biriktirmek daha kolay yaşayabilmek için
Ev için ztn peşinat çok az tapu masrafı taşınma masrafida düşünürseniz altından kalkamazsıniz ocak zammı bile gelse taksit miktarı kredi çıkması bana imkansız geldi

Kredi cekememe ihtimalim de var evet,500 verseler kalanı için annemden destek alırım öyle olursa bir miktsr o çeker ben ona öderim.Birikime devam etsem diyorum altın da yerinde sayıyor artık ama taşınmaz mallar vs her şey uçuyor bilemedim

50 bin bugün için para değil. 50 bin birikmiş ile ev almaya kalkışmak doğru değil. Birikiminizi sadece altınla sınırlı tutmayın sepet yapın, yani altınla beraber dövizde biriktirin.
Geçen ay 36 bin arabamın motoruna verdim. 10 yaşında araç . Mahalleden çıkmaz motor yaktı. Ya böyle masraf çıkarsa aniden ne olacak? İnce hesaplarla ev araba almak doğru değil o yüzden haklısınız.

İki yıl önce 260 binlik bir ev bulmuştum iki sokak aşağıda fakst peşinatım yoktu gözüm korktu 3500 ödeyecektim maaşım 5500 du ek ders ile birlikte, şimdi o kadar pişmanım ki o evi almadığıma.Gozumu karartmak mi lazım bilmiyorum ki..

O da doğru . Hiç bir Yatırım aracı gayrimenkulle yarışamaz. 10 tl biriktirsek ev 30 tl zamlanacak. Yapacak bir şey yok kiraya devam.

Sizin durumunuz için araba mantıklı. Çocuğunuzla lazım olur,daha özgür ve rahat yaşarsınız. Ev için zaten para yetersiz,kredi faizleri çok fazla,aylık taksitlerle bunalırsınız.

Emin olun herkes için o pişmanlık geçerli artık hepimiz kahroluyoruz. Değil iki yıl, iki güne zamlanıyor her şey.

Ben sizin yerinizde olsam tüm birikimimi gözden çıkarmayı göze almazdım. Çocuk için nafakanız çok az üstelik, keşke daha fazla olsaymış. Sizin için en doğrusu bu parayı kenarda tutmanız. Araba da alsanız ev de alsanız baya masrafı çıkacak.

O da doğru . Hiç bir Yatırım aracı gayrimenkulle yarışamaz. 10 tl biriktirsek ev 30 tl zamlanacak. Yapacak bir şey yok kiraya devam.
Bu arada ev sahibim de alzheimer hastası bir kadın.Kadin vefat edince çıkmam gerekecek büyük ihtimalle, öyle söyledi yeğeni, halam ölünceye kadar otururaunuz dedi,tak diye çıkma durumunda kalabilirim bir gün

Bu arada ev sahibim de alzheimer hastası bir kadın.Kadin vefat edince çıkmam gerekecek büyük ihtimalle, öyle söyledi yeğeni, halam ölünceye kadar otururaunuz dedi,tak diye çıkma durumunda kalabilirim bir gün
Ben de kiracıyım. Birikimim sizin 5 katı kadar var fazla arabamız var satacak. Gene de ev almaya kalkmıyoruz. Çünkü kredi yi ödeyemeyiz ayda 14 15 bin istiyorlar. Ödersek bu seferde çocuğu okutamayız. Çoğu insan bu durumda evi olmayan.

Yazın bakmıştım 500 e 985 bin ödeme tablosu çıkmıştı.Yani yüzde yuz faiz
Hem ev hem araba fiyatlarini surekli takip eden biri olarak araba almanizi oneririm. Dovizdeki duraganlik elbet biticek zaten su sira araba fiyatlari duragan kesinlikle arabayi zorlayin.

Üstte bir arkadaş yazmış 10 bin civarı diye,4000 kiraya versem benim kiram 2000 oldu diyelim,8000 ödeme çıkmış oluyor bana.Gelecek zamlarla 15 bin olsa gelirim nasıl olur acaba? Ay şimdiden terledim Borcu da hiç sevmem normalde

Aslında o birikimle ve araba da satınca çok a bir kredi yeter size,tabi ev için kriteriniz nedir bilmiyorum,ben diyorum başımı sokayım yeter.
Sizin oğlan da büyük ama çok masrafı vardır,liseye gidiyordu dimi ? Günlük harçlığı 50 dir minimum.Sizin şartlar benden zor

kötüyü çağırmak olmasın ama
6 ay sonra çat diye kadın ölse
en iyi ihtimalle kiraya gireceğiniz yer 4 bin lira olacak
taşınmak 15 20 bin mahalle arasında bile
depozito, faturaları üzerine almak derken taşınmak size 30-40 bin liraya patlar, elinizdeki para anca buna yetiyor bilmiyorum farkında mısınız.

ha şu sıralar bir kredi paketi gelebilir
gelirse belki faizleri değilse de en azından veirlen kredi miktarını artırabilirler çünkü şu anda 200 bin lira filan veriyolar yani
o zaman hemen etraftan bir yerler olursa belki, değilse bence araba filan almayın eve-okul kreş üçgenini yakın tutup aynı düzen devam etmeniz lazım. araba size masraf demek araba alsanız bir daha da ömür billah ev alamazsınız siz.

Ev demeye gelmiştim ama birikiminizi ve durumunuzu düşünerek mümkünse araba almalısınız. Hatta bana göre birikime devam etmek daha mantıklı. Ev almak için en az 650 bin lira kredi çekmelisiniz ama sanırım bu kadar kredi vermiyorlar zaten. Verdiler diyelim kaç yıl ödeyeceksiniz ki şu durumda borçlanmak vs çok riskli.

15 bin gelire 500 000 kredi çıkmaz ki vermezler. Gidin görüşün vermeyeceklerini göreceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…