- 10 Nisan 2014
- 42.494
- 113.833
- 798
Fiziki altın olarak birikim yapıyorum ama enflasyonun altında kalıyor yine de . mesela iki yıl önce başlamıştım birikime,o zamanlar 50 bin peşinat yetiyordu şimdi yetmiyorEv mi araba ikileminde ev derim her zaman ama ev almak için 50 bin peşinat çok az .650 binin ödemesine baktınız mı hiç ben şimdi baktım ozellerde 14-20 bin arası çıktı devlette 10 bin küsur çıktı hesaplama yerinden.
Pesinat harici,tapu masrafı,abonelikler vs gibi ihtiyaçlar için de para ayırmanız gerek.
Araba için de peşinatiniz az gibi duruyor arabaninda bir ton masrafı var paranızi en azından bir kaç sene altın hesabında biriktirin derim .
Yazın bakmıştım 500 e 985 bin ödeme tablosu çıkmıştı.Yani yüzde yuz faizKonut kredisi cikicak filan deniliyodu, bunu bi arastirin derim. Suan bankalar 250 300 bin gibi ev alinamayacak krediler sunuyor ve faiz orani cok yuksek. Kredilere baktiniz mi ?
Kesinlikle ev derimMerhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
Ehliyetim var pratiğim yok ama arabam olsa direksiyon geliştirme dersi alırım.
Kiram şimdilik 1300,Şubat'ta zam gelecek,kreş 2300 TL,borcum yok.
2+1 lik 700 bin civarı daireler var yakınımda,kiraya verip onlardan mi alsam diyorum ama ev alırsam arabam asla olmayacak çocuğu olana lazım deniyor ileride okuluna getir götür yapmakta.Bu defa da çocuğun ihtiyaçlarına eğitim ödeneklerine yetişebilir miyim kafam çok karışık ..
Ocak ayında hem Ocak zammı hem uzman öğretmenlik farkına güveniyorum biraz,biraz cesaret geldi sanki..
Altın birikimi çok tatmin etmiyor beni iki adım ileri uç adım geri geliyorum sanki,somut bir şeyler yapmalıyım,ama ne ?
50 bin bugün için para değil. 50 bin birikmiş ile ev almaya kalkışmak doğru değil. Birikiminizi sadece altınla sınırlı tutmayın sepet yapın, yani altınla beraber dövizde biriktirin.Merhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
Ehliyetim var pratiğim yok ama arabam olsa direksiyon geliştirme dersi alırım.
Kiram şimdilik 1300,Şubat'ta zam gelecek,kreş 2300 TL,borcum yok.
2+1 lik 700 bin civarı daireler var yakınımda,kiraya verip onlardan mi alsam diyorum ama ev alırsam arabam asla olmayacak çocuğu olana lazım deniyor ileride okuluna getir götür yapmakta.Bu defa da çocuğun ihtiyaçlarına eğitim ödeneklerine yetişebilir miyim kafam çok karışık ..
Ocak ayında hem Ocak zammı hem uzman öğretmenlik farkına güveniyorum biraz,biraz cesaret geldi sanki..
Altın birikimi çok tatmin etmiyor beni iki adım ileri uç adım geri geliyorum sanki,somut bir şeyler yapmalıyım,ama ne ?
Kredi cekememe ihtimalim de var evet,500 verseler kalanı için annemden destek alırım öyle olursa bir miktsr o çeker ben ona öderim.Birikime devam etsem diyorum altın da yerinde sayıyor artık ama taşınmaz mallar vs her şey uçuyor bilemedimKredi vermezler öyle bir miktar. Peşinatta çok az. Birikim yapmaya devam diyorum. Araba almak için bile peşinat çok az. Sanayi de insanı perişan etmeyecek bir araç 250 binden başlıyor. Onun MTV si kaskosu bakımı yakıtı vs aylık 2000 e yakın o da araba çok kullanılmazsa. Hem bu masraf hem kira hem kreş hem kredi ödemesi çok zorlar. Öncelik çocuk deyin almayın bir şey şimdilik. Birikime devam edin .
Geçen ay 36 bin arabamın motoruna verdim. 10 yaşında araç . Mahalleden çıkmaz motor yaktı. Ya böyle masraf çıkarsa aniden ne olacak? İnce hesaplarla ev araba almak doğru değil o yüzden haklısınız.50 bin bugün için para değil. 50 bin birikmiş ile ev almaya kalkışmak doğru değil. Birikiminizi sadece altınla sınırlı tutmayın sepet yapın, yani altınla beraber dövizde biriktirin.
İki yıl önce 260 binlik bir ev bulmuştum iki sokak aşağıda fakst peşinatım yoktu gözüm korktu 3500 ödeyecektim maaşım 5500 du ek ders ile birlikte, şimdi o kadar pişmanım ki o evi almadığıma.Gozumu karartmak mi lazım bilmiyorum ki..50 bin bugün için para değil. 50 bin birikmiş ile ev almaya kalkışmak doğru değil. Birikiminizi sadece altınla sınırlı tutmayın sepet yapın, yani altınla beraber dövizde biriktirin.
O da doğru . Hiç bir Yatırım aracı gayrimenkulle yarışamaz. 10 tl biriktirsek ev 30 tl zamlanacak. Yapacak bir şey yok kiraya devam.Kredi cekememe ihtimalim de var evet,500 verseler kalanı için annemden destek alırım öyle olursa bir miktsr o çeker ben ona öderim.Birikime devam etsem diyorum altın da yerinde sayıyor artık ama taşınmaz mallar vs her şey uçuyor bilemedim
Emin olun herkes için o pişmanlık geçerli artıkİki yıl önce 260 binlik bir ev bulmuştum iki sokak aşağıda fakst peşinatım yoktu gözüm korktu 3500 ödeyecektim maaşım 5500 du ek ders ile birlikte, şimdi o kadar pişmanım ki o evi almadığıma.Gozumu karartmak mi lazım bilmiyorum ki..
Bu arada ev sahibim de alzheimer hastası bir kadın.Kadin vefat edince çıkmam gerekecek büyük ihtimalle, öyle söyledi yeğeni, halam ölünceye kadar otururaunuz dedi,tak diye çıkma durumunda kalabilirim bir günO da doğru . Hiç bir Yatırım aracı gayrimenkulle yarışamaz. 10 tl biriktirsek ev 30 tl zamlanacak. Yapacak bir şey yok kiraya devam.
Ben de kiracıyım. Birikimim sizin 5 katı kadar var fazla arabamız var satacak. Gene de ev almaya kalkmıyoruz. Çünkü kredi yi ödeyemeyiz ayda 14 15 bin istiyorlar. Ödersek bu seferde çocuğu okutamayız. Çoğu insan bu durumda evi olmayan.Bu arada ev sahibim de alzheimer hastası bir kadın.Kadin vefat edince çıkmam gerekecek büyük ihtimalle, öyle söyledi yeğeni, halam ölünceye kadar otururaunuz dedi,tak diye çıkma durumunda kalabilirim bir gün
Hem ev hem araba fiyatlarini surekli takip eden biri olarak araba almanizi oneririm. Dovizdeki duraganlik elbet biticek zaten su sira araba fiyatlari duragan kesinlikle arabayi zorlayin.Yazın bakmıştım 500 e 985 bin ödeme tablosu çıkmıştı.Yani yüzde yuz faiz
Üstte bir arkadaş yazmış 10 bin civarı diye,4000 kiraya versem benim kiram 2000 oldu diyelim,8000 ödeme çıkmış oluyor bana.Gelecek zamlarla 15 bin olsa gelirim nasıl olur acaba? Ay şimdiden terledimEmin olun herkes için o pişmanlık geçerli artıkhepimiz kahroluyoruz. Değil iki yıl, iki güne zamlanıyor her şey.
Ben sizin yerinizde olsam tüm birikimimi gözden çıkarmayı göze almazdım. Çocuk için nafakanız çok az üstelik, keşke daha fazla olsaymış. Sizin için en doğrusu bu parayı kenarda tutmanız. Araba da alsanız ev de alsanız baya masrafı çıkacak.
Aslında o birikimle ve araba da satınca çok a bir kredi yeter size,tabi ev için kriteriniz nedir bilmiyorum,ben diyorum başımı sokayım yeter.Ben de kiracıyım. Birikimim sizin 5 katı kadar var fazla arabamız var satacak. Gene de ev almaya kalkmıyoruz. Çünkü kredi yi ödeyemeyiz ayda 14 15 bin istiyorlar. Ödersek bu seferde çocuğu okutamayız. Çoğu insan bu durumda evi olmayan.
kötüyü çağırmak olmasın amaBu arada ev sahibim de alzheimer hastası bir kadın.Kadin vefat edince çıkmam gerekecek büyük ihtimalle, öyle söyledi yeğeni, halam ölünceye kadar otururaunuz dedi,tak diye çıkma durumunda kalabilirim bir gün
15 bin gelire 500 000 kredi çıkmaz ki vermezler. Gidin görüşün vermeyeceklerini göreceksiniz.Üstte bir arkadaş yazmış 10 bin civarı diye,4000 kiraya versem benim kiram 2000 oldu diyelim,8000 ödeme çıkmış oluyor bana.Gelecek zamlarla 15 bin olsa gelirim nasıl olur acaba? Ay şimdiden terledimBorcu da hiç sevmem normalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?