Bugün bir arkadaşla konuştuk bu konuyu,araba fiyatları artık artmayacak çünkü togg devreye girince satılmayacak aldığın araba elinde kalır diyorHem ev hem araba fiyatlarini surekli takip eden biri olarak araba almanizi oneririm. Dovizdeki duraganlik elbet biticek zaten su sira araba fiyatlari duragan kesinlikle arabayi zorlayin.
nasıl yetecek pardon?Aslında o birikimle ve araba da satınca çok a bir kredi yeter size,tabi ev için kriteriniz nedir bilmiyorum,ben diyorum başımı sokayım yeter.
Sizin oğlan da büyük ama çok masrafı vardır,liseye gidiyordu dimi ? Günlük harçlığı 50 dir minimum.Sizin şartlar benden zor
Kız var ben de ortaokulda . Büyük şehirdeyim en kötü ev 1.5 milyondan başlıyor. 700 800 bin kredi çekmemiz lazım nasıl ödeyelim? 1.5 milyonluk evlerde şehir dışında. Şehir içi 2 milyondan başlıyor. İstanbul’da çok daha fena durumlar. Allah yardımcımız olsun.Aslında o birikimle ve araba da satınca çok a bir kredi yeter size,tabi ev için kriteriniz nedir bilmiyorum,ben diyorum başımı sokayım yeter.
Sizin oğlan da büyük ama çok masrafı vardır,liseye gidiyordu dimi ? Günlük harçlığı 50 dir minimum.Sizin şartlar benden zor
Evet kadın ölse elimdeki para anca taşınmaya yeter, haklısınız,kötü gün parası olarak dursun en iyisikötüyü çağırmak olmasın ama
6 ay sonra çat diye kadın ölse
en iyi ihtimalle kiraya gireceğiniz yer 4 bin lira olacak
taşınmak 15 20 bin mahalle arasında bile
depozito, faturaları üzerine almak derken taşınmak size 30-40 bin liraya patlar, elinizdeki para anca buna yetiyor bilmiyorum farkında mısınız.
ha şu sıralar bir kredi paketi gelebilir
gelirse belki faizleri değilse de en azından veirlen kredi miktarını artırabilirler çünkü şu anda 200 bin lira filan veriyolar yani
o zaman hemen etraftan bir yerler olursa belki, değilse bence araba filan almayın eve-okul kreş üçgenini yakın tutup aynı düzen devam etmeniz lazım. araba size masraf demek araba alsanız bir daha da ömür billah ev alamazsınız siz.
Togg ust segment bir arac hic ucuz olmayacagini dusunuyorum tabii her ihtimali dusunmeli amaBugün bir arkadaşla konuştuk bu konuyu,araba fiyatları artık artmayacak çünkü togg devreye girince satılmayacak aldığın araba elinde kalır diyor
200-250 bin mi veriyorlar cidden ya 500 şu ne ara düştü..nasıl yetecek pardon?
5 katı 250 bin birikim yapar
araba 10 yıllıkmış motor yakmış yani yapsa yapsa 200 250 yapacak demek ki
çocuklu aile en kötü 2+1 ev ankarada olmuş 1 milyon lira -üstünü hiç saymıyorum muhit de mamağın dış mahalleleri yani 1 milyona
ona lazım 500 in kredi
şu anda verdikleri 200 250 bin, nasıl yetiyor?
Çok haklısın . Evime 35 civarı para giriyor geldiği gibi gidiyor. Bazen borsadan fazlası da giriyor ev mümkün değil. Çocuğa ayda okula 7 bine yakın gidiyor. Kira araba masrafları sağlık yiyecek fatura extra derken anca yetiyor. Mamak da oturamayız zaten . 2+ 1 e zaten sığmayız annem de var.nasıl yetecek pardon?
5 katı 250 bin birikim yapar
araba 10 yıllıkmış motor yakmış yani yapsa yapsa 200 250 yapacak demek ki
çocuklu aile en kötü 2+1 ev ankarada olmuş 1 milyon lira -üstünü hiç saymıyorum muhit de mamağın dış mahalleleri yani 1 milyona
ona lazım 500 in kredi
şu anda verdikleri 200 250 bin, nasıl yetiyor?
Ankarada 2 milyona bile ev kalmadi ceyKız var ben de ortaokulda . Büyük şehirdeyim en kötü ev 1.5 milyondan başlıyor. 700 800 bin kredi çekmemiz lazım nasıl ödeyelim? 1.5 milyonluk evlerde şehir dışında. Şehir içi 2 milyondan başlıyor. İstanbul’da çok daha fena durumlar. Allah yardımcımız olsun.
Doğrudur buradaki tecrübelere, duyumlara güveniyorum.Sonumuz ne olacak kafayı yememek elde değil15 bin gelire 500 000 kredi çıkmaz ki vermezler. Gidin görüşün vermeyeceklerini göreceksiniz.
Cey borsa uctu diyolar sen naaptin, yatirim tavsiyesi alinirÇok haklısın . Evime 35 civarı para giriyor geldiği gibi gidiyor. Bazen borsadan fazlası da giriyor ev mümkün değil. Çocuğa ayda okula 7 bine yakın gidiyor. Kira araba masrafları sağlık yiyecek fatura extra derken anca yetiyor. Mamak da oturamayız zaten . 2+ 1 e zaten sığmayız annem de var.
Ben de Ankara'dayim.700 küsur evler gördüm malum uygulamada, Keçiören deKız var ben de ortaokulda . Büyük şehirdeyim en kötü ev 1.5 milyondan başlıyor. 700 800 bin kredi çekmemiz lazım nasıl ödeyelim? 1.5 milyonluk evlerde şehir dışında. Şehir içi 2 milyondan başlıyor. İstanbul’da çok daha fena durumlar. Allah yardımcımız olsun.
Aracı olan biri olarak söylüyorum ev alın varsa imkanınız. Sırtınız yere gelmez. Geçen ay aeacın bakkm zamanı geldi üstüne kasko+ sigortası bitti. Resmen sinirden kendi aracımı kundaklıycakdım kazam olmamasına rağmen mecburi yrafik sigortamı sadece 8.660₺ ye yaptım. Bunun mtv’si var benzini var cartu curtu bitmiyor. Benim araba aldığım dönemde arkadaşım Antalya da ev aldı. Maddi olarak benden çok kötü surumdaydı şimdi ben ona yetişemiyorum araç maalesef artık yatırım değil.Merhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
Ehliyetim var pratiğim yok ama arabam olsa direksiyon geliştirme dersi alırım.
Kiram şimdilik 1300,Şubat'ta zam gelecek,kreş 2300 TL,borcum yok.
2+1 lik 700 bin civarı daireler var yakınımda,kiraya verip onlardan mi alsam diyorum ama ev alırsam arabam asla olmayacak çocuğu olana lazım deniyor ileride okuluna getir götür yapmakta.Bu defa da çocuğun ihtiyaçlarına eğitim ödeneklerine yetişebilir miyim kafam çok karışık ..
Ocak ayında hem Ocak zammı hem uzman öğretmenlik farkına güveniyorum biraz,biraz cesaret geldi sanki..
Altın birikimi çok tatmin etmiyor beni iki adım ileri uç adım geri geliyorum sanki,somut bir şeyler yapmalıyım,ama ne ?
örnek olarak dedim zaten bağlumun teee bilmem neresinde ya da sincanın dip dibe apartmanlarının olduğu bir ara sokağında kotta 2+1 1 milyona ev kalmış olabilir -atıyorum bakmadım.Çok haklısın . Evime 35 civarı para giriyor geldiği gibi gidiyor. Bazen borsadan fazlası da giriyor ev mümkün değil. Çocuğa ayda okula 7 bine yakın gidiyor. Kira araba masrafları sağlık yiyecek fatura extra derken anca yetiyor. Mamak da oturamayız zaten . 2+ 1 e zaten sığmayız annem de var.
Kasko sigorta 37 bin mi niye o kadar çok ya40 bin tl paraya nasıl güveniyorsunuz bu zamanda yahu bende mi gariplik var. Hesabımda 40 bin var şuan, önümüzdeki 2 aya anca yeter havasındayım. O kadar uçtu ki her şey. Mesela geçen ay arabanın kasko sigortasına 37 bin verdim. Yerinizde olsam altın falan bir şekilde biriktirmeye devam ederdim kredi çekilecek şey değil 500bin aman aman
Sigorta çok fazla gelmiş ya. Aracınız üst segment mi?Aracı olan biri olarak söylüyorum ev alın varsa imkanınız. Sırtınız yere gelmez. Geçen ay aeacın bakkm zamanı geldi üstüne kasko+ sigortası bitti. Resmen sinirden kendi aracımı kundaklıycakdım kazam olmamasına rağmen mecburi yrafik sigortamı sadece 8.660₺ ye yaptım. Bunun mtv’si var benzini var cartu curtu bitmiyor. Benim araba aldığım dönemde arkadaşım Antalya da ev aldı. Maddi olarak benden çok kötü surumdaydı şimdi ben ona yetişemiyorum araç maalesef artık yatırım değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?