Ev mi otel mi anlayamıyorum

Epilepsi hastası mısınız? Strese yorgunluğa üzüntüye gelemeyen insanı bu kadar yormanın alemi ne ya? Geldiklerinde yüz vermeyin çok hizmet etmeyin.

Daha 15 gün olmadı kaynatam gideli, yanında kaynimin oglu da wardi, o buradayken de dış cephe mantolama yapılıyordu eve 4 gün yemek verdim ustalara hemde kaynatamlar ve biz off sürekli mutfaktaydim oyle bunaldım ki.. kaynatama dedik evin durumunu anlat da baba kimseler gelmesin diye ama faydasız 😂😂 ya gulsem mi ağlasam mı bilemedim.
Canım sizin ev deniz kenarında villa tarzı çok rahat bir ev mi?Gerçekten çok merak ettim benim bile gelesim var yani 😂

Ya ben istemeden biri nasil gelebilir evime?Siz neden direkt telefon acip gelmeyin kabul edemeyecegim deyip net konusmuyorsunuz.Belliki yumusak bulmuslar sizi.Ayrica cocugunuza yapilan o davranistan sonra o cocugu nasil evinize alacaksiniz 10 yas kucuk degil.Bilincli zarar verebilir kiziniza bunu yapmaya hakkiniz yok acayip sinir oldum ya kesinlikle kavga cikartip agzima geleni sayarim gelemezler

Epilepsi krizinden dolayı bebeğinizi kaybettiğinizi yazmışsınız. Şok içinde okudum. Bir de hala eşim gelmedin dedi ama sonra tekrar arayıp madem geleceksiniz annemi de getirin dedi diyorsunuz. Allah aşkına neden kocanızın yok demesini beklemek yerine arayıp gelmeyin istemiyorum demiyorsunuz? Evde tadilat var gelmeyin rahat etmezsiniz değil "gelmenizi istemiyorum çünkü her sene yaz tatillerimi misafir ağırlayarak geçirmekten bıktım, istemiyorum çünkü çocuğun kızıma zarar veriyor, istemiyorum çünkü sağlık sorunlarım var" diye net bir şekilde sebeplerinizi söylemediğiniz sürece yakanızdan düşmezler. Şu an insanları kırmamaya çalışacak yerde değil köprüleri yakacak yerdesiniz farkındasınız değil mi?

Sanki o sebzeler meyveler onlara peşkeş çekilmeye yetişiyor onca emeğinizi yedirmeyin kimseye. Arsız insanlar. Çok seviyorsa tutsun bi ev otursun orda. Dibine kadar haklısın, çok sinir oldum. Utanmadan tatil demişler biz gidince temizlersin demişler. Gelirlerse bayıl yat hasta gibi rol yap. Badana boya her şey kalsın el sürme, yapmak zorunda kalsınlar. Elma melma ne varsa onlar gelmeden topla gerekirse çöpe at. Hürmet etme, surat yap. Ararlarsa evde yokuz diyin bundan sonra. Herkes kendi evine gitsin. Çoluk çocuk günlerce misafirlik mi olurmuş hiç

Epilepsi krizinden dolayı bebeğinizi kaybettiğinizi yazmışsınız. Şok içinde okudum. Bir de hala eşim gelmedin dedi ama sonra tekrar arayıp madem geleceksiniz annemi de getirin dedi diyorsunuz. Allah aşkına neden kocanızın yok demesini beklemek yerine arayıp gelmeyin istemiyorum demiyorsunuz? Evde tadilat var gelmeyin rahat etmezsiniz değil "gelmenizi istemiyorum çünkü her sene yaz tatillerimi misafir ağırlayarak geçirmekten bıktım, istemiyorum çünkü çocuğun kızıma zarar veriyor, istemiyorum çünkü sağlık sorunlarım var" diye net bir şekilde sebeplerinizi söylemediğiniz sürece yakanızdan düşmezler. Şu an insanları kırmamaya çalışacak yerde değil köprüleri yakacak yerdesiniz farkındasınız değil mi?
En güzeli bu şekilde net olmak

Eşin telefon edecek.
Muhakkak gelmek istediğinizi biliyorum ama mümkün değil. Hiç kimseyi kabul edemeyeceğiz diyecek, net.

Biz misafir değiliz derlerse de yine de müsait değiliz, kusura bakmayın, hoşçakalın, nokta.

Sen anlatırken sende kendimi gördüm sadece ben gurbette olmadığım için eşimin akrabaları günü birlik geliyor sık sık misafir ve kalabalık geliyolardı hergün üst üste geldiklerini bilirim cümbür cemaat toplanıp geliyolardı bu arada bir yıllık evliyim ilk haftadan başladılar zaten nişanlıyken bize Bi kapıdaha açıldı deyip duruyolardı ama baktım olmuyor eskisi gibi yüz vermiyorum kv rahatsız olduğumu bildirdim, onlarada rahatsızlığımı belli ediyorum arada eskisi gibi gelmiyorlar artık çekiniyolar benden sizde öyle yapın rahatsızlıgınızı bildirin eşinize söyleyin konussun annesiyle yoksa başedemessiniz

Basindan beri netim. Gozlemledigim kadariyla biz kadinlarin cogu ilk evlendiginde ultra sicak gozukmeye calisiyo. Sonra bunu degistirmek zaman aliyo, tutum degisince de bak bak degisti oluyo. Mesela ben nisandan beri sadece aramak istedigimde aradim. Bekler arayayim demedim hic. Suan aramasam da niye aramadin demez huyu boyle der. Yani insanlarin anlamasini beklemek daha yipratici degil mi? Konu sahibi de yuzde 90 buzamana kadar her geldiklerinde rahat ettirmek icin elinden geleni yapmistir ee niye gelmesinler?
Bu arada kayinvalidem ve gorumcemle evlerimiz 5 dakika uzaklikta 2 bucuk senede geldikleri sayilidir cunku yogun calisiyorum. Cat kapi zaten gelemezler. Bir kere yeni evliyken aksam 8de gorumcem emrivaki yapti cok yorgunum yarin buyur dedim bir daha o da kesildi.
Ben de sana katiliyorum. Nisanlandigimdan beri nadir ararim kaynanayi ayda bir falan. Kayinbabayi da bayramda kandilde falan.Izinlerimizi de ozellikle bayrama denk getirmeyiz ki kimin ailesine gidelim kavgasi olmasin diye. Cunku iki ailede bize cok uzak. 1000 km falan var aramizda. Yazdan yaza gideriz. Birer hafta kaliriz sadece. Basindan beri beni mesafeli bildikleri icin laf edemezler. Evime geleceklerse bile haftalar onceden musade isterler. Kendi ailemdr oyle. Cok onceden ayarlarlar gelecekleri zamani. Eltim de tam tersi basta cok aramis sormus. Simdi 2 3 gunde bir aramazsa kizin basina ekşiyorlar. Evine cat kapi gidiyorlar. Cunku musade etti. Sınırı bastan cizmek lazim. Ben kimseye cat kapi gidemem mesela. En basiti gecen hafta ailemin yanina geldik esimle. Eltimle ayni sehirde ailem. Aksam uzeri geldik ve esim abime gidelim bu gece orda yatalim diye tutturdu. Kesinlikle musade etmedim. Annemlere geldim ve sabah eltimi aradim. Biz burdayiz musait oldugunda gelmek istiyoruz diye. Kiz kendini ayarladi cagirdi. Cocuklu kadin sonucta.evi pis mi daginik mi bilemeyiz. O sekilde karsilamak istemeyebilir bizi. Ya da planlari olabilir.
Bilmiyorum da bu konudaki gorumceler de baya bi arsiz ama derler ya dinsizin hakkindan imansiz gelir diye. Aynen oyle olacak konu sahibi. Arsiza arsiz olacak. Baska caresi yok.

Kızlar merhaba.. Daha önce belirtmiştim biz eşimin ailesinden dört saat uzaklıkta anadoluda bı köyde yaşıyoruz. 4 görümcem 3 de kaynım var. 3 sene kadar oldu biz buraya taşınalı 3 senedir her yaz eşimin anne ve babası gelip 1 ay kalırlar. Tabi sene ortalarında da 1 hafta falan. Gayet iyimser yaklaştım hep her neyse. Şimdi kayınvalidemler bı tarafta dursun, bir iki kez de kaynimlar ve görümcemlerin kalmaya geldiği oldu. Evim bu yaz tadilatta, ev ayakta yani, Görümcem birkaç aydır yazin geliyoruz köye ha, diyip duruyordu gülüp geciyordum. Gelmelerini istemiyorum çünkü bayramda gittigimizde iyi şeyler yasamadk kendileriyle.

Dün hem eşimi hem beni aradı ayın 22 si sizdeyiz 1 hafta kalicaz etimizi mangalimizi alıp gelicez bilmem ne.. güya geliyorlar ama yemeklerini de alıp geliyorlar, tek dert boğaz çünkü. bahçede sebzelerin büyüdü mu ekşi elma istiyorum toplucam gelince şu bu tam keyif arıyorlar yani.durumu anlattım abla evim berbat durumda bacayı yiktiriyoruz malzeme gelmedi badana yapicaz şu bu. Diyorki o zamana kadar biter inşallah sonra gelin diyorum biz tatil için mugladan rezervasyon yaptırdık gelemeyiz ki Ağustos da doluyuz diyor .

Eşime actım ağzımı yumdum gözümü daha babası gideli 10 gün oldu (geldi 15 gün kaldı gitti) , bide kaynım gelicekmis o da Ağustos un ikisine rezervasyon yaptırmış Allahım ev mi otel mi beli değil, sonra kurbandan sonra da annesi babası gelip 1 ay da onlar kalır . Bütün yazımız misafir agirlamakla geçiyor bu 3 yıldır böyle. Arkadaslarimiz yazın toplanıyorlar geziyorlar pikniklere gidiyorlar gezilere katılıyorlar biz koca bir yazı bunlarla.. Eşime patlasam ben senden daha fazla ofkeliyim ailemden utanıyorum artık diyo. Aradı defalarca ablasını abisini bı sürü bahane sundu bu yaz şöyle yorulduk Hümeyra çok bitkin hiç oturmadı ustalara yemek veriyoruz şu bu. Ama yok hicbisey gelmelerine mani değil. En son kaynnm ve kaynatam gelip 1 hafta kaldıklarında Nisan ayında bı epilepsi nöbeti geçirdim. Annem diyorki eğer bı kez daha onlar ordayken olursa ben çok kötü açarım ağzımı. Milletin keyfi ne kadar kıymetli anlam veremiyorum.
Ne yüzsüz insanlar bunlar ya hiç kimildama geldiklerinde yüz verme hastayım de at kendini yatağa ama eşini de hasta olduğunu ikna et yorulduğunu bir şekilde belli et gelene gidene

Al kocanı topla valizini onlar gelmeye yakın kalkın gidin tatile sende insansın bir daha gelemeyeceksin dünya ya deymeyecek insanlar için kendin perperişan oluyorsun olmuşsun tavrını bence artık belli etmen gerekiyor

inanın çok sorun oluyor. annesi babası 3 abisi 4 ablası hepsinin ikişer üçer çocukları, geldiklerinde sürekli yemek çay sofrası bütün çekyatlarda yataklar, hepsinin izninin yazın olması ve biri gidip on gün sonra diğeri, 15 gün sonra öteki derke derken bı bakmisim Eylül gelmiş ve bizim koca yazımız bitmis. Benim aileme fırsat kalmıyor bile.. Ben onlar burdayken yasadigim epilepsi krizimde karnımdaki bebeğimi kaybettim. Bundan mıdır bilmem, 2 sene önceki her geldiklerinde parçalanan gülücükler dağıtan bı Hümeyra olamıyorum. Tahammülüm yok oldu. Esimde öyle.. Biz 4 saatlik uzaklıkta olmamıza rağmen sakin bı hayat süremez olduk. Taş olsa anlardi o kadar lafa, bı direk istemiyoruz sizi gelmeyin demedigimiz kaldı.
Ya humeyra bu ne yuzsuzluk ya. E direk gelmeyin deyin artik bu ne ya. Arsiz resmen

Esinizde biktiysa size sıkunti cikarmiyacaktir ozman kusura bakma kabul edemicem de neden bunu acikca soylemeye cekiniyorsunuz helde oyle yuzsuz insanlara

o zamana kadar işler biter inşallah deyince ben de öyle dedim bitmezse de siz yabancı değilsiniz abla enişteme badanayi yaptırırız bizde senle temizlik yaparız dedim 3 çocuğu var maşallah çok da yaramazlar çok yiyorlar çok dağıtıyorlar. Boşver temizlik hiç yapma biz gittikten sonra yapar temiz temiz oturursun evinde diyor. Arsız mıdır ne
Arsız degil uyanık bu kadın. Ben olsam geldikleri tarihte kapı duvar olurdu. Ailecek yüzsüz bence

Kesinlikle tatile çıkın mecbur değilsiniz kimseyi ağırlamaya hemde istemeye istemeye bızde bu yaz tatile cikiyiruz deyin çıkmasaniz bile bunu söyleyin sizin olmadığınız evede gelecek değillerdir herhald niye bu kadar dert ettiniz ki evde yokuz tatildeyiz demek daha kolay musait değiliz tamir var demekten. Çünkü böyle yüzsüzler anlamaz 10 gün evde yokuz deyin oh miss

Back
X