Ev mi otel mi anlayamıyorum

Sizi istemiyorum farkında değil misiniz? İlla kovayım mı?niye demiyorsunuz.? Bahaneye ihtiyaç mı var? Eşiniz ben de utanıyorum diyor ama sadece bahane uyduruyor. O size acımıyorsa siz kendinize acıyın. Onların geldiği gün toplayın eşyanızı eşiniz gelmiyorsa sizinle o da kalsın orda tatile çıkın.

Bende 5 ay kaldilar baktim dahada kalacaklar ne yemek yaptim ne yatak actim suratimdan dusende bin parcaydi simdi asla ona gitmeyiz diyolarmis.eve bir supurge tutup toz dahi almadim aylarca.banane benim surda ne kadar omrum kalmista millete hizmet edecegim.neymis bu dunya imtihanmis.bamami imtihan dedim.insallah benle beraber cehennemede gelmessiniz o zman dedim

al burdan yak imtihanmış :olamaz: Allahım 5 ay nee :oha: bide şey muhabbeti var ya, misafir evin bereketidir🤦

Son düzenleme:
İnsan insanin sınavı bence bu dunyada
Onlarda demek ki dusunce, anlayis yok. Bari siz kendinizi dusunun.
Net bir sekilde kabul etmeyeceginizi ifade edin. Yoksa temizlikmis, tadilatmis bunlarla vazgececek insanlar degiller.
Bir de etimizi alip gelecegiz demis. Ne kadar terbiyesiz bir insan. Tek derdinizin yedikleri ictikleri oldugunu zannediyorlar.
Bir de sizin koyünüz deniz kenari falan mi bu kadar ragbet goruyor?

Ayyy yuzsuzlere bak ya. Okurken sinir oldum. Birakin ev sahibine uymayi kendi planlarina uymanizi istiyolar bi de. Ben asla ve asla kabul etmezdim. Zaten eviniz misafirhane gibi gelen kalmis giden kalmis, bu kadar yeter. Ya ayin 22 sinden itibaren biyere gidin. Ya da acikca konusun bahane falani bosverin. Ben yorgunum ve bazi saglik sorunlarim var, bu sene misafir agirlayamacagim kusura bakmayin diye. Acikca soyleyin gercekten. Bu tipler bunu hakediyor.

Gelip tadilata yardim ediyorlar mi? Temizligine vs? Mangal yapmaya ben de gelirim. Ohh keyif ne ala!! Sakin buna izin vermeyin. Lutfen. Siz hizmetci degilsiniz, o evin hanimisiniz siz. Kimse sizin isteginiz disinda o eve gi-re-mez. Nokta. Geliyorlarsa tavrinizi koyamadiginiz icin. Lutfen tavrinizi koyun.

inanın çok sorun oluyor. annesi babası 3 abisi 4 ablası hepsinin ikişer üçer çocukları, geldiklerinde sürekli yemek çay sofrası bütün çekyatlarda yataklar, hepsinin izninin yazın olması ve biri gidip on gün sonra diğeri, 15 gün sonra öteki derke derken bı bakmisim Eylül gelmiş ve bizim koca yazımız bitmis. Benim aileme fırsat kalmıyor bile.. Ben onlar burdayken yasadigim epilepsi krizimde karnımdaki bebeğimi kaybettim. Bundan mıdır bilmem, 2 sene önceki her geldiklerinde parçalanan gülücükler dağıtan bı Hümeyra olamıyorum. Tahammülüm yok oldu. Esimde öyle.. Biz 4 saatlik uzaklıkta olmamıza rağmen sakin bı hayat süremez olduk. Taş olsa anlardi o kadar lafa, bı direk istemiyoruz sizi gelmeyin demedigimiz kaldı.
Yani bütün bunlara rağmen, bir bebek kaybettiğiniz halde, çocuğunuza görümcenizin oğlu işkence ettiği halde siz hayır misafir kabul etmiyorum artık diyemiyorsunuz öyle mi?? Söyleyecek söz yok o zaman

Evet orası otel sizde hizmetçisi olmuşsunuz. İnsanlarla kötü olmaktan korktuğunuz için istemediğinizi bahanelerle belli etmeye çalışıyorsunuz. Oturmamış karakteriniz. Size değer verseler zaten sizi bu kadar psikolojik olarak bunaltmazlardı ve siz onlara hayır bile diyemiyorsunuz. İncelik ve nezaketi aşıyor bu durum. “Hayır “ diyeceksiniz sadece. Neden bu kadar zor anlamıyorum?

Okurken ben daraldım. Onlar bu kadar bencil düşüncesiz olabiliyosa sizde açık sözlü olun. Bu sene yorucu geçti uzun süreli yatılı misafir kabul edemiycez başka planlarımız var deyin. Ayrıca nasıl rahat ederler hiç anlamam. Kimsenin evine gidip kalamam. Evimdede yatılı misafirlikten hoşlanmam. Mecburiyet vardır olabilir ama onun dışında tavrım nettir.

o zamana kadar işler biter inşallah deyince ben de öyle dedim bitmezse de siz yabancı değilsiniz abla enişteme badanayi yaptırırız bizde senle temizlik yaparız dedim 3 çocuğu var maşallah çok da yaramazlar çok yiyorlar çok dağıtıyorlar. Boşver temizlik hiç yapma biz gittikten sonra yapar temiz temiz oturursun evinde diyor. Arsız mıdır ne
Oo bordo bereli var karşında

Evet orası otel sizde hizmetçisi olmuşsunuz. İnsanlarla kötü olmaktan korktuğunuz için istemediğinizi bahanelerle belli etmeye çalışıyorsunuz. Oturmamış karakteriniz. Size değer verseler zaten sizi bu kadar psikolojik olarak bunaltmazlardı ve siz onlara hayır bile diyemiyorsunuz. İncelik ve nezaketi aşıyor bu durum. “Hayır “ diyeceksiniz sadece. Neden bu kadar zor anlamıyorum?
Yani bütün bunlara rağmen, bir bebek kaybettiğiniz halde, çocuğunuza görümcenizin oğlu işkence ettiği halde siz hayır misafir kabul etmiyorum artık diyemiyorsunuz öyle mi?? Söyleyecek söz yok o zaman
Gelip tadilata yardim ediyorlar mi? Temizligine vs? Mangal yapmaya ben de gelirim. Ohh keyif ne ala!! Sakin buna izin vermeyin. Lutfen. Siz hizmetci degilsiniz, o evin hanimisiniz siz. Kimse sizin isteginiz disinda o eve gi-re-mez. Nokta. Geliyorlarsa tavrinizi koyamadiginiz icin. Lutfen tavrinizi koyun.

Inanin kızımın başına gelen olaydan sonra görümcem öyle bir mağduru oynadı ki, benden daha fazla agladi fenalaştı ortalarda ruh gibi dolaştı filan, ailesi bizden çok buna acıdı. Hastaneden taburcu olduktan sonra yüzüne bakmadim 1 aydır arayıp sormadım onlardan tek bı kişiyi bile. Ramazan'dan beri bı yazın gelme muhabbeti yapıyordu , ben sessiz kaldım hep eşim de bakarız abla diyordu fakat bu olaydan sonra hala gelmekten söz edince eşim dedi ki biraz zaman geçsin abla.. ceren unutmadı hala biraz unutsun psikolojisi çok bozuldu. Neyse bı müddet böyle sessiz kaldı ne o bizi aradı ne biz onu. Sonra bı gün pat diye aradı eşimi şu tarihte geliyoruz sizin orda bı arkadaşımız var çağırıp duruyo bu yaz hem onlara ordan da size gelelim diyoruz." deyince eşim abla Eylül gibi gelin bizim evin hali berbat çok işimiz var misafir ağırlayacak durum yok hiç o modda değiliz biz simdi dedi.
aradan 1 hafta geçti beni aradı bu sefer naptınız bitti mi işler , pazartesi geliyoz ha diye hicbisey olmamış gibi konuşunca siz bilirsiniz pazartesi benim doktor randevum var salı da ankaraya gidicez Çarşamba baca ustası gelicek ama gelmek istiyorsanız gelin beraber temizliği de yaparız iyi olur dedim. Israrla hala bı gelme planı aklımı kaçırıcam bu insanlarla nötr olmak istedikce sırf gelmeye çalışması dışardan duyan herkese karşı "biz kardesimle gayet iyiyiz, bu olay bizi hiç etkilemedi" havası vermek orda burda resim paylaşmak. Yüzüne karşı nefret ediyorum senden demedigim kaldı sadece, inanın beden dilim ve surat ifademle ona bicok şey ifade ettim, sen çok değiştin diyor sürekli ama hala yuzsuzluk devam, biri bana benim ona davrandığım gibi davransaydi çoktan uzaklasmistim.

Son düzenleme:
Inanin kızımın başına gelen olaydan sonra görümcem öyle bir mağduru oynadı ki, benden daha fazla agladi fenalaştı ortalarda ruh gibi dolaştı filan, ailesi bizden çok buna acıdı. Hastaneden taburcu olduktan sonra yüzüne bakmadim 1 aydır arayıp sormadım onlardan tek bı kişiyi bile. Ramazan'dan beri bı yazın gelme muhabbeti yapıyordu , ben sessiz kaldım hep eşim de bakarız abla diyordu fakat bu olaydan sonra hala gelmekten söz edince eşim dedi ki biraz zaman geçsin abla.. ceren unutmadı hala biraz unutsun psikolojisi çok bozuldu. Neyse bı müddet böyle sessiz kaldı ne o bizi aradı ne biz onu. Sonra bı gün pat diye aradı eşimi şu tarihte geliyoruz sizin orda bı arkadaşımız var çağırıp duruyo bu yaz hem onlara ordan da size gelelim diyoruz." deyince eşim abla Eylül gibi gelin bizim evin hali berbat çok işimiz var misafir ağırlayacak durum yok hiç o modda değiliz biz simdi dedi.
aradan 1 hafta geçti beni aradı bu sefer naptınız bitti mi işler , pazartesi geliyoz ha diye hicbisey olmamış gibi konuşunca siz bilirsiniz pazartesi benim doktor randevum var salı da ankaraya gidicez Çarşamba baca ustası gelicek ama gelmek istiyorsanız gelin beraber temizliği de yaparız iyi olur dedim. Israrla hala bı gelme planı aklımı kaçırıcam bu insanlarla nötr olmak istedikce sırf gelmeye çalışması dışardan duyan herkese karşı "biz kardesimle gayet iyiyiz, bu olay bizi hiç etkilemedi" havası vermek orda burda resim paylaşmak. Yüzüne karşı nefret ediyorum senden demedigim kaldı sadece, inanın beden dilim ve surat ifademle ona bicok şey ifade ettim, sen çok değiştin diyor sürekli ama hala yuzsuzluk devam, biri bana benim ona davrandığım gibi davransaydi çoktan uzaklasmistim.
Bundan sonraki tavrınız net olursa zamanla durması gereken mesafeyi anlayacaktır. Herkese karşı net olun yatılı bu kadar çok misafir kabul etmeniz gerçekten normal değil. Allah korusun ölseniz ah nede güzel misafir ağırlıyordu demeyecek kimse arkanızdan.

Bakın yine aynı şeyi söyleyeceğim siz net bir şekilde hayır demiyorsunuz açık kapı bırakıyorsunuz. Hayır sonrada gelmeyin diyeceksiniz hepsi bu.

Back
X