Ev muhabbeti ayrilmamiza sebep oldu:(

Adamin ailesinin bu tepkiyi vermesi normal de, sevgilinizin ailesinin agzinin icine bakmasi pek bi anormal.
4 sene diyorsunuz, ne kadar kolay kestirip atmis. Olmasi gereken ailesi ses cikarsa size gelip soracakti boyle boyle oldu haberin olsun gel bi hal care bulalim diyecekti.
Ama siz bu adam icin elin insanlarindan ozur dileyeceksiniz.
Gercekten bu durumda annenizi dusureceginiz durum akliniza gelmiyor mu hic?

@deligibiasik

dogma buyume, cok eski kusaklardan itibaren bogazicili bir ailenin kiziyim; bogaz manzarali bir evden gelin ciktim. esimin gorevi geregi paris'te yasiyoruz ve evimiz minnacik, cunku paris'te ozellikle boyle, 2 odali ev yok!

benim annem hicbir yorumda bulunmadigi gibi, benim zaman zaman sikayetim olsa "sevgine layik ol" diye azarliyor.

bazen anneler de yanlis yapar, anneniz yapmis.

sevgiliniz emin olun ki cabalar, didinir zaten belli bir sure sonra size bir yuva temin ederdi yarinlariniz icin. ancak boylesi bir seyin dikte edilmesi hic sik olmamis. umarim toparlarsiniz. son durum nedir?

8 yıldır evliyim ve kiracıyım. Doğduğum dan beri hiç kiracı olmadım evet zorluğu var ama ilişki için bir sorun teşkil etmedi. Eden varmıdır bilemem.
Eşime ne ailem ne ben bunun lafını etmedim. Edilse çok ta utanırdım. Bencede özür dilemek gerekir

Yaşınız kaç bilmiyorum ama ciddi adımla bi yola çıkıyorsanız, bu konuları önce kendi aranızda konuşmalı ortak cevaplar vermeniz gerekiyordu. Önce kendi aranızda ev konusunu konuşmanız gerekiyordu. sonra ailelere kararınızı söylemeniz ve buna saygı duymaları gerekiyordur.

Bence annen hatalı. Konuyu ev olmadan nasıl olacak diye söylemesi kötü olmuş. Bence bi anne baba oğullarının evlenecegi için ev vermek istemez mi ?

Bence annenize 'düğün masrafı yapmayalım, eve peşinat yapalım' de bakalım ne diyecek.

Hayatın boyunca aileni ikinci planda tutmak istiyorsan durma tabi git konuş..

Karşı tarafın durumu belli, asgari ücret, anne baba işten çıkmış diyorsun. Annen durumu bilmiyor muydu? Niye böyle bir laf etti ki?

Hadi hali vakti yerinde olur, böyle bir şey söylersin sizin rahat etmeniz için, ya da görücü usulüdur, en baştan söylersin ama Siz zaten birliktesiniz. Ev almazlarsa vermiyorum kızımı mı diyecek?

Anneniz ayıp etmiş Velhasıl ama karşı taraftan Özür dileme, sevgilin de ailesinin ağzına bakıyorMuş da bitirmiş. Eğer biterse üzülme. Demek ki ileri de hep aileleri sorun edecek.

Adam daha eşini aileden ayri tutmayi, annenin yaptığı şeyden dolayi seni suclayamayacagini, kendi annesi üzülse de seni koruması gerektiğini ogrenememis 4 yıldır.

Sevgilin kirilmiştir, anlarsin. Kusura bakma, cok uzuldum ben de dersin ama Eğer tavırları bu yondeyse ve devamli seni ozur dileme noktasinda birakiyorsa, ayrıl ve üzülme. Sen çekersin ileride. Böyle şeyler olur arada, kız evi naz evidir ayni zamanda. Biraz idare gerekir yani. Annen de yanlış ama burada en hatalı olan senin sevgilin.

Gonul almak istesen bile cok yalvarir duruma dusurme kendini de aileni de.. Tamam hos olmamis ama erkek arkadasin da hemen tribe girmis "tadi kalmadi"filan diyerek, ne oluyoruz??
Alttan alip duzelteyim derken aileni zelil etme.. Yani 'annem boyledir de kusuruna bakmayin da' gbi cumleler asla kurma.. Haksizken uste cik demiyorum ama o dengeyi iyi ayarlamalisin ki karsi taraf da haddini asmasin.. Eninde sonunda senin annendir; karsi tarafin da oyle cok buyuk gurur yapip tepkili davranacaklari bsy yok.. Ha baktin abartıyolar tafrayi, bence gereken sınırı sen ciz!
Annen de insanlara kotu hissettirip sizi basit gosterecek cumleler kurmasin; guzelce anlat..

Tamam kiz evi naz evi olabilir ama soz konusu evde bi tek oglan yasamicak senin kizinda yasicak karsi tarafin ailesine herseyi yuklemeyi dogru bulmuyorum sirf anne diye hatali oldugu halde annenizden taraf olmanizida dogru bulmuyorum ortada bir yanlis anlasilma varsa karsi tarafa izah edilip duzeltilmelidir kiz tarafida erkek tarafida olsaniz hataliysaniz gururu bi kenara birakmalisiniz.

Annenizin yaptığı pek hoş değil sevgilinizin yaşını bilmiyorum ama beraber birşeyler yapmak daha önemli sizi sahiplenmiyorsa sevgiliniz boşuna hayatınızı karartmayın derim..Annenizin bundan önce kızına destek olacak yanında olacak bir damat istemesi daha uygun olurdu çünkü evlenmeden önce damat tarafının sarayı olmuş villası olmuş size zaten yararı olmaz

Annenizin yaptığı patavatsızlık ( Tanışma aşamasında nasıl denir bu cümle). Sizi düşünmesiyle alakası yok. Baya kişide destek vermiş. Eşitlikse bu işlerde ortak olur. Durumu varsa anneniz alıversin evi o zaman. Bi arkadaş yazmış annenizi düşüreceğiniz konumu düşünün. Anneniz dediğiyle düşürmüş zaten kendisini.

Ailesinden özür dilemeyin. Erkek arkadaşınızdan dileyin derdim ama oda soğudum laflarına başlamış. Erkek arkadaşınız soğudum gibi kelimeler kullanmasaydı özür dileyin derdim. Sonrada kendi kararlarınızı alın ailelere aktarın. Size destek olsunlar. Kendi fikirlerini pat diye karşılıklı söylemesinler derdim. Burdaki yorumlara bakarsanız erkeklere kızarız anneci diye bizim farkımız yok. Ama bizimkiler bizi düşünüyor olur. Karşı taraf ailesinin sözünden çıkamıyor olur.

Ev Cok abarti bir istek bana göre, zaten durumlari belliymis. Tek cocuklari senin sevgilin Degil heralde. Her kiz annesi ev istese, 2-3 oglu olanlar yandi ozaman.
Hem okadar dûsünüyorsa evi o alsin size, sizde onun evladisiniz.
Annen, baska isteklerinide dile getirdiyse, Sukadar altin, vs. Falan gözleri korkmus olabilir.
Ama senin yerinde olsam, özel gidip konusmazdim, senlik durum yok.
Annen bi sekilde iletisime gecsin, bisey olmamis gibi. Ev konusunuda acmasin bidaha.

Size katiliyorum cok guzel ozetlediniz durumu

bu benim nişanlı olduğum heriften ayrilma sebebim tam da. hiç geri dönmedim. inan ki ayrıldıktan sonra öyle şeyler yaptı ki ailesi ve kendisi dönmedigime bin kere şükrettim.

bana kalırsa asla ve asla yazma. o yazarsa ararsa eger uygun bi yolla, asla kendini düşürmeden söyleyeceğini söyle. yarın evlenince dışardan biri veya onun annesi pat diye bişey söylese nolcak ??? bu evliliğin tadı kalmadı artık mı diyecek ?? o da senin annen ailenden asla vazgecipte onlara karşı aileni ezdirme.. ezdirirsen eger bu erkeklerin en iyisi olsa bile, sahipsiz zannediyo, bana mecbur zannediyo..

Özür nedir allasen yaa. beyimizin aklina hemen ayrılık geliyo. ne vardı deseydi ki ; anne sen öyle diyosun ama bu yaşta ev alabilmem cok zor, bende isterim kızınız kiralarda oturmasın kendi ev olsun, ama zamanla yaparız beraber elele veririz eşimle """demek cok mu zor yaaa ????
niye hemen ayrılık ?? asıl sen annen için özür dilemeyi düşürecegini, bu soruyu bi düşün. evlenince de annenin bi bakışına alınır küser, evine de gitmez ben sana diyim..

Zaten yeterince rezil olunmuş, birde sen bu dediğini yaparsan eğer hepten kendilerini bir şey zannedip dahada arkanızdan konuşacaklar... Hiç gerek yok ortada senlik bir mevzuda yok...

De ki Allahın sevgili kuluymuşum ufacık bir engelde sevdiğin ve sevildiğini zannettiğin adam gerçek yüzünü gösterdi. Bencil, anne kuzusu, ana baba lafından başka lafı hipnoz olmuşcasına duymayan bi adam varmış karşında...

Yat kalk dua et erken göstermiş yüzünü...

Kiraya geçip zamanla destekleralırız deselerdi iyi olurdu. Önce sevgiliniz arayı buurz demesi lazımdı hiç çabalamamış

annene haklı demıyorum ama erkek arkadasın demek senın kadar sevmıyormuş seni...pesınden koşarsan ıyıce uzaklasır bıraz özleyın bırbırınızı fazla abartmış..

Size katılıyorum

Anne onu der
Ama sen belki güzel bir konuşma yapsaydın
Anne seni çok begenecek ve evden vazgeçecekti .
Hiç çaba sarfetmemiş
Sarfetmiyor

Zahmetsiz rahmet olmaz derler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…