Ev muhabbeti ayrilmamiza sebep oldu:(

anneniz saçmalamıs tamam ama cocuk da dört seneyi buyuzden silmiş ailesinin gazına gelip.. anneniz arasın konussun yumusatsın evin sart olmadıgını söylesin siz de gidin gönüllerini alın ama nişanlınız sırf buyuzden ailesinin gazına gelip sizi siliosa daha cok siler bu işin boyutu baska yere gelmiş bence

Konu şu olsaydı:Kv ille çalışan gelin istiyor çalışmadan nasıl olacak bu evlilik işi diyor?

O zaman yorumlar kv yi kuçu kuçunun totosuna sokup çıkarma şeklinde olacaktı ama kız annesi böyle uçuk bir laf edince aslan kesilmişiz, çifte standart, ben o ailenin yerinde olsam oğluma ev alacaksam bile evlilik öncesi alırdım ki ortak mal sayılmasın,ha amaç kirada oturmamaksa geçer otururlar ama amaç bağcı dövmekse ille evlenince alınsın diyecekler böylece anlaşılacak maddiyata olan mesafeleri

Annemin emekli öğretmen bir arkadaşı yaşadı bunu,oğlu evlenecek kız tarafı ev diye tutturdu oğlan da ille ev dedi,nikah oldu karı koca emekli ikramiyelerini eve baydılar o evlilik 5.5 ay sürdü hatun evin yarısını aldı çekildi kenara, 55 60 yaşında insanlar kirada oturuyo daha,oğlan mahçup tabi ama geçmiş ola

Daha tanışma aşamasında bu laf denir mi,hem de o ilişki evsiz olmaz şeklinde bir ifadeyle, iliskiyi ev şartına indirgeyerek

Ev olmazsa bu ilişki de olmaz ne demek,kızımı vermem demek, erkek anneleri bunu dese kıyamet kopar, az insaf,ilişkinin göbeğine dinamit koyan bizzat konu sahibinin annesi,bazı arkadaşlar ev almak kolay mı ben de isterim şu bu diye cevap verseydi damat demişte hadi damat genç dersin toy dersin kanı deli dersin ki o an hiç cevap vermemişler sert çıkışta yapabilirlerdi,anneye ne demeli yaşını almış kadın daha bismillahın yeni dendiği gün bu lafı eder mi, sizi ayırırım demek bu resmen

Erkek korkmustur zaten annesi hep ilişkinin içinde mi olacak diye,ondan geri çekildi zannımca

Bence ailesinin gazına gelmedi kendi korktu, annesi çok cüretkar konu sahibinin,adam belki de kızdan tepki bekledi anne ne diyosun der diye ama dememiş,oğlan da belki söyle düşündü: evde konuştular benim hatunun da haberi var ev talebiyle geldiler ailece

aynı şeyi eşimin bir akrabası yaşadı, 1 sene kağıt üzerinde evlilik ,kadınla sadece ilk 6 gün birlikte olup evlenirken aldırdığı evi kızzz cukka cebe indirdi ,üstüne üstlük altınlarla birlikte.............valla yaşadık gördük neler var ve kızda öğretmen beklemezsin okumuştan ddiler sonra herşeyi de annesiyle organize...olan çocuğa oldu hem mal mülk gitti, hem hayaller yazık garibim, hala evlilikten korkuyor 4 senelik ilişkileri vardı şimdi kimseye yanaşamıyor....

Sanirim ask gurur tanimiyor arkadaslar gitmesem bile en azindan gonullerini almak icin bi aramak kendimi ifade etmek istiyorum.. Her sey duzelemez mi.. Onlar da gurur yapmis olabilirler. Ben ogullarini ne kadar sevdigimi gorsunler istiyorum sadece
Canim benim kusura bakma ama kiz evi erkek evi arasinda boyle seyler olabilir... Sevgilinle ailesi abartmis olayi resmen.. Benim istememde o kadar sorun ciktiki ben icimden dedim tamam olmayacak bu is... Ama erkek tarafi durumlarini anlattilar orta yol bulundu... Esim hemen kestirip atmadi allah razi olsun... Aksine ortayolu bulmaya calisti... Ama sevgilin hemen pes etmis... Sakina sakin ozur falan dileme... Insan degilmi bunlar konusup anlasamiyorlarmi... Cozulebilir bir problem bence kestirip atmanin ne alemi var... Ozur dilersen ailenide ezersin... Aman diyim sen araya girip kimseye bisey deme... Sonra hep ortada sen kalirsin.... Hem bu sefer ailenlede aran bozulabilir...

Arkadaşım da yaşadı,fiili evlilik 3 ay sürdü boşanma 1.5 sene,mali batağa girdi bizimki, kızın ailesi karısının altını kocasının namusudur diye diye altın aldırmışlar bizim süzmeye, çocuk şimdi pöh,çıkamıyo maaşı iyi diye, borcu çok çünkü

bu yaşanan örnekler varken erkeklerde başta konulan kurallara takılırlar tabiki,ne kadar iyi niyetli olunursa olunsun!

valla böyle birşey yaparsan direk evliliğin iplerini önce kaynana na sonra kocana vermiş olursun bundan sonra olacak herşeye evet demen gerekiyor , bir kere yok dersen nişanlın kocan seni terk etmekle tehtid edecek
ana kuzusu kocadan hayır gelmez ,unutursun mera etme

Yapmiyim dimi canim? Aramiyayim mi? Ben oglunuzu seviyorum mal mulk umrumda degil demek istiyorum cok icimde kalicak o yuzden yine de danisayim dedim sagolasin..
canım annen her şekilde hatalı.. ama sevgilin de annen yüzünden cezayı sana keserek hatalı.. belli ki sağlam dolduruşa gelmiş.. demek ki anası babası tarafından dolduruşa açık.. annene kızabilirdi ama sana bu iş olmaz demesi çok net bir şekilde ailesinin lafını dinlediğini gösteriyor..
ayaklarına kesinlikle gitme.. sevgilin gelirse konuş ama sen gitme.. seni seven adam olsa ailesine karşı seni korurdu diye düşünüyorum.

Hemen de aileye kesildi fatura,dolduruş lafına ifritim zaten, kendi başına düşünmüş olamaz mı, kızın annesinin gazına geldiğini düşünüyo belki de karşı taraf,dolduruşa geldigi düşünülen biriyle zaten evlenmesin bu kız,dolduruşa gelmenin meali şudur: ben düşünemiyorum muhakeme yeteneğim yok kim ne derse onun lafına gidiyorum

valla çifte standart tabirinin sözlük anlamı gibi yorumlar.. Erkek anneleri kız tarafından ev falan isteyin bundan sonra.. mabadına güvenmeyen evlendirmesin kızını madem.. konu sahibi, annende bu ev merakı varken evde kalman an meselesi.. git konuş bir şekilde arayı düzelt..

Sadece ilk sayfayı okudum

Haklılar valla tanışmaya gelince ev olmadan olmaz diyene çalışsın kızın alsın derim

Bir de annemi savundum diyorsun savunacağına para için demedi öyle görüp yetişmiş ileride sıkıntı çekmeyelim evlilikler bundan bozuluyor demek istedi yoksa X in taşı sıksa suyunu çıkaracağı açık vs der insan

Adam aileci sen aileci olmaz bu iş

Yeni aile kurmak için ananın babanın ağzına laf etme halkı vermeyeceksin her iki taraf da

İkiniz biz karar verdik evleniyoruz diye çıkabilirseniz ailelerin karşısına para beklentisiz işte o zaman yürür yoksa bu aşama sonrası zor

oğluma kız istemeye gittiğimizde,kızın ailesi direkt ev mevsuna girseydi,kızı istemeden,bırakır çıkardım,net.

bu olaylar daha sonradan konuşulabilir ki bunuda yanlış buluyorum.ama hadi nişan falan yapılmış,çocuklar nerede oturacak mevzusu olabilir.aksi takdirde,ebeveynlere ne.nerede oturacaklar,kira mı olacak?koskoca iki insan evlenmeye karar veriyor.bi zahmet,başlarını çaresine baksınlar.
benim bir evim vardı.orayı tercih etmediler,işyerlerine uzak diye.kirasını alıp,üzerini de tamamlayıp,veriyorum kiralarını.içimden gelerek ve onlara yardımcı olmak için yapıyorum.karşı taraftan,buna mecburmuşum gibi,düşünülseydi,kuruş vermezdim.

Annenin tavrı çok çirkin. Hani çocukların evi olsun biz de bir şeyler koyalım siz de koyun bir ev alsınlar destek olalım diyebilirdi. Ama annen resmen ev alın demiş hatta yoksa bu ilişki olmaz demiş.
Ama annen bir yandan da erkek arkadasinin ve ailesinin gercek yüzünü ortaya çıkarmış. Onlarında annenden altta kalır yani yok.

Ne erkek arkadaşından ne de onun ailesinden özür dileme. Senin annen hata yapmis, ama sevgilin "sen de mi böyle düşünüyorsun" diyebilirdi. Onun yerine kalkmış ailesinin o olay sonrası sizin arkanızdan atıp tutmalarini anlatıyor. Ne kadar cirkin insanlar. Dedikoducular bir kere. Sıkıyosa o tepkiyi orada annene karşı verselerdi. Yok gücümüz yok olmaz diyebilirlerdi.

Sevgilin gelip sana anneni kotuleyip seni annen tarafında olmaya zorlayan bir tepki veriyor. Sevgilin sizi onun ailesi ve senin ailen olarak 2 tarafa bölüyor. Halbuki seninle konuşması yeterliydi ev alamayız nasıl yapacağız anneni ikna et demesi yeterliydi.

Gidip sevgiline görüş önce onun ailesini sizin hakkınızda böyle konuştukları için kınadigini söyle, böyle çirkin tepki vermeseydiniz ben zaten anneme karşı çıkmıştır onu ikna etmiştim bile de. Ama ben çok kırıldım bu tepkin beni senden çok soguttu falan diye üste çık.

Bu arada muhtemelen anneni paragozluk ile sucladilar diye düşünüyorum. Gerci annen biraz öyle davranmış ama sana kalkıp anneni kotuleyemez

Canim konustum biz de cok kavga gurultu yapiyoduk para muhabbeti yuzunden, isi su an da pek iyi degil anne babasi isten ayrildilar kotu bi durumda cok ustlerine gitmisiz gibi hissediyorum o yuzden

Zaten öyle bir durum varsa annen kızım mi bu aileye bakacak diye düşündü? Nelerine güvenerek seni istiyorlar

Canim sen şimdi işyerinde çalışırken yan masadaki is arkadaşının yaptığı hata için gidip müdüründen özür diler misin?

Annen adına gidip özür dilesen barissan ne olacak. Annesi bunun hata olduğunu düşünmez ise gider yarın aynı şeyi yine söyler.

Çocuğun kız ile ortak yol bulması gerekirdi.

Bu arada verdiğin örnekleri okudum. 1 yıl içinde bitmiş evlilikler ve kizlara yüklü tazminat ödenmiş. Sen kız taraflarını suçlamassin ama bir evlilik 6 gün neden sürer. Demekki var bişeyler. Evin yarısını alan abla ayz bile almış. 6 gün için 4 yıl öncede 1 yıl sonrada boşanma aşaması kızın kaç yılıni çalmışlar.

benim arkadasımın da basına altınlar yüzünden böyle bişey geldi kızın annesi sukadar altın su bu tutturdu erkeğin aislesi maddi durumumuz suanda yok deseler bile kız tarafı var var die tutturdu sonrasında nişan atıldı ve cocuk cok pişamn oldu ailesini silip kızla evlenmek istedi ama kız istemedi.. şimdi ikisi de baskasıyla evli ama yasananlar yine de iz bırakıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…