Ev muhabbeti ayrilmamiza sebep oldu:(

Ben kimseyi suçlamadım öncelikle,objektif olmaktan bahsettim, is arkadaşı örneği de durumu karşılamıyor anne ile bir tutulamaz, ben konu sahibinin yerinde olsam acaba bu ev işini anneme benim söylettiğimi mi düşünürler diye endişelenirim, annesi için özür dilemeyecek elbette, durumun münasebetsizliğinden bahsedecek, annemi savundum demiş bu karşı tarafa ne mesajı verir: ben de annemle aynı fikirdeyim

Benim verdiğim örneklerde kızlardan ziyade adamların yılları çalındı,biri evlendi diğeri de işi bıraktı kazandığı paraları yiyo sanırım,bu işlerde bir taraf hep kötü bir taraf hep iyi değildir onu demeye çalıştım, kız annesi ise mutlaka iyi niyet vardır kV söylediyse illa ki kötü niyetlidir diye birşey yok

Kabul etmek gerek bu konuyu kv üzerinden açsa annenden özür dilete kadar giderdi bu konu

Ayrıca 6 gün demedim ben başka bi üye ile karıştı sanırım

anneniz hata yapmış
bunu siz kendi aranızda konussaydınız
bizde de benzer durumlar oldu ama ben aılemı hıc konusturmadım bu hususta
nişanlım ile hep kendım konustum

sevgılınız bunca zamandır ev için mı bırklıkteyız derken dogru soylemıs bence
siz daha ortada nısan bıle yokken ev muhabbetıne gırmıssınız aileler içinde

alınmaları normal ama bu yuzden de ilişki bitirilmez yani
ailesının ya da senın aılenın sozune bakacaksa sımdıden yolu acık olsun

Kabul etmiyor.. Aileni ariyip dileyeyim dedim yapma bos ver dedi. İcim rahat degil o yuzden.. Seviyorum cok

Erkek arkadaşın senin onu sevdiğin kadar sevmiyor demekki ki hemen kestirip atmış. Sanki hakaret edilmiş beyzadeye. Tuhaf.

Annen ille de ev olacak dememiş ki. Sadece böyle bir planları var mı diye ağız yoklamış. Ama züğürt kompleksli erkek arkadaşın ve ailesi gururuna yedirememiş.
Ben de olsam çocuğumun nasıl yaşayacağı konusunda endişelenirdim.
Sakın o aileden özür dileyip anneni de kendini de küçük düşürme. Sen kaybedersin.

Nasıl dememiş yahu baya da ille ev demiş iste

Koz annesi diye resmen yumuşatiyorsunuz,ev olmazsa bu ilişki de olmaz ne demek, ev konusu tanışma günü konuşulacak konu değil daha insanlari yeni tanıdın bismillah,nişan olur sonra dersin,kaldı ki gene bu şekilde denmez,çocuklar nerde oturacak nedir ki o bile saçma 4 senedir sevgili olan insanlar konuşurdu zaten bunu aileler mi karar verecek nerde oturulacaģına

Annenin öyle demesi kötü olmuş. Ama erkek arkadaşının idare etmesi gerekirdi. Gelinler erkek tarafından neler çekiyor yine de evlenebiliyo idare ediyo çünkü. Bi lafa seni bırakacaksa zaten olmasın diye düşündüm.

Ya valla bu şekilde "ev olmadan kız vermem"cileri, yok efendim elimize şu kadar altın veya para "mehir" sayılacakçıları duydukça (ki mehir denen bir şeyin varlığından bu forumda haberdar oldum) diyorum herhalde biz değersiziz, veya bizim ailelerimiz bizim rahatımızı falan hiç düşünmüyor. Bu devirde ev satın almak kolay mı allah aşkına? Eğer gencecik insanlar aileden varlıklı değillerse, yıllarca dirsek çürütüp okuyup Türkiye koşullarında güç bela iş bulduktan sonra, askerliği aradan çıkardıktan sonra anca nişan düğün vs gibi şeylere kalkışabiliyorlar. Ki dediğim gibi birikim sahibi bir ailesi de yoksa gençler nasıl kendilerine ait bir ev sahibi olabilirler ki akıl var mantık var? Ki biz iki kişi çalışıyoruz, ortalamanın üzerinde de bir maaşımız var ama kenarda köşede birikmişmiz olmadığı için-ki evlenmeden önce biriktirmeye kalksak 40ımza geldiğimizde anca evlenebilirdik herhalde-ev sahibi değiliz. Kiradayız. Ama aç açıkta değiliz şükür. İlk etapta araba almaya niyetimiz var, birkaç sene sonra da arabayı satıp , elimize geçen üç beş altın para vs biriktirebildiğimizi de üstüne katarak ev almak istiyoruz. Zamanı geldiğinde hepsi olacak kısmetse.

Zamanında benim ailem de eşimin evi, birikmişi vs olmamasına takılmıştı ancak ben çalışıp beraber yapılan her zaman daha kıymetlidir, bizim de öyle oalcak deyip onları susturdum. Ve bir kez bile eşimin ailesinin yanında kalkıp da bizim beklentimiz budur demediler. Bence hiçbir kız ailesi de asla dememeli. İki taraf da elini taşın altına koyup zamanı geldiğinde güçleri yettiğince çocuklarına yardım etmeli. Madem annen kiraya çıkmanıza bu kadar razı değil, sizin durumunuz el veriyorsa o daha fazla yardım etsin de alıverin bir ev. İnsanlar kendilerinin yapamayacakları veya yapmayacakları şeyi karşılarından beklemiyorlar mı ifrit oluyorum. Ha senin burdaki hatan aileleri bir araya getirmeden önce sizinkilerle adam akıllı konuşma yapmamış olman. Kız ailesidir her şeyi der kafasından çıkmalı artık insanlar. Devir değişti. Hayat pahalı. Bence sevgilin de ailesi de senin söyleyemediğini annene söylettiğini onla aynı kafada olduğunu düşündükleri için sana kırılmışlardır.

Benim de erkek kardeşim var. Annem bizi bir başına büyüttü, bir tek anneanneme ait evde hissesi var o kadar. Bir de emekli maaşı. Yarın öbür gün elin kızı veya ailesi kalkıp da ev olmadan nasıl olacak bu iş derlerse tepemin tası atar açıkçası, aynen de sevgilinin ailesinin verdiği tepkileri veririm.

Annen tamamen haklı demiyorum o an solememeliydi sonuçta aileler birbirini yeni tanımaya başlıyor böle yanlış anlamalar olablr sende bahsetseydin en baştan keşke her anne baba evi olsun rahat etsin ister ama günümüz şartlarında ev sahibi olmak zor yaşınız genç kendiniz çalışıp alırsınız kirada oturunca noluyo yanii ailelerde ole konuşcagına destek olsa ikinizde çalışsanız el birliğiyle olur herşey. herkese aileden ev filan kalmıyo erkek arkadaşında kestirip atcagına ara bulsa daha iyidi yani

Burada erkek arkadaşı idare etmedi diye sevmiyo ilan edenler, Kız ortamda yada öncesinde annesini susturmadı diye seviyormu oluyo?

Konu sahibi annesi kadar sorumlu olaydan. Ben olsam üzerime düşeni yapardım.

Annenizin dedigi ayip herkes anasinin karnindan ev sahibi olarak cikmiyor. Ama sevgilinizinde hrmen iliskiyi bitirmeside garip olmus. Siz bence iyi dusunun.

Asla arama
Annenin çıkışı sert olabilir ama sevgilin sana değer veriyor olsaydı, bunu bir şekilde halleder, anneni ikna yoluna giderdi. Şu durumda bu işi devam ettirirsen, bir daha ailenin de senin de sözünün saygınlığı kalmaz, çok ezilirsin ileride.
Bu arada ben annene kızmadım, herkes evladının iyiliğini ister, ev de ev diye tutturmamıştır kadın herhalde, tabi ki evlenirken insanların evi olması güzel bir şey, ben annenin saygısızlık ya da rencide etme boyutunda bir şey yaptığını sanmıyorum, olaya bir günah keçisi lazım ama bu annen değil sevgilin bence

İçimden bir his annenin çok sert çıkmadığını ama kızımızın bir suçlu aradığını fısıldıyor
Hangi anne ilk kez gördüğü insanlara ev de ev diye tutturabilir ki
Çocukların evi barkı yok, kirada mı olacaklar, olsa iyi olurdu gibi bir söylemin bu tarafa çekildiğini hissettim ben nedense

Yani o da olabilir, kendi ifadesi şu şekilde zaten: ev olmazsa ilişki de olmaz demeye getirdi

Adwtlerimizin aklı selim olanları ne kadar güzel aslında,annemle yemek yapıyoruz az önce eline bir kap geldi,emaye, bunu dedi biz evlenirken Kezban teyze getirmişti nur içinde yatsın,nasıl hoşuma gitti,o dönem altın falan nerde tabi,konu komşu tencere kap kacak fincan vs getirmiş, el birliği ile ev kurarlarmış,şimdi altına mala mülke doymuyoruz,o da olsun bu da olsun diye kredi çekiyoruz falan, nefisler çok kabardı

yok cnm yok bu sefer roller değişmiş,tabi çatlaklar düğün gecesi ve balayında çıkmış ablasını arayınca oğlumuz,arayamazsın diye ,ben olduğum sürece evime gelmesinler,ailesinden kıskanmış anlatılana göre,birde 6 gün sonra küsmüş odayı ayırmış ,ailenin olduğu yere götüremezsin beni tek gidersin falan...neyse ikiside öğretmen bu arada bir gün bizim oğlan telde konuşurken duymuş büyü gibi bir kelime,sonra iş çıkışı evdeyim deyip yalan söyleyince oğlumuz takip etmiş bir de ne görsün anasıyla hocaya büyü yapmaya gitmiş bizimki....derken aynı evin içinde sırf adam boşasın diye bir sene ayrı odada yatmış ve en son adam dayanamadı dava açtı şimdi durum bu....

Annen seni düşünmüş kendi çapında haklı. Ne yapsın bu zaman da kiracılık zor. Bende evlenince öğrendim. Belki hatalı ama dedim ya seni düşünmüş.

Asıl sorun ilk sorunda sevgilinin ilişkisine sahip çıkmayıp bitirmeye çalışması. İlk günden seni yarı yolda bırakan adama özür dilesen ne fayda. Ben olsam dilemem.

Sevgilin tatlı dille anneni ikna edebilirdi anasının babasının gazına geleceğine. Kusura bakma ama sen 4 yılını vermişsin ama adam bi çırpıda yok saymış. Sen çok seviyorsun bu belli ama o o kadar değil.

Anneniz sizi çok düşünüyorsa evi de kendisi alsın. Kızım rahat etsin dite insanlardan ev istemek açgözlülük. Erkek ailesine hak verdim, bana da bu laflarla gelseler ben de bozarım işi. Bir de erkek ailesine ilişkiye bu kadar dahil ve adam da ailesinden yana diye tepki verenler olmuş. :)) yahu kızın anası "ev yoksa bu iş olmaz" diye kozın adına konuşup ilişki bitiriyor ve kız da anasını savunuyor da, diğer aile " o zaman olmasın" dedi diye mi suçlu oluyor? Komik. Konu sahibi adamın üstüne fazla gittiğini de itiraf etmiş zaten konuda bir yerde. Konu sahibi açık açık dökülse hepten haksız çıkacağını bildiği için araya dereye kendi kabahatini de üstü kapalı sıkıştırıveriyor da, gören yok. Valla erkek tarafı haklı. "Ev olmazsa olmaz bu iş" diye kızına pazarlık yapan ve anasını susturup ilişkisine sahip çıkamayan kızla evlenilmez. İkna etmesi gereken kişi erkek tarafı değil, ne münasebet kızın annesini ikna etsinler? Parasıyla değil miymiş kız, vermemişler parayı (evi), almıyorlar işte. Olayın özeti bu.

Ben burda kv çalışan gelin istiyormuş diye konu da okudum konu sahibi çalışmıyordu,o zaman kimse kv iyi niyetli oğlunu düşünüyo dememişti, öyle ya çift maaşla daha rahat eder diye düşünüyodu kv, çifte standardın dibi oldu bu konu

Benim sevgilim ev isteyen annesine 'demi anne ama!' Tepkisiyle arka çıksaydı oradan topuklarım popoma değecek şekilde koşarak uzaklaşır, giderken arkama dahi bakmazdım. Allah'ım böyle gelinlerim, böyle gelinlere pabuç bırakacak oğullarım, böyle isteklerle bana gelen kızlarım olmasından beni koru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…