Ev olmadan, orta düzey maaşlarla evliliğe adım atanlar?

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Merhaba arkadaşlar bu ilk konum. Burada herkes birbirine yardımcı oluyor çok hoşuma gitti ben de bir fikir almak istiyorum. 24 yaşındayım erkek arkadaşım da 31 yaşında. İkimiz de özel sektörde çalışıyoruz ben öğretmenim o da banka sektöründe şu an ayrı şehirlerdeyiz o İstanbul'da annesiyle yaşıyor ben de ona 7 saat uzaklıkta küçük bir ilçede yaşıyorum. Babam yurt dışında ve biz evlenmeyi düşünüyoruz yavaş yavaş adımlar atmak istiyoruz ona kalsa dünden razı babam yıl içinde dönecek ve hemen tanışma olacak ama bazı sorularım var. Toplam gelirimiz 4000-5000 arası olabilir en fazla ve ikimizin de ailesinin birer evleri var onlarda da kendileri yaşayacaklar. Tek çocuk olduğum için eşya vesaire konusunda büyük yardımlar göreceğim muhakkak şimdiden birçok şeyim hazır ancak ev konusu kafamı karıştırıyor. Elalemin evinde kiraya para vermektense kredi çekip ev kredisi ödeyelim diyorum 1+1 bile olsa bizim kendi evimiz olsun istiyorum. Sizce başarabilir miyiz? Yardımsız ev almayı başaran ve büyük sıkıntılar yaşamayan varsa bize moral versinler lütfen :) Teşekkürler.

Yaparsını yaparsınız. Birbirinizi sevin ve ilk başta biyük beklentileriniz olmasın. Parayı eşyaya gömüp borca girmeyin. Düğünde takılanları peşinat yapar uygun taksitlerle ev alırsınız. Bir süre çok lüksede kaçmaz idare ederseniz çokta mutlu olursunuz.

Biz variz kimseden yardim gormeden ev ve araba aldik uzerine de esimle is kurduk. Dugunumuzu ,esyalarimizi da toplu igneye varana kadar kendimiz yaptik
Sadece dikkatli harcama yapmakla oldu bunlar. Biz yaptiysak herkes yapabilirmis onu anladim
Allah kolaylik versin

Merhaba tebrik ediyorum sizi gerçekten. Tüm bunları yaparken ne gibi yollar izledinzi

Yok eşyalar konusunu çok abartmayacağım. Daha tanışma ocakta olacak uzamasın istiyoruz artık çünkü ayrı kaldık çok ve sürekli geliyor çok para harcıyor yazık ona da kazandığı yol ve konaklamaya gidiyor garibimin. Yani vakit var ama öylesine moral bulup fikir alayım istedim :) allah kimsenin mutluluğunu bozmasın teşekkür ederim mesajınız için.

İkimizde memuruz. Evimiz yok. Bizde kredi çekip ev almayı düşünüyoruz ama öncelikle düğün borçlarımızı bitirmemiz lazım.
Memur olmanız, garanti işiniz olması çok iyi. Biter o da biter ömrümüz borç ödemekle geçiyor allah kolaylık versin size de. Umarım bir an önce kendi evinizin sahibi olursunuz siz de.

Biz aldık ancak eşya adına hiç bir şey alınmadığı için 30 bin gibi bir peşinat verdi eşimin ailesi.
Bizim de toplam gelirimiz o kadar, ayda 1600 ev kredisi+600 bedelli+500 başka bir kredi ödüyoruz. Öyle çok çok zorlandığımız olmadı, yazın ek ders kesilince sıkışıp kartlara yükleniyoruz sonra okullar açılınca toparlıyoruz.

İş kurmak bizim de hayalimiz inanın gülümseyerek okudum yazdıklarınızı :) Mutluluğunuz daim olsun. Zaten asıl amacım olumlu örnekler görüp mutlu olmak, çok takdir ettim sizi. Bayılıyorum ekmeğini taştan çıkaran insanlara.

Memur olmanız, garanti işiniz olması çok iyi. Biter o da biter ömrümüz borç ödemekle geçiyor allah kolaylık versin size de. Umarım bir an önce kendi evinizin sahibi olursunuz siz de.
İnşallah büyük dert Allah yardımcımız olsun ne diyim....

Ah ben keşke kolejde çalışmasaydım atanabilseydim de bir nebze daha rahat olsaydım. Bize de peşinat verme olasılıkları var ama hayat bu ne olacağı belli olmaz. Üç aşağı beş yukarı biz de hallederiz herhalde sağ olun :)

Meslektaş çıktık :) ek derssiz çok zor oluyor dimi

Ev almak sart degil once evlenin, yuvanizi kurun, borç yoksa sonrasında ev alıp kredi odersiniz
Bence once ev demeyin

Bu görüşe de hak veriyorum. Ben küçükken hep kiracıydık, evlerden çıkarıldık. Annem hep ah bir evim olsa dedi sonunda oldu da şükür ama çok zorluk çekti. Bende de psikolojik olarak etki bıraktı sanırım. Yoksa haklısınız.

Biz varız. Üstelik bizim toplam gelirimiz de 4000 5000 değil. Evlenmeden önce aldık 3 buçuk sene oldu alalı. Ben de kiraya boşuna para gömmek istemiyorum demiştim eşime. Gözümüzü kararttık niyet ettik ve nasip oldu. Ortak tapu yaptık. Eşim krediyi ödüyor ben diğer giderleri.

Peşinat olarak çekeceğiniz kredinin %25 i kadar birikiminiz varsa gayet de güzel alırsınız. Önemli olan erkek arkadaşın ne düşünüyor?

Harikasiniz gercekten tebrik ediyorum sizi. Bende nasil basardiginizi cok merak ettim hepimize ornek olsun.

Yapılırda sıkıntıya girersiniz. En nefret ettiğim şey borçtur. Millet 2-3 ayri yere borc oduyor saga sola kredi borcu ben olsam gece uyuyamam. Cok uzun vadeli borclar özellikle cok canimi sikardı.

Kira olsa da ödeyeceğiz en nihayetinde ben de öyle düşünüyorum ama kendim de kredi kartı kullanmam, bankalara borcum yoktur. Çok yüksekten uçmayıp hallederiz umarım. Valla konuya yazan herkese hak vermemek elde değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…