- 25 Ağustos 2016
- 2.690
- 3.429
- 53
- Konu Sahibi brenda chenowith
-
Aaaa ben de tezimi yazmaya başlayacağım, doktora da düşünüyorum ama bakalım o da beni düşünüyor muBıkmaz ya biz tanıştığımızdan beri okuyorum bende bide doktora yaparsam al sana bi beş yıl daha
İyi günde kötü günde dedik yapacak bişey yok hep destek tam destek olacaklar
Aaa dur takibe alayım seni teze başlamadım daha tez için ayrı bir topikmi açsak ne yapsak birbirimizi gazlarızAaaa ben de tezimi yazmaya başlayacağım, doktora da düşünüyorum ama bakalım o da beni düşünüyor muaynen mecbur beğenmeyen almasın modundayım hep taviz yok adeta bir eğitim neferiyim
Ay çok iyi olur eylül gelsin bir çılgınlar gibi gazlarız birbirimizi belki vardır burada bizden başka tez yazacak olan.Aaa dur takibe alayım seni teze başlamadım daha tez için ayrı bir topikmi açsak ne yapsak birbirimizi gazlarız
4 senelik evliyim, evlenince hemen ev taksidine gireriz, kira ödeyeceğime kredi öderim dedim, arabayı gecen sene zar zor düşük bir model aldık inanın, evin adı dahi yok. Herkes bizim gibi olacak değil tabiki ama öncelikle evliyken bütçeniz ne durumda bir tartın derim.Bir sayısal falan da çıkmıyor ki :) hayal kurmak güzel de o hayatı yaşayıp görmek mantıklı tabii şimdi öyle yaparız böyle yaparız diyoruz ama yaşamadan bilemeyiz gerçekten.
En mantıklı cevaplardan biri bu. Daha ayağımız ne yorganımız hangi boyutta bilmiyoruz. Önce sağlık ve huzur olsun da ne yapalım ya allah neşemizi bozmasın :))4 senelik evliyim, evlenince hemen ev taksidine gireriz, kira ödeyeceğime kredi öderim dedim, arabayı gecen sene zar zor düşük bir model aldık inanın, evin adı dahi yok. Herkes bizim gibi olacak değil tabiki ama öncelikle evliyken bütçeniz ne durumda bir tartın derim.
Amin. Bir de bakarsınız ev, araba, tez, doktora hayali kurarken sürpriiiizzzEn mantıklı cevaplardan biri bu. Daha ayağımız ne yorganımız hangi boyutta bilmiyoruz. Önce sağlık ve huzur olsun da ne yapalım ya allah neşemizi bozmasın :))
Ya şimdi düşünmüyorum falan diyorum ama o kadar çok çocuk istiyorum ki biyolojik saat meselesi herhalde, aslında kazara olsa ya of hazır değildim yaparım ama içten içe sevinirimAmin. Bir de bakarsınız ev, araba, tez, doktora hayali kurarken sürpriiiizzz
Hayatın ne getireceğini bilemeyiz
Cocukluktan kalma birseyler var o zamna dediginiz gibiBu görüşe de hak veriyorum. Ben küçükken hep kiracıydık, evlerden çıkarıldık. Annem hep ah bir evim olsa dedi sonunda oldu da şükür ama çok zorluk çekti. Bende de psikolojik olarak etki bıraktı sanırım. Yoksa haklısınız.
Cocukluktan kalma birseyler var o zamna dediginiz gibi
Bende de tam tersi
Evimiz arabamiz hep vardi ama su an kiradayim kendi arabam.olsun diye birikim yapıyorum kredi cekmeden almak istiyorum dolayisiyla yillar sürüyor :)
Ailem de ev al der ama ben arabam olsun cok istiyorum bir de ev evlenince esle de alınabilir ama araba benim yillardir hayalim
Yani kira odemek bosa giden para gibi gorunse de, borca gitmekten iyidir
Düğünde fazla borcunuz olmazsa takıları peşinat kalanı kredi olarak yaparsınız çok kolay bizim de gelirimiz o kadar peşinat yok olsa hemen alırım valla. Zaten bu devirde borca girmeden bi mal sahibi olamıyorsun babadan zengin değilsen tabi.Merhaba arkadaşlar bu ilk konum. Burada herkes birbirine yardımcı oluyor çok hoşuma gitti ben de bir fikir almak istiyorum. 24 yaşındayım erkek arkadaşım da 31 yaşında. İkimiz de özel sektörde çalışıyoruz ben öğretmenim o da banka sektöründe şu an ayrı şehirlerdeyiz o İstanbul'da annesiyle yaşıyor ben de ona 7 saat uzaklıkta küçük bir ilçede yaşıyorum. Babam yurt dışında ve biz evlenmeyi düşünüyoruz yavaş yavaş adımlar atmak istiyoruz ona kalsa dünden razı babam yıl içinde dönecek ve hemen tanışma olacak ama bazı sorularım var. Toplam gelirimiz 4000-5000 arası olabilir en fazla ve ikimizin de ailesinin birer evleri var onlarda da kendileri yaşayacaklar. Tek çocuk olduğum için eşya vesaire konusunda büyük yardımlar göreceğim muhakkak şimdiden birçok şeyim hazır ancak ev konusu kafamı karıştırıyor. Elalemin evinde kiraya para vermektense kredi çekip ev kredisi ödeyelim diyorum 1+1 bile olsa bizim kendi evimiz olsun istiyorum. Sizce başarabilir miyiz? Yardımsız ev almayı başaran ve büyük sıkıntılar yaşamayan varsa bize moral versinler lütfen :) Teşekkürler.
Ah baba ahDüğünde fazla borcunuz olmazsa takıları peşinat kalanı kredi olarak yaparsınız çok kolay bizim de gelirimiz o kadar peşinat yok olsa hemen alırım valla. Zaten bu devirde borca girmeden bi mal sahibi olamıyorsun babadan zengin değilsen tabi.
En mantıklısı .biz düğünden 10 bin borçla çıktık 1 sene de ödedik rahat rahat arabamızı aldık ev alacaktık ama tüp bebek yaptırdık ev pesınatını bebeğe gömdük çok şükür rabbime... Ha bu arada eşimin ailesinin 4 evi var 2 kardeşlerAh baba ahallah uzun ömür versin canı sağ olsun, borç yiğidin kamçısıysa ben kamçıların efendisi olacağım sanırım. Düğünde ucuza kaçacağım açıkçası zaten düğün seven biri değilim takı gelsin diye yapacağım az da olsa.
Ya deliriyorum şu an ben delirdim ne demek faydası yok çok eminim ailemin fazladan bir evi olsaydı bir saniye düşünmeden verirlerdi bana. Neyse ya siz Aslanlar gibi halletmişsiniz tebrik ederim :) darısı başıma. Bebeğinizi de allah bağışlasın :)En mantıklısı .biz düğünden 10 bin borçla çıktık 1 sene de ödedik rahat rahat arabamızı aldık ev alacaktık ama tüp bebek yaptırdık ev pesınatını bebeğe gömdük çok şükür rabbime... Ha bu arada eşimin ailesinin 4 evi var 2 kardeşleralmayın ev diyolar ama kıradayım o evlerin de bana en ufak bi faydası yok . Umarım destek görürsünüz ama her şeyi kendiniz yaparsanız emin olun en guzelı bu
Düğünde fazla borcunuz olmazsa takıları peşinat kalanı kredi olarak yaparsınız çok kolay bizim de gelirimiz o kadar peşinat yok olsa hemen alırım valla. Zaten bu devirde borca girmeden bi mal sahibi olamıyorsun babadan zengin değilsen
Ben de babama bu hususta kırgınım ama onu da kendi babası düşünmemiş. Ev takıntım biraz da bu yüzden en azından hazırda bir mülkü olur ileride çocuğumun.Babadan zengin olmaya gerek yok insanlar bakabilecegi kadar cocuk yapsa ve o cocugun gelecegine iyi kotu yatirim yapsa daha kolay olur. Bu bir zorundalik degil tabi ama ben cocuk dusunsem ve sahip olsam gelecegini dusunurdum.
Ben de babama bu hususta kırgınım ama onu da kendi babası düşünmemiş. Ev takıntım biraz da bu yüzden en azından hazırda bir mülkü olur ileride çocuğumun.
Benim ailem çiftçi babam babasını 17 yaşındayken kaybetmiş 18ınde evlenmiş 2 kardeşini daha evlendırmıs o yaşta biz de 2 kardeşiz ama olmayınca olmuyor işte. Kv 4 evi var biri müstakil onu da verse 2-3 daire daha alır ama onun da bana bi faydası yok . O yüzden bence hakikaten varlıklı bi aileden gelmiyorsan ülke şartlarında borcsuz mal sahibi olmak zor şahsen ben borca girmeden 200-300 bin biriktirip de ev alamam :)))Babadan zengin olmaya gerek yok insanlar bakabilecegi kadar cocuk yapsa ve o cocugun gelecegine iyi kotu yatirim yapsa daha kolay olur. Bu bir zorundalik degil tabi ama ben cocuk dusunsem ve sahip olsam gelecegini dusunurdum.
Merhaba cok tesekkurlerMerhaba tebrik ediyorum sizi gerçekten. Tüm bunları yaparken ne gibi yollar izledinzi
Cok tesekkur ederim amin, hepimiz cok mutlu olalim insallah. Disaridan aileler sacmasapan mudahale etmezse esinizle basbasa tum kararlari verebilirseniz eger yapabiliyor insan. Cok zor degil. Yeter ki kimse karismasin ve harcamalar dikkatli yapilsin onemli olan bunlar. Allah tez vakitte gonlunuzdekini size nasip etsin insallahİş kurmak bizim de hayalimiz inanın gülümseyerek okudum yazdıklarınızı :) Mutluluğunuz daim olsun. Zaten asıl amacım olumlu örnekler görüp mutlu olmak, çok takdir ettim sizi. Bayılıyorum ekmeğini taştan çıkaran insanlara.
Cok tesekkurler Allah herkese nasip etsin. Karisan eden olmayinca kolay oluyor. Bir de esim elindeki parayi mantikli harcamayi bilen insandir sanirim onun etkisi. Ben de evlenirken aman su da olsun bu da olsun demedim. Esyalarimizi en uygunlarindan sectik. Tekstilci oldugumuzdan es dost vardi neyi alabiliyorsak oraya yoneldik,yani begendigimizi degil gucumuzun yettigini aldik. Evim bombostur hala. Hayallerimdeki gibi kitaptan bol biseyim yokHarikasiniz gercekten tebrik ediyorum sizi. Bende nasil basardiginizi cok merak ettim hepimize ornek olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?