Ev olmadan, orta düzey maaşlarla evliliğe adım atanlar?

Bıkmaz ya biz tanıştığımızdan beri okuyorum bende bide doktora yaparsam al sana bi beş yıl daha
İyi günde kötü günde dedik yapacak bişey yok hep destek tam destek olacaklar
Aaaa ben de tezimi yazmaya başlayacağım, doktora da düşünüyorum ama bakalım o da beni düşünüyor mu aynen mecbur beğenmeyen almasın modundayım hep taviz yok adeta bir eğitim neferiyim

Aaaa ben de tezimi yazmaya başlayacağım, doktora da düşünüyorum ama bakalım o da beni düşünüyor mu aynen mecbur beğenmeyen almasın modundayım hep taviz yok adeta bir eğitim neferiyim
Aaa dur takibe alayım seni teze başlamadım daha tez için ayrı bir topikmi açsak ne yapsak birbirimizi gazlarız

Bir sayısal falan da çıkmıyor ki :) hayal kurmak güzel de o hayatı yaşayıp görmek mantıklı tabii şimdi öyle yaparız böyle yaparız diyoruz ama yaşamadan bilemeyiz gerçekten.
4 senelik evliyim, evlenince hemen ev taksidine gireriz, kira ödeyeceğime kredi öderim dedim, arabayı gecen sene zar zor düşük bir model aldık inanın, evin adı dahi yok. Herkes bizim gibi olacak değil tabiki ama öncelikle evliyken bütçeniz ne durumda bir tartın derim.

En mantıklı cevaplardan biri bu. Daha ayağımız ne yorganımız hangi boyutta bilmiyoruz. Önce sağlık ve huzur olsun da ne yapalım ya allah neşemizi bozmasın :))

En mantıklı cevaplardan biri bu. Daha ayağımız ne yorganımız hangi boyutta bilmiyoruz. Önce sağlık ve huzur olsun da ne yapalım ya allah neşemizi bozmasın :))
Amin. Bir de bakarsınız ev, araba, tez, doktora hayali kurarken sürpriiiizzz
Hayatın ne getireceğini bilemeyiz

Amin. Bir de bakarsınız ev, araba, tez, doktora hayali kurarken sürpriiiizzz
Hayatın ne getireceğini bilemeyiz
Ya şimdi düşünmüyorum falan diyorum ama o kadar çok çocuk istiyorum ki biyolojik saat meselesi herhalde, aslında kazara olsa ya of hazır değildim yaparım ama içten içe sevinirim hayırlısı neyse o olsun o yüzden bakalım neler getirecek önümüze hayat :)

Cocukluktan kalma birseyler var o zamna dediginiz gibi
Bende de tam tersi
Evimiz arabamiz hep vardi ama su an kiradayim kendi arabam.olsun diye birikim yapıyorum kredi cekmeden almak istiyorum dolayisiyla yillar sürüyor :)
Ailem de ev al der ama ben arabam olsun cok istiyorum bir de ev evlenince esle de alınabilir ama araba benim yillardir hayalim
Yani kira odemek bosa giden para gibi gorunse de, borca gitmekten iyidir

Önemli olan sizin iç huzurunuz bu konularda insan fikir alıp alıp bildiğini okuyor ve okumalı da bence. alın arabanızı paşalar gibi helal olsun :)) sabrımızı takdir ettim ama birikim yapmak çok zor.

Düğünde fazla borcunuz olmazsa takıları peşinat kalanı kredi olarak yaparsınız çok kolay bizim de gelirimiz o kadar peşinat yok olsa hemen alırım valla. Zaten bu devirde borca girmeden bi mal sahibi olamıyorsun babadan zengin değilsen tabi.

Ah baba ah allah uzun ömür versin canı sağ olsun, borç yiğidin kamçısıysa ben kamçıların efendisi olacağım sanırım. Düğünde ucuza kaçacağım açıkçası zaten düğün seven biri değilim takı gelsin diye yapacağım az da olsa.

En mantıklısı .biz düğünden 10 bin borçla çıktık 1 sene de ödedik rahat rahat arabamızı aldık ev alacaktık ama tüp bebek yaptırdık ev pesınatını bebeğe gömdük çok şükür rabbime... Ha bu arada eşimin ailesinin 4 evi var 2 kardeşler almayın ev diyolar ama kıradayım o evlerin de bana en ufak bi faydası yok . Umarım destek görürsünüz ama her şeyi kendiniz yaparsanız emin olun en guzelı bu

Ya deliriyorum şu an ben delirdim ne demek faydası yok çok eminim ailemin fazladan bir evi olsaydı bir saniye düşünmeden verirlerdi bana. Neyse ya siz Aslanlar gibi halletmişsiniz tebrik ederim :) darısı başıma. Bebeğinizi de allah bağışlasın :)

Babadan zengin olmaya gerek yok insanlar bakabilecegi kadar cocuk yapsa ve o cocugun gelecegine iyi kotu yatirim yapsa daha kolay olur. Bu bir zorundalik degil tabi ama ben cocuk dusunsem ve sahip olsam gelecegini dusunurdum.

Babadan zengin olmaya gerek yok insanlar bakabilecegi kadar cocuk yapsa ve o cocugun gelecegine iyi kotu yatirim yapsa daha kolay olur. Bu bir zorundalik degil tabi ama ben cocuk dusunsem ve sahip olsam gelecegini dusunurdum.
Ben de babama bu hususta kırgınım ama onu da kendi babası düşünmemiş. Ev takıntım biraz da bu yüzden en azından hazırda bir mülkü olur ileride çocuğumun.

Ben de babama bu hususta kırgınım ama onu da kendi babası düşünmemiş. Ev takıntım biraz da bu yüzden en azından hazırda bir mülkü olur ileride çocuğumun.

Bizim ailede hatta bizim taraflarda diyeyim cogu kisi cocuguna ev alir ama erkeklere aliniyor bu daha cok.
Dayimin 2 oglu var mesela ikisininde evi barki hazirdir bekarlar daha ortada aday bile yok Ben tek evlat oldugumdan ailem erkek olsan alcaktik zaten fark etmez diyip banada aldilar ev sagolsunlar.

. Cok zengin miyiz degiliz. Bunun icin zengin olmaya gerek yok aile biraz ileriyi gorurse olur ev olmasa bile katkisi olur hic yoktan.

Benim ailem çiftçi babam babasını 17 yaşındayken kaybetmiş 18ınde evlenmiş 2 kardeşini daha evlendırmıs o yaşta biz de 2 kardeşiz ama olmayınca olmuyor işte. Kv 4 evi var biri müstakil onu da verse 2-3 daire daha alır ama onun da bana bi faydası yok . O yüzden bence hakikaten varlıklı bi aileden gelmiyorsan ülke şartlarında borcsuz mal sahibi olmak zor şahsen ben borca girmeden 200-300 bin biriktirip de ev alamam :)))

Merhaba tebrik ediyorum sizi gerçekten. Tüm bunları yaparken ne gibi yollar izledinzi
Merhaba cok tesekkurler
Ben calisiyordum esim de kendisine is kurmaya cabaliyordu. Gucleri birlestirdik diyebilirim once elimizde avucumuzda ne varsa ise yatirdik. Ev esyasi olarak en uygunlarini sectik. İhtiyac fazlasi hic bir sey almadik. Benim bekarligimdan kalma esyalarim da vardi onlari degerlendirdik. Dugun icin salonu nakit para vererek cok ucuza bulduk. Pazarlik yaptik cunku elimizdeki paradan fazlasini vermek istemiyorduk. Salon kiralayanlar dugun gecesi verirsiniz abi diyerek yuksek fiyat cekiyorlar. Bunu bildigimizden eldeki parayi gosterdik mesela veriyorsan ver dedik adam kabul etti. Bu kucuk ayrinti bize 4 bin lira kazandirdi. Az para degildi bizim icin.
Evlilik sonrasi takilan herseyi elimizde tuttuk. Hic borcumuz yoktu. Herseyi ev almak icin sakladik ve dugunden 6ay sonra ev kredisi cektik. 1/3 nakit verdik herseyi bozdurup. Kalani icin 10 yil kredi kullanildi. Benim arabam vardi onu da satip daha iyisini aldik. Esimin aylik geliriyle yaptik bunlari. Maddi acidan uyumlu bir cift olmamiz, disaridan esimin ailesinin bize mudahale edememesi cok fayda sagladi kafamiza gore takildik diyebilirim. Ev ve araba kredimiz aylik 2500 lira su an.

Cok tesekkur ederim amin, hepimiz cok mutlu olalim insallah. Disaridan aileler sacmasapan mudahale etmezse esinizle basbasa tum kararlari verebilirseniz eger yapabiliyor insan. Cok zor degil. Yeter ki kimse karismasin ve harcamalar dikkatli yapilsin onemli olan bunlar. Allah tez vakitte gonlunuzdekini size nasip etsin insallah

Harikasiniz gercekten tebrik ediyorum sizi. Bende nasil basardiginizi cok merak ettim hepimize ornek olsun.
Cok tesekkurler Allah herkese nasip etsin. Karisan eden olmayinca kolay oluyor. Bir de esim elindeki parayi mantikli harcamayi bilen insandir sanirim onun etkisi. Ben de evlenirken aman su da olsun bu da olsun demedim. Esyalarimizi en uygunlarindan sectik. Tekstilci oldugumuzdan es dost vardi neyi alabiliyorsak oraya yoneldik,yani begendigimizi degil gucumuzun yettigini aldik. Evim bombostur hala. Hayallerimdeki gibi kitaptan bol biseyim yok boyle cok mutluyum Allah bozmasin. Darisi tum isteyenlerin basina insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…