Ev olmadan, orta düzey maaşlarla evliliğe adım atanlar?

O bir an önce olsun istiyordu ilk başta, peşinat falan ayarlamakla uğraşmayalım kiraya çıkıp evlenelim dedi sonra ben ona kiracılığın zorluklarını karşıma alıp anlattım bir güzel. Hak verdi. Dedesinden peşinatı rica etmiş olur demiş o da şu an ev bakıyoruz arada o yapabileceğimizden emin ama ben korkuyorum içten içe. Hatta o önümüzdeki aylarda peşinatı dedesi kesin olarak verirse önden başlamayı düşünüyor peşinatı aldığımız gibi ev bakalım diyor. Eğer peşinat hazır gelmezse mecburen önce para biriktireceğiz bir miktar da ailelerden isteriz diye düşündük.

Düğünü kendimiz yaptık. Araba ve ev de aldık. Evin daha bi senesi bitti kredi de. Şimdiki aklım olsa alır mıydım bilmiyorum. Gezip tozacağın yaşta borç ödemek saçma geliyor artık. Ben olsam almam. Ki biz beş senelik evliyken aldıık. Hemen evlenince borca girmek pek mantıklı değil

Bilmiyorum artik esim bi defa issiz kaldi borcumuz olmadigi halde omrumden omur gitti cok zorlandik. Nolacagi hic belli olmuyor yani. Unarim istediginiz gibi olur. Biraz destek almakta fayda var.

Bilmiyorum artik esim bi defa issiz kaldi borcumuz olmadigi halde omrumden omur gitti cok zorlandik. Nolacagi hic belli olmuyor yani. Unarim istediginiz gibi olur. Biraz destek almakta fayda var.

Umarım bize destek olurlar, desteksiz olmuyor haklısınız. İnşallah dara düşmezsiniz bir daha işsizliğin ne olduğunu iyi bilirim.

Yemin ederim annemin kucağına gidip ağlayasım geliyor herkese hak vere vere öldüm umarım bundan sonra daha rahat yaşarsınız.

Ve ailelere biz ev alacağız bize peşinat verir misiniz demek de saçma geliyor bana.

Doğrudur. Önceki mesajlarda söylemiştim annem sürekli çocukluğumda ah bir evim olsaydı dediğinden dolayı bu bilinçaltıma resmen işlenmiş. Görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum.

artı aynı şartlarda biz varız

sevgiliniz mi sizin yanınıza gelecek siz mi gideceksiniz bu belki İstanbul olduğu için önemli

ama hayat ev sahibi olmak değil

yani ilk günleri hep sıkıntı ile gerginlikle geçirmemek lazım

gerekirse iki yıl sonra ev alın ama ağız tadı ile alın

eğer bankada tayin varsa iş daha kolay ama tayin yoksa zaten biriniz işsiz kalacaksınız ilk başlarda

hemen ev fikri sizi yorabilir

ama toplam 5000 az bir miktar değil rahatça yaşanır

Bir süre evlilik hayatınızdaki harcamalarınızı gözlemlemek adına kirada oturmanızı ve bu sırada biraz birikim yapmanızı öneririm. Birikimsiz krediye girmeyin bence.

Onun tayin imkanı maalesef yok uzun bir süre. İstanbul'da ben daha rahat iş bulabileceğim için İstanbul'a gideceğim önceden işimi ayarlayacağım İstanbul'da bu yıl denemek için başvurular yapmıştım olumlu dönüşler aldım. Bir sürü özel okul var çünkü. Ama o buraya gelirse işi çok zor olur. Yani artık uzak muzak demeyip öyle bakmak lazım çok iyi bir yer falan hayal bile değil zaten.

Doğrudur. Önceki mesajlarda söylemiştim annem sürekli çocukluğumda ah bir evim olsaydı dediğinden dolayı bu bilinçaltıma resmen işlenmiş. Görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum.

ama bak annenizin sonunda evi olmuş işte

sizin de olur ile de evlendiği anda olma zorunluluğu yok

annem babam öğretmen

80li yıllarda hep kooperatif furyası vardı tek maaşlı olanlar bile kooperatife girdi babam girmedi

veririm parayı tüm evler benim dedi

emekli olunca da para da biriktirmişti koydu üstüne o dönemde oturduğu yerin en lüks evini aldı

biz kirada evlendik sonra ev aldık ödemeli, onu sattık geri kirada oturduk sonra bir daha ev aldık kredili

gerekirse yine satarım başka evde otururum

kiracı iken tüm evler senin, üst kat banyosu akıtırsa taşınırsın şimdi ev kendimin yaptırılsın diye uğraşıp duruyorummesela

Bir süre evlilik hayatınızdaki harcamalarınızı gözlemlemek adına kirada oturmanızı ve bu sırada biraz birikim yapmanızı öneririm. Birikimsiz krediye girmeyin bence.

Bir sayısal falan da çıkmıyor ki :) hayal kurmak güzel de o hayatı yaşayıp görmek mantıklı tabii şimdi öyle yaparız böyle yaparız diyoruz ama yaşamadan bilemeyiz gerçekten.

Biraz pişmek, tecrübe kazanmak lazım belki de. İyi ki bu konuyu açtım değişik bakış açıları görmek faydalı oluyor, teşekkür ederim.

Eşim düğünü baya baya tek başına yaptı
Yeni gelin sendromuna girip herşeyin en iyisi olsun demedim
İkimizde evlenmeden önce tek yaşıyorduk
Eşyalarımızın bir çoğu o zamanlardan sadece eksik olanları aldım
Böylece düğün borcumuzu 5 6 ayda ödedik
Düğünden önce tuttuğumuz evin sahibiyle anlaşdık
Düğünden sonra birikenleri peşinat yapıp oturduğumuz evi aldık
3. yılımıza girdik
Toplamda bakarsak düğün borcu bitti ev borcu bitti arabamızın 10 bin tl si kaldı sadece
Bu arada eşim tek çalışıyor haa brde beni okutuyor

Düğün ve eşya kısmında fazla açılmazsanız gayet rahat yaparsınız hiç korkma

Daha da Mutlu olun umarım sevindim sizin adınıza çok :)))) ben de okumalara doymuyorum inşallah Adam bıkmaz

Daha da Mutlu olun umarım sevindim sizin adınıza çok :)))) ben de okumalara doymuyorum inşallah Adam bıkmaz
Bıkmaz ya biz tanıştığımızdan beri okuyorum bende bide doktora yaparsam al sana bi beş yıl daha
İyi günde kötü günde dedik yapacak bişey yok hep destek tam destek olacaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…