- 25 Ağustos 2016
- 2.690
- 3.429
- 53
- Konu Sahibi brenda chenowith
-
Biz varız. Üstelik bizim toplam gelirimiz de 4000 5000 değil. Evlenmeden önce aldık 3 buçuk sene oldu alalı. Ben de kiraya boşuna para gömmek istemiyorum demiştim eşime. Gözümüzü kararttık niyet ettik ve nasip oldu. Ortak tapu yaptık. Eşim krediyi ödüyor ben diğer giderleri.
Peşinat olarak çekeceğiniz kredinin %25 i kadar birikiminiz varsa gayet de güzel alırsınız. Önemli olan erkek arkadaşın ne düşünüyor?
Kira olsa da ödeyeceğiz en nihayetinde ben de öyle düşünüyorum ama kendim de kredi kartı kullanmam, bankalara borcum yoktur. Çok yüksekten uçmayıp hallederiz umarım. Valla konuya yazan herkese hak vermemek elde değil.
Bilmiyorum artik esim bi defa issiz kaldi borcumuz olmadigi halde omrumden omur gitti cok zorlandik. Nolacagi hic belli olmuyor yani. Unarim istediginiz gibi olur. Biraz destek almakta fayda var.
Düğünü kendimiz yaptık. Araba ve ev de aldık. Evin daha bi senesi bitti kredi de. Şimdiki aklım olsa alır mıydım bilmiyorum. Gezip tozacağın yaşta borç ödemek saçma geliyor artık. Ben olsam almam. Ki biz beş senelik evliyken aldıık. Hemen evlenince borca girmek pek mantıklı değil
Ve ailelere biz ev alacağız bize peşinat verir misiniz demek de saçma geliyor bana.
Biz varizkimseden yardim gormeden ev ve araba aldik uzerine de esimle is kurduk. Dugunumuzu ,esyalarimizi da toplu igneye varana kadar kendimiz yaptik
Sadece dikkatli harcama yapmakla oldu bunlar. Biz yaptiysak herkes yapabilirmis onu anladim
Allah kolaylik versin
Bir süre evlilik hayatınızdaki harcamalarınızı gözlemlemek adına kirada oturmanızı ve bu sırada biraz birikim yapmanızı öneririm. Birikimsiz krediye girmeyin bence.Merhaba arkadaşlar bu ilk konum. Burada herkes birbirine yardımcı oluyor çok hoşuma gitti ben de bir fikir almak istiyorum. 24 yaşındayım erkek arkadaşım da 31 yaşında. İkimiz de özel sektörde çalışıyoruz ben öğretmenim o da banka sektöründe şu an ayrı şehirlerdeyiz o İstanbul'da annesiyle yaşıyor ben de ona 7 saat uzaklıkta küçük bir ilçede yaşıyorum. Babam yurt dışında ve biz evlenmeyi düşünüyoruz yavaş yavaş adımlar atmak istiyoruz ona kalsa dünden razı babam yıl içinde dönecek ve hemen tanışma olacak ama bazı sorularım var. Toplam gelirimiz 4000-5000 arası olabilir en fazla ve ikimizin de ailesinin birer evleri var onlarda da kendileri yaşayacaklar. Tek çocuk olduğum için eşya vesaire konusunda büyük yardımlar göreceğim muhakkak şimdiden birçok şeyim hazır ancak ev konusu kafamı karıştırıyor. Elalemin evinde kiraya para vermektense kredi çekip ev kredisi ödeyelim diyorum 1+1 bile olsa bizim kendi evimiz olsun istiyorum. Sizce başarabilir miyiz? Yardımsız ev almayı başaran ve büyük sıkıntılar yaşamayan varsa bize moral versinler lütfen :) Teşekkürler.
artı aynı şartlarda biz varız
sevgiliniz mi sizin yanınıza gelecek siz mi gideceksiniz bu belki İstanbul olduğu için önemli
ama hayat ev sahibi olmak değil
yani ilk günleri hep sıkıntı ile gerginlikle geçirmemek lazım
gerekirse iki yıl sonra ev alın ama ağız tadı ile alın
eğer bankada tayin varsa iş daha kolay ama tayin yoksa zaten biriniz işsiz kalacaksınız ilk başlarda
hemen ev fikri sizi yorabilir
ama toplam 5000 az bir miktar değil rahatça yaşanır
Onun tayin imkanı maalesef yok uzun bir süre. İstanbul'da ben daha rahat iş bulabileceğim için İstanbul'a gideceğim önceden işimi ayarlayacağım İstanbul'da bu yıl denemek için başvurular yapmıştım olumlu dönüşler aldım. Bir sürü özel okul var çünkü. Ama o buraya gelirse işi çok zor olur. Yani artık uzak muzak demeyip öyle bakmak lazım çok iyi bir yer falan hayal bile değil zaten.artı aynı şartlarda biz varız
sevgiliniz mi sizin yanınıza gelecek siz mi gideceksiniz bu belki İstanbul olduğu için önemli
ama hayat ev sahibi olmak değil
yani ilk günleri hep sıkıntı ile gerginlikle geçirmemek lazım
gerekirse iki yıl sonra ev alın ama ağız tadı ile alın
eğer bankada tayin varsa iş daha kolay ama tayin yoksa zaten biriniz işsiz kalacaksınız ilk başlarda
hemen ev fikri sizi yorabilir
ama toplam 5000 az bir miktar değil rahatça yaşanır
Doğrudur. Önceki mesajlarda söylemiştim annem sürekli çocukluğumda ah bir evim olsaydı dediğinden dolayı bu bilinçaltıma resmen işlenmiş. Görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Bir süre evlilik hayatınızdaki harcamalarınızı gözlemlemek adına kirada oturmanızı ve bu sırada biraz birikim yapmanızı öneririm. Birikimsiz krediye girmeyin bence.
ama bak annenizin sonunda evi olmuş işte
sizin de olur ile de evlendiği anda olma zorunluluğu yok
annem babam öğretmen
80li yıllarda hep kooperatif furyası vardı tek maaşlı olanlar bile kooperatife girdi babam girmedi
veririm parayı tüm evler benim dedi
emekli olunca da para da biriktirmişti koydu üstüne o dönemde oturduğu yerin en lüks evini aldı
biz kirada evlendik sonra ev aldık ödemeli, onu sattık geri kirada oturduk sonra bir daha ev aldık kredili
gerekirse yine satarım başka evde otururum
kiracı iken tüm evler senin, üst kat banyosu akıtırsa taşınırsın şimdi ev kendimin yaptırılsın diye uğraşıp duruyorummesela
Eşim düğünü baya baya tek başına yaptı
Yeni gelin sendromuna girip herşeyin en iyisi olsun demedim
İkimizde evlenmeden önce tek yaşıyorduk
Eşyalarımızın bir çoğu o zamanlardan sadece eksik olanları aldım
Böylece düğün borcumuzu 5 6 ayda ödedik
Düğünden önce tuttuğumuz evin sahibiyle anlaşdık
Düğünden sonra birikenleri peşinat yapıp oturduğumuz evi aldık
3. yılımıza girdik
Toplamda bakarsak düğün borcu bitti ev borcu bitti arabamızın 10 bin tl si kaldı sadece
Bu arada eşim tek çalışıyor haa brde beni okutuyor
Düğün ve eşya kısmında fazla açılmazsanız gayet rahat yaparsınız hiç korkma
Alıcam ya yolda çocuk sevmekten içimiz çıktı yeter artıkHerkesin mi evi arabası var kız, seviyorsan al gitsin adamı :) mutluluklar dilerim :)
Bıkmaz ya biz tanıştığımızdan beri okuyorum bende bide doktora yaparsam al sana bi beş yıl dahaDaha da Mutlu olun umarım sevindim sizin adınıza çok :)))) ben de okumalara doymuyorum inşallah Adam bıkmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?