- 17 Ocak 2020
- 28.138
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.885
- 598
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
Ama kontrat bir yilliksa ?Hiiiç korkma o zaman. Belirsiz süreliye dönmüş sözleşmeniz. Kendi evi de varmış. Kiranızı da düzenli ödüyomuşsunuz. Çıkartamaz sizi. Çıkartıcam diyosa uğraşsın dursun mahkeme mahkeme
Eskidendi o kilit değiştirme. Sıkar biraz. Resmen tehdit bu.Eşim çıkamıyoruz dedi. Eşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demiş
Tehdit mesajı polise lutfenEşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demiş
Kendi işini baltalamis s.lak herifEşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demiş
Benim eşim Arap. Adi, üç kağıtçı ve tacir kafalı değil. Dünyanın en düzgün, adaletli, merhametli ve iyi insanıdır. Bir insanın yaptığı davranışları bir kültüre göre genelleme yapılamaz. Her milletin iyisi kötüsü vardır.Böyle adilik olur mu diye sormuşsun
Cevap bu millet üçkağatçı tacir kafalıdır
Olur bal gibide olur
Arap kültürünün bu özelliğini çok güzel benimsemişiz
E niye mesajla demedi eşiniz ?Ben taşınalım dedim. Eşim hayır dedi. Ama korkuyorum çünkü evi yakarım demiş. Çıldırmış telefonda. Bas bas bağırmış. Aynı sokaktayız. Hep karşılaşıyoruz. Oğlum var. Onu çıkarıyorum hep. Korktum adamdan.
Tekrar arar illa ki aramadan önce görüsme kaydedici indirsin teline..Eşime telefonda söylemiş. Nasıl ispat edeceğiz ki
Zaten türkiyedeki kira sözleşmelerinin hemen hemen hepsi 1 yıllık yapılıyor. 1 yıl dolunca kiracı çıkmadıysa sözleşme uzuyor. 1 yıl sonunda da çıkıp çıkmamak kiracının inisiyatifinde. Ev sahibi belli gerekçeleri yoksa 10 yıldan önce çıkaramaz.Ama kontrat bir yilliksa ?
O kalıcı değişiklik değil ki otriPeki bir şey soracağım, bilmediğim için öğrenmek istiyorum. Şimdi siz kiracı olmanıza rağmen odayı boyamışsınız falan, ev sahibi bununla ilgili size bir yaptırımda bulunabilir mi? Bildiğim kadarıyla ev sizin değilse, kirada oturduğunuz evde böyle kalıcı değişiklikler yapılması sıkıntı oluşturabiliyor
Hayır p.cligineymisNeden çıkarmak istiyor ?
Aranızda bir gerginlik falan mı geçti ?
Dedimli dudumlu yürümüyor bu işler, yazılı ispat şart canımKabul etmiyor ki
Güya o bize 2 yıl sonra çıkın demiş
Yok öyle bir şey
Demedi
Kim 2 yıllığına ev tutar allah aşkına
Sallayıp duruyor
Çok eminmiş öyle dediğine
Öyle dese turar mıydım bu evi
Ee sözleşmeye yazsaymış madem. Öyle saçmalık mı olur. 2 yıl için kim taşınma masrafı yapar.Kabul etmiyor ki
Güya o bize 2 yıl sonra çıkın demiş
Yok öyle bir şey
Demedi
Kim 2 yıllığına ev tutar allah aşkına
Sallayıp duruyor
Çok eminmiş öyle dediğine
Öyle dese turar mıydım bu evi
Bilmiyordum canım, teşekkür ederim öğrenmiş oldumO kalıcı değişiklik değil ki otri
Yok ısrar ediyor öyle demiş biz de kabul etmişiz güyaEe sözleşmeye yazsaymış madem. Öyle saçmalık mı olur. 2 yıl için kim taşınma masrafı yapar.
Vende böyle düşünüyorum eşimi ikna edeceğimBirde adam mafya gibi geldi bana. Ben olsam uğraşmadan çıkardım sonuçta çocuğum var. Kocana da zarar verebilirler...
haneye tecavüzden ceza alır sıkıysa kilidi değiştirsin.kiracı evimde altın vardı para vardı çalınmış şikayetçiyim dese ne yapacak?yıllar önce kiraları ödemeden kaçan ama dükkanda az eşya bırakan kilitleyen kiracının bile kilidini açamadık suç olduğu için.hukuki yoldan hallettik aylar sonraEskidendi o kilit değiştirme. Sıkar biraz. Resmen tehdit bu.
Korktum vallaYazsaymış sözleşmeye, tahliye taahhütnamesi imzalatsaymış.
Cidden şu durumda hiç bir şey yapamaz ama sen korkmuşsun bir kere.
Son 3 ayı ödemeyin. O kirayla evden çıkın demiş. Mümkün mü bilmiyorum ama sonra ister bu paragöz 3 ay kira ödemediler diyeZaten türkiyedeki kira sözleşmelerinin hemen hemen hepsi 1 yıllık yapılıyor. 1 yıl dolunca kiracı çıkmadıysa sözleşme uzuyor. 1 yıl sonunda da çıkıp çıkmamak kiracının inisiyatifinde. Ev sahibi belli gerekçeleri yoksa 10 yıldan önce çıkaramaz.
Kayıt alın telefon konuşmalarını. Başta söylerseniz kayıt aldığınızı yasal kanıt sayılıyor. Ben cesaret edip bişey yapabileceğini sanmıyorum da işte yasal yollarla çıkaramayacağını bildiği için çamur yapıyor.Korktum valla
Oğlum olmasa neyse
Eşim mesaj atmış tehditiniz hış değil diye
Kıvırmış
Ben öyle demedim. Siz çıktıktan sonra evi yakarım dedim demiş. Yazılı kanıt bırakmıyo mal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?