Ev sahibi nasıl olurum

papatya39000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2013
204
287
103
Giresun
2 yıllık evliyim İstanbuldan ev almak istiyoruz fakat fiyatlar yüksek her ay 2200 kira ödüyoruz siz bu işleri nasıl başardınız? Pandemi dönemi borca girmek mi her ay kira ödemek mi? Kendi evimiz olsun çok istiyorum

Aylık gelir nedir ayrı ayrı ? Birikmiş altın vs var mı ? İşler uzun vadeli güven veren işler mi ?
Memurum aylık maaşım 5000 eşim kendi işi bazen 2 bin kazanıyor bazen 10000 belirsiz mesela pandemi de kazanamadı hiç az miktar birikim var ama oturulur evler 500 600 bin

Ben nasıl başardım kredi faizleri düşünce tamamına kredi verilen 25 senelik bir apartmanın içi bakımsız en üst kat dairesini 14 senelik krediyle aldım.
Nasıl ödeyeceğim allah bilir artık :)

Evde mutfak namına bir şey yok, 15 gün sonra taşınıyorum hadi hayırlısı. Artık içindeyken yapıcaz bişeyler

Memurum aylık maaşım 5000 eşim kendi işi bazen 2 bin kazanıyor bazen 10000 belirsiz mesela pandemi de kazanamadı hiç az miktar birikim var ama oturulur evler 500 600 bin
Şu aşamada hedefiniz 500-600 binlik evler olmamalı diye düşünüyorum. Eşinizin geliri korkutucu yani her ay 6000 bin kazanıyor deseydiniz başka olurdu. Ben olsam acele etmezdim

Hayırlısı olsun ne kadara aldınız

Bilen arkadaşlar 1+1 ev almak mantıklı mı?elde çıkarmak kolay olur mu?yoksa 2+1 mı olmalı illaki?
1+1 çerez gibi satılıyor ama yeri önemli ayrica büyük ve kullanışlı olmak kaydıyla. Devamlı oturacak satmayacaksanız kesinlikle 2+1

Şu aşamada hedefiniz 500-600 binlik evler olmamalı diye düşünüyorum. Eşinizin geliri korkutucu yani her ay 6000 bin kazanıyor deseydiniz başka olurdu. Ben olsam acele etmezdim

+++
Bence de ''oturulacak ev'' diye düşünmeyin,daha kötüsüne ama uygununa bakın zamanla içini bir şekilde halledersiniz.500 600 bin bu gelirle gerçekten çok yorar sizi.Riske atmayın bence.

Ben 1+1 de olsa girerdim. Zamanla üstüne konur. Şimdi şehre uzak, küçük ama yeni yapı bakıyorum. Planım arabayla böyle bir eve girmek. Merkezde 400 vermem lazım ama öyle yerde 200e bulurum. 30a araba alırım. İşe mesafem yarım saat uzar ama zorluk çekmeden mal sahibi olunmuyor.

Para biriktirin acele etmeyin 2+1 alın daha kullanışlı olur ama eşinizin geliri biraz düzene girmeli ve bana sorarsanız tamamini çekmeyin en azından evin yarı parasını biriktirin ki aylık ödemeleriniz daha düşük olsun riske atmaya değmez şu dönemde

İstanbulda kiralar bu civarda maalesef bu yüzden ev almak istiyoruz
Soyle yapabilirsiniz bizde istanbuldayiz 1+1 e girdik yukarda gormussunuzdur belki kirada vadeyi kisa tuttuk borcu cabuk bitsin diye 3 yil. Sonrasina bakariz dedik kucukten baslayabilirsiniz yuksek rakamlar zorlayabilir belki

Hayırlısı olsun ne kadara aldınız

İstanbul'da değilim, ama aldığım şehirde yeni ve semti iyi evler 400- 650 bin civarı.
Ben 250 bin tl ye aldım. Muhit çarşı ama çok da iyi bir mahalle değil.
Bir yerden başlamak lazım diye gözümü kararttım, 8 senedir kiradan gına geldi

Aslında pandemi vs gibi durumlardan eşimin geliri daha dengesizleşti yoksa her ay ortalama 5000 bin altına düşmezdi şu süreçte de bu hastalık nası seyreder işler ne olur kestiremiyorum

Ev almak hiç aklımızda yoktu. Kiracı olduğumuz ev sorunluydu, başka ev bakalım dedik. Kiralar o kadar yüksek ki gereksiz bulmuştuk. Pandemi döneminin en yoğun olduğu ay evlerin %90 kredilendirilmesi yasası çıkınca bir bakalım dedik. Elimizde hiç toplu para yoktu, araba vardı. Arabayı satıp peşinat yaptık gerisini kredilendirdik. Devlet faizleri düşürdüğü zaman konutlardaki ani fiyat artışı da bizi ıskaladı, tam tersine kimsenin birşey almadığı dönem olduğu için ederinden düşüğe almış olduk. Biraz daha bekleseydik 100 bin fazla olacaktı fiyatı, zira üst katım benim aldığımın 100 bin fazlasına satıldı.

Allah herkese nasip etsin ödeme kolaylığı versin. Ev sahiplerine de vicdan versin. Dağ başında ulaşımı zor veya merkeze yakın diye 50 yıllık binalara asgari ücrete yakın kiralar istemeleri çok kötü.

Devletin kira ve ikinci el araç piyasasına ciddi bir düzenleme getirmesi lazım. Çünkü kiralar ödenen kredi kadar, ikinci el araçlar sıfır kadar neredeyse. Herkes yüksek ücretler almıyor, barınma en temel ihtiyaçken piyasa böyle. Yazık gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…