Ev sahibime nasıl baştan mesafe koyarım

Ben hayatimda bir kere ev sahibi ile ayni evde oturdum. Aslaaa bi daha. Sonunda hic sucumuz yokken avukat tutup kendimizden uzakladtirdik. Tasindim zaten sonra. Ev sahipleri cok nadir karismaz. Bence yine biraz resmi durmaya calisin..

Bence eve çok fazla yerleşmeyin derim. Gaziantep evet daha rahat bir yer olabilir çevresindeki illere göre ama Avrupa şehri de değil yani. Rahat takılmayı seven biriyseniz sonradan başınız çok ağrır.

Ailesiyle beraber orada oturuyormuş muhtemelen akrabaları, eşi dostu da yakınlardadır. Erkek arkadaşınız gelse laf olur, ne bileyim işten dönerken bir bira alırsınız 'yavrum günah değil mi' der. Doğalgaza karışan adam ona da karışır.

Bir de ocağı açtık gaz borusu delinmiş onu değiştirdi varmış onda boru. Yani eve ilk ilk girerken olan ufak tefek şeyleri kendi yaptı. Ama ben hallederim demeliydim belki de düşünemedim.
Bu arada gaz borusuna bölgenizdeki yetkili kurum olmadan müdahale edilmesi yasak bilginiz olsun. Adamın yapabildiği de meçhul Allah korusun zehirlenme yaşamayın. Yetkilileri çağırıp kaçak var mı kontrol ettirin.

Bence şimdi önünü almazsanız nahoş bir yere gidecek bu iş. Özellikle yaşlı insanların bir kısmı kiracının hayatına müdahil olmaya hakkı olduğunu zannediyor.

Of evet ya. Az önce yine eşiyle geldi. Elektrik kablosu yoktu internet için onun için Elektrikçi çağırmış pazartesi gelecekmiş onu söylemeye gelmiş ama mesela diyor ki firin alacak mısın alma surda firin var her şeyi yapıyor bilmem ne sürekli konuştu sürekli biseyler sordu kombiye takmış bu kadar çok açarsam fatura yüksek gelirmiş sana ne amca ya sanki sen odiceksin üşüyorum kombiyi açmama karışıyor abi bu ne. Neyse ya ben her zamanki gibi he diyip gecicem gün içinde gelirse çalışıyorum musait değilim dicem adama bisey demicem çok karışırsa da taşınırim artık napiyim tuttuk bi kere.
ev sahibiyle aynı apartmanda oturulmaz derdim keşke tutmadan soraydın

Açıkçası mesafe koymakta geç kalmışsınız, bundan sonra her şeye karışmayı kendine hak bilecek, zırt pırt yukarı çıkıp kapıyı çalacak hazır olun. Ben ilk atandığım yerde babamla bir ev tutmuştum, ev sahibi hacı amcaydı, evde biraz tadilat vardı tabi o arada git gel adamı çözdüm, babam memlekete geri dönünce bir bahaneyle başka eve geçtim, bizim iyi niyetli hacı amca ben evi tutmaktan vazgeçince tüm çirkefini ortaya dökmüştü 😑

Bir kere eve taşınınca tekrar masraf yapıp başka eve geçmek kolay değil, yerinizde olsam, oraya taşınmaz başka ev bakardım. Ev sahibinin aynı yerde olmadığı bir ev mümkünse

Bir de ocağı açtık gaz borusu delinmiş onu değiştirdi varmış onda boru. Yani eve ilk ilk girerken olan ufak tefek şeyleri kendi yaptı. Ama ben hallederim demeliydim belki de düşünemedim.
Öncelikle hoşgeldin 😍 Kesinlikle adama karşı mesafeli olmalısın .İyilik de yapıyor anladığım kadarıyla o yüzden kendinde karışma hakkı da görüyor olabilir . Çünkü bizim ev sahibimiz de böyle .Aile apartmanında oturmak çok can sıkıcı olabiliyor .Biz çareyi Merhaba Merhabadan öte gitmeyerek bulduk .

Yeni evin hayırlı ,uğurlu olsun sana şans getirsin .

Keşke evi tutmadan açsaydınız bu konuyu. Ev sahibi ile aynı apartmanda oturulmaz, aile apartmanı zaten tam delilik. Senelerdir farklı farklı şehirlerde kiracı oldum, en güzel ev sahibi yurtdışında yaşayandır.

Yerinizde olsam eşyalarım gelmeden başka bir yer bakarım çok ciddiyim.

Hatta bir başka arkadaşımın başına geleni de anlatayım; arkadaş bekar kendine güvenilir olduğunu düşündüğü bir yerden ev tutuyor, ev sahibi yine bir hacı amca, bir süre sonra arkadaşımı taciz etmeye başlıyor, sürekli bir bahaneyle kapıya geliyor, en son ben rüyaya yattım seni bana yazmışlar nikahlanmamız lazım gb bir konuşma yapmış kıza, arkadaşım büyük tepki gösterince hocaya gittim seni bağlattım başkasına gidemezsin falan diye tehdit etmişti psikopat. Arkadaş alelacele tayin alıp başka şehre geçti de kurtuldu. Böyle iyi niyetli gb görünen her halta karışan tiplere ayrıca bir ifrit oluyorum. Siz de kendinize dikkat edin lütfen

Merhaba arkadaşlar, beni az çok konularımdan tanıyan vardır. 3 sene yurtdisinda calistiktan sonra 2 hafta önce Güneydoğu Anadolu Akdeniz bölgesi arasında kalan büyük bir şehrimize taşındım iş sebebiyle. İsyerine yakın bir ev tuttum mahalle de güzel. Burası asla yobaz bir şehir değil yalnız yaşayan bir kadın için de kolay ve güzel. Insanlar sıcakkanlı yardimsever alıştım şehre ama ben bir salaklık yaptım sanırım evi çok beğendiğim için ev sahibi konusunu hiç düşünmeden bir ev tuttum. Adam ailesiyle aynı apartmanda oturuyor alt katımda. Kendisi evi 6 senedir kiraya vermemiş oğlum evlenip oturacak diye. Yasli bir hacı amca. Korkum bana karışması eve gelene gidene laf etmesi. Aslında baya bir yardımcı oldu, geldi kombiyi gazı gösterdi. Yalniz mesela internet bağlamaya geldiler hemen yukarı çıktı diyor ki ne yaptınız. Internetin kablosu çekilmemis elektirikci çağırırım ben dedi. Kombiyi açmıştım diyor ki hemen kızım yazık neden bu kadar yakıyorsun. Yani adamın bisey yaptığı yok ama nedense rahatsız oldum. Temizliğe gelen ablayla eve geldik o da adamı görür görmez dedi ki "bak bu adama çok yüz verme sen çok yumusaksin tepene çıkar." Sonra annem birkaç kere aradı ev sahibinin de evde olduğunu anlayınca (gaz borusu delinmiş onu degistiriyordu) hemen dedi ki "ev sahibi neden hep senin evde bak sakın kendine karıştırma".

Sonuç olarak benim hiç böyle bir korkum yokken içime böyle bir korku geldi şimdi. Aslında korona zamanı parti yapacak gurultu yapacak filan değilim. Ama diyelim bir manita yaparsam veya kırk yılda bir bir arkadaşım gelirse karışmaz di mi? Korkum ben bu aileye hayır diyemicem ve burada "kv ile altli üstlü oturuyoruz beni her akşam yemeğe çağırıyor nasıl hayır derim" konularının ev sahibi versiyonunu acicam. Baska bir arkadaşım dedi ki "x şehrinde olsa karışır derdim ama burda karismaz kimse".

Neyse benim burda en başından almam gereken önlemler nelerdir?
buna karışacak bir hacı amcanın evini bekar bir kadına kiraya vereceğine ben baştan ihtimal vermiyorum. burası aile apartmanı diye bekara ev vermeyen çok insan var memlekette.

Tekrar hosgeldin Türkiye'nin en güzel sehirlerinden birine 🧡
Artik azicik ben de orali sayilirim 😊🎈

Afrikadaki temizlikci abla gibi bu abla da mesafeyi kacirmaya hemen baslamis. Cok guleryuzlu olma, hayir demeyi bil kuzum, üzülüyorsun sonra.
Kapida merdivende karsilasinca acelen var gibi ver selami gec. Kirayi bankadan yatir. Cok iletisim kurma.

Manit durumlari sıkıntı olabilir 😬😬😬 ama genelde kariscak tipler bastan uyariyor. Burasi aile apartmani arkadas getirme tarzi giriyorlar konuya.

Hayir ev sahibi yapar zaten tasinmadan önce ki eksikleri. Ya kendi yapar ya parasını verir. Cok sık gelirlerse kapiyi acmayin. Online toplantıdayım açamıyorum dersiniz. Ve evet anlattığınız model getirip götürdüğünüz arkadaslara karışır. Ne desem bilemedim. Ben rahatsiz olurdum.

Baktın olmuyor taşınırsın amcanın akrabası değilsin, o şehirde kimseyi tanımazsın salla gitsin büyükşehir orası.

Ev güzel olabilir ama yanlış tercih yapmışsınız bence. Yakında baş göz bile ederler sizi, namınız yürümüştür çoktan diyim ben size :)
Hahah benim de aklıma geldi bu amca çoktan şöyle bir tartmıştır zaten :))

Konu sahibi kardeşim hoşgeldin öncelikle hayırlı olsun yeni işin, katmerin kebabın bol olsun. Kendimi yerine koyarak konunu okudum ve ilk düşündüğüm şey o temizlikçi kadını bir daha çağırmamak olurdu sanırım. Amca ikinci düşüneceğim şey olurdu. Daha bismillah tanışır tanışmaz sen yumuşak yüzlüsün bilmem ne akıllar veren tipleri hiç sevmem. Amcaya güzel amcam sen kafa yorma ben hallederim, bi sıkıntı olursa rahatsız ederim seni sağolasın derdim tam da bu şekilde. Kendince iyi niyetlidir belki ama baştan engellemezsen sonra önünü alamazsın.

Back
X