Ev sahibime nasıl baştan mesafe koyarım

Bende ev sahibiyle aynı binada oturuyorum. Ev ile ilgili sorun olursa haber veriyoruz. Apartmanda karşılaşırsak selamlaşıyoruz. 6 seneyi geçtik neredeyse. Siz bekar olduğunuz için belki göz kulak olmalıyım diye düşünebilir. Hanımı da siz yalnızsınız diye sıkıldıkça çaya gelebilir. Bence soğuk davranın, huyunuz böyle diye düşünürler. Kira verdikçe orası sizin eviniz, gereksiz sorularını geçiştirin, herhangi bir komsuyla nasılsanız onlarla da öyle olun

En tehlikeli ev sahibi aynı apartmanda oturduğun ev sahibidir. Evin sahibi diye her şeye karışma hakkını bulurlar kendilerinde, sürekli müdahale etmeye bayılırlar. Çok bayıldığım bir eve sırf ev sahibiyle aynı binada olacağız diye çıkmadım. Büyük problem gerçekten.
Üniversite öğrencisi iken ev sahibi alt katımda oturuyordu, o da sizinkinin hesap oğlunu evlendirir yerleştirir diye bekletmis evi baktı olacağı yok kiraya verdi arkadaşımla bana. Bir gün arkadaşım tam duştan çıktığı vakit ev sahibini evin içinde görmüş, meğer kadın evin anahtarının yedeğini almış kendine biz okuldayken ara ara girip bakıyormuş. Anahtarı ver diyoruz vermedi göbeği değiştirirseniz sizi mahvederim burası benim evim tabi gireceğim diye manyak manyak bağırıyor, kavga kıyamet gecenin köründe elinde bıçakla tehdit edip attı bizi sokağa. Tersini görmek için iki dürtün bir şey çıkacak mı bakın, psikopat ruhlu insan çok.
Kilidin göbeğini değiştirmek kiracının inisiyatifinde
Ben de eve girerken ilk bunu yaptım, ev sahibi bana tek anahtar verdi çünkü
Eski evimde de ev sahibi evde birkaç tadilat için gelecekti bir gun eve bakmaya geldim ev bostu o zaman, o da anahtarla açtı haberim vardı gerci ama yine urkmustum adam ne özürler diledi "rahatsız ettim tadilat icin gelmiştim evde olduğunuzu bilmiyorum" diye
Bir daha da ne aradi ne rahatsız etti en son cikarken helallestik tek memnun kaldigim.ev sahibimdi kendisi
Sözün özü, kilidi kesinlikle değiştirmek lazim

Bence karisir .siz yine de amca sen ben daha önce tek başına yaşadım sen kafana takma ben hallederim hatta benim annem babamda yardım etmeye calisirlar ben işime kimseyi karıştırmam deyin ve önerdiği tesisatçı felan olursa onu istemeyin evde ben hallederim deyin ufak bir sorunda onu aramayın kendiniz halletmeye çalışın ama ne yaparsanız yapın sizi rahatsız edecek ne yazık ki uzgunum

Valla ev sahibiyle mesafe koymak aslında kiracıdan çok ev sahibine bağlı.Anlattığınız tipte ev sahibim oldu benimde.Bekarım bahceli bir ev mustakil ust katında oturuyordum ev sahıbının .Adam felçli tekerlekli sandalyede.Kendilerine kiracı değil evlat edindiler sanıyorlardı.Ki ben heralde hayatınızda rastlamadığınız kadar soğuk bir insanımdır.Bir yandan da bunu da söylüyorlardı zaten çok soğuksun neden sizli bizlisin diye.Evime gidebilmek için mecbur onların kapısının önünden geçeceğim illa zorla kolumdan tutup gel bı cay ıc acsındır yemek ye diye içeri alıyorlardı.Kötü insanlar diyemem herşeye yardımcı olmaya çalışıyorlardı mesela konusmanın ıcınde çamasır makınası alacağım dedım vaktım yok bakamadım dedım adamcağız ılcedekı butun dukkanları gezıp fıyat almıs brosur toplamıs benım kıracımı gönderecegım gereklı ındırımı yap dıye talımatı vermıs :) Ama ben hosnutmuydum degıldım elbet,adam benı kızı sanıyordu sanki.Bir gün bana dedi ki yukarı bir adam cıktı kımdı?Beynimden vuruldum anlatamam ne demek istiyorsun sen bu ne cüret dedim su istedim o geldi kapıya geleni koynumamı alıyorum bu ne terbıyesızlık dedim.Yok dedi onu demek istemedim burası küçük bir yer biri rahatsız mı ediyor diye kaygılandım ben de tekerlekli sandalyedeyim kontrol edemedım cıkamadım korktum dedi.Sonra dedim ki bakın çok iyi insanlarsınız belli sağolun çok yardımınız da oluyor ben talep bile etmeden yalnız böyle kapıyı her çalanı yakıştıracaksanız ben kaldıramam ben çalışıyorum ve kadın erkek bir sürü arkadaşım var tabi ki ben onları evimde de ağarlayacağım sucusu da basacak zile kargocusu da .He şu an sevgilim yok olursa o da gelecek evim burası benim dedim.Böyle geleni gideni soracaksanız ben evden çıkarım yenisini bulur bulmaz dedim.Ondan sonra sevgilim de geldi ev sahibimle çay da içtiler :) Öyle kim geldi kim gitti muhabbeti geçmedi bır daha aramızda.

Öncelikle Türkiye'ye döndüğüne sevindim, orası sana iyi gelmiyordu bence. Konularını da ilgiyle okuyorum değişik doğal bir tarzın var.. ev konusunda oraya sevgili filan getirmeyi unut sen daha evlenmeden kaynana kayınpeder yapmışsın keşke bu kadar meraklı insanların evini bide aile apartmanında tutmasaydin. En ufak bi eve erkek alma olayında bozusursunuz seni asagilarlar değersiz hissettirirler

Bence ta en başından kendinizi bana karışacak diye doldurmayın. Yani uzaktan bakınca karışır gibi gözüküyor, ama hiç umrunda da olmayabilir. Belki gerçekten iyi kalpli bir hacı amcadır ve sadece gerektiği yerde yardımcı olur varlığını bile hissetmezsiniz.

Zaten eve gelen gidene, erkek arkadaşınıza karışacak olursa taşınırsınız. Nedir bu türk gençlerinin boomerlardan çektiği ya. Umarım canınızı sıkmazlar. Keyifle oturun evinizde...

Sizin zaten genel bir sınır cekme, mesafe ayarlama sorununuz var. Boyle bir ev sahibiyle cok gecmeden evlatlik kizlari olursunuz. Bence vazgecin.

Bence karışır ôzellikle de erkek arkadaş olayina. Sizi kızı olarak görsr de sadece kiraci olarak görse de karışır

Merhaba arkadaşlar, beni az çok konularımdan tanıyan vardır. 3 sene yurtdisinda calistiktan sonra 2 hafta önce Güneydoğu Anadolu Akdeniz bölgesi arasında kalan büyük bir şehrimize taşındım iş sebebiyle. İsyerine yakın bir ev tuttum mahalle de güzel. Burası asla yobaz bir şehir değil yalnız yaşayan bir kadın için de kolay ve güzel. Insanlar sıcakkanlı yardimsever alıştım şehre ama ben bir salaklık yaptım sanırım evi çok beğendiğim için ev sahibi konusunu hiç düşünmeden bir ev tuttum. Adam ailesiyle aynı apartmanda oturuyor alt katımda. Kendisi evi 6 senedir kiraya vermemiş oğlum evlenip oturacak diye. Yasli bir hacı amca. Korkum bana karışması eve gelene gidene laf etmesi. Aslında baya bir yardımcı oldu, geldi kombiyi gazı gösterdi. Yalniz mesela internet bağlamaya geldiler hemen yukarı çıktı diyor ki ne yaptınız. Internetin kablosu çekilmemis elektirikci çağırırım ben dedi. Kombiyi açmıştım diyor ki hemen kızım yazık neden bu kadar yakıyorsun. Yani adamın bisey yaptığı yok ama nedense rahatsız oldum. Temizliğe gelen ablayla eve geldik o da adamı görür görmez dedi ki "bak bu adama çok yüz verme sen çok yumusaksin tepene çıkar." Sonra annem birkaç kere aradı ev sahibinin de evde olduğunu anlayınca (gaz borusu delinmiş onu degistiriyordu) hemen dedi ki "ev sahibi neden hep senin evde bak sakın kendine karıştırma".

Sonuç olarak benim hiç böyle bir korkum yokken içime böyle bir korku geldi şimdi. Aslında korona zamanı parti yapacak gurultu yapacak filan değilim. Ama diyelim bir manita yaparsam veya kırk yılda bir bir arkadaşım gelirse karışmaz di mi? Korkum ben bu aileye hayır diyemicem ve burada "kv ile altli üstlü oturuyoruz beni her akşam yemeğe çağırıyor nasıl hayır derim" konularının ev sahibi versiyonunu acicam. Baska bir arkadaşım dedi ki "x şehrinde olsa karışır derdim ama burda karismaz kimse".

Neyse benim burda en başından almam gereken önlemler nelerdir?

ev sahıbıyle aynı apartmanda cok zor olur :KK43:
sunu belırteyım burada genel olarak ev sahıplerı yardımcı olur teksın dıye adamların basında da durur bunu ıyılık yapmak ıcın degıl gayrı ıhtıyarı ıcgudusel , adamların basında durayımda duzgun ve hızlı yapsın anlamında sen ugrasma dıye hangı evı tutsan bunu yasarsın bızler ıcın sıradan bır mevzu bu fakat aynı apartmanda olunca teksın ya kendı kızı gıbı davranır maalesef o konuda sınırını kesın belırlemenız lazım :KK43:

gelene gıdene karısmaz yuksek ses şamata kargaşa falan olmadıgı surece onda sıkıntı yokta

evden cıkan bır erkek gorurse veya apartmanda bır erkekle karsılasırsa ,hayırdır kıme geldın yenı tasınanın akrabası mısın nesın necısın dıye sorar kesın yaslı amcalar burada oyle yapıyor , bu kadının gırenı cıkanı bellı degıl anlamında degıl ama buranın yaslılarının kafasını bılıyorum ben bızım kızlar torunlar gelıyor aıle apartmanı yabancı geldın gozume buralı mısın kımlerdensın dıye adama sorar kesın sorar yanı

gelecek olan mısafırın anteplıyse bu duruma alısık oldugundan x kısıyım su aıledenım amca bı arkadas var ona geldım der sıkıntı etmez, hemen kaynasırlar hatta , ama baska sehırden geldıyse duruma alısık olmadıgı ıcın gerılır , yaslı adamda ahıret sorusu gıbı sorular sormaya devam eder kendını sen kotu hıssedersın

nıyet kotu degıl onu bıl bak :) ama aynı apartmandasın ya o gercekten sıkıntı
mesela karısı kesın gelıp gıtmek ıster yemek vermek caya cagırmak falan ıster tek yasayan kadınlara boyle yapıyorlar erkeklere de sadece yemek vermekle yetınıyorlar ,

aılen gelsın asansorde karsılassınlar hemen tanıyacaklar x komsunun annesımısın dıyecek mesela annene ...soka gırme buradakıler oyle yanı

Yok su an eve henüz yerlesmedim ilk temizliği yapıyoruz bugün ilk defa girdim eve temizlik için. Eşyalarım haftaici gelecek. Ben gelince geldi baktı kombiyi gösterdi sonra açtı kombiyi baktı filan. Elektrikçiyi kendi çağırdı çünkü internet için kurmaya geldiler baktılar kablo yok evde kabloyu kesmişler bu kata gelmiyor dedi ki ben cektiririm. Yardimsever biri aslında ama yani. Evet adama bisey diyim haklısınız bir şekilde mesafe koyayım. 2020 2021 beni sınır çekme konusunda sınıyor resmen.
e askolsun keske ev tuttum deseydın arkadasında kalıyorsun sanıyordum hala ,bır corbada mı yapmayak sana ? bılseydım yemek yapardım belkı yardımım dokunurdu

Haci aksama parti var, kap votkayi, birayi gel bekliyoruz de, bakalim agzi burnu carpiliyo mu sinirden, belki de bi daha konusmaz senle, küser😂

Bu amca size daha çok karışır malesef. Ama iyi niyetle yapıyor, yalnız yaşayan bir kız çocuğusunuz onların gözünde, gurbette bir başına, anası babası yanında değil diye her akşam yoklarlar =)) Aynısını yaşadım İstanbul'a taşındığım sene. Ev sahibim yaşlı bir çiftti. Her akşam yemek getirir, mutlaka bir yoklarlardı. Amca sürekli nasihat ederdi aman kızım şu yoldan gelme aman bi şey olursa hemen ara diye. Ben sınır çizemedim malesef. 1 sene boyunca eve gizlice sevgilisini atan liseli ergen kızlara döndüm. Baktım olacak gibi değil taşındım.

Koruyup kollama modu bu. Eski ev sahibim aynı binada değil ama yakın oturuyordu. Ben hamileyken pat diye kapıyı çalıyordu. İyi misin kızım ,var mı sorun deyip gidiyordu. O kadar. Peteklerde sorun oldu mesela ,eşim iş gereği çok şehir dışındaydı, hacı amca kaplan misali korudu beni hain doğalgazcıdan 🤭🤭 Bu farklı bir kafa. Benim için sorun yoktu, iyi bile geliyordu birinin sağlımı merak etmesi ama bekar olunca biraz sıkıntı tabi 😁

Bence merhaba merhaba olmak en iyisi.. Yoksa her şeye laf eder dikkat etmek gerek..

Bu arada gaz borusuna bölgenizdeki yetkili kurum olmadan müdahale edilmesi yasak bilginiz olsun. Adamın yapabildiği de meçhul Allah korusun zehirlenme yaşamayın. Yetkilileri çağırıp kaçak var mı kontrol ettirin.
Ocağın gaz borusu pek buna dahil sanırım. Eskişehir'de asla ocakla ilgili şeylerde doğal gaz ekibi gelmiyor/ilgilenmiyordu. İki evimde de ocağın borusunu kendimiz taktık/değiştirdik. Yine Antalya'da da aynı şekilde, yeni doğal gaz bağlattık 5 daireye, hepsinin ocağını kendimiz bağladık. Kombileri kuranlar da doğal gaz hattını kontrole gelenler de ocağa dokunmadı.

Of evet ya. Az önce yine eşiyle geldi. Elektrik kablosu yoktu internet için onun için Elektrikçi çağırmış pazartesi gelecekmiş onu söylemeye gelmiş ama mesela diyor ki firin alacak mısın alma surda firin var her şeyi yapıyor bilmem ne sürekli konuştu sürekli biseyler sordu kombiye takmış bu kadar çok açarsam fatura yüksek gelirmiş sana ne amca ya sanki sen odiceksin üşüyorum kombiyi açmama karışıyor abi bu ne. Neyse ya ben her zamanki gibi he diyip gecicem gün içinde gelirse çalışıyorum musait değilim dicem adama bisey demicem çok karışırsa da taşınırim artık napiyim tuttuk bi kere.
He deyip geçme siz kafanızı takmayın ben hallederim de. Kombiye karışırsa burası benim evim ben de böyle uygun görüyorum amcacığım de. Yani he deyip geçmek yerine kibarca sanane de.

Şu an oturduğum evin bir alt sokağında kiramın yarısı kirası olan bir ev vardı ama ev sahibi bu anlattığınız gibi biriydi, evde de parasını ödeyeceğim ve üstüne ona kâr kalacak değişiklik yapmama izin vermeyince tutmadım.
Biraz sokak çıkıp şu an oturduğum evi gördüm.
Ev sahibim bu şehirde değil, pandemi zamanı kira almadı, evi tuttuktan ve bu pandemi dönemi başlangıcı harici de hiç konuşmadık mis gibi kafam rahat.
Helali hoş olsun fazla parasına valla hiç çekemezdim öyle bir adamı. Sevimli de gelmedi gözümde.
Birisi daha yazmış temizliğe gelen kadına da dikkat edin. Ev sahibiniz taşındıktan sonra komşuculuk oynamak isterse de kapıdan döndürün önünü alamazsınız.

Ocağın gaz borusu pek buna dahil sanırım. Eskişehir'de asla ocakla ilgili şeylerde doğal gaz ekibi gelmiyor/ilgilenmiyordu. İki evimde de ocağın borusunu kendimiz taktık/değiştirdik. Yine Antalya'da da aynı şekilde, yeni doğal gaz bağlattık 5 daireye, hepsinin ocağını kendimiz bağladık. Kombileri kuranlar da doğal gaz hattını kontrole gelenler de ocağa dokunmadı.
Ben ocak bağlattığımda kontrol ettirmek durumunda kaldım. Hatırlamıyorum kim söylemişti yetkili çağırmam gerektiğini ama basit bir tezgah üstü ocak değiştirmek için bile kontrol gerekiyor.

Aklıma çok eskiden ailemle oturduğumuz ev geldi ev sahibi alt katımızda oturuyordu eve ilk taşındığımızda anahtar verdiler bu tek anahtar dediler bizde de yedek kilit vardı ama tek dedikleri için değiştirmedik amcayla teyze iyi insanlara benziyorlardı kötü düşünmedik biz bir süre oturduktan sonra bir gün ben dışarı çıktım ama anahtar almayı unutmuşum ütüyüde fişte unuttuğum geldi aklıma geri döndüm evde kimse yok teyzeyle denk geldik merdivenlerde ne oldu dedi beni telaşlı görünce dedim ütü fişte anahtarımıda unuttum bu bir panik oldu bina yanacak diye hemen yeleğinin cebinden çıkardı bi halka üstünde de bi sürü anahtar buldu verdi aldım girdim ütüyü çektim ama o an bende ki şok ifadesini görünce açıklama yapmak zorunda hissetti kendini tedbir olsun diye bak gördün mü işe yaradı dedi bütün kiracıların daire anahtarı var kadında bizde akşamına kilit değiştirdik sonrada taşındık yani bu yaşlı ev sahipleri genelde böyle birde başka bir eve bakmistik orada da ev sahibi ayni binadayim dedi pazarları çardakta mangal yaparız dedi oğluyla gelini taşınmış aslında kaçıp kurtulmuşlar :) evi çok beğenmemize rağmen tutmamıştık

Back
X