- 15 Şubat 2015
- 13.353
- 47.105
- 798
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Oooo kafalar pırıl pırıl. Arkadaş ne içmiş acaba…
Anammm Orduda kira 3500 lira mi
Ağzınıza sağlık .. ve bunu öyle güzel beceriyorlar ki her olayda..Ev sahipleri de haklı, kiracılar da haklı. Suclular bambaşka yerde. Ama her sorunda bir günah keçisi olacak ki asıl suçlular aklansın.
Olayı biraz yanlış anlamışlarKira öder gibi ev sahibi olmak dedikleri tam olarak bu
Benim evim kirada kiracıya %25 zam yaptım, kendim başka bir ilde kiradayım adam bana %100 zam yaptı. Şu gün kiracı çıksa evimin olduğu semtteki kiralar onların bana ödediği kiranın iki katını aştı ama elim kolum bağlı hiçbir şey yapamıyorum. Kendi ev sahibim işine gelmezse çıkar gidersin diyor taşınmak istemiyorum doğru düzgün ev yok çünkü çevremde. Ev aldım normalde kira ödememem gerekirken Allah'ın köyündeki eve ödediğim kira şehrin merkezindeki evimden aldığım kirayı geçti. Her şekilde ben mağdurum ben ne yapayım şimdi :)))Bunları biliyorum ama 5 seneyi geçti süremiz. Hep insanlar yazmışlar ev sahipleri ne yapsın, onlar da kira ile geçiniyor diye. O yüzden yazdım. Kira ile geçinmeyen ev sahipleri de aynı zamları yaptı.Çevremde de %25 artıran görmedim ne yazık ki.. O biraz lafta kaldı.
Bu kafadaki insanlar işte bir anlaşmazlık durumunda daireyi kırıp döküp armatürlere kadar sökenler. O kadar emin ki haklı olduğundan ya da hakkı olduğundan...Olayı biraz yanlış anlamışlar
Bu bir ticarettir. Ev sahibinin de kiralayanın da hayırlısı. İnsanlar daireye temiz bakmaktan bile meziyetmiş gibi bahsediyor, ev sahibinin gelirine kadar hesaplayıp birikim yapıyor diyerek neredeyse suçmuş gibi anlatıyor. Böyle bir ortamda daireyi kiraya vermek de mesele.
Kiraci ciksin diye umit edicez .Benim evim kirada kiracıya %25 zam yaptım, kendim başka bir ilde kiradayım adam bana %100 zam yaptı. Şu gün kiracı çıksa evimin olduğu semtteki kiralar onların bana ödediği kiranın iki katını aştı ama elim kolum bağlı hiçbir şey yapamıyorum. Kendi ev sahibim işine gelmezse çıkar gidersin diyor taşınmak istemiyorum doğru düzgün ev yok çünkü çevremde. Ev aldım normalde kira ödememem gerekirken Allah'ın köyündeki eve ödediğim kira şehrin merkezindeki evimden aldığım kirayı geçti. Her şekilde ben mağdurum ben ne yapayım şimdi :)))
Adamlar bir de barınma anayasal hak diyorlar. İlla benim evimde barınmalıymış gibi. Adam araba sahibi olmayı tercih etmiş ben dişimden tırnağımdan artırıp çocuğumdan kesip ev sahibi oldum. Bana barınma anayasal hak bu kadar zam yapmamalısın diyor. E seyahat özgürlüğü de anayasal hak ben araba alamadım malını gasp mı edeyim.Olayı biraz yanlış anlamışlar
Bu bir ticarettir. Ev sahibinin de kiralayanın da hayırlısı. İnsanlar daireye temiz bakmaktan bile meziyetmiş gibi bahsediyor, ev sahibinin gelirine kadar hesaplayıp birikim yapıyor diyerek neredeyse suçmuş gibi anlatıyor. Böyle bir ortamda daireyi kiraya vermek de mesele.
Evi bedava istediği gibi hukuki bilgiyide bedava istiyor. Utanmasa beni uğraştırmayn evi üstüme yapın diyecek.
Merhaba tahliye sözleşmesinin hukuki geçerliliği var mı ki, bana bunun yasal olmadığı, bir senenin sonunda keyfi olarak kiracıyı çıkaramayacağım söylenmişti bende sırf bu yüzden yapmadım keşke yapsaymışım. Üç büyük şehirden birinde adamlar evimde 1300 liraya oturuyor şaka gibi değil mi.. ve çıkmam diyorlar, zammı da kabul etmiyorlar. Evden çıkacakları yok sinirden satmayı düşünüyorum, 5 sene bunlarla mı uğraşacağımBen de %100 zam yaptım kiradaki daireme ve hala civardaki aynı değer evlerden daha ucuza geliyor kiracı için. Bu tip sorunlarla karşılaşmamak için de aracı firmayla çalışıp 1 yıllık tahliye sözleşmesi yaptırıyorum en başında. Eğer şuan ki kiracım makul bir zeminde buluşmamak için diretseydi önce mahkemeyle tahliye kararını devreye sokacaktım sonra evi satacaktım.
Çünkü kiracıların sanki bir hizmet almıyormuş, ekmek, su, ödedikleri elektrik enflasyondan etkilenirken oturdukları evin etkilenmesi haksızlıkmış tavrına girmelerini çok saçma ve ayıp buluyorum. Sonuçta ben barınma hizmeti sunmak için ortaya bir sermaye koyuyorum ve bütün giderlerim + farklı sektörlere yatırım yapsam elde edeceğim kazanç artacakken evden alacağım kira artıyor diye vicdansızlıkla suçlanmayı anlamıyorum. Ekmek 4 tl oldu diye fırıncıları vicdansızlıkla, insanları aç bırakmakla vs. suçlayabiliyor musunuz?
Son olarak o maaşınıza gelen zamlar zaten şartlarınızı düzeltmeyecekti, sadece enflasyonla mücadele edebilin diyeydi. Bu kısmı kamu spotu olarak yazıyorum. Şu dönemde maaşlardaki, ya da gelirdeki rakamsal artışa bakıp gaza gelmeyin, bireysel bütçenizin artışta olduğu hissine kapılmayın ve fuzuli yüksek harcamalara girmeyin lütfen. Bütün temel gider kalemleriniz de aynı ölçüde ya da daha fazla artacak çünkü.
Gitsin köyde barınsınlar o zaman. Bir dairem varsa anayasal sınırlar çerçevesinde zam yapmak hakkım. Karşılayamayan da çıkar, karşılayabileceği bir yere gider. Bu kadar basit. Herkes Beykoz Acarkent’te barınmak ister ama herkes gelirine göre bir yer seçip barınıyor.Adamlar bir de barınma anayasal hak diyorlar. İlla benim evimde barınmalıymış gibi. Adam araba sahibi olmayı tercih etmiş ben dişimden tırnağımdan artırıp çocuğumdan kesip ev sahibi oldum. Bana barınma anayasal hak bu kadar zam yapmamalısın diyor. E seyahat özgürlüğü de anayasal hak ben araba alamadım malını gasp mı edeyim.
Evin yatırım olamayacağını düşünüyor bazı insanlar bu ülkede geçen sene aldığım tuvalet kağıdı bile yatırım olabilir.
Ülkede insan sayısı göçmenlerle bir anda 10 milyon arttı ama ev sayısı bu kadar artmadı e o yüzden ev fiyatlarının ve dolayısı ile kiraların bu kadar artacağını öngörmek için Einstein olmaya gerek yok. Milletin evine de ortak değiliz ödeyebilirsek ne ala ödeyemezsek başka bir yer bakmalı..
Konu sahibi denize nazır dubleks evde oturuyor bildiğim kadarıylaİnsafsızlık ya. İnsan 1900'den 2500 yapar, 2700 yapar 3500 nedir? Beş yıldan fazla süredir oturuyormuşsunuz peki civardaki benzer evlerin kirası ne durumda? Sahiden 3500 falan mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?